Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugari vozaci,imam pitanje za vas.Ja nisam vozac cekam vizu za elektricara pitam za mog dobrog druga koji hoce u Nemacku.On ima diplomu srednje skole rudarske,a zeli da vozi autobus ili kamion u Nemackoj,pri tome ima radno iskustvo kao vozac,da li njemu treba prevedena diploma za ambasadu ili ne(srednja rudarska).i da li bi mu vazio kod 95 da zavrsi u sloveniji za oblast BW?

Drugari vozaci,imam pitanje za vas.Ja nisam vozac cekam vizu za elektricara pitam za mog dobrog druga koji hoce u Nemacku.On ima diplomu srednje skole rudarske,a zeli da vozi autobus ili kamion u Nemackoj,pri tome ima radno iskustvo kao vozac,da li njemu treba prevedena diploma za ambasadu ili ne(srednja rudarska).i da li bi mu vazio kod 95 da zavrsi u sloveniji za oblast BW?

Po informatoru ta srednja skola se ne trazi. A kod95 iz Slovenije vazi samo ako je kao kartica, okacicu vam link dole. Spricevalo tj. ovo sto nude polaganje
koda95 za 500-600 eura u Sloveniji NE ZAVRSAVA POSAO ZA BW I BAVARSKU ako se ne izvadi kartica. Imate na prosloj ili strani pre nje kako su odbili coveka sa Spricevalom
prevedenim kod tumaca na Nemacki u Ambasadi Nemacke.
http://www.mzi.gov.si/fileadmin/mzi...oznikov/Voznikove_kartice_porocilo_010610.pdf

Pa 09.aprila mi je stigao mejl sa nekim uputom. Pisah o tome ovde. Medjutim, videh na formu da je I nekom decku isto to stiglo. Pozvala sam ambasadu i rekli su da su greskom poslali mejl, da je to bio zapravo mejl sa terminom. Ali posto su oni pogresili, ostajem u sistemu, i termin dobijam - Po njihovom. Vise puta sam pokusala da se registrujem, da bih proverila, da li su zaista moji podaci upotrebljeni i pise da jesu.
Mene sada brine to zbog vize. Prakticno imam svu dokumentaciju i uplaceno 8.640€ na racunu.
Svesno sam pogresila.
Nasla sam da je covek dobijao dve godine za redom vizu, za kruzer, iako je imao zabranu. Inace dozvolu/vizu je dobio od nemackih vlasti.

Ne preostaje ti nista drugo nego da sačekas termin i vidiš kako ces proći (promeni pasoš obavezno, zbog tog pečata), a moj ti je savet da pošalješ nekog od prijatelja ko ti je u Nemačkoj kod advokata za "fremdenrecht", neka mu pokaže tvoje papire i objasni tvoj sjucaj, on će ti reći šta je najbolje da uradiš...

Ne preostaje ti nista drugo nego da sačekas termin i vidiš kako ces proći (promeni pasoš obavezno, zbog tog pečata), a moj ti je savet da pošalješ nekog od prijatelja ko ti je u Nemačkoj kod advokata za "fremdenrecht", neka mu pokaže tvoje papire i objasni tvoj sjucaj, on će ti reći šta je najbolje da uradiš...

Hm... hvala na savetu.
Mada, Nemci sa tim nemaju veze. Nisam bila deportovona ili slicno od strane Nemaca. Ja nisam ni uzela te papire.
A ako bih promenila pasos, onda bi bih dobila novi, a termin na starom.
Nisam bas sigurna za tu opciju.
Malo sam vise gledala nocas Po netu, i videh da osoba sa slovom H znaci da ima zabranu u EU ili Sengenu-u.
Na nemackim sajtovima i pise da se moze dobiti viza. Mada, oni su se bazirali vise na deportovanje i spajanje porodice. Bas sam u problomu i to svesno.

- - - - - - - - - -

Sto vise papira, to bolje. Mada, pise na sajtu za vozace. A za kod 95, pogledaj u predjasnim postovima, pisalo je puno ljudi na tu temu.

pravilo je da pravila NEMA!!!
najbolje je ne razmisljati o terminu pa ce valjda i doci nekad...ali kako?:dash:

Ja se od 08.02.budim i lezem sa tom mislju. Kada sam prvi put zakazivala islo je dan za danom.
Jos sada imam veci problem sa ovim H u pasosu.
Bukvalno imam kosmare.
Ljudi cekaju i pi 9 meseci, to je bas strasno i porazavajuce.
Ne znam kako ne misliti na sve to oko termina i vize.

Ahahaha,sto bi reko' onaj lik iz slagalice,totalni amaterizam :)
ko ce ga znati sta je u pitanju....verovatno je ceo sistem zagusen a i oni rade u smanjenom obimu dok im ne naprave novu zgradu...
a verovatno se nesto provlaci i ispod zita...i sve kad saberes dobijes ovoliko cekanje...
Najvaznije je da nema nazad,glavu gore,dupe uza zid i samo napred :whistling:

Ahahaha,sto bi reko' onaj lik iz slagalice,totalni amaterizam :)
ko ce ga znati sta je u pitanju....verovatno je ceo sistem zagusen a i oni rade u smanjenom obimu dok im ne naprave novu zgradu...
a verovatno se nesto provlaci i ispod zita...i sve kad saberes dobijes ovoliko cekanje...
Najvaznije je da nema nazad,glavu gore,dupe uza zid i samo napred :whistling:

Deca su im na raspustu ovu i narednu nedelju i mnogi su uzeli odmore, moguce da to ima neke veze sa zastojem?!

Ja se od 08.02.budim i lezem sa tom mislju. Kada sam prvi put zakazivala islo je dan za danom.
Jos sada imam veci problem sa ovim H u pasosu.
Bukvalno imam kosmare.
Ljudi cekaju i pi 9 meseci, to je bas strasno i porazavajuce.
Ne znam kako ne misliti na sve to oko termina i vize.
Broj pasoša, koliko ja znam ti treba zbog broja termina i da bi utvrdili da si to ti, a možeš da oštetiš tu stranu gde ti je pečat (pocepas je) I izvadis drugi pasoš, a stari samo na uvid poneseš kad dobiješ termin... Znam da to nije ok, ali bolje i to nego da ti vide to "H"....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back