Tačnooooooo!BRAVO
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel neko mozda sam popunjavao zahtev za radnu vizu?
Sta da pisem na pitanje -predviđeno trajanje boravka u Saveznoj Republici Nemačkoj ?
Da tu upisem datum od zustimmung od Arbeitsamta?
Ne upisuješ nista !??
I moj suprug ceka isto od 21 08 jos nije dobio termin nada se u sledecem krugu da ce biti
Dobi ce tvoj muz u ponedjeljak nego ti samo spremi flasu vina da klizi termin brze...
Ja gledao danas imas online Milenijum Osiguranje za 90 dana oko 5800,00RSD.
Meni je u decembru 2017 u Bundesagenturu rečeno da ukoliko plata ne dostiže 52000 evra onda se radi o vizi 26.2 - sa Vorabzustimmungom, što je u Beogradu nažalost NOKS 3-5 ( tako mi je rečeno). Za Sarajevo ne znam, pišite Ambasadi.
Svako dobro
Pozdrav
Evo svjeza info iz ambasade u Sarajevu. Naime moze se prijaviti u VSS katgoriju bez obzira na visinu plate. Danas su mi to potvrdili emailom.
Pozz
Ako se ima fakultet, a ne zaposljava se sa tim fakultetom vec je posao sa srednjom skolom, kako onda ide?
Jovana mozes li da mi kazes gde si odradila anerkenungImala sam Zustimung,ugovor i Bescheid iz Regirunga (direktna nostrifikacija )
iscitajte 36 stranu ovog foruma a sve u vezi 26.2Da li mi možete reći gde mogu više da pročitam o kategoriji 26.2? Ili mi prosledite link(ako se to nalazi na sajtu nemačke ambasade), jer ne mogu da nadjem nista detaljnije o tome. Hvala
Jovana mozes li da mi kazes gde si odradila anerkenung
U pokrajini Hessen. SSS + 12 god kliničkog staza +B2 ,dobila sam Bescheid iz Regirunga da imam direktnu nostrifikaciju...A Urkunde ću dobiti kada dodjem u Nemacku,tj.trebam da im dostavim još potvrdu o nekaznjavanju i lekarsko uverenje
iscitajte 36 stranu ovog foruma a sve u vezi 26.2
Hvala na pomoći, ali ako je moguće, eto jos par saveta? Ja cekam termin za NOKS 1-2, ali s'obzirom da imam diplomu fakulteta a posao u Nemackoj ispod ranga mog fakulteta, dobila sam savet iz našeg migracionog servisa da bi trebalo da se prebacim u grupu NOKS 6-8 (26.2). Ono na šta sam tek sad bolje obratila pažnju je i opis na sajtu ambasade za podnošenje zahteva a koji je vezan baš za taj primer (ako sam ja dobro razumela):
"NOKS od 6 do 8 zanimanja sa kvalifikacijama / diplomom prema NOKS-u 6-8, plava karta, samostalna privredna delatnost, ugovori o delu, specijalisti, naučnici, umetnici/sportisti, volonteri, au-pair
- da li se moje novo(planirano) zanimanje u Nemačkoj poklapa sa mojom
stručnom spremom?
(npr. metalna struka>>metalna struka, ugostiteljstvo>>ugostiteljstvo
Itd).
→→ Proveriti da li je diploma priznata u Nemačkoj >>> ANERKENNUNG
IN DEUTSCHLAND,proveriti u profesionalnom udruženju, privrednoj ili
zanatskoj komori
→ modul za zakazivanje termina: REGISTRACIJA / LISTA ČEKANJA ZA ZANIMANJA SA KVALIFIKACIJAMA / DIPLOMOM PREMA NOKS-u 6- 8, STRUČNO OBRAZOVANJE I USAVRŠAVANJE, PLAVA KARTA, SAMOSTALNA PRIVREDNA DELATNOST, UGOVORI O DELU, SPECIJALISTI, NAUČNICI, UMETNICI/SPORTISTI, VOLONTERI, AU-PAIR
- da li imam visoko obrazovanje ?
→→ proveriti diplomu >>> u Anabin bazi podataka
http://anabin.kmk.org/anabin.html )
Vaša visokoškolska ustanova mora da ispuni status H+. Vaše završene
studije moraju doslovno biti navedene u bazi podataka anabina i da ispune
uslove tako što je navedena stavka „entspricht“ („odgovara“).
>>> Ukoliko to nije slučaj, molimo da se obratite u pismenoj formi na https://www.kmk.org/themen/anerkennung-auslaendischer-abschluesse.html
→ modul za zakazivanje termina:REGISTRACIJA / LISTA ČEKANJA ZA ZANIMANJA SA KVALIFIKACIJAMA / DIPLOMOM PREMA NOKS-u 6- 8, STRUČNO OBRAZOVANJE I USAVRŠAVANJE, PLAVA KARTA, SAMOSTALNA PRIVREDNA DELATNOST, UGOVORI O DELU, SPECIJALISTI, NAUČNICI, UMETNICI/SPORTISTI, VOLONTERI, AU-PAIR"
Sada sam u fazi skupljanja što više podataka o toj mogućnosti, pa ako je tako da se sto pre prebacim u tu grupu i čekam termin. Tako da bi mi značio svaka valjana informacija o ovome. Hvala unapred
Mozes li da mi se javis meilom trebaju mi neke informacije u vezi nostrifikaciju?
Jelenajovanovic078@gmail.com
Unapred hvala
Pozdrav
Poslao Sam zahtev za dobijanje termina 21.08.2017 dobio Sam odgovor u roku 10 min sa referentnim brojem. Cekam vec sest meseci za datum podnosenja papira od papira imam odobrenje iz biroa za zaposljavanje ugovor sa poslodavcem zustimung prevedenu diplomu I sertifikat za varioca Koji je radjen u Nemackoj. Ima li neko informaciju kada od prilike bi mogao da ocekujem termin Koji je podnet u Avgusta.
Hvala unapred