Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Termin, tek termin. Moze li neko na moje pitanje da odgovori?

Po 3-5 spremite imate u informatoru sta vam sve treba

- - - - - - - - - -

Termin, tek termin. Moze li neko na moje pitanje da odgovori?

Za Koji datum vam je termin da znam kada od prilike da ocekujem I ja posto Sam podneo zahtev pet Dana posle vas? Hvala unapred

Pozdrav kolega,i ja cekam od 21.09.2017,da do 15.avgusta su stigli sa podelom koliko sam i ja uspeo da pronadjem na raznim forumima.Reci mi molim te koji nivo nemackog imas,video sam ovde na forumu jedan kolega napisao da nije imao nista i dobio vizu,ja imam A2 ne znam da li ce biti dovoljno?

Pozdrav kolega, hvala na odgovoru. Nadam se da cemo i mi uskoro stici na red.
Imam C2, mislim da ce ti biti dovoljno ako nisi aplicirao za medicinskog radnika. Kolko znam i citao na forumima, za medicinskog radnika je potrebno B2.

Pozdrav kolega, hvala na odgovoru. Nadam se da cemo i mi uskoro stici na red.
Imam C2, mislim da ce ti biti dovoljno ako nisi aplicirao za medicinskog radnika. Kolko znam i citao na forumima, za medicinskog radnika je potrebno B2.

Hvala na odgovoru,nisam med.radnik,vec elektricar,a koliko sam video i ti si...Svaka cast za C2 nivo,ja zakazao krajem sledeceg meseca B1 pa cu valjda uspeti da i to zavrsim,ali se nadam da je i ovo sto imam dovoljno.Pozdrav

Ljudi onaj mail sto treba da se isprinta, kako cete ga isprintati? Meni u kopirnici samo kopirali tekst i to je to :/.
Drugq stvar, zvala sam ambasadu danas. Za divno cudo, bili su i vise nego ljubazni. Rekla sam da sam se registrovala 15.8 po 26.2, a da mi je stigao mail da pripremim po 1-2 noksu, na sta mi jw ona rekla da ne trebam ni po 1-2 noksu a ni po starom informatoru, vec po 3-5 ako sam negovateljica. Malo je reci da sam zbunjena, pojma nemam po cemu sad da spremim. Moze li neko ko ima iskustva da mi pomogne. Hvala unapred :)

licno iskustvo da znaju ostali: ako idete po Noksu 3_5 med tehnicari srednja skola opsti smer BEZ PONAVLJAM BEZ stavke 7 stornirajte termin, kazem ko nema stavku 7 Licenca za bavljenje poslom /
nostrifikacija licence od strane
nemačkih organa
Rešenje o nedostatku
kompetencija / neophodnosti
postizanja dodatnih kvalifikacija
u cilju priznanja istovetnosti u
inostranstvu stečene diplome
(rešenje o deficitima)

Dobicete odbijenicu, ja sam dobio odbijenicu jer sada se trazi zustimmung zajedno sa svom dokumentacijom koja se sprema po noksu.

Hvala na odgovoru,nisam med.radnik,vec elektricar,a koliko sam video i ti si...Svaka cast za C2 nivo,ja zakazao krajem sledeceg meseca B1 pa cu valjda uspeti da i to zavrsim,ali se nadam da je i ovo sto imam dovoljno.Pozdrav

Rekao bi da ti je i A2 dovoljno i da mozes biti miran, al ako si vec zakazao onda zavrsis za B2. Samo se nadam da necemo tolko dugo cekati na termin i da cemo vec do kraja sledeceg meseca dobiti termin i vizu.
A i nama elektricarima je jednostavno da se sporazumemo, elektroseme su svugde na svetu iste :)

A da li mogu u Nemackoj dobiti neku dozvolu za rad za ta tri meseca, Boravak mogu prijaviti jer imam dva stana u zakup i ugovor je na mom imenu. U sustini meni treba da bih nadgledao svoje radnike koji rade. Ugovor izmedju moje i Nemacke firme posedujem vec 2 godine ali do sada nisam trebao biti na gradilistu vec odem par dana pa se vratim u Srbiju e sada moram biti non stop na gradilistu . Ako naleti inspekcija kako objasniti da ja ne radim vec sam nadzor mada u ugovoru pise da sam ja vlasnik firme. Vise neznam ni ko je strucan da mi da odgovor u ambasadi nista samo poruke iz automata salju. Jos ja Srbin firma Bugarska a radim u Nemackoj tek tada nista nikome nije jasno.

licno iskustvo da znaju ostali: ako idete po Noksu 3_5 med tehnicari srednja skola opsti smer BEZ PONAVLJAM BEZ stavke 7 stornirajte termin, kazem ko nema stavku 7 Licenca za bavljenje poslom /
nostrifikacija licence od strane
nemačkih organa
Rešenje o nedostatku
kompetencija / neophodnosti
postizanja dodatnih kvalifikacija
u cilju priznanja istovetnosti u
inostranstvu stečene diplome
(rešenje o deficitima)

Dobicete odbijenicu, ja sam dobio odbijenicu jer sada se trazi zustimmung zajedno sa svom dokumentacijom koja se sprema po noksu.

Na šta konkretno mislite ?jel mislite na pismo iz Regirunga da je pokrenuta nostrifikacija?imam koleginicu koja je posle 1.11. aplicirala za termin ,imala je termin u januaru i posle 14 dana dobila vizu.NIJE još uvek poslala dokumenta u Regirung....tako da najviše zavisi koje Vam zvanje stoji u ugovoru....

A da li mogu u Nemackoj dobiti neku dozvolu za rad za ta tri meseca, Boravak mogu prijaviti jer imam dva stana u zakup i ugovor je na mom imenu. U sustini meni treba da bih nadgledao svoje radnike koji rade. Ugovor izmedju moje i Nemacke firme posedujem vec 2 godine ali do sada nisam trebao biti na gradilistu vec odem par dana pa se vratim u Srbiju e sada moram biti non stop na gradilistu . Ako naleti inspekcija kako objasniti da ja ne radim vec sam nadzor mada u ugovoru pise da sam ja vlasnik firme. Vise neznam ni ko je strucan da mi da odgovor u ambasadi nista samo poruke iz automata salju. Jos ja Srbin firma Bugarska a radim u Nemackoj tek tada nista nikome nije jasno.

Ako sam dobro razumeo, Vi imate firmu u Bugarskoj? Nisam siguran, al Vi ste sa otvaranjem firme u Bugarskoj dobili Bugarske papire, zar ne? Ako imate bugarske papire zbog firme, onda Vama nije potrebna radna viza, posto je Bugarska u EU. Samim tim Vi bi mogli raditi svugde u EU sa Bugarskim papirima.
Ne mogu da Vam garantujem da je ovo sigurno tacno, morali bi ste se jos raspitati.

Ako sam dobro razumeo, Vi imate firmu u Bugarskoj? Nisam siguran, al Vi ste sa otvaranjem firme u Bugarskoj dobili Bugarske papire, zar ne? Ako imate bugarske papire zbog firme, onda Vama nije potrebna radna viza, posto je Bugarska u EU. Samim tim Vi bi mogli raditi svugde u EU sa Bugarskim papirima.
Ne mogu da Vam garantujem da je ovo sigurno tacno, morali bi ste se jos raspitati.
U slucaju slovenackih papira znam da je sasvim tacno tako. Nas drzavljanin otvori u Sloveniju firmu (ili kupi firmu koja je otvorena pre nekoliko godina onda je jos bolje) i moze da radi legalno u celoj EU.

Ljudi onaj mail sto treba da se isprinta, kako cete ga isprintati? Meni u kopirnici samo kopirali tekst i to je to :/.
Drugq stvar, zvala sam ambasadu danas. Za divno cudo, bili su i vise nego ljubazni. Rekla sam da sam se registrovala 15.8 po 26.2, a da mi je stigao mail da pripremim po 1-2 noksu, na sta mi jw ona rekla da ne trebam ni po 1-2 noksu a ni po starom informatoru, vec po 3-5 ako sam negovateljica. Malo je reci da sam zbunjena, pojma nemam po cemu sad da spremim. Moze li neko ko ima iskustva da mi pomogne. Hvala unapred :)

meni u ugovoru pise Pflegehelferin,znaci ne Pflegerin.Nemam iskustva,imam zavrsenu srednju med.,drzavni,licencu i cekam zustimmung.Kom NOKSU pripadam?To mi je sve bas komfuzno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back