Zdravo svima dali je neko dobio termin po Noksu 1-2 ????????
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Molio bi nekog da mi posaljes broj i naziv agencije koja popunjava folmulare, pored eura traga neka druga.... Treba hitno.sa preporukom.
Dobar dan svima.....cekanju je dosao kraj...danas su mi javili da mi je viza odobrena.predao sam papire 4.1. u pitanju je visokovalifikovani. SRECNO SVIMA
Ili dve godine u cugu tamo pa dve godine pauze. Naravno da se ne moze detaschman viza prevesti u licnu radnu vizu, to bi svi hteli... oni su namerno odredili da moras neko vreme da budes kuci sa prekidima jer ja mislim posle tri godine KONTINUIRANOG rada mozes zatraziti licnu radnu vizu. Zvao sam tamo advokata i rekao je da moze, samo da mu spremim stojer liste od tri godine. Dakle, ima fazon da te tri godine odradis preko recimo slovenacke vize i onda stices uslov za stalnu radnu.Neko je na prethodnim strananam pitao/pisao o vizu na osnovu detasmana ...
Sam proces traje neuporedivo krace ,ako su ispunjeni svi uslovi (imate na sajtu ) ,15 do maximalno 30 dana , s' tim sto se na osnovu te vize u Nemackoj moze raditi 9 meseci ,3 meseca se mora provesti van ,tj ne sme se raditi ... Period na koji se izdaje je,od slucaja do slucaja, od 3 meseca pa ... sa tom vizom se ne moze raditi ,legalno,kod drugog poslodavca i ne moze se produziti tj. da 'predje' u trajnu radnu vizu (mslim da razumete sta sam hteo da napisem )![]()
Dobar dan svima.....cekanju je dosao kraj...danas su mi javili da mi je viza odobrena.predao sam papire 4.1. u pitanju je visokovalifikovani. SRECNO SVIMA
Bas si "srecnik", verovatno si cekala i bescheid jos bar par meseci, mi u NRW cekamo vec 6 meseci, u utorak konacno stize. Culi smo inace da se u Hessenu ceka jos duze...E nažalost i ja sam med.sestra (i imam Bescheid o direktnom priznavanju diolome) ..."srećnik " sam jer sam aplicirala za termin zadnjih par dana jula ,pa sam imala termin početkom januara ....da je nepravda -nepravda je ....
Bas si "srecnik", verovatno si cekala i bescheid jos bar par meseci, mi u NRW cekamo vec 6 meseci, u utorak konacno stize. Culi smo inace da se u Hessenu ceka jos duze...
Moja supruga je strukovna medicinska sestra, radice kucni monotoring dece koja su sveze transplantirana i pustena na kucno lecenje... Ne znam sto svi idete preko agencija kada one nemaju apsolutno nikakvu protekciju u ambasadi i necete dobiti termin ni dan brze nego da ste sami to odradili.
Ako si dobila bescheid od regirunga nadlezne pokrajne u koju ides i izabrala si da odradis anerkennung kroz praksu onda predajes vizu po noksu 6-8, oznacis aus/fortbildung, ako imas ugovor kao pflegehelfer onda nisi medicnski kadar nego ides kao nekvalifikovano osoblje i ides na noks 1-2. Ausbildung termin za vizu se ceka odprilike 30-40 dana, pomocnici cekaju dosta duze al nisam siguran koliko tacno, to bolje da ti kaze neko ko je imao iskustva sa tim.
A ono polje za vizu za medicinare (triple win ili tako nesto) je za one koji vec imaju urkunde, bar sam ja tako skontao. Mislim da i oni dobijaju termin brzo al nemam iskustva stim tako da nemojte da me drzite za rec.
Koliko dugo si cekao/la od registracije za termin, pa do 4.1 kada si predao/la dokumenta?
U ambasadi se gleda ugovor o radu, ako si pomocnik onda ambasadu bas briga za nostrifikaciju i srednju skolu, al to posle moze direktno u DE da se odradi (praksa) a kada dobijes urkunde sigurno ce ti se promeniti i ugovor o radu i radno mesto. To je generalno laksi put jer se bescheid dugo ceka, jedino sto se u pocetku radi par meseci kao pomocni negovatelj za manje para.Hvala puno na svemu sto ste napisali.Moj problem je sto generalno u mojoj okolini nemam nikoga sa slicnim iskustvom i informacije koje imam se baziraju na onome sto procitam na internetu.U ugovoru mi stoji Pflegehilfskraft,sto mu dodje pomocnik.Upravnica doma mi je rekla da odem tamo 20.03 da se prijavim na zdravstveno,socijalno itd.Do tada bi trebao i odgovor za nostrifikaciju da stigne.Takodje mi je rekla,da tamo moram da zavrsim B2 kao i obuku.To sam vec znala..Nego mene buni,ja jesam pomocnik ali moram na praksu..Kojoj grupi sad pripadam????? Vrv se racuna ono sto pise u ugovoru..
I mene interesuje ovaj info ili neko drugi ko je tražio termin za NOKS 6-8 koliko dugo se čeka na termin? Ja se prijavio za termin za predavanje dokumenata 18.12.
Ugovor mi kreće 5.3., a ne greje me da će mi viza biti gotova do tad.
Pozdrav svima, pratim vas od oktobra kada sam se registrovao za termin..s obzirom da je puno nas koji smo dobili posao kod istog poslodavca a dugo cekamo termin, on se dogovorio sa ambasadom u Beogradu za grupni termin za nas 15, profesionalni vozaci.. treba da spremimo dokumenta po noksu i da otkazemo nase prijave za termine..moze li mala pomoc oko popunjavanja zahteva..sta treba navesti kao dokument o vrsti dozvole za rad ili ekvivalentan dokument br..ja od dokumenata imam radnu dozvolu, ugovor o radu, bilans prihoda firme, garancije za KOD, jezik i smestaj...sta to moze biti? Je l radna dozvola?