Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima zanima me u vezi prijavljivanja za termin imam zavrsenu srednju trogodisnju skolu ^Mehanicar grejne i rashladne tehnike^ u koji noks bih se trebao prijavljivati,nisam naso posao u struci.Posao u hotelu hvala

NOKS biras po ugovoru, ne po diplomi. Moras da pronadjes koja skola je potrebna za posao koji ces obavljati, pa se sa time prijavis. Ako nije nikakva skola potrebna, onda je verovatno NOKS 1-2.

NOKS biras po ugovoru, ne po diplomi. Moras da pronadjes koja skola je potrebna za posao koji ces obavljati, pa se sa time prijavis. Ako nije nikakva skola potrebna, onda je verovatno NOKS 1-2.

Voleo bih neko ko je sigurniji da kaze pravi odgovor ako zna posto bih se sutra prijavio.Za posao mi nije potrebna nikakva skola.Ili dali postoji neka agencija u Beogradu da se raspitam ako neko zna hvala

Poslednja izmena:
Mislim da to nije resenje, jer ako povecaju kriterijume sto se jezika tice, opasce broj prijavljenih, poslodavci ce ostati bez potencijalnih radnika i onda nista nisu uradili.
Mozda jedino da stave kao uslov za vizu da onaj ko nadje poslodavca i ispuni njegove uslove, ima pravo na posao tamo. To bi mozda bili resenje.

Tačno tako.
Pa nisu ludi da pucaju sami sebi u nogu sa insistiranjem na jeziku.

Tačno tako.
Pa nisu ludi da pucaju sami sebi u nogu sa insistiranjem na jeziku.

Medicinski radnici, Vozaci taksija i autobusa bez B1 vec ne mogu da odu tamo.
Nemojte sebi da dajete laznu nadu da ce zaobici nekog a takodje nema potrebe za panikom
jer ce gotovo sigurno traziti za pomocne radnike pocetne nivoe.
Opet kazem u svakom clanku se to navodi i budite spremni na to.

Novi zakon nije nikakvo pucanje u nogu nego olaksavanje ljudima koji hoce da se integrisu i koji su kvalifikovani dobijanje vize.

Da li ce moci da se ode u Nemacku sa potvrdom poslodavca da cete tamo raditi kurs jezika itd to su vec finese
koje trenutno ne mozemo da znamo i to je jedina logicna olaksica koja mi pada na pamet.

Poslednja izmena:
ma ljudi ako oni nestro olaksaju to ce biti za kvalifikovanu radnu snagu.a za neke od njih ce poostriti sto se tice jezika.za pomocne radnike verovatno sve ostaje isto.izuzetak pomocnih radnika koji ce raditi sa ljudima.znaci mora da zna da govori covek iako je pomocni radnik.mora da saslusa i odradi posao.a ono se vec zna ko mora koji nivo da bude

- - - - - - - - - -

ma ljudi ako oni nestro olaksaju to ce biti za kvalifikovanu radnu snagu.a za neke od njih ce poostriti sto se tice jezika.za pomocne radnike verovatno sve ostaje isto.izuzetak pomocnih radnika koji ce raditi sa ljudima.znaci mora da zna da govori covek iako je pomocni radnik.mora da saslusa i odradi posao.a ono se vec zna ko mora koji nivo da bude

po starom mislim zna se.ne verujem da ce nesto previse odstupati od toga.jedino neka zanimanja koja im fale a ubrajaju se u pomocne radnike a mora da se jezik zna.tu ce odrediti pravila i to je to

Imam par nedoumica oko zahteva:
6. Predvidjeno mesto boravka
(Pisem adresu rodjaka jer cu tamo i stanovati ali neznam sta upisati pod Kako cete biti smesteni, posto je to kuca od 140m2 i ima 5 spavacih soba i + dnevna+ kuhinja sve odvojeno.)
8. Da li ovde da upisujem suprugu posto cu sa njom i ici jer zajedno cekamo radnu vizu ili da ne upisujem?
10. Da li ovde za davaoce preporuke mogu staviti rodjaka posto cu kod njega i stanovati?
11. Da li ovde teba pored izucenog zanimanja upisati posao koji trenutno u Srbiji radim ili posao koji cu raditi u Nemackoj?

6. Ne morate da popunite a mozete takodje pod zasebna soba
8. Nisam se susreo sa tim da neko ide sa suprugom, mada su vam termini potpuno odvojeni i ostalo, ne bih ovo da nagadjam iskreno. Licno bi stavio da sam putujem,
10. Preporuka najbolje da to bude HR ili slicno iz firme u kojoj cete raditi
11. Po informatoru koji ja imam (iz agencije) napisano je zanimanje koje ide da se radi u Nemackoj

Vozacc, a sta pise jos u tim novinama, nesto konkretnije? Na cemu se radi i sta se predlaze oko tog novog zakona?

Radi se upravo o ovome o cemu diskutujemo dakle ko je zapravo dobrodosao u Nemacku (pod kakvim kvalifikacijama pod tackama (jezik je uvek u prve tri tacke) )
Kome treba da se pruzi azil a kome prilika da radi i pod kojim uslovima, vrlo jednostavno i vrlo konkretno, kao datum se spominje kraj godine.

Uz odredjivanje tih tacaka i pravila dolazi ono drugo i dobro za nas, olaksice za vizu. Nema nista za dzabe u zivotu toliko je bar svima jasno.

Prevedite naslov i pogledajte prvih 2 minuta da vidite ko su gosti i sve ce vam biti jasno.

Poslednja izmena:
6. Ne morate da popunite a mozete takodje pod zasebna soba
8. Nisam se susreo sa tim da neko ide sa suprugom, mada su vam termini potpuno odvojeni i ostalo, ne bih ovo da nagadjam iskreno. Licno bi stavio da sam putujem,
10. Preporuka najbolje da to bude HR ili slicno iz firme u kojoj cete raditi
11. Po informatoru koji ja imam (iz agencije) napisano je zanimanje koje ide da se radi u Nemackoj

Ovo pod 8, ja sam stavio i zenu i dete. Em su vec osigurani na mene, em fino pise pre toga da imam i zenu i dete, nisu oni blesavi znaju da ide cela porodica. Ja bih ovo ovako ostavio, ako nekoima iskustvo sa ovim neka pise.

Ovo pod 8, ja sam stavio i zenu i dete. Em su vec osigurani na mene, em fino pise pre toga da imam i zenu i dete, nisu oni blesavi znaju da ide cela porodica. Ja bih ovo ovako ostavio, ako nekoima iskustvo sa ovim neka pise.

Valjda porodica mora da ide na termin prvo za spajanje porodice da bi mogli ziveti zajedno ako naravno nemaju termin za radnu vizu kao u slucaju gospodina koji je postavio pitanje.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, pratim vec neko vreme komentare, ali evo i moje prvo pitanje, ako smem.
NOKS je u pitanju, naime, registrovao sam se za termin prema svom formalnom obrazovanju (SSS, masinski tehnicar za komp. konstruisanje), dakle NOKS 3-5, 6. aprila ove godine.
Ali, posao zbog kog idem (u Berlin) je Senior Frontend Developer (ili jednostavnije - programer).
Sad, ako se prijavljujem ne prema zavrsenoj skoli, vec prema zanimanju u Nemackoj, da li to znaci da je trebalo da se registrujem za NOKS 6-8?

Ako da, sta bi bilo pametno da radim, da pisem ambasadi i pitam da li da se ponovo prijavljujem ili da cekam i dalje na ovu registraciju?
I da, mozda je znacajno napomenuti, ali ostatak kolega u firmi ima fakultetske diplome, ja sam izuzetak, ima li to neke veze?

Hvala na informacijama do sada, i ako bude srece, od sada. :)

Za te tri je VEC potreban jezik, za ostale se vaga trenutno.

Vi tvrdite da nece, ja samo napominjem da je velika sansa da ce biti potreban jezik.
Izvor - gotovo svake novine koje pisu o novom zakonu, a svaki dan proveravam.

Sta si zapeo za taj jezik vise....Neplasi ljude....

- - - - - - - - - -

Ljudi cekaju termine po godinu dana i sad treba da im produze cekanje za jos toliko dok nauce jezik.Malo je glupo.....

- - - - - - - - - -

Naravno da je jezik tamo 99 posto.I slazem se da treba da se zna.Opet kazem neplasi raju sa tim jezikom....

Sta si zapeo za taj jezik vise....Neplasi ljude....

- - - - - - - - - -

Ljudi cekaju termine po godinu dana i sad treba da im produze cekanje za jos toliko dok nauce jezik.Malo je glupo.....

- - - - - - - - - -

Naravno da je jezik tamo 99 posto.I slazem se da treba da se zna.Opet kazem neplasi raju sa tim jezikom....

Brate ko se plasi njegov problem, ne pricam ja o tome nego Nemci, ja samo prenosim.

A i sta se ti cimas kad si vozac kamiona i treba ti A1 koji se svodi na Guten Tag i Auf Wiedersehen
a jos si i na kurs isao, nije ko da ne znas vec jezik. :hahaha:

Poslednja izmena:
Pozdrav

Da li je za dobijanje radne vize za vozace C kategorije potreban potpisan ugovor o radu , ili je dovoljna " obavezujuca ponuda za posao" .
Dobio sam na email od poslodavca iz Nemacke obavezujucu ponudu za posao gde pise broj radnih dana, radnih sati, bruto satnica, probni rad itd...i na kraku dole stoji njegov potpis.
Pise ovako u naslovu:

Verbindliches Arbeitsplatzangebot

Hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back