Dobar vernik

Ako je vaša vera velika samo kao zrno gorušice, reći ćete ovoj gori: ’Premesti se odavde tamo‘, i premestiće se“ .

Velicina vernika zavisi od velicine njegove vere (i u dobru i u zlu).

Isus je imao potpunu veru u svoga Boga Oca, zato je cinio cuda.Npr: hodao po vodi,dizao mrtve...

Svetitelji po tome postaju sveti, po snazi svoje vere u Boga ,i po tome cine cuda.
Na križu ga ostavio ...

"Dobar" vjernik je onaj ko zavoli vodu , koju nema boju, miris, okus i oblik,ona je na nebu, na zemlju i ispod zemju.Daje zivot svima i gasi zjed, nalazi se u svako zivo biche i ne deli na dobre i loshe.

Pa da vidimo šta je to potrebno da bi se bilo dobar vernik.
Da li osoba koja poštuje dest zapovesti, dobro svi znamo da je nemoguće ispoštovati sve ono što se tu traži ali to je neka druga priča ...
Poenta je da li je dobar vernik onaj koji se trudi biti dobar čovek, trudi se ispoštovati svih deset zapovesti ili samo oni što proučavaju bibliju svaki dan.
Šta ako taj što proučava bibliju i busa se u grudi da je zna celu napamet, po duši uopšte nije dobra osoba?
Da li je takva osoba ipak bolji vernik samo zbog iščitavanja svetog pisma svaki dan?
Za mene dobar vernik je osoba koja je prvenstveno dobar čovek, osoba koja bi pomogla ljudima u nevolji, koja nosi ljubav prema Bogu, poštuje svoju veru, ima u sebi ljubavi prema svojim bližnjima pa i prema svim ljudima ovog sveta ....
Da čujem vas šta mislite ...
Dobar vernik
ne prica stalno o seksu.

Poslednja izmena od moderatora:
"Dobar" vjernik je onaj ko zavoli vodu , koju nema boju, miris, okus i oblik,ona je na nebu, na zemlju i ispod zemju.Daje zivot svima i gasi zjed, nalazi se u svako zivo biche i ne deli na dobre i loshe.
I,kako si prosao na p.d. Filozofija,jesu li te razumeli bar neki ili si jos uvek "neshvacen"od opkruzenja ? :D
...i kako to mislis da je dobar vernik taj koji ne deli na "dobre i lose" ,ko ti je to rekao,slagali te ili si se malo zaneo u filozofiranju ?
Po meni,klucna odlika razumnih i vernih treba biti upravo to - praviti razliku izmedju "dobrog i loseg" ( i u tom kontekstu prepoznavati koji cine dobro a koji ljude cine zla) , i to je zapravo parametar na osnovu kojeg se moze utvrditi umstveni razvoj pojedinaca ( u smislu da kad su ljudi mali ne prave tu razliku nego kad odrastu).Naime,coveku treba razumno srce da bi uopste mogao praviti tu razliku.
Upravo je to potrazio od Boga jedan od najvecih izrailjevih careva i to u vreme vrhu svoje duhovnosti,car Solomon a Bogu se dopao taj njegov zahtev.
Evo ti Bibliskog dokaza:

1 Car.3,9.10:
"...Daj dakle sluzi svojemu srce razumno da može suditi narodu tvojemu i raspoznavati dobro i zlo...
I bi milo Gospodu što Solomun to zaiska..."

Samo molim te zapazi da razdeljivanje dobrih i zlih ucinice Isus kada bude opet dosao u slavi svojoj,ljudi ne mogu praviti tu podelbu ali ih zato mogu prepoznavati koji su dobri a koji zli i to na osnovu njihovog ponasanja i delovanja u opkruzenju.

Poslednja izmena:
I,kako si prosao na p.d. Filozofija,jesu li te razumeli bar neki ili si jos uvek "neshvacen"od opkruzenja ? :D
...i kako to mislis da je dobar vernik taj koji ne deli na "dobre i lose" ,ko ti je to rekao,slagali te ili si se malo zaneo u filozofiranju ?
Po meni,klucna odlika razumnih i vernih treba biti upravo to - praviti razliku izmedju "dobrog i loseg" ( i u tom kontekstu prepoznavati koji cine dobro a koji ljude cine zla) , i to je zapravo parametar na osnovu kojeg se moze utvrditi umstveni razvoj pojedinaca ( u smislu da kad su ljudi mali ne prave tu razliku nego kad odrastu).Naime,coveku treba razumno srce da bi uopste mogao praviti tu razliku.
Upravo je to potrazio od Boga jedan od najvecih izrailjevih careva i to u vreme vrhu svoje duhovnosti,car Solomon a Bogu se dopao taj njegov zahtev.
Evo ti Bibliskog dokaza:

1 Car.3,9.10:
"...Daj dakle sluzi svojemu srce razumno da može suditi narodu tvojemu i raspoznavati dobro i zlo...
I bi milo Gospodu što Solomun to zaiska..."

Samo molim te zapazi da razdeljivanje dobrih i zlih ucinice Isus kada bude opet dosao u slavi svojoj,ljudi ne mogu praviti tu podelbu ali ih zato mogu prepoznavati koji su dobri a koji zli i to na osnovu njihovog ponasanja i delovanja u opkruzenju.
Hrist ne slaze se tobom.
Marko 10,14Kad to vidje Isus, rasrdi se i reče im: "Pustite djecu, neka dolaze k meni, i ne branite im; jer je za takve kraljevstvo Božje.
Marko 10,15Zaista, kažem vam: "Tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, neće doći u njega."

A to sto sam napisao za vodu, odgovara sledechem citatu.
Jovan 3,3Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.
Jovan 3,4Reče Nikodim njemu: kako se može čovjek roditi kad je star? eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?
Da bi se ponovo rodili trebat se vratiti unazad.
Sjetite se odakle ste doshli na ovaj svjet, kade ste bili jedno sa vodom.

Kazesh da kada dogje Hrista razdeliche dobre od loshe.
Pa hoche ali to chete sami odabrati stranu, svojom slobonom voljom..
Da se ne moze opravdati niko, jer ljudi "znaju"sta je dobro , a sto losho.

Hrist ne slaze se tobom.
Hajde da vidimo tvoje dokaze u prilog ovom zakljucku:

Marko 10,14Kad to vidje Isus, rasrdi se i reče im: "Pustite djecu, neka dolaze k meni, i ne branite im; jer je za takve kraljevstvo Božje.Marko 10,15Zaista, kažem vam: "Tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, neće doći u njega."
Hmmm,a kad sam ja to ikada govorio suprotno ovome ..?
Molim te citiraj moju tvrdnju koja se protureci ovome da bi videli dali si zaista u pravu ili opet samo filozo...pardon, izmisl...kako da se izrazim,evo " neosnovano tvrdis" ! :D

A to sto sam napisao za vodu, ...
Dakle ovo:

Dakle ovo si napisao a da vidimo s cim to povezujes ili argumentiras:

odgovara sledechem citatu.
Hajde da vidimo:
Jovan 3,3Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.
Jovan 3,4Reče Nikodim njemu: kako se može čovjek roditi kad je star? eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?

Hmmm,a jesi li siguran da znas uopste o cemu je rec u citiranim stihovima i kakve to uopste veze ima sa tvojim filozofiranjem o vodi ?
Doduse,dao i si i objasnjenje pa da i njega vidimo:

Da bi se ponovo rodili trebat se vratiti unazad.
Sjetite se odakle ste doshli na ovaj svjet, kade ste bili jedno sa vodom.
A gde si ti studirao filozofiju,u klasu nekih "danasnjih Sokrata"ili si nesto propratrno pokupio sa neta tu i tamo ?
Kakva sad voda,i kakvo jedinstvo sa vodom ?
Zemljace,daj molim te uozbilji se jer ce neki pomisliti da je ovaj tvoj stil tumacenja Biblije rezultat neke nacionalne"genetska greske" ... :mazi:

Kazesh da kada dogje Hrista razdeliche dobre od loshe.
Pa ne kazem to ja nego Isus,ja sam samo parafrazirao Njegove reci.

Pa hoche ali to chete sami odabrati stranu, svojom slobonom voljom..
Tako je,sa ovim se potpuno slazem.

Da se ne moze opravdati niko, jer ljudi "znaju"sta je dobro , a sto losho.
Tako je s tim da ima puno njih koji jos uvek nisu na cistom sta je sve dobro ili loso u svetlu Bibliskih istina...upravo zato svi hriscani imaju obavezu iznositi informacije koje imaju u vezi ovog kako bi bukvalno svi ljudi na ovoj planeti bili tacno informisani sta je dobro a sta zlo.

Molim te citiraj moju tvrdnju koja se protureci ovome da bi videli dali si zaista u pravu ili opet samo filozo...pardon, izmisl...kako da se izrazim,evo " neosnovano tvrdis" ! :D
Izvoli.
Idesh u sprotivno pravcu sa ono sta kaze Hrist, to da kluchna odlika vernih treba bidi da postanu kao djeca kako bi bili blize boga t.s. ushli u carstvo bozje.
Dalje kazesh da upravo to -praviti razliku izmedju dobrog i losheg je jedini parametar odraslih.
Sta che ti znanje za dobro i losheg kada ste mnogo daleko od boga?
Hrist je reko sta trebate postati da bi ushli u carstvo bozje.Djeca to trebate postati.

Ako nisi shvati to za vodu, nemoj se gubiti u liku alf.
Drzi fokus na temu.
Dobar je samo bog.:kez:

Izvoli.
Jeli zemljace,jesi li siguran da razumes srpski jezik dbvoljno da bi mogao uopste pratiti diskusije na forumu ?
Sta je ovde uopste suprotno citatima koje si naveo ?
Hajde da vidimo "objasnjenje":

Idesh u sprotivno pravcu sa ono sta kaze Hrist, to da kluchna odlika vernih treba bidi da postanu kao djeca kako bi bili blize boga t.s. ushli u carstvo bozje.
Zapravo Isus jasno kaze da trebamo biti bezazleni kao golobovi ,u drugu priliku kaze da se trebamo nanovo roditi i biti ponizni kao deca ali ujedno trebamo biti MUDRI KAO ZMIJE i u tom kontekstu,trebamo razlikovati sta je dobro a sta zlo.
Ovo je sve u istom paketu koji se zove hriscanstvo stoga nista od navedenog se ne suproti ostalom iz istog "paketa".

Dalje kazesh da upravo to -praviti razliku izmedju dobrog i losheg je jedini parametar odraslih.
Hmmm,iskreno bi hteo da ti zapravo ne razumes dovoljno srpski jezik pa ti se eto,slucajno i nenamerno ,desio veliki lapsus ( jednostavno nije mi lako prihvatiti da si se latio prevare da bi nekako poentirao).
Naime,to ja uopste nisam rekao nego sam rekao da je to "kljucna odlika razumnih i vernih" a razlika je ogromna - ono sto ti kazes aludira na jedninu dok ono sto sam ja zaista rekao aludira na mnozinu ( kad je nesto kljucno znaci da ima i drugih parametara ali je neki veoma bitan ili kljucan).
Primecujes razliku ili je tebi sve ovo jos uvek isto ? :mazi:

Ako nisi shvati to za vodu, nemoj se gubiti u liku alf.
Mislim da ti niko drugi osim tebe nije shvatio...mada ni za tebe nisam bas previse siguran. :D

Drzi fokus na temu.
Trudim se a to isto ti tebi preporucujem.

Dobar je samo bog.:kez:
Slazem se sa ali smatram da si totalno pogresio sto si na jednu ovakvu ozbiljnu tvrdnju ubacio i smajli kez...

Zapravo Isus jasno kaze da trebamo biti bezazleni kao golobovi ,u drugu priliku kaze da se trebamo nanovo roditi i biti ponizni kao deca ali ujedno trebamo biti MUDRI KAO ZMIJE i u tom kontekstu,trebamo razlikovati sta je dobro a sta zlo.
Ovo je sve u istom paketu koji se zove hriscanstvo stoga nista od navedenog se ne suproti ostalom iz istog "paketa".
Kada chitash Isusove tekstove obrati paznju kome se obracha.
Te rechi upucheni su apostolima, a to niste vi.
Vama su upucheni rechi da trebate biti poput djece da bi ushli u carstvo bozje.Pa tek onda, kad se rodite ponovo chitaj sta govori apostolima.

Hmmm,iskreno bi hteo da ti zapravo ne razumes dovoljno srpski jezik pa ti se eto,slucajno i nenamerno ,desio veliki lapsus ( jednostavno nije mi lako prihvatiti da si se latio prevare da bi nekako poentirao).
Naime,to ja uopste nisam rekao nego sam rekao da je to "kljucna odlika razumnih i vernih" a razlika je ogromna - ono sto ti kazes aludira na jedninu dok ono sto sam ja zaista rekao aludira na mnozinu ( kad je nesto kljucno znaci da ima i drugih parametara ali je neki veoma bitan ili kljucan).
Primecujes razliku ili je tebi sve ovo jos uvek isto ?
Razumem dovoljno srpski da mogu prochitati sta i u kom smeru razmishlja sugovornik.
Hteo si dati silan akcent na to da jedan vjernik treba znati i razlikovati dobro od losheg kako ne bi bio na pogreshan put do boga.

Usput da kazem da vjera je plod duha, a ne tjela.Tjelesni identifikuju svoju mashtu kao vjeru.Ne, to nije vjera, nit su oni vjernici.
Tek kad se ponovo rode, javiche se vera.
A da bi se ponovo ridili ne trebaju biti mudre kao zmije kako bi znali sta je dobro,a sta losho.Trebaju postati poput djece.
Sada "vjernici" veruju u razne fantazije, koje skrivaju iza imena nekakvo boga.
Slazem se sa ali smatram da si totalno pogresio sto si na jednu ovakvu ozbiljnu tvrdnju ubacio i smajli kez...
:kez:

Kada chitash Isusove tekstove obrati paznju kome se obracha.
Te rechi upucheni su apostolima, a to niste vi.
Vama su upucheni rechi da trebate biti poput djece da bi ushli u carstvo bozje.Pa tek onda, kad se rodite ponovo chitaj sta govori apostolima.
Hmmm,"interesantno"razmisljanje...
Reci mi onda kako je bilo moguce da apostoli propovedaju jevandjelje svim narodima na ovu planetu do kraja ovog sveta kad su svi oni umrli relativno kratkog vremena nakon Isusovog vaznesenja osim mozda Jovana koji je malo duze proziveo na Patmosu ?
Pazi sta im je Isus rekao pre vasnesenja:

Mat.28,19.20:
"...Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime oca i sina i svetoga Duha,
Učeći ih da sve drže što sam vam zapovijedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka vijeka. Amin."

Dakle kao sto se jasno vidi,Isus je zaduzio apostole misijom koja je imala za cilj jevandjeliziranje bukvalno citave planete,svakog naroda i koljena sto ce reci svakog pojedinca na planeti i to uopste nije bio lak posao stoga im je obecao DIREKTNU POMOC SVOJIM direktnim angazmanom u toj misiji !!!
U vreme prvog veka ta je misija bila daaaaaleko od njenog krajnjeg cilja i apostoli su jedan za drugog umirali stoga je , u kontekst tvojih izlaganja,bitno utvrditi dali je Isus mozda lagao apostole ( po meni ovo je nemoguca opcija) ili si ti ipak pogresno razumeo Biblisku poruku stoga si "otisao u livade" ( za mene je ovo realna opcija).
I da rezimiram - Sve sto je Isus govorio ucenicima u ono vreme u obliku zapovesti i naloze za misiju vaze za Njegove ucenike do dana danasnjeg !!!

Razumem dovoljno srpski da mogu prochitati sta i u kom smeru razmishlja sugovornik.
Hteo si dati silan akcent na to da jedan vjernik treba znati i razlikovati dobro od losheg kako ne bi bio na pogreshan put do boga.
Zapravo,kako bi sluzio Bogu na pravi nacin, primecujes razliku ?

Usput da kazem da vjera je plod duha, a ne tjela.
A ko je to osim tebe tvrdio ? :D

Tjelesni identifikuju svoju mashtu kao vjeru.Ne, to nije vjera, nit su oni vjernici.
Tek kad se ponovo rode, javiche se vera.
Ma sta kazes,ljudi ce dakle prvo postati savrseni jer ako se nanovo rode oni su vec zavrsili proces duhovnog rasta i tada su spremni za nebo, pa tek ce im se onda javiti vera u Boga ?
Pa dobro jel citas ti sta uopste kuckas na tastaturi ili to ide samo,cisto refleksno pa sta bude nek bude ? :D

Poslednja izmena:
Ma sta kazes,ljudi ce dakle prvo postati savrseni jer ako se nanovo rode oni su vec zavrsili proces duhovnog rasta i tada su spremni za nebo, pa tek ce im se onda javiti vera u Boga ?
Osnovna greška kod ljudi je da veru drže u pasivnom stanju, a kad je vera pasivna ona ne može da raste, da se razvija.
Verovanje u Boga je pasivno verovanje, baš kao što je verovanje u čuda koje je Isus činio. Vera mora da se aktivira da bi od nje imali koristi, baš kao što je to opisano u biblijskom bludnom sinu: "Jer ovaj sin moj bješe mrtav, i oživje...". (Luka 15: 24), jer kad je vera pasivna ona je mrtva, a Isus je rekao da je vera kao seme gorušice koja ima mogućnost da se razvija i raste, do trenutka kad se kaže: "... reći ćete gori ovoj: pređi odavde tamo, i preći će, i ništa vam neće biti nemoguće". (Mat. 17: 14-21)

Osnovna greška kod ljudi je da veru drže u pasivnom stanju, a kad je vera pasivna ona ne može da raste, da se razvija.
Verovanje u Boga je pasivno verovanje, baš kao što je verovanje u čuda koje je Isus činio. Vera mora da se aktivira da bi od nje imali koristi, baš kao što je to opisano u biblijskom bludnom sinu: "Jer ovaj sin moj bješe mrtav, i oživje...". (Luka 15: 24), jer kad je vera pasivna ona je mrtva, a Isus je rekao da je vera kao seme gorušice koja ima mogućnost da se razvija i raste, do trenutka kad se kaže: "... reći ćete gori ovoj: pređi odavde tamo, i preći će, i ništa vam neće biti nemoguće". (Mat. 17: 14-21)
Donekle se slazem sa poentom s tim sto moram primetiti da vera u Boga ne samo sto nije "pasivna mozdana aktivnost" nego upravo suprotno - akcija na delu.
I to nije samo moj utisak nego Bibliska realnost koja se vidi iz sledece definicije:

Jevr.11,1:
"Vjera je pak tvrdo čekanje onoga čemu se nadamo, i dokazivanje onoga što ne vidimo..."

Dakle lako je dokazivati ono sto se vidi,medjutim dokazivati onog sto se ne vidi trazi izuzetno jak angazman potkrepljen svim mogucnim arsenalima koji nam stoje na raspolaganju kako bi uspeli u tu ,na prvi pogled,"nemogucu misiju".
Da bi drugi uverili u ono sto ne mogu videti,trebamo im prezentirati ONO STO MOGU VIDETI a to je nas hriscanski zivot na svim nivoima naseg funkcionisanja !!!
E da bi to postigli definitivno nam treba turbo akcija pod direktnim vodstvom Duha Svetoga ,zar ne ?

Dakle lako je dokazivati ono sto se vidi,medjutim dokazivati onog sto se ne vidi trazi izuzetno jak angazman potkrepljen svim mogucnim arsenalima koji nam stoje na raspolaganju kako bi uspeli u tu ,na prvi pogled,"nemogucu misiju".
Da bi drugi uverili u ono sto ne mogu videti,trebamo im prezentirati ONO STO MOGU VIDETI a to je nas hriscanski zivot na svim nivoima naseg funkcionisanja !!!
Nema potrebe nikome dokazivati da ti imaš ili nemaš vere u sebi. Pogotovo ako pokušavaš dokazati nešto što nije vidljivo ljudskim čulima, a da to dokazuješ rečima a ne i delom. Rečima ti braniš svoja uverenja i stavove, a ne i svoju veru, jer aktivna vera je dokaz sam za sebe, nije joj potreban advokat.

Nema potrebe nikome dokazivati da ti imaš ili nemaš vere u sebi. Pogotovo ako pokušavaš dokazati nešto što nije vidljivo ljudskim čulima, a da to dokazuješ rečima a ne i delom. Rečima ti braniš svoja uverenja i stavove, a ne i svoju veru, jer aktivna vera je dokaz sam za sebe, nije joj potreban advokat.
Prigovaraj to apostolu,on je taj koji je veoma precizno definisao sta je vera ,ja sam ga samo citirao stoga nema potrebe od izmisljanja "tople vode".
Inace sto se tehnike dokazivanja tice,mislim da si propustio primetiti da sam i ja naveo upravo nas hriscanski zivot kao jedan od arsenala s kojim trebamo postici pomenuto dokazivanje.
...dakle jos jednom,ne samo recima nego delima koji trebaju proizlaziti upravo iz tu nasu veru.

I da rezimiram - Sve sto je Isus govorio ucenicima u ono vreme u obliku zapovesti i naloze za misiju vaze za Njegove ucenike do dana danasnjeg !!!
Za apstolsku misiju trebash citati Pavlove knjige, posebno Galachanima.
Jer apostolska misija nije samo jevangeliranje chitavu planetu, vech ono sta kaze Pavle.
Galaćanima 4,19dječice moja koju, u boli, ja rađam nanovo, sve dok Krist ne bude oblikovan u vama.
Sled onoga sto pishesh prepisujete sebi apostolski rad stime sto shirite jevagjelije, a shta radite kako bi se u vama oblikovao Isus?

Sto ste stisli bibliju , pustite nek slovo radi u vama dok ne prevazigjete i pojavi Krist.
Isusu je lepo rekao ......
Luka 6,41A zašto vidiš trun u oku brata svojega, a brvna u svojemu oku ne osjećaš?

A to znachi, da prvo radite na sebe, upoznajte vashe tjelo, vashe emocije , upoznati boga, jer ste sazdani po njegovom liku.
Pa kreni dole do pakla izvadi Krista , pa popnise na nebu da smines Krista.

Lepo je reko Isus fareseima da stoje na vratima ,nit oni prolaze nit druge puste da prodju.
Galaćanima 5,22Već evo ploda Duha: ljubav, radost, mir, strpljenje, dobrota, dobrohotnost, vjera,

Pa dobro jel citas ti sta uopste kuckas na tastaturi ili to ide samo,cisto refleksno pa sta bude nek bude ?
Ragjanje se deshava unutar chovjeka, kada dozjivi duhovnu smrt.Duhovnu smrt je kada sve ono koje identifikujesh sa svoim "ja" nestane.Dusha se vracha u jedinstvu sa vodom(duhom) , zato se kaze da chovjek ragja se dvaput, prvi je tjelesni ,a drugi put duhovni.Ovo se deshava u toku jednog zivota chovjeka.
Vera u bog, nije kao sto shvatash sada.
Nije to neki lik na nebu, zamishljen u mislima sa koim shapuchesh, izvodish rituale, pevate pesme, ne...nije to vera.To je folklor, tradicija, dogma.

Vjera se pokazuje onog momenta kad se prihvatish onakav kakav si.To je veoma teshko jer kad ne postoi "ja" vjerovati u sebe je nezamishlivo.

Zato je Hrist ponavljao isto pitanje, ko sam ja.

Za apstolsku misiju trebash citati Pavlove knjige, posebno Galachanima.
E za ovo prigovaraj Isusu Hristu jer je upravo On dao taj nalog za jevandjeliziranje citave planete ( svim narodima ).

Jer apostolska misija nije samo jevangeliranje chitavu planetu, vech ono sta kaze Pavle.
Galaćanima 4,19dječice moja koju, u boli, ja rađam nanovo, sve dok Krist ne bude oblikovan u vama.
Sled onoga sto pishesh prepisujete sebi apostolski rad stime sto shirite jevagjelije, a shta radite kako bi se u vama oblikovao Isus?
Pod jevandjeliziranjem citave planete podrazumeva se drzati sve ono sto je Isus naucavao svoje ucenike sto ce reci upravo ono sto je rekao apostol u tekstu kojeg si citirao.
Dakle to ide u paketu,ne znam odakle si stekao utisak da sam ja tvrdio nesto razlicito od ovog ?

Sto ste stisli bibliju , pustite nek slovo radi u vama dok ne prevazigjete i pojavi Krist.
Isusu je lepo rekao ......
Luka 6,41A zašto vidiš trun u oku brata svojega, a brvna u svojemu oku ne osjećaš?

A odkud ti mene licno poznajes pa da sebi uopste dopustis ovakvu tvrdnju ?
Kada si ti video konkretnog brvna o mojim ocima pa da reagujes tvrdnjom da ja tog brvna nosim dok ujedno ukoravam druge za njihove grehe ?
Inace slazem se potpuno sa onim sto je Isus rekao da trebamo pre svega raditi na svojim slabostima a narocito da se ne osudjujemo druge ukoravati za nesto kojeg ne samo da i sami cinimo nego cinimo jos i gore stvari...
Ali gde je povezanost ovog sa predmetnom temom,da nisi opet malo otisao u livade ??? :D

Galaćanima 5,22Već evo ploda Duha: ljubav, radost, mir, strpljenje, dobrota, dobrohotnost, vjera,

Heeej,polako zemljace,pa ti bi sad na brzinu da sve nas prevaris...
Ja sam ti lepo replicirao na tvoju tvrdnju da "vera nije plod tela nego duha..." gde si ti ocito hteo ukazati na neceg koji niko nije tvrdio ili jos preciznije - niko nije tvrdio da je vera plod tela pa sam te u tom kontekstu pitao " a ko je to drugi osim tebe tvrdio "...
I ti bato,sve to ispomesao nabrzinu i dajes mi dokaza da je "vera plod duha"sto je notorna Bibliska istina koju niko nije osporavao !!!
Reci mi iskreno,ove gafove radis slucajno ili ti je to postalo profesionalna deformacija u toku prodaje kvalitetne magle iz Mariova ( Makedonija) poput onog Itrog Peja ??? :D Ako je ovo drugo slucaj bojim se da nisi dobro proverio 'trziste",na ovom forumu to ne prolazi tako lako . :)

Ragjanje se deshava unutar chovjeka, kada dozjivi duhovnu smrt.Duhovnu smrt je kada sve ono koje identifikujesh sa svoim "ja" nestane.Dusha se vracha u jedinstvu sa vodom(duhom) , zato se kaze da chovjek ragja se dvaput, prvi je tjelesni ,a drugi put duhovni.Ovo se deshava u toku jednog zivota chovjeka.
Vera u bog, nije kao sto shvatash sada.
A jel moze Bibliskih dokaza u prilog ovoj...tvrdnji ?

Nije to neki lik na nebu, zamishljen u mislima sa koim shapuchesh, izvodish rituale, pevate pesme, ne...nije to vera.To je folklor, tradicija, dogma.
Ma sta kazes...? Pa nije valjda,nisam znao...
A jel moze neki Bibliski dokaz u prilog ovome ili je to ipak samo tvoj filozofski napliv revolucionarnih ideja ? :D

Vjera se pokazuje onog momenta kad se prihvatish onakav kakav si.To je veoma teshko jer kad ne postoi "ja" vjerovati u sebe je nezamishlivo.
Hmmm,a odkud tebi ideja da je neki vernik ikada na ovom forumu rekao da umesto u Boga veruje U SEBE kao sto ti kazes ?
Molim te navedi citata ako imas ili bar priznaj da izmisljas. :kafa:

Zato je Hrist ponavljao isto pitanje, ko sam ja.
Hmmm,bojim se da si i ovo totalno pogresno razumeo.

E za ovo prigovaraj Isusu Hristu jer je upravo On dao taj nalog za jevandjeliziranje citave planete ( svim narodima )
Isto je reko da se trebate dva put roditi.
Sta radis da bi se ponovo rodit?

Pod jevandjeliziranjem citave planete podrazumeva se drzati sve ono sto je Isus naucavao svoje ucenike sto ce reci upravo ono sto je rekao apostol u tekstu kojeg si citirao.
Dakle to ide u paketu,ne znam odakle si stekao utisak da sam ja tvrdio nesto razlicito od ovog ?
Zato sto ne znash shta je Hrist.

A jel moze Bibliskih dokaza u prilog ovoj...tvrdnji ?

Ma sta kazes...? Pa nije valjda,nisam znao...
A jel moze neki Bibliski dokaz u prilog ovome ili je to ipak samo tvoj filozofski napliv revolucionarnih ideja ? :D

Molim te navedi citata ako imas ili bar priznaj da izmisljas. :kafa:
Nemoze bez citata jel?
Chitaj bolje sta ti pishem.

Prevazigji slovo, rech , bibliju, svaku duhovnu knigu.
Ako ne mozesh to, znachi da si ispod zakona, sluga slovom.

A ispod zakona su tjelesni, sad pronagji sam koje su plodovi tjela.
Chitaj kako slovo, rjech,zakon deluje...

Rimljanima 7,5Naime, kad bijasmo u tijelu grješne strasti, služeći se zakonom, djelovaše u našim udovima, da bismo mi donijeli plodove za smrt.
Rimljanima 7,6Ali sada, mrtvi onome što nas držaše zarobljenima, mi smo bili oslobođeni od zakona, na takav način da služimo pod novim redom Duha, a ne više pod istrošenim redom pravila slova .

Ili ne znash da u pochetku......
Jovan 1,1U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.
Jovan 1,2Ona bješe u početku u Boga.
Jovan 1,3Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo

Sad si u pochetku, rijech utiche na tvoju dushu i vezan si sa njime.Zato trazish dokaz iz biblije.
A trebash stichi tu..
Otkrivenje 21,5Tada Onaj što sjedi na prijestolju reče: "Evo, sve činim novo!" I doda: "Napiši: Ove su riječi vjerne i istinite
Novo nebo, sve je novo, stara rjech vishe ne postoi, to je prevazigjeno.

Trchi brzo da ne uzme neko drugi nagradu.

Isto je reko da se trebate dva put roditi.
Sta radis da bi se ponovo rodit?

Zato sto ne znash shta je Hrist.

Nemoze bez citata jel?
Chitaj bolje sta ti pishem.

Prevazigji slovo, rech , bibliju, svaku duhovnu knigu.
Ako ne mozesh to, znachi da si ispod zakona, sluga slovom.

A ispod zakona su tjelesni, sad pronagji sam koje su plodovi tjela.
Chitaj kako slovo, rjech,zakon deluje...

Rimljanima 7,5Naime, kad bijasmo u tijelu grješne strasti, služeći se zakonom, djelovaše u našim udovima, da bismo mi donijeli plodove za smrt.
Rimljanima 7,6Ali sada, mrtvi onome što nas držaše zarobljenima, mi smo bili oslobođeni od zakona, na takav način da služimo pod novim redom Duha, a ne više pod istrošenim redom pravila slova .

Ili ne znash da u pochetku......
Jovan 1,1U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.
Jovan 1,2Ona bješe u početku u Boga.
Jovan 1,3Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo

Sad si u pochetku, rijech utiche na tvoju dushu i vezan si sa njime.Zato trazish dokaz iz biblije.
A trebash stichi tu..
Otkrivenje 21,5Tada Onaj što sjedi na prijestolju reče: "Evo, sve činim novo!" I doda: "Napiši: Ove su riječi vjerne i istinite
Novo nebo, sve je novo, stara rjech vishe ne postoi, to je prevazigjeno.

Trchi brzo da ne uzme neko drugi nagradu.
Kada je rec o spasenju,Biblija je jasna - u toj trci svi trcimo i svi dobijamo ni manje ni vise nego upravo PRVU NAGRADU !!!
Niko ne moze uzeti mesto drugome,svakom je zagarantovan ulazak ukoliko prihvati Isusa Hrista kao svog Spasitelja i drzi Njegove zapovesti.

Back