Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Miki34 ajde i tebe da pitam imas li ti pojma o mom problemu! Da li znas da li taj cuveni mein zeichen bitan ako se pogresi, jel proveravaju to ili kako to ide!? Na korak sam do storniranja ne mogu jos jednu noc nespavanja da podnesem! Ambasada nista ne pise i dalje

Iskreno da ti kazem da je i moj imao 0ilio , ja se nisam obazirao, mada meni je nula uvek nekako izgledala jajastija , a slovo o okruglo. Ja nisam mnogo obracao paznju na to.
Bice sve to dobro ljudi ,ne rade to oni od juce tako da se slobodno opustite kad ti dobijes saglasnost vec je pola posla odradjeno , jeste da je naj gore cekanje. Ali niste jedini , i strpljen spasen!

Srecno

Miki34 ama da je nula ili o verujte mi ja ne bih okom trepnula problem je sto je meni pdf om poslata saglasnost koja ocito nije validna sa jednom brojem i datumom i ja zakazem termin sa tom kad mi je stiglo na adresu validna otuda i ugovor od poslodavca ja skontam da se datum i mein zeichen razlikuju skroz! E to ako znas da mi napises da li da storniram! Jos ti da me spasis i da znam sta cu ! Jao ljudi izviniteee

- - - - - - - - - -

Sta podrazumevaju pod tim tacnost podataka pasos i sve i ima i prezime sve ok jedino to taj glupi mein zeichen i datum

//www.arbeitsagentur.de
Idi ovom logikom , sto odgovorniji posao (mislim na fax jer je to upravljacka pozicija) zahteva ozbiljno znanje jezika tj min b1 ili optimum b2 (mislim da je b2 na nivou tecnog i da je u klasi maternjeg nivoa) za to se treba izdvojiti dobrih godinu dana minimum. A da li ti idu jezici to postoje institucije da utvrde i daju ti sertifikat za svaki nivo.

Imas opise svih poslova na netu na nemackim institucijama za obrazovanje, trazi na google i to ti je jedan vid ucenja jezika(naravno uz pomoc google translate...

Hvala Miki PUNO na odgovoru. Krenuo sam ja na namacki zavrso vec dva nivoa za mozda mesec i nesto dana. jeste tezak nemacki ali ja ucim dan noc. Elem, isao sam ja na sajt te agencije za zaposljavanje i tu nastaje problem. Kada ukucam moje zvanje diplomirani menadzer bezbednosti manager für sicherheit , onda mi ne izbacuje poslove koji su vezani za to zvanje odnosno izbacuje neke poslove gde ne pise striktno da se trazi moje zvanje. Ja razmisljam da prevedem diplomu kod sudskog tumaca i sa posaljem diplomu sluzbi za rad pa da vidim kada oni odgovore koje poslove mogu radite? Kakvo je vase misljenje o tome? Ili da nadjem nekog coveka koji bi odneo moju diplomu prevedenu na nemacki u ovu sluzbu da oni kazu koje poslove mogu raditi? Kakavog ste Vi misljenja za to? hvala u napred.

Dusanka pa zar nije moglo nesto da se preduzme?! Bas mi je zao! Stvarno nema smisla od strane nadleznih sluzbi! Zao mi je

?ta da se preduzme? Firma je poslala vi?e mejlova, na koje nisu ni odgovorili. U pitanju je velika " dr?avna" firma. Rekli su mi da kinezi, brazilci i koreanci dobiju vizu za najvi?e 3 meseca.....a ja ne mogu skoro tri meseca da javim za termin. Proba?u ponovo negde drugde....ali imam utisak da je situacija sve gora, ?to se ambasade i ?ekanja ti?e.

Možda nekom pomogne:

Aplicirala sam 16.6. za POGREŠNU vizu... Aplicirala sam za Arbeitsplatzsuche i nisam dobijala tremin do 19.9. kad sam i shvatila da sam pogrešno aplicirala. Pa tako stornirah zahtev za termin (morate da stornirate da biste se prijavili za novi) pa se prijavih toga dana i za novi termin, ovog puta ispravno - aplicirala sam za plavu kartu - 19.9. i dobila sam termin za 24.10. iliti 13 dana nakon apliciranja ZA PLAVU KARTU. Od dana kad sam dobila mejl sa terminom, čekanje na sam termin traje - 3 nedelje.

Dan nakon storniranja neko je napisao ovde da se te vize za traženje posla maltene i ne izdaju jer ti i ambasada preporučuje da posao tražiš u 90 dana koje imamo zbog šengena. Jer svakako kad se i nađe posao tamo onda proces opet kreće za dobijanje radne dozvole/vize i to sve naravno iz zemlje u kojoj ste prijavljeni...

Ne znam da li će nekom pomoći ali ja se nisam smirila dok nisam istražila sve ovo i shvatila da sam bila na pogrešnom putu čekanja. Sad sam na pravom hah
Moje učenje je svakako da TREBA DA SE PROČITA 10 PUTA pre nego što se aplicira ili pre nego što se predaju papiri...
Učimo se strpljenju, kao što svi već ovde znamo ali slabije praktikujemo:)
Uglavnom, čekanje je majka ovde i to je sve.

Srećno svima!
Ovo nije tacno.
Kada dobijete vizu za traženje posla, neophodno je da se prijavite po dolasku u Nemačku. Samim tim , kada nadjete posao, kompletnu birokratiju zavrsavate u Nemačkoj u Ausländeramt-u u mestu gde ste prijavljeni.
Znaci nije potrebno da se vracate u Srbiju u ambasadu. Ta viza je samo za visokoobrazovane i omogucuje vam da izbegnete dolazak u Srbiju i birokratiju sa ambasadom.
Samo ovako ova viza ima smisla jer u suprotnom ne vidim razlog zasto bi ona postojala kada vec imamo pravo na 90 dana sa Sengenom.

Ja sam za ovu vizu aplicirao 2.jula i termin sam dobio 4. Decembra. Jeste da se ceka dugo ali kada odem da trazim posao necu morati da se vracam u Srbiju i izbeći cu ambasadu, sto jako vazno jer poslodavac nece morati da me ceka.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Naravno da jesam,dobio sam povratni mail da sam na cekanju.
I meni je cudno,ne znam sta se desava,cekacu jos malo pa cu onda videti sta je sledeci korak.

Ocigledno je da ce da nam istekne zustimmung koji nam vazi 6 meseci..ja stvarno ne znam sta rade sa tim terminima..ja cekam od 18.7..a koji korak je sledeci ko zna..meni je poslodavac dao rok do ng da dodjem..

Na fb stranici sam citala da su sa terminima u bg ambasadi stigli do 15 jula pa zato pitam jer jos od juna cekas zato pitam da li si sve uneo dobro!

Sve je dobro uneto,nemam pojma sta se desava vise,ovih dana cu da zovem ambasadu i ako znam da od toga nema nista posto ne daju neke informacije bas...

- - - - - - - - - -

Na fb stranici sam citala da su sa terminima u bg ambasadi stigli do 15 jula pa zato pitam jer jos od juna cekas zato pitam da li si sve uneo dobro!

A sve zavisi za koju vizu,nadam se da ce uskoro biti nesto posto vec gubim strpljenje..

Dusanka, Dobro su se setili! Ali sve u svemu ako ti saglasnos vazi 6 meseci svakako bi zakasnila ako se ne varam?

Da, ali da je sve u redu sa poslodavcem, izvadila bih novu saglasnost, koju u ovom slu?aju priznaju. Dakle ako je nova saglasnost data posle dobijanja termina, zbog probijanja roka, onda je prihvataju....ali sve je sada uzaludno. I?i ?u na neku drugu varijantu, do?kolovavanje ili usavr?avanje, tako ?e i?i br?e. Nema predaje. Samo napolje odavde!

Ja sam aplicirao za termin 20.07. za radnu boravisnu vizu,na odobrenje mi stoji datum 11.07
E sada, ako mi daju termin posle 11.januara, jel mi zastaruje ovo odobrenje i moram da vadim drugo, ili se to ne vazi jer sam usao u proceduru?
I ako vadim novo odobrenje, nije onda isti broj, automatski ja onda treba da apliciram za novi termin?
Molim za odgovor ko je upucen u ovu temu i ko je mozda imao slicnog iskustva!
Hvala unapred!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back