Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne treba Gewerbe proverio po informatoru Imam sve od papira I ugovor u kojem stoji I visina plate(satnice) I sve sto firma obezbedjuje od osiguranja do radne uniforme broj radnih sati

Onda super cekas i ako si ozenjen i imas dece pocni da im spremas papire za spajanje i sebi kad odes u De .Sve sto mozes sad izvaditi a trebace ti gore izvadi sad .Ajd pa da u ponedeljak slavimo

Posto sam u radnom odnosu, da li ce da smeta da dobijem vizu, planirao sam da dam otkaz kad dobijem vizu?

Odes u pio fond i trazis uverenje o ostvarenom radnom stazu
Ali prvo i osnovno odes na sajt ambasade i prelistaj sve pricitaj lepo uz kafcu i tamo ti sve pise .Nisi jedini koji je u radnom odnosu jer niko ne pusta vrapca iz ruke zbog goluba na grani tako da opusteno nadji svoj informator i spremaj dokumenta ako si aplicirao.

Da li je obavezno da prilikom predaje papira preda i potvrda da nije osudjivan ili to traze naknadno.
I koliko to moze da predstavlja problem ako je bio osudjivan.

Drug ako ti u informatoru za tvoju aplikaciju ne stoji da treba potvrda o nekaznjavanju onda je i ne predajes .Ta potvrda ti moze trebati kasnije kad odes u De i budes hteo da menjas poslodavca ili nesto drugo sto te ceka od obaveza zamene dokumenata prijave boravka itd.

Ljudi onaj mail sto treba da se isprinta, kako cete ga isprintati? Meni u kopirnici samo kopirali tekst i to je to :/.
Drugq stvar, zvala sam ambasadu danas. Za divno cudo, bili su i vise nego ljubazni. Rekla sam da sam se registrovala 15.8 po 26.2, a da mi je stigao mail da pripremim po 1-2 noksu, na sta mi jw ona rekla da ne trebam ni po 1-2 noksu a ni po starom informatoru, vec po 3-5 ako sam negovateljica. Malo je reci da sam zbunjena, pojma nemam po cemu sad da spremim. Moze li neko ko ima iskustva da mi pomogne. Hvala unapred :)

Ljudi onaj mail sto treba da se isprinta, kako cete ga isprintati? Meni u kopirnici samo kopirali tekst i to je to :/.
Drugq stvar, zvala sam ambasadu danas. Za divno cudo, bili su i vise nego ljubazni. Rekla sam da sam se registrovala 15.8 po 26.2, a da mi je stigao mail da pripremim po 1-2 noksu, na sta mi jw ona rekla da ne trebam ni po 1-2 noksu a ni po starom informatoru, vec po 3-5 ako sam negovateljica. Malo je reci da sam zbunjena, pojma nemam po cemu sad da spremim. Moze li neko ko ima iskustva da mi pomogne. Hvala unapred :)

A vi ste vec dobili termin ili jos uvek cekate?

Pozdrav,

Prijavio sam se 11.09.2017 godine za radnu vizu 26.2 - električar i još čekam termin.
Da li neko zna okvirno dokle su stigli sa terminima?
Zadnje što sam video na forumu je 15.08.2017.
Da li ima novijih datuma od tad.
Pozdrav kolega,i ja cekam od 21.09.2017,da do 15.avgusta su stigli sa podelom koliko sam i ja uspeo da pronadjem na raznim forumima.Reci mi molim te koji nivo nemackog imas,video sam ovde na forumu jedan kolega napisao da nije imao nista i dobio vizu,ja imam A2 ne znam da li ce biti dovoljno?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back