Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daliborka je vec bila u ambasadi, sad ceka da joj viziraju pasos. Kada ste vi aplicirali za spajanje porodice, kog datuma? Ja sam 15.03. Cini mi se da su prosli oni koji su aplicirali 08.02.

Razumeo sam ja u kojoj fazi se Daliborka nalazi, nego sam hteo da čujem koliko su čekali na termin?
Ja sam prijavio suprugu i decu 10.03.
Javićemo kad dobijemo termin. Nadam se da će se oglasiti i oni koji su pre nas, da ispratimo dodelu...

Ja cekam radnu vizu 3 meseca jos me niko ni za sta nije zvao ni za dopunu niti sta. Samo da izludis nista vise.
To je stvarno strasno, jel ste kontaktirali ambasadu? Pa gore je ovo cekanje za viziranje od onog za termin. Ja cu sacekati jos mesec dana posle toga cu da kontaktiram ambasadu, jer je i zvanicno na sajtu navedeno da posle 10 nedelja moraju da daju informacije o stanju zahteva.

A kada ste se prijavili za termin? I moja supruga sa dvoje dece čeka, duduše tek da preda dokumenta. Kada smo se prijavljivali za termin, bilo je od 3-4 meseca, sad su rekli čeka se najmanje 6 meseci.
Ja sam se prijavila 01.02.2018 mejl sa terminom mi je stigao 15.6.2018 a termin sam imala 04.07.2018. Kada sam se prijavljivala vreme cekanja je bilo 3-4 mes da bi onda u maju kada su menjali sajt promenili i tu informaciju i onda stavili da je vreme cekanja 6 mes. Moj iskren savet svima koji cekaju termin je da svu dokumentaciju prikupe, jer kada sam imala termin bilo je dosta ljudi koji su dosli sa nepotpunom dokumentacijom ili sa nedovoljnim brojem kopija tako da spremite sve jer pre nego sto dodjete do saltera na kome se odvija razgovor i predaju papiri, prvo proveravaju da li imate sve papire ukoliko nemate nesto onda salju u najblizu kopirnicu da kopirate tako da iskreno u tim trenucima posle tolikog cekanja kada se nesto tako desi to je stresno veoma. Zbog toga je moj iskren savet svima da spreme svu dokumentaciju. Takodje kao sto sam pre toga pisala posle mog termina, kada budete imali termin bez obzira koje vreme vam stoji u mejlu kao vreme vaseg termina dodjite do 8 sati jer pri ulazu ljudi iz obezbedjenja ne gledaju u koliko sati imate termin nego koji ste u redu. Tako da sam ja imala zakazan termin u 9:30 stigla sam u 10 do 8 i vec u 8:5 usla u ambasadu. Takodje sam pisala i pitanja koja su na testu. Svima zelim puno srece sa terminima a i nama koji cekamo vize.

Razumeo sam ja u kojoj fazi se Daliborka nalazi, nego sam hteo da čujem koliko su čekali na termin?
Ja sam prijavio suprugu i decu 10.03.
Javićemo kad dobijemo termin. Nadam se da će se oglasiti i oni koji su pre nas, da ispratimo dodelu...
Ja sam se iznenadila kada sam juce videla da ko se prijavio za termin za spajanje porodice 08.02.2018 ima termin u avgustu a da sam se ja prijavila 01.02.2018 i imala termin 04.07.2018. Cekanje se stvarno produzilo kako za termine tako i za vize. Za termin znate dobicete ali izludjuje to cekanje, ali iz iskustva kazem da ovo cekanje posle predaje dokumenata ubija, kidate se iz dana u dan a svesni ste da nista ne mozete da promenite.

Ja sam se iznenadila kada sam juce videla da ko se prijavio za termin za spajanje porodice 08.02.2018 ima termin u avgustu a da sam se ja prijavila 01.02.2018 i imala termin 04.07.2018. Cekanje se stvarno produzilo kako za termine tako i za vize. Za termin znate dobicete ali izludjuje to cekanje, ali iz iskustva kazem da ovo cekanje posle predaje dokumenata ubija, kidate se iz dana u dan a svesni ste da nista ne mozete da promenite.

Dakle nemoguće je izvesti bilo kakav zaključak o dinamici raspodele termina. Ostaje samo da čekamo.
Što se dokumenata tiče, već sam prošao kroz sve to, pa sam se angažovao prilikom pripreme dokumenta za moju suprugu i decu, te se nadam da neće biti problema.
Nego da sam se samo ja pitao, regisrovao bih ih za termin još u decembru. Ali moja supruga nije htela ni da čuje dok ne položi ispit i eto, sad nam uredno spremna dokumentacija čeka već mesecima.????
Srećno sa pozivom za vizu, uskoro će i to...

Dakle nemoguće je izvesti bilo kakav zaključak o dinamici raspodele termina. Ostaje samo da čekamo.
Što se dokumenata tiče, već sam prošao kroz sve to, pa sam se angažovao prilikom pripreme dokumenta za moju suprugu i decu, te se nadam da neće biti problema.
Nego da sam se samo ja pitao, regisrovao bih ih za termin još u decembru. Ali moja supruga nije htela ni da čuje dok ne položi ispit i eto, sad nam uredno spremna dokumentacija čeka već mesecima.????
Srećno sa pozivom za vizu, uskoro će i to...

Razumem Vas u potpunosti, jos malo strpljenja i sticice termin, valjda ce ubrzati nesto. Ne postoji vise uopste bilo kakva procena oko termina, ja sam se uverila u to. Hvala puno, nadam se da ce biti uskoro poziv za vizu. Zelim Vam srecu sa terminom, a onda i sa pozivom za vizu.

Ste imali dopunu neku i sta je stajalo u ugovoru? Helfer do anerkennunga ili zanimanje

Nisam imala dopunu, Pflegehelfer bis zu Anerkennung . Aplicirala sam za termin 27.9 i u mejlu mi javili da spremam za noks 1- 2 ali sam ja spremila za 3 -5 i sve je bilo ok.

- - - - - - - - - -

Stvarno? Jel radna? I ja sam bio 22.06. na terminu :-) čestitaaaaam

Da radna je u pitanju, jel su vas zvali? Hvalaaa:)

To je stvarno strasno, jel ste kontaktirali ambasadu? Pa gore je ovo cekanje za viziranje od onog za termin. Ja cu sacekati jos mesec dana posle toga cu da kontaktiram ambasadu, jer je i zvanicno na sajtu navedeno da posle 10 nedelja moraju da daju informacije o stanju zahteva.

Zvao sam ambasadu oni mi kazu da je to normalno jer velike su guzve. Poslao e mail u arbeitsamt u stuttgartu oni mi odgovirili da normalno vreme trajanja obrade postupka traje od 10 do 12 nedelja. Ali opet ne mora da znaci da cete vi cekati toliko dugo jer sve zavisi od slucaja do slucaja..

Zvao sam ambasadu oni mi kazu da je to normalno jer velike su guzve. Poslao e mail u arbeitsamt u stuttgartu oni mi odgovirili da normalno vreme trajanja obrade postupka traje od 10 do 12 nedelja. Ali opet ne mora da znaci da cete vi cekati toliko dugo jer sve zavisi od slucaja do slucaja..

Stvarno strasno, ja cu sacekati jos mesec dana onda cu ih kontaktirati. Hvala u svakom slucaju, nadam se da ce Vas sto pre pozvati.

Ne treba jezik...a jos bolje da i poslodavac stavi u ugovoru da ne trazi znanje jezika..

Ne treba dobro je
Jer samo to i izvod da sam radio jedino mi to problem nemam
Nisam nigde radio neki kazu nema problema
Tako da sve cu spremiti ostalo hvala vam
Mozda cu da uzmem ipak iz biro ipak tu listu da mi kazu da sam nezaposlen neka imam bar i da sam nezaposlen ako to moze
Jer imam 21god gde da se zaposlim u srb a i niko ne prijavljuje
Jel bi mogao mozda neki paoir kao preporuka odavde od poslodavca napisano da donesem ili to ne znaci nista

Moze li neko da pomogne? Imam obecan posao u jednoj firmi u nemackoj ali moram da budem angazovan preko neke dr. Firme godinu dana tako zvanog posrednika...jel to pravi problem za dobijanje vize? Msm to sto nisam direktno u glavnoj firmi? I molim vas ako neko zna sta kad budem posle god dana prelazio u glavnu firmu moram li ponovo da predajem u ambasadu i cekam ili ne? Molim vas ako neko zna...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back