Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svim clanovima grupe. Nova sam ovde i pitala bih da li dobro razumem par stavki:
- ukoliko se ima diploma fakulteta (konkretno medicinskog) ali buduce zanimanje u Nemackoj ne odgovara toj kvalifikaciji (vec je Pflegehelferin) onda se za vizu aplicira u modulu NOKS 1-2?
- cekanje je izludjujuce dugo?
- da li u medjuvremenu istekne rok vazenja potpisanom ugovoru?
Unapred hvala. :)

Postovanje svima,nov sam na forumu pa da se malo uljucim na temu.U iscekivanju termina evo jedno pitanje ,pa ako neko zna neka odgovori pomogne.KATEGORIJA POLOZENA NA TERITORIJI SRBIJE U VRIJEME SFRJ, I UPISANA U VOZACKU SFRJ,KOJU JE NASLIJEDILA BIH VOZACKA,DA BI SAD TA VOZACKA BILA ZAMJENJENA SRPSKOM. DA LI SU KATEGORIJE KOJE SU POLOZENE U SRBIJI PRIZNATE U DE?

To je jedino sigurno resenje. Oni i zahtevaju tu potvrdu u ambasadi. Jel se retko priznaje kod iz druge zemlje, tipa Slovenija ili Hrvatska. Ako nisi imao prijavu boravka u tom periodu polaganja koda. A i jeftinije ti je, samo treba da odslusas module i za to ti nije potrebno znanje Nemackog. Naravno pricamo za kategorije polozene pre 2009. Srecno. Ja evo cekam od 30 Decembra.

Pozdrav svim clanovima grupe. Nova sam ovde i pitala bih da li dobro razumem par stavki:
- ukoliko se ima diploma fakulteta (konkretno medicinskog) ali buduce zanimanje u Nemackoj ne odgovara toj kvalifikaciji (vec je Pflegehelferin) onda se za vizu aplicira u modulu NOKS 1-2?
- cekanje je izludjujuce dugo?
- da li u medjuvremenu istekne rok vazenja potpisanom ugovoru?
Unapred hvala. :)
- prekvalifikovana si za posao pomocnog negovatelja sa med. fakultetom. Zasto ne pronadje posao u struci i kvalifikaciji?

Marina da li imate i srednju medicinsku?Ako imate spadate u Noks 3-5 ali ako je u pitanju druga skola(verovatno gimnazija) onda morate po Noksu 1-2.Cekanje je trenutno oko 9meseci,u ambasadi traze ugovor ne stariji od 6 meseci tako da racunajte oko sedmog meseca cekanja da trazite nov ugovor od poslodavca tako da na termin mozete poneti nov ugovor.

Postovanje svima,nov sam na forumu pa da se malo uljucim na temu.U iscekivanju termina evo jedno pitanje ,pa ako neko zna neka odgovori pomogne.KATEGORIJA POLOZENA NA TERITORIJI SRBIJE U VRIJEME SFRJ, I UPISANA U VOZACKU SFRJ,KOJU JE NASLIJEDILA BIH VOZACKA,DA BI SAD TA VOZACKA BILA ZAMJENJENA SRPSKOM. DA LI SU KATEGORIJE KOJE SU POLOZENE U SRBIJI PRIZNATE U DE?

Naša (srpska) vozačka važi i ako planiraš da se zadržavaš više od 6 meseci, koliko možeš da voziš sa našom, onda je menjaš za njihovu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back