Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima, pratim vas od oktobra kada sam se registrovao za termin..s obzirom da je puno nas koji smo dobili posao kod istog poslodavca a dugo cekamo termin, on se dogovorio sa ambasadom u Beogradu za grupni termin za nas 15, profesionalni vozaci.. treba da spremimo dokumenta po noksu i da otkazemo nase prijave za termine..moze li mala pomoc oko popunjavanja zahteva..sta treba navesti kao dokument o vrsti dozvole za rad ili ekvivalentan dokument br..ja od dokumenata imam radnu dozvolu, ugovor o radu, bilans prihoda firme, garancije za KOD, jezik i smestaj...sta to moze biti? Je l radna dozvola?

Drugarice svakavam cast kad ste nasli takvog gazdu ,pa na sajtu ambasade Vam lepo pise da popunite aplikaciju ETW NOKS 3-5 Ber.. za profesionalne vozace ali prvo morate stornirati vase stare aplikacije i onda svi u isto vreme aplicirate po novom i imate sve sto se trazi od dokumenata koje ste naveli ono sto vam hvali vam pise u gore pomenutom obrascu a broj je sa dozvole o radu kako je vi zovete.
ima ovde jos vozaca koji cekaju vizu mozda vas gazda treba jos vozaca dajte neki kontakt

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, pratim vas od oktobra kada sam se registrovao za termin..s obzirom da je puno nas koji smo dobili posao kod istog poslodavca a dugo cekamo termin, on se dogovorio sa ambasadom u Beogradu za grupni termin za nas 15, profesionalni vozaci.. treba da spremimo dokumenta po noksu i da otkazemo nase prijave za termine..moze li mala pomoc oko popunjavanja zahteva..sta treba navesti kao dokument o vrsti dozvole za rad ili ekvivalentan dokument br..ja od dokumenata imam radnu dozvolu, ugovor o radu, bilans prihoda firme, garancije za KOD, jezik i smestaj...sta to moze biti? Je l radna dozvola?

Kako se zove firma ? Mislim da idemo kod istog gazde !

Posalji mi br.tel.na pp

Drugarice svakavam cast kad ste nasli takvog gazdu ,pa na sajtu ambasade Vam lepo pise da popunite aplikaciju ETW NOKS 3-5 Ber.. za profesionalne vozace ali prvo morate stornirati vase stare aplikacije i onda svi u isto vreme aplicirate po novom i imate sve sto se trazi od dokumenata koje ste naveli ono sto vam hvali vam pise u gore pomenutom obrascu a broj je sa dozvole o radu kako je vi zovete.
ima ovde jos vozaca koji cekaju vizu mozda vas gazda treba jos vozaca dajte neki kontakt
Svi smo isli preko agencije za zaposljavanje iz Zagreba..poslodavac je Dominkovic transporte Gmbh.. Hvala za pomoc..

I mene interesuje ovaj info ili neko drugi ko je tražio termin za NOKS 6-8 koliko dugo se čeka na termin? Ja se prijavio za termin za predavanje dokumenata 18.12.
Ugovor mi kreće 5.3., a ne greje me da će mi viza biti gotova do tad.

Prema iskustvu clana Jelena Dragicevic, i tropeza ranije, period cekanja za termin po NOKS 6-8 je cca. 30-40 dana. A cekanje na izdavanje same vize je, koliko sam skontao, do 20 dana. Tako da bi do marta trebao da dobijes vizu bez problema. Javi sta si uradio..

Evo da javim posle 7 nedelja cekanja dobio sam odbijenicu:( razlog nije nista definisano
Druze jel ti bese elektricar?Pa kako je to moguce da su te odbili a da ne postoji ni jedan razlog,prosto neverovatno,jel ces pisati zalbu?

- - - - - - - - - -

Jel su ti javili telefonom ili mail ?
Trebalo bi pismom da obaveste kad je odbijenica u pitanju

Evo da javim posle 7 nedelja cekanja dobio sam odbijenicu:( razlog nije nista definisano

Baš mi je žao....A jeste li sigurni da nisu naveli razlog?dešava se ,ne tako retko,da ljudi dobiju odbijenice ,ali bar navode razloge....recimo zbog : male satnice,pa čak pogrešno napisanog zanimanja na ugovoru ....ali uglavnom napišu razlog ....i da imate pravo na žalbu...

Branko,jbg zao mi je posto si elektricar kao i ja. Ne bi bilo lose da napises sta si sve predao od papira,kolika ti je satnica na ugovoru i jesi li imao certifikat o znanju jezika,ako je sve u redu s papirima onda mi malo lici na sukob interesa od strane ambasade,odbijute bez razloga i kazu ti predaj ponovo,a svako ponovno predavanje 75e.Ovde na forumu nas nije ni 3% od onih koji cekaju vizu,tako da je broj odbijenih mnogo veci samo mi ne znamo jel ljudi nisu na forumu.Ajde drug,pozdrav pa predaj ponovo,jbg kad je tako kako oni hoce.

REGISTROVAO SAM SE ZA TERMIN ZA PREDAJU DOKUMENTACIJE ZA PROFESIONALNOG VOZAČA U DECEMBRU 2017.IMAM PODPISAN UGOVOR SA NEMAČKIM POSLODAVCEM I SVU POTRBNU DOK.ZVAO SAM, PISAO I DOBIJAO SAMO TIPSKE ODGOVORE(BUDITE STRPLJIVI).MOLIM VAS AKO NEKO ZNA DA MI ODGOVORI DA LI POMAŽE POZIV NEMAČKOG POSLODAVCA U BRŽEM DODELJIVANJU TERMINA.UNAPRED HVALA

muma ........... help !!!
ocekujem termin po NOKSu 3-5 /profi vozac/ i ako da Bog da isti dobijem imam dilemu i nedoumicu, na ime .... na sajtu ambasade(D) postoje dva informatora prvi je
/EWT02_3-5 NOKS/ konkretno Profi vozac (pdf,220,02k) i drugi je /EWT03_3-5 NOKS/ Zanimanja sa kvalifikacijama/ srednjom stručnom spremom (završeno 3-/4-godišnje srednje stručno obrazovanje/završeno više stručno obrazovanje) (pdf,377,56k) ??? PO KOJEM INFORMATORU DA POSLOZIM DOKUMENTACIJU ??? I ovaj izvod iz penzionog srbije kako da pribavim kada nemam uplacenog dana radnog staza celi zivot nesto petljam i giljam na crnjaka ??????? Hvala ........... :dash: :think:

ocekujem termin po NOKSu 3-5 /profi vozac/ i ako da Bog da isti dobijem imam dilemu i nedoumicu, na ime .... na sajtu ambasade(D) postoje dva informatora prvi je
/EWT02_3-5 NOKS/ konkretno Profi vozac (pdf,220,02k) i drugi je /EWT03_3-5 NOKS/ Zanimanja sa kvalifikacijama/ srednjom stručnom spremom (završeno 3-/4-godišnje srednje stručno obrazovanje/završeno više stručno obrazovanje) (pdf,377,56k) ??? PO KOJEM INFORMATORU DA POSLOZIM DOKUMENTACIJU ??? I ovaj izvod iz penzionog srbije kako da pribavim kada nemam uplacenog dana radnog staza celi zivot nesto petljam i giljam na crnjaka ??????? Hvala ........... :dash: :think:

Ne lupaj glavu bez veze kad dobijes termin pisace ti po kom noksu da spremis dokumenta ili ako nemas saobracajnu skolu idi na prvu varijantu a iz pio fonda ako nemas nemas trazi i beo papir sa njihovim pecatom sta je tu je ako bas nemas ni dana uplacivanog staza

Nisam Muma ,al možda mogu da Vam pomognem....????što se tiče informatora ,moje mišljenje je da Vam treba informator taj za vozače.. A za PIO -Vi i ako nemate radnog staža,ako imate boravak u Republici Srbiji ,Vas u sistemu u PIO ima (jer preko koga ste osigurani zdravstveno ?Biro ili ....)verovatno ste na Birou bili prijavljeni ....

Ima vozaca ovde pa ce da ti kazu koji informator, ako cekas pre prvog novembra predajes po informatoru 26.2. A ako si po novo onda mislim informator za profi vozace. E sad za dopunu jer nemate pio staza ide preporuka poslodavca. Ja isto nemam radni staz za proizvodnju keramike ali imam preporuku poslodavca i od kad do kad sam radila, pecat firme i sve generalije firme. To cu prevedem i predam na termin. A vozaci nek vam kazu po koji noks predaju.

Zdravo forumasi..evo i mene posle mesec dana boravka u DE..super je sve svima zelim da sto pre dodjete i da dobijete te termine vise..pratila sam forum sve vreme i znam kako se osecate svi koji cekate jos od letos..
Elem, sad krecem u pricu spajanja porodice..razmisljam se da se muz registruje sad jer vidim da se i za to ceka po 4 meseca..za to vreme da primim te tri plate.. E sad me interesuje to mesto prebivalista tj stana.. ja trenutno zivim sa koleg.u kuci tj prizemlju kuce imamo dovoljno kvadraturu i za tri osobe.. jel zna neko dal postoji sansa da ja muza dovedem u tom stanu ako bi mi poslodavac dao potrvrdu da je na mene izdat,posto je on vlasnik kuce a ne ogranicava nas vremenski koliko dugo da ostanemo? Neko ko je prosao kroz spajanje porodice moze da mi pojasni sve to ako je voljan..

Izvinite na malo duzem postu..????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back