Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima :) Zvanicno se pridruzujem cekalicama za termin..23.01 sam dala podatke agenciji..Iscitavala sam dosta ovu temu i prosto meni nije dobro kad vidim koliko su pojedinci cekali i dalje cekaju.Inace sam med.sestra po zanimanju.Dobila sam ugovor u domu na 2 god.koji krece od aprila.Predata je dokumentacija za nostrifikaciju.Ima li zaapravo veze da li je u pitanju deficitarno zanimanje?Koliko sam ja uspela da pohvatam izgleda da bas i nema,tj.da jednostavno nema nekih pravila kad je podela termina u pitanju..Kako god,nadam se da cemo se lepo druziti i volela bih da se javne jos koja med.sestra.pozz

Nisam u grupu, zato pitam. Da pratim kako dele, jer dok god ide noks mi od ranije smo u crnu rupu. 7 dana avgusta dele tri meseca, tacno dok dobijem termin mogu da magistriram nemacki. Il cu postanem vinski zavisnik. Taratatira, taratatira...

Ma prednost ima NOKS 3-5 ....znam o čemu pričate.....čekala sam termin od jula ,imala sam termin 5.1. ....kroz kakve sam samo psihičke "krize "prolazila čekajući taj famozni mail sa terminom....strpite se još malo....nema druge ....jer koliko sam primetila,za radne vize (bar do sad ) rezervisani dani su bili petak i ponedeljak (meni je recimo termin bio petak)....A NOKS je koliko sam uspela da uhvatim ,termini "padaju " utorkom....

Nema bas nikakve veze koji NOKS je upitanju,kao i ko je kog datuma aplicirao,to su sve nagadjanja,nema pravila ni za jedno ni za drugo.

To je Vaše mišljenje -Poštujem....za datume ne znam ,ali bar 10ak ljudi lično poznajem koji su se registrovali po Noksu 3-5 I dobili su termine ....Neka se neko javi da je dobio termin a da se registrovao posle 1.11. po Noksu 1-2? Ja još nisam čula,ako neko ima neka se javi....

To je Vaše mišljenje -Poštujem....za datume ne znam ,ali bar 10ak ljudi lično poznajem koji su se registrovali po Noksu 3-5 I dobili su termine ....Neka se neko javi da je dobio termin a da se registrovao posle 1.11. po Noksu 1-2? Ja još nisam čula,ako neko ima neka se javi....

Sem medicine i vozaca samo jos jedan dobio termin po istom noksu a graficar je po zanimanju. Dok ostali cekaju. I sad medicinski radnici iz avgusta cekaju a novajlije idu. E ambasado cinis nepravdu ljudskog i moralnog prava.

Pozdrav svima :) Zvanicno se pridruzujem cekalicama za termin..23.01 sam dala podatke agenciji..Iscitavala sam dosta ovu temu i prosto meni nije dobro kad vidim koliko su pojedinci cekali i dalje cekaju.Inace sam med.sestra po zanimanju.Dobila sam ugovor u domu na 2 god.koji krece od aprila.Predata je dokumentacija za nostrifikaciju.Ima li zaapravo veze da li je u pitanju deficitarno zanimanje?Koliko sam ja uspela da pohvatam izgleda da bas i nema,tj.da jednostavno nema nekih pravila kad je podela termina u pitanju..Kako god,nadam se da cemo se lepo druziti i volela bih da se javne jos koja med.sestra.pozz
Moja supruga je strukovna medicinska sestra, radice kucni monotoring dece koja su sveze transplantirana i pustena na kucno lecenje... Ne znam sto svi idete preko agencija kada one nemaju apsolutno nikakvu protekciju u ambasadi i necete dobiti termin ni dan brze nego da ste sami to odradili.

Ako si dobila bescheid od regirunga nadlezne pokrajne u koju ides i izabrala si da odradis anerkennung kroz praksu onda predajes vizu po noksu 6-8, oznacis aus/fortbildung, ako imas ugovor kao pflegehelfer onda nisi medicnski kadar nego ides kao nekvalifikovano osoblje i ides na noks 1-2. Ausbildung termin za vizu se ceka odprilike 30-40 dana, pomocnici cekaju dosta duze al nisam siguran koliko tacno, to bolje da ti kaze neko ko je imao iskustva sa tim.

A ono polje za vizu za medicinare (triple win ili tako nesto) je za one koji vec imaju urkunde, bar sam ja tako skontao. Mislim da i oni dobijaju termin brzo al nemam iskustva stim tako da nemojte da me drzite za rec.

Poslednja izmena:
Da li ce se danas desiti neki pomak napokon...hoce li se smilovati i podeliti termine onima koji cekaju od pre 01.11.a kojih ima bas dosta...ili ce preskociti i ovu nedelju...strasno,stvarno covek treba da ima debele zivce...srecno svima

Eve sad cu pustam avgust i jul. Ma nemacka velika, prolece nam ne gine za termine, februar pola popunjen od toga samo 2 februar dobio avgust. Samo strpljenje deco i verujte u termine, dobicemo ih ali neznamo kad. I molite poslodavca da vas ceka. Bitno poslodavci da ne izgube strpljenje. Sve ostalo manje bitni, kako je kome sudjeno. Srecno nam svima danas, da pljusti jul i avgust....

Sem medicine i vozaca samo jos jedan dobio termin po istom noksu a graficar je po zanimanju. Dok ostali cekaju. I sad medicinski radnici iz avgusta cekaju a novajlije idu. E ambasado cinis nepravdu ljudskog i moralnog prava.

E nažalost i ja sam med.sestra (i imam Bescheid o direktnom priznavanju diolome) ..."srećnik " sam jer sam aplicirala za termin zadnjih par dana jula ,pa sam imala termin početkom januara ....da je nepravda -nepravda je ....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back