Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio jutros na terminu šalter B, vrlo ljubazna žena. , sve sam sam popunio i složio i sve mi je uzela i kopije kartice vozača i kopije vozačke, handelregister, gew1
, i potvrdu njihove agencije za zapošljavanje tj Zustimmung, izjavu za kod95 i spricevalo- Sve to je pregledala i uzela! Što se tiče jezika nisam imao ništa ni sertifikat ni izjavu samo me je pitala na nemačkom u koji grad idem i šta ću da radim i odgovorio sam na nemačkom i video sam da je u informatoru upisala A1-A2! Vozač sam po zanimanju i ugovor mi je na 1900€ bruto za 36h nedeljno - pokrajna je Baden Württemberg

Bio jutros na terminu šalter B, vrlo ljubazna žena. , sve sam sam popunio i složio i sve mi je uzela i kopije kartice vozača i kopije vozačke, handelregister, gew1
, i potvrdu njihove agencije za zapošljavanje tj Zustimmung, izjavu za kod95 i spricevalo- Sve to je pregledala i uzela! Što se tiče jezika nisam imao ništa ni sertifikat ni izjavu samo me je pitala na nemačkom u koji grad idem i šta ću da radim i odgovorio sam na nemačkom i video sam da je u informatoru upisala A1-A2! Vozač sam po zanimanju i ugovor mi je na 1900€ bruto za 36h nedeljno - pokrajna je Baden Württemberg

Hvala na informaciji...srecno sa vizom

- - - - - - - - - -

Ima li sta od termina???:(:(:(

Поздрав, нов сам на форуму па се извињавам уколико поставим неко питање на које је већ одговорено некада раније. Конкурисао сам по 6-8 средином јула и очекујем да до краја године добијем термин у амбасади. Зна ли се до када су стигли за 6-8? Имам и питање везано за подношење захтева за термин за девојку (будућу супругу). Наиме, у октобру се венчавамо и она ће одмах после венчања поднети захтев за нови пасош, па ме занима да ли ће је пустити у амбасади ако се сада пријави за термин са садашњим презименом и бројем пасоша? Мислим да и када добије нови пасош, стари остаје код ње само га пробуше или лупе печат да је неважећи, али нисам сигуран да ли ће је пустити да уђе.

Mislim da ces ranije dobiti termin, otprilike za 3 meseca. Bitno je da se vencate pre nego sto odes na termin, u suprotnom mora da ceka 2 godine za spajanje.

Поздрав, нов сам на форуму па се извињавам уколико поставим неко питање на које је већ одговорено некада раније. Конкурисао сам по 6-8 средином јула и очекујем да до краја године добијем термин у амбасади. Зна ли се до када су стигли за 6-8? Имам и питање везано за подношење захтева за термин за девојку (будућу супругу). Наиме, у октобру се венчавамо и она ће одмах после венчања поднети захтев за нови пасош, па ме занима да ли ће је пустити у амбасади ако се сада пријави за термин са садашњим презименом и бројем пасоша? Мислим да и када добије нови пасош, стари остаје код ње само га пробуше или лупе печат да је неважећи, али нисам сигуран да ли ће је пустити да уђе.

Ja sam malo posle tebe konkurisao, javi baš kada budeš dobio termin. Kakav crni kraj godine, ne baksuziraj :)

Mislim da ces ranije dobiti termin, otprilike za 3 meseca. Bitno je da se vencate pre nego sto odes na termin, u suprotnom mora da ceka 2 godine za spajanje.

Moze. Samo neka ponese stari pasos sa sobom kada bude isla na termin. Ja sam mog sina takodje registrovala sa pasosem koji ce tada kada nam bude stigao termin biti nevazeci.
Pisali su ljudi vise puta o tome, ne prave nikakav problem sto se toga tice.
I kao sto vam je jos jedan koristik rekao vencajte se pre dobijanja tvog termina kako ne biste morali da cekate 2 godine na spajanje porodice.

Ne mora da znaci da je u 12, nekad dele i izmedju 1-2. Strpljivo

jeste.u zadnje vreme sve kasnije ljudi javljaju da su dobili.dal cu i ja danas.al ne verujem.e u pocetku me bilo bas briga.sam sam se registrovao i sve.a sad sto je duze cekanje sve me vise frka hvata.ako dobijem termin ko 7 na lotou.bilo mi smesno kad jedna zena rekla kako joj frka da nesto ne pogresi sa povtvrdom.a sad mene isto vata

jeste.u zadnje vreme sve kasnije ljudi javljaju da su dobili.dal cu i ja danas.al ne verujem.e u pocetku me bilo bas briga.sam sam se registrovao i sve.a sad sto je duze cekanje sve me vise frka hvata.ako dobijem termin ko 7 na lotou.bilo mi smesno kad jedna zena rekla kako joj frka da nesto ne pogresi sa povtvrdom.a sad mene isto vata

Ponedeljak, utorak mozda....videcemo sta imaju u planu. 5 radnih ili 9 neradnih je podeljeno za sad...samo da ne bude tu nekog lufta, da ne izvode neko ludilo pa da nema termina posle sledece nedelje ...

Bilo kakve prognoze za 1-2 su nepouzdane jer po novom nisu ni krenuli da dele! Vodite se onim sto stoji na sajtu ambasade dakle godinu dana i dodajte na to jos 2 meseca, to je realnije vec.

Zex, ja sam februarska klasa.

De de, ne preterujmo ipak sa tim prognozama.
Bolje se spremiti na duze cekanje ali budimo i realni.
Sheikh je zvao i rekli mu 10 meseci, on je krajem decembra cini mi se.

De de, ne preterujmo ipak sa tim prognozama.
Bolje se spremiti na duze cekanje ali budimo i realni.
Sheikh je zvao i rekli mu 10 meseci, on je krajem decembra cini mi se.

ne preterujmo? Noks 3-5 pise da se ceka 7 meseci a stali su na 13 decembru. To je 8.5 meseci, dakle ambasada za 3-5 vec gazi mesec ipo dana preko roka koji su stavili na sajtu.
Zasto ne bi bilo isto ako ne i gore za radnike koji su jos nize kvalifikovani? Al ajde, nek bude kako su mu preko telefona rekli, ja bi voleo, samo je trenutno realnost drugacija.

Edit : pobogu pa oni iz oktobra 1-2 cekaju vec preko 10 meseci. Matematikom tog preko telefona Sheikh bi trebalo da je vec odradio termin. Treba da se ocisti pola oktobra, ceo novembar i decembar jos da bi stigli do njega, vi mislite da to moze da se izvede u roku od 2 meseca? Ha.

Poslednja izmena:
ne preterujmo? Noks 3-5 pise da se ceka 7 meseci a stali su na 13 decembru. To je 8.5 meseci, dakle ambasada za 3-5 vec gazi mesec ipo dana preko roka koji su stavili na sajtu.
Zasto ne bi bilo isto ako ne i gore za radnike koji su jos nize kvalifikovani? Al ajde, nek bude kako su mu preko telefona rekli, ja bi voleo, samo je trenutno realnost drugacija.

Edit : pobogu pa oni iz oktobra 1-2 cekaju vec preko 10 meseci. Matematikom tog preko telefona Sheikh bi trebalo da je vec odradio termin. Treba da se ocisti pola oktobra, ceo novembar i decembar jos da bi stigli do njega, vi mislite da to moze da se izvede u roku od 2 meseca? Ha.

I na tarabi pise svasta.
Preduga su cekanja i ljudi su na iglama sto pojacava nervozu.
Velika su nagadjanja a kao sto vidimo niko ne moze u sistem rada da im udje.
Zato malk vise optimizma jedino to ostaje.
Mozda ce od septembra da krene sve mnogo brze iz objektivnih razloga, znamo koji su.
Eto ja verujem da hoce.

Drugari, evo me ponovo, sve vas pozdravljam! Imam nedoumice, pa bi voleo da me neko posavetuje šta da radim. Na termin sam čekao od 21.09.2017. do 01.06.2018. (po starom je predat zahtev, dakle nije NOKS). Desilo se da sam morao da storniram termin jer sam bio sprečen da odem u zakazano vreme. Sada u rukama imam novi ugovor sa drugim poslodavcem, treba da predam zahtev za nov termin i interesuje me šta je najbolje da uradim? Napominjem da sam medicinski tehničar po struci. Mislim, šta bi bilo najbolje što se tiče kategorije traženja termina... da li po NOKS-u ili nekako drukčije? Zahvaljujem na odgovorima!

To je to znacilo, naravno da treba pokusati ipak ste platili to polaganje 600 eura. Cudi me zaista da traze potvrdu boravka 6 meseci, pa ne traje obuka i ispit toliko dugo, moguce da vam traze potvrdu bilo kakvu da ste tamo bili u vreme polaganja. Probajte, vas ne kosta jer vec imate Spricevalo!

Znam da tema ispričana ali je meni službenica iz ZAV Dortmung rekla da je "Spričevalo" validno na celoj teritoriji SR Nemačke i da nemam potrebe da tražim potvrdu od poslodavca o polaganju C95 pre početka obavljanja posla, koju sam svakako dobio zajedno sa novim ugovorom jer je prvi istekao (više od 6 meseci). I rekla mi da dam njen kontakt u slučaju nekih problema a drugar je podneo zahtev za novu u NRW ali opet BW i Bayern su posebne. A na obuci za C95 su nam rekli da Slovenija i Nemačka imaju sporazum o međusobnom priznavanju istog ali je bitno gde ste prijavljeni da ne bi išli iz Nemačke u Sloveniju da polažu zbog cene obuke i svega. Pozdrav.

Pozdrav ljudi, prvo da zahvalim svima sto su mi pomogli ovde oko procedura i svega. Ne bih predao zahtev bez vas.

Druga stvar - u Novembru se selim u Heidelberg. Ne znam tamo nikoga, a idem sam. Ako ima neka grupa na FB ili bilo gde gde su nasi ljudi u Heidelbergu i okolini, ne treba mi niko da mi pomaze nesto ili tako, nego cisto da se popije pivo s vremena na vreme bar dok se ne navikne covek malo. Hvala ????

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back