Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto niko od poslodavaca nezna za noks. Kad pitas bilo koga, svi kazu da prvi put to cuju. Kazu da to nema veze, kazu da je samo bitan ugovor i da on hoce da te primi na to radno mesto bez obzira na diplomu.

Moj muz kada je otisao prosle godine za Nemacku,sef nije imao pojma gde sve treba da se prijavi, Auslenderböchorde, AOK, pa prijava adrese, pa racun u banci....da moj muz sam nije znao gde treba ici nista uradio ne bi. Posle kada su ostali pristizali sve ih je moj muz vodio. Ne zna prosecni svaba zakone koji vaze za zemlje treceg sveta.

Poslednja izmena:
Zasto niko od poslodavaca nezna za noks. Kad pitas bilo koga, svi kazu da prvi put to cuju. Kazu da to nema veze, kazu da je samo bitan ugovor i da on hoce da te primi na to radno mesto bez obzira na diplomu.

Na osnovu NOKS-a odredjuje se na koji nacin zelis da dobijes vizu, da li je spajanje porodice, posao, skolovanje. Jednostavno su podelili u grupe, i svaka grupa zahteva razlicita dokumenta, tako da bi bilo neprakticno i ustvari, nemoguce staviti sve u isti NOKS (tj grupu). Sto se poslodavca tice naravno da on ne zna sta je NOKS, to je stvar same ambasade i poslodavacu je to nepoznato, kao i tebi sto je bilo do trenutka kada si poceo da se raspitujes ;)

To ti je dozvola od Arbeitsamta ( biroa za zaposljavanje) da im je tvoje zanimanje neophodno, tj da nemaju na svojoj evidenciji nekog sa tim zanimanjem. To ti dozvola da se moze uvesti stranac u zemlju zbog nedostatka tog obrazovnog profila.

- - - - - - - - - -

Moj muz kada je otisao prosle godine za Nemacku,sef nije imao pojma gde sve treba da se prijavi, Auslenderböchorde, AOK, pa prijava adrese, pa racun u banci....da moj muz sam nije znao gde treba ici nista uradio ne bi. Posle kada su ostali pristizali sve ih je moj muz vodio. Ne zna prosecni svaba zakone koji vaze za zemlje treceg sveta.
Ma znaa, tamo mi rade prijatelji, gazda im je svakom sredio stan, spajanje porodice... Zna covek sta radi,samo za te noksove kaze da to nema veze, i on ako te zeli za radnika i placa te koliko treba za taj posao, onda kazr da nema problema, on ako ne trazi diplomu onda ti ne treba

- - - - - - - - - -

Na osnovu NOKS-a odredjuje se na koji nacin zelis da dobijes vizu, da li je spajanje porodice, posao, skolovanje. Jednostavno su podelili u grupe, i svaka grupa zahteva razlicita dokumenta, tako da bi bilo neprakticno i ustvari, nemoguce staviti sve u isti NOKS (tj grupu). Sto se poslodavca tice naravno da on ne zna sta je NOKS, to je stvar same ambasade i poslodavacu je to nepoznato, kao i tebi sto je bilo do trenutka kada si poceo da se raspitujes ;)

Bice da si u pravu

Ma znaa, tamo mi rade prijatelji, gazda im je svakom sredio stan, spajanje porodice... Zna covek sta radi,samo za te noksove kaze da to nema veze, i on ako te zeli za radnika i placa te koliko treba za taj posao, onda kazr da nema problema, on ako ne trazi diplomu onda ti ne treba

- - - - - - - - - -

Bice da si u pravu

Ipak ambasada odobrava vizu a ne poslodavac, pa ako ambasada trazi da dubimo na trepavicama, moracemo :) A kako je taj gazda sredio spajanje porodice? Ovaj kod mog muza ne zna nista, a ako znas nesto reci :)

Ja cekam za spajanje porodice vizu vec mesec dana nikakav odgovor do sada nam nije stigao, niti su nam trazili dopunu dokumentacije niti bilo sta. Nadam se da ce uskoro pozvati za vizu.

A kada ste se prijavili za termin? I moja supruga sa dvoje dece čeka, duduše tek da preda dokumenta. Kada smo se prijavljivali za termin, bilo je od 3-4 meseca, sad su rekli čeka se najmanje 6 meseci.

A kada ste se prijavili za termin? I moja supruga sa dvoje dece čeka, duduše tek da preda dokumenta. Kada smo se prijavljivali za termin, bilo je od 3-4 meseca, sad su rekli čeka se najmanje 6 meseci.

Daliborka je vec bila u ambasadi, sad ceka da joj viziraju pasos. Kada ste vi aplicirali za spajanje porodice, kog datuma? Ja sam 15.03. Cini mi se da su prosli oni koji su aplicirali 08.02.

Drugari, da li neko ima popunjen obrazac za radnu vizu da mi posalje, jer nisam siguran da sam dobro popunio?
Hvala unapred.
Ili pomoc za neka pitanja.
Predvidjeno mesto boravka u Nemačkoj?
Da li da napisem adresu poslodavca, ili adresu kucnih prijatelja gde cu i stvarno boraviti?
Da li cete zadrzati svoje stalno prebivaliste van SR Nemacke?
Nameravam da NE BORAVIM na teritoriji Savezne Republike Nemacke duze od dvanaest meseci i podnosim zahtev za izdavanje vize koja vazi citavo vreme mog boravka?
Izuceno zanimanje i (u slucaju da se razlikuje) zanimanje koje trenutno obavljate?
Da li da pisem profesionalni vozac ili sta sam zavrsio u srednjoj/fakultet
Iz kojih sredstava podmirujete izdrzavanje za vreme boravka u Nemackoj?
Plata ili ? Mislim da je ovo vezano samo za one koji dolaze na boravak.
Da li posedujete vazece zdrastveno osiguranje za Saveznu Republiku Nemacku?
Svakako moramo izvaditi kada idemo po viziran pasos, ne znam sta staviti trenutno.

Ili pomoc za neka pitanja.
Predvidjeno mesto boravka u Nemačkoj?
Da li da napisem adresu poslodavca, ili adresu kucnih prijatelja gde cu i stvarno boraviti?
Da li cete zadrzati svoje stalno prebivaliste van SR Nemacke?
Nameravam da NE BORAVIM na teritoriji Savezne Republike Nemacke duze od dvanaest meseci i podnosim zahtev za izdavanje vize koja vazi citavo vreme mog boravka?
Izuceno zanimanje i (u slucaju da se razlikuje) zanimanje koje trenutno obavljate?
Da li da pisem profesionalni vozac ili sta sam zavrsio u srednjoj/fakultet
Iz kojih sredstava podmirujete izdrzavanje za vreme boravka u Nemackoj?
Plata ili ? Mislim da je ovo vezano samo za one koji dolaze na boravak.
Da li posedujete vazece zdrastveno osiguranje za Saveznu Republiku Nemacku?
Svakako moramo izvaditi kada idemo po viziran pasos, ne znam sta staviti trenutno.

Bilo bi lepo da neko ko je prosao proces pomogne Milanu oko ovih pitanja, da mozemo da naucimo i pomognemo buducim clanovima u ovom mukotrpnom procesu!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back