Cestotam! Koliko ste dugo vekali vizu od predaje dokumenata i koja je pokrajina?Konacno viza po regulativi za zapadni balkan![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Cestotam! Koliko ste dugo vekali vizu od predaje dokumenata i koja je pokrajina?Konacno viza po regulativi za zapadni balkan![]()
Hvala oko 4 nedelje sam cekao vizu Pokrajna Hessen grad FrankfurtCestotam! Koliko ste dugo vekali vizu od predaje dokumenata i koja je pokrajina?
Hvala na odgovoru i srecno !Hvala oko 4 nedelje sam cekao vizu Pokrajna Hessen grad Frankfurt
da to je pravilo Zapadni Balkan, nego se mnogo teško uhvati terminPozdrav , rodjak bez nostrifikovane diplome aplicirao u septembru za termin , dobio termin krajem oktobra ,viza odobrena prosle nedelje(od predaje papira do vize ukupno 15-20 dana).
Ja sam popunjavala Videx obrazac u avgustu. Kada popunite sva polja, sacuvate to i stampate. Tada ce Vam na obrascu kad odstampate izaci Barcode. Nista na pocetku ne treba da skenirate.Dobro veče da li je ko podnosio zahtjev za vizu preko Videx obrasca online?Kako to funkcioniše da li je posle popunjenih podataka na kraju stranice dovoljno ići samo na Continiuos i dalje skinuti obrasce?Buni me što na poćetku imaju neka polja Barcod i Importie o čemu se tu radi?Unapred hvala na odgovoru. pozdrav
Molim vas da mi se javite Jelena982 jer sam u istoj situaciji.Suprug ima zakazan termin 03.12. i ja ne znam da li da se deca i ja prijavimo za termin jer traze taj broj za nasu registraciju.Isto prof.vozac,ima ugovor o radu,sve.Ja sam se tako registrovala za spajanje porodice. Naime suprug se registrovao za radnu vizu, prof. vozac krajem januara ove god. Dobio je termin za 1.6. Dan pre toga, deca i ja smo se registrovale za spajanje. Suprug je na svom terminu ostavio nase podatke ( nase registarske brojeve ) i tada su mu rekli da cemo i mi nakon sto on dobije radnu vizu, ubrzo dobiti mail sa terminom. Tako je i bilo. On je dobio vizu 24.6. A mi smo vec 20.7. dobile mail da nam je termin 11.8. Od tada cekamo vize. Jos uvek nismo dobile. Verujem da ce biti uskoro.
I da, ono sto pise da dokumenta nisu potrebna - platne liste supruznika, prijava boravka... zaista nisu potrebna ta dokument.
Nadam se da sam Vam pomogla.
Da, prijavite se pre nego sto on ode na termin, jer u nekom od obrazaca ( ne mogu da se setim kom ) on unosi vase registarske brojeve.Molim vas da mi se javite Jelena982 jer sam u istoj situaciji.Suprug ima zakazan termin 03.12. i ja ne znam da li da se deca i ja prijavimo za termin jer traze taj broj za nasu registraciju.Isto prof.vozac,ima ugovor o radu,sve.
Pa da,u onom informatoru.Nije mi bilo logicno jer npr mi dobijemo termin za mesec,dva,kako cu otici na termin bez njegova 3 meseca plate,iznajmljene kuce i sl.Non stop to menjaju.Hvala Vam punoDa, prijavite se pre nego sto on ode na termin, jer u nekom od obrazaca ( ne mogu da se setim kom ) on unosi vase registarske brojeve.
Ok,hvala puno,sad mi je mnogo lakse.Jer su nama rekli da ne uradimo to,a bila sam ubedjena da treba.Pise na sajtu ambasade da ukoliko idete odmah sa supruznikom ili u roku od 6 meseci ne trebaju platne liste, stan... Ali su suprugu posle 3 meseca u Landratzamtu trazili da to dostavi kako bi nama odobrili vize.
Ko vam je rekao? Iz ambasade ? Nama su iz ambasade, kad smo zvali da se raspitamo ,rekli da se registrujemo pre nego sto suprug ode na termin. E sad... to je bilo u junu ove godine, a da li su nesto menjali... ne znamOk,hvala puno,sad mi je mnogo lakse.Jer su nama rekli da ne uradimo to,a bila sam ubedjena da treba.
Ma ne iz ambasade.Jedino sto su promenili je da sad kad ja udjem da meni i deci zakazem termin,izbaci mi kalendar sa terminima samo za decembar.Nije onako kao pre.Jesi imala A1 polozen kad si isla na termin?Ja imam A1 al nije priznato pa moram polagati u Geteu.A nema sanse da ga polozim do termina u decembru.Ko vam je rekao? Iz ambasade ? Nama su iz ambasade, kad smo zvali da se raspitamo ,rekli da se registrujemo pre nego sto suprug ode na termin. E sad... to je bilo u junu ove godine, a da li su nesto menjali... ne znam
Da, imala sam polozen A1 na Goethe.Ma ne iz ambasade.Jedino sto su promenili je da sad kad ja udjem da meni i deci zakazem termin,izbaci mi kalendar sa terminima samo za decembar.Nije onako kao pre.Jesi imala A1 polozen kad si isla na termin?Ja imam A1 al nije priznato pa moram polagati u Geteu.A nema sanse da ga polozim do termina u decembru.
Hvala puno na informacijama.Srecno!Da, imala sam polozen A1 na Goethe.
Hvala! I vama takodje!Hvala puno na informacijama.Srecno!![]()
Molim vas za odgovor,predao sam pre 10 dana zahtev za vizu,rekli su mi da pratim brojeve kad prodaje sedam dana,i naravno ja ih pratim.E sad prodjoše svi brojevi oko mog i odoše još sto dvesta napred,pa me sad strah što me preskočišeHvala oko 4 nedelje sam cekao vizu Pokrajna Hessen grad Frankfurt
Ne briniteMolim vas za odgovor,predao sam pre 10 dana zahtev za vizu,rekli su mi da pratim brojeve kad prodaje sedam dana,i naravno ja ih pratim.E sad prodjoše svi brojevi oko mog i odoše još sto dvesta napred,pa me sad strah što me preskočiše.Dali imate iskustva?
Hvala vam Jelena na odgovoru,nego mene brine to što je prošao moj redni broj za tri stotine brojeva a kako pratim svakodnevno ne vidim da se brojevi vraćaju?!Ne brinite. Mi amo za spajanje porodice predali 11.avg, bila je sreda i sluzbenica u ambasadi mi je rekla da vec od ponedeljka pratim listu na sajtu, bice to jako brzo odobreno. I tako.... stigosmo i do decembra a vize jos uvek nemaaa. E sad to je spajanje porodice. A suprug je radnu vizu cekao 3 nedelje od predaje dokumentacije u ambasadi.
slabe plate u DB zato ljudi beze. mogu da zaposle samo auslenderehttps://www.biznisinfo.ba/njemacki-gigant-ove-godine-zeli-zaposliti-najmanje-21-000-ljudi/
Njemački gigant ove godine želi zaposliti najmanje 21.000 ljudi
0
BY BIZNISINFO ON 17/01/2022KOMPANIJE
Deutsche Bahn traži pripravnike. Budući da mnogi zaposlenici odlaze u penziju, trenutno im treba veliki broj novih mašinovođa.
Deutsche Bahn ove godine želi zaposliti najmanje 21.000 novih radnika. Glasnogovornik kompanije potvrdio je to u nedjelju za Bild, prenosi njemački Handelsblatt.
Državna kompanija traži oko 770 dispečera i oko 740 elektrotehničara i strojovođa za obuku za stručna zanimanja. Među 21.000 novih zaposlenika ukupno je 5.200 pripravnika.
“Osjećamo da je konkurencija na tržištu rada sve veća i stoga ćemo se još više usavršavati i kvalificirati”, rekao je član uprave Bahna Martin Seiler za njemački Bild.
Prošle je godine Deutsche Bahn zaposlio 22.000 ljudi.
Međutim, kompanija svake godine gubi hiljade zaposlenika, uglavnom zbog dobnih razloga a godišnje joj je potrebno oko 2.000 novih vozača.
Sve u svemu, broj zaposlenih u Njemačkoj porastao je za 2.000 u prošloj godini nakon povećanja od 5.000 u prethodnoj godini. Grupacija samo u Njemačkoj zapošljava oko 220.000 ljudi.