Mene danas zvali viza odobrena, Termin je bio 22.06
Ste imali dopunu neku i sta je stajalo u ugovoru? Helfer do anerkennunga ili zanimanje
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cao ljudi. Moze li mi neko reci sta je sa terminima za viziranje. Ja sam predao 17.11.2017. zahtev i jos mi niko nista nejavlja.sta se desava?
Daliborka je vec bila u ambasadi, sad ceka da joj viziraju pasos. Kada ste vi aplicirali za spajanje porodice, kog datuma? Ja sam 15.03. Cini mi se da su prosli oni koji su aplicirali 08.02.
To je stvarno strasno, jel ste kontaktirali ambasadu? Pa gore je ovo cekanje za viziranje od onog za termin. Ja cu sacekati jos mesec dana posle toga cu da kontaktiram ambasadu, jer je i zvanicno na sajtu navedeno da posle 10 nedelja moraju da daju informacije o stanju zahteva.Ja cekam radnu vizu 3 meseca jos me niko ni za sta nije zvao ni za dopunu niti sta. Samo da izludis nista vise.
Ja sam se prijavila 01.02.2018 mejl sa terminom mi je stigao 15.6.2018 a termin sam imala 04.07.2018. Kada sam se prijavljivala vreme cekanja je bilo 3-4 mes da bi onda u maju kada su menjali sajt promenili i tu informaciju i onda stavili da je vreme cekanja 6 mes. Moj iskren savet svima koji cekaju termin je da svu dokumentaciju prikupe, jer kada sam imala termin bilo je dosta ljudi koji su dosli sa nepotpunom dokumentacijom ili sa nedovoljnim brojem kopija tako da spremite sve jer pre nego sto dodjete do saltera na kome se odvija razgovor i predaju papiri, prvo proveravaju da li imate sve papire ukoliko nemate nesto onda salju u najblizu kopirnicu da kopirate tako da iskreno u tim trenucima posle tolikog cekanja kada se nesto tako desi to je stresno veoma. Zbog toga je moj iskren savet svima da spreme svu dokumentaciju. Takodje kao sto sam pre toga pisala posle mog termina, kada budete imali termin bez obzira koje vreme vam stoji u mejlu kao vreme vaseg termina dodjite do 8 sati jer pri ulazu ljudi iz obezbedjenja ne gledaju u koliko sati imate termin nego koji ste u redu. Tako da sam ja imala zakazan termin u 9:30 stigla sam u 10 do 8 i vec u 8:5 usla u ambasadu. Takodje sam pisala i pitanja koja su na testu. Svima zelim puno srece sa terminima a i nama koji cekamo vize.A kada ste se prijavili za termin? I moja supruga sa dvoje dece čeka, duduše tek da preda dokumenta. Kada smo se prijavljivali za termin, bilo je od 3-4 meseca, sad su rekli čeka se najmanje 6 meseci.
Ja sam se iznenadila kada sam juce videla da ko se prijavio za termin za spajanje porodice 08.02.2018 ima termin u avgustu a da sam se ja prijavila 01.02.2018 i imala termin 04.07.2018. Cekanje se stvarno produzilo kako za termine tako i za vize. Za termin znate dobicete ali izludjuje to cekanje, ali iz iskustva kazem da ovo cekanje posle predaje dokumenata ubija, kidate se iz dana u dan a svesni ste da nista ne mozete da promenite.Razumeo sam ja u kojoj fazi se Daliborka nalazi, nego sam hteo da čujem koliko su čekali na termin?
Ja sam prijavio suprugu i decu 10.03.
Javićemo kad dobijemo termin. Nadam se da će se oglasiti i oni koji su pre nas, da ispratimo dodelu...
Ja sam se iznenadila kada sam juce videla da ko se prijavio za termin za spajanje porodice 08.02.2018 ima termin u avgustu a da sam se ja prijavila 01.02.2018 i imala termin 04.07.2018. Cekanje se stvarno produzilo kako za termine tako i za vize. Za termin znate dobicete ali izludjuje to cekanje, ali iz iskustva kazem da ovo cekanje posle predaje dokumenata ubija, kidate se iz dana u dan a svesni ste da nista ne mozete da promenite.
Dakle nemoguće je izvesti bilo kakav zaključak o dinamici raspodele termina. Ostaje samo da čekamo.
Što se dokumenata tiče, već sam prošao kroz sve to, pa sam se angažovao prilikom pripreme dokumenta za moju suprugu i decu, te se nadam da neće biti problema.
Nego da sam se samo ja pitao, regisrovao bih ih za termin još u decembru. Ali moja supruga nije htela ni da čuje dok ne položi ispit i eto, sad nam uredno spremna dokumentacija čeka već mesecima.????
Srećno sa pozivom za vizu, uskoro će i to...
Ste imali dopunu neku i sta je stajalo u ugovoru? Helfer do anerkennunga ili zanimanje
Stvarno? Jel radna? I ja sam bio 22.06. na terminu :-) čestitaaaaam
Nisu ga zvali, a uopste ne moraju da zovu, jer je drugarica dobila vizu a supruga joj nisu zvali u Auslenderbähorde. Tako da to zavisi od pokrajine u Nemackoj.
- - - - - - - - - -
Jel ste cekali radnu vizu?
Nisam imala dopunu, Pflegehelfer bis zu Anerkennung . Aplicirala sam za termin 27.9 i u mejlu mi javili da spremam za noks 1- 2 ali sam ja spremila za 3 -5 i sve je bilo ok.
- - - - - - - - - -
Da radna je u pitanju, jel su vas zvali? Hvalaaa![]()
A reci mi da li si imala defizitbescheid?
To je stvarno strasno, jel ste kontaktirali ambasadu? Pa gore je ovo cekanje za viziranje od onog za termin. Ja cu sacekati jos mesec dana posle toga cu da kontaktiram ambasadu, jer je i zvanicno na sajtu navedeno da posle 10 nedelja moraju da daju informacije o stanju zahteva.
Zvao sam ambasadu oni mi kazu da je to normalno jer velike su guzve. Poslao e mail u arbeitsamt u stuttgartu oni mi odgovirili da normalno vreme trajanja obrade postupka traje od 10 do 12 nedelja. Ali opet ne mora da znaci da cete vi cekati toliko dugo jer sve zavisi od slucaja do slucaja..
Ne to mi nisu ni trazili
za profesionalne vozace tj sleper u pitanju
jel treba jezik da se zna
kako da sredim da bez jezika tj bez A1 ili A2 diplome dobijem vizu
jel moze poslodavac da napise da ne trazi jezik
ja ga svakako uci ali nisam uplatio za A1 ili A2
Ne treba jezik...a jos bolje da i poslodavac stavi u ugovoru da ne trazi znanje jezika..