Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ja sam NOKS 1-2
Pa ima pod tackom 8.
Izvod iz trgovinskog registra
Nemačke/ili bilans prihoda i
rashoda
+ 1 kopija
Možete skratiti proces rešavanja Vašeg zahteva ako uz zahtev priložite
izvod iz trgovinskog registra Nemačke ili/ poslednji bilans primanja i
rashoda. U pojedinim slučajevima Ambasada može tražiti ovaj dokument
naknadno.
Eto tu sam procitao i bio sam dobio link od sajta gde se to skida online
Ali nisam znao koje tacno da udjem i sta da skidam
Ali sad sam dobio odgovor tako da hvala vam puno ljudi
Reci cu sad mami da udje tu i klikne to Aktueller Handelsregisterauszug
I posalje mi emailom

- - - - - - - - - -

Samo da se zahvalim na svim ljudima na ovom sajtu
Jer ja sam ovd evec dugo i citam i pratim svaki dan
Hvala svim ljudima na odgovorima i pomoci
Zelim svima sto pre termine najbolje da se vize ukinu
Mnogo ste mi pomogli jer imam 21 god svi su mi u nemackoj a ja na zalost sudbina mi je takva da sam ovde surov zivot
Ali eto da nije vas ne znam kako bih se snasao sa ovom vizom hvala puno
Javljam se ako dobijem termin i nadam se odobre vizu
Svima puno srece

Hvala ti provericu za mene

- - - - - - - - - -

Jel treba ta potvrda da nisi osudjivan?

Netrazi ti ambasada nego poslodavac

- - - - - - - - - -

A gde si video da treba potvrda da nisi osudjivan?

Netrazi ti ambasada vec poslodavac...moj kolega sa hrvackim pasosem otisao i nasao posao al nije mogao poceti da vozi jer nije to imao
...onda je cekao da mu ozvade njegovi i salju za nemacku

Nevaspitanje kojeg naravno ima i tamo uglavnom potice od Turaka, koliko sam ja videla i verovatno od strane ex Jugoslovena (naravno cast izuzecima) ali od Nemca ili Svajcarca sigurno ne. Ja vec npr radim za cistokrvne Nemce i takvu dozu postovanja nisam nikada osetila u Srbiji. E sad naravno zavisi i tamo na koga naletite. Nije sve crno belo u zivotu ali da je sistem uredjeniji sigurno jeste. Ja tamo odlazim na privremeni rad vec neko vreme i svaki put se naodmaram radeci sa tim ljudima i boraveci u uredjenom gradicu koji za pocetak nije prenaseljen pa je vec time daleko prijatniji za zivot. Osetim svaki put prociscenje duha. Svako dobro.

Istok Nemacke, manje plate ali prijatniji ljudi. Ne dele nas, pomazu svaka cast. Sad u Hessen cist rasizam, gledaju nas ko sa prezirom, mrze, sa ponizenjem. Jedan posto i to nisu cisti nemci je ok. Isla sam za stanove i sve jedna baba drzi u mom mestu. Cim sam rekla iz Srbije nema stan, nije htela ni termin da zakaze, prekinula vezu. Ja opet nazovem a ona kaze jel smo dosli sa emigrantima iz Sirije? Tako da nisu svi ljudi isti.

$
Treba mi jedan savet, tice se za spajanje porodice.
Zelim da prijavim zenu za termin, a imamo i malu bebu, izvadili smo pasos i za nju, gde se navodi broj pasosa bebe?
Ili kako ide procedura za prijavljivanje za termin kad imate decu?
Moraju se ona posebno prijaviti ili mogu zajedno za zenom?

Procitajte ranije postove na forumu na datu temu, a siguran sam da ima informacija na sajtu ambasade takodje.

Ukratko, ukoliko je dete maloletno, ne treba da se zakazuje zaseban termin za dete, vec ono moze sa majkom da ide na isti termin. U to sam 99.9% siguran, ako gresim proverite gore pomenute opcije pa me ispravite. :)

$

Procitajte ranije postove na forumu na datu temu, a siguran sam da ima informacija na sajtu ambasade takodje.

Ukratko, ukoliko je dete maloletno, ne treba da se zakazuje zaseban termin za dete, vec ono moze sa majkom da ide na isti termin. U to sam 99.9% siguran, ako gresim proverite gore pomenute opcije pa me ispravite. :)

Hvala ti na odgovoru.
Poceo sam da idem unazad na forumu i trazim to sto mi treba, ali ima dosta postova i nisam nasao pa sam mislio da je ovako brze :)
Prelistacu opet i pogledacu na sajtu ambasade sta kazu.

e onda nemam pojma.to jedino ako su te odbili zbog b1 jer tamo stoji u pravilniku njihovom da treba.pa ti ovo drugo rekli kao razlog.ali ne bi tako trebalo da rade

Poz, imam par pitanja za tebe.
Jel si završio srednju medicinsku školu? Gde si završio kurs? Po kom pravilniku traže B1? Jel si se prijavio po starom 26.2?

- - - - - - - - - -

Pozdrav! Dobio sam odbijenicu. Da li znate kome bi mogao da se obratim da mi pomogne u vezi zalbe?
Šta je bilo sa tobom na kraju, kakav si odgovor dobio na žalbu?

Evo ovako, dobio sam ugovor od poslodavca, ali na njemu nije stavljen nikakav pečat, nije stavljen datum od kada bih treba da počnem da radim... bojim se da mi ne prave problem u ambasadi? NOKS 6-8 prijavu sam izvršio preko agencije tako da ne znam ni kada su podneli prijavu, niti mi kažu to, što je najgore ni ne sećaju me se u agenciji, a bio sam kod njih 05.03.

Istok Nemacke, manje plate ali prijatniji ljudi. Ne dele nas, pomazu svaka cast. Sad u Hessen cist rasizam, gledaju nas ko sa prezirom, mrze, sa ponizenjem. Jedan posto i to nisu cisti nemci je ok. Isla sam za stanove i sve jedna baba drzi u mom mestu. Cim sam rekla iz Srbije nema stan, nije htela ni termin da zakaze, prekinula vezu. Ja opet nazovem a ona kaze jel smo dosli sa emigrantima iz Sirije? Tako da nisu svi ljudi isti.
Da mi njima tamo ne trebamo kao radna snaga da im cistimo govna i ostale poslove sto radimo sve bih nas oterali,kazu da postoji plan u Bundestagu da sve strance mogu u roku od 48sati da izbace iz Svabij ako zatreba.

Da mi njima tamo ne trebamo kao radna snaga da im cistimo govna i ostale poslove sto radimo sve bih nas oterali,kazu da postoji plan u Bundestagu da sve strance mogu u roku od 48sati da izbace iz Svabij ako zatreba.

Posto toliko mrze nas auslendere, kako objasnjavas onda to da je posle odredjenog vremena dobijanje Nemackog pasosa je u sustini samo formalnost?
Svaki legalan posao je castan posao pa makar i to bilo ciscenje i ovoga i onoga. To rade ljudi i u Srbiji. Imam utisak da mislis da neko bas tebe ciljano mrzi
a da ti ides tamo da radis zbog para. Ako je tako nije ni cudo sto izrazavas nezadovoljstvo, ostani u svojoj zemlji ako te to cini srecnim.

Posto toliko mrze nas auslendere, kako objasnjavas onda to da je posle odredjenog vremena dobijanje Nemackog pasosa je u sustini samo formalnost?
Svaki legalan posao je castan posao pa makar i to bilo ciscenje i ovoga i onoga. To rade ljudi i u Srbiji. Imam utisak da mislis da neko bas tebe ciljano mrzi
a da ti ides tamo da radis zbog para. Ako je tako nije ni cudo sto izrazavas nezadovoljstvo, ostani u svojoj zemlji ako te to cini srecnim.

Vocacc ne nerviraj se, ovakvi ljudi su u principu svuda nezadovoljni bili oni u svojoj domovini ili preko (mozda je neki Vucicev bot u pitanju :) pa radi na tome da nas ubedi da ne idemo), ali svakako sto neko gore rece ovo njie tema foruma pa ne dozvoli da te provociraju. Ovaj forum treba da nam bude podstrek da se lakse prebrodi medjuperiod dobijanja radne vize i da se rese nedoumice oko papirologije a ne nedoumice da li ici preko ili ne, kapiram da su svi na ovom forumu vec doneli odluku.

Ja sam vec deceniju u Stutgartu u naselju Bad Canstat pa ti prenosim cistu sliku danasnje Svabije svidjalo se to tebi ili ne ali vamo je takvo,pasos Nemacki da dobijes to ti je nemoguca misija,boravak mozes dobiti a o pasosu moze samo da se sanja,a to da Nemci mrze auslandere to vamo znaju i ptice na grani,jer ovo je njihova zemlja a mi smo tu stranci i usustini to je i normalna stvar.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back