Za apstolsku misiju trebash citati Pavlove knjige, posebno Galachanima.
E za ovo prigovaraj Isusu Hristu jer je upravo On dao taj nalog za jevandjeliziranje citave planete ( svim narodima ).
Jer apostolska misija nije samo jevangeliranje chitavu planetu, vech ono sta kaze Pavle.
Galaćanima 4,19 | dječice moja koju, u boli, ja rađam nanovo, sve dok Krist ne bude oblikovan u vama. |
Sled onoga sto pishesh prepisujete sebi apostolski rad stime sto shirite jevagjelije, a shta radite kako bi se u vama oblikovao Isus?
Pod jevandjeliziranjem citave planete podrazumeva se drzati sve ono sto je Isus naucavao svoje ucenike sto ce reci upravo ono sto je rekao apostol u tekstu kojeg si citirao.
Dakle to ide u paketu,ne znam odakle si stekao utisak da sam ja tvrdio nesto razlicito od ovog ?
Sto ste stisli bibliju , pustite nek slovo radi u vama dok ne prevazigjete i pojavi Krist.
Isusu je lepo rekao ......
Luka 6,41 | A zašto vidiš trun u oku brata svojega, a brvna u svojemu oku ne osjećaš? |
A odkud ti mene licno poznajes pa da sebi uopste dopustis ovakvu tvrdnju ?
Kada si ti video konkretnog brvna o mojim ocima pa da reagujes tvrdnjom da ja tog brvna nosim dok ujedno ukoravam druge za njihove grehe ?
Inace slazem se potpuno sa onim sto je Isus rekao da trebamo pre svega raditi na svojim slabostima a narocito da se ne osudjujemo druge ukoravati za nesto kojeg ne samo da i sami cinimo nego cinimo jos i gore stvari...
Ali gde je povezanost ovog sa predmetnom temom,da nisi opet malo otisao u livade ???
A ko je to osim tebe tvrdio ?
Galaćanima 5,22 | Već evo ploda Duha: ljubav, radost, mir, strpljenje, dobrota, dobrohotnost, vjera, |
Heeej,polako zemljace,pa ti bi sad na brzinu da sve nas prevaris...
Ja sam ti lepo replicirao na tvoju tvrdnju da "
vera nije plod tela nego duha..." gde si ti ocito hteo ukazati na neceg koji niko nije tvrdio ili jos preciznije -
niko nije tvrdio da je vera plod tela pa sam te u tom kontekstu pitao " a ko je to drugi osim tebe tvrdio "...
I ti bato,sve to ispomesao nabrzinu i dajes mi dokaza da je "vera plod duha"sto je notorna Bibliska istina koju niko nije osporavao !!!
Reci mi iskreno,ove gafove radis slucajno ili ti je to postalo profesionalna deformacija u toku prodaje kvalitetne magle iz Mariova ( Makedonija) poput onog Itrog Peja ???

Ako je ovo drugo slucaj bojim se da nisi dobro proverio 'trziste",na ovom forumu to ne prolazi tako lako .
Ragjanje se deshava unutar chovjeka, kada dozjivi duhovnu smrt.Duhovnu smrt je kada sve ono koje identifikujesh sa svoim "ja" nestane.Dusha se vracha u jedinstvu sa vodom(duhom) , zato se kaze da chovjek ragja se dvaput, prvi je tjelesni ,a drugi put duhovni.Ovo se deshava u toku jednog zivota chovjeka.
Vera u bog, nije kao sto shvatash sada.
A jel moze Bibliskih dokaza u prilog ovoj...tvrdnji ?
Nije to neki lik na nebu, zamishljen u mislima sa koim shapuchesh, izvodish rituale, pevate pesme, ne...nije to vera.To je folklor, tradicija, dogma.
Ma sta kazes...? Pa nije valjda,nisam znao...
A jel moze neki Bibliski dokaz u prilog ovome ili je to ipak samo tvoj filozofski napliv revolucionarnih ideja ?
Vjera se pokazuje onog momenta kad se prihvatish onakav kakav si.To je veoma teshko jer kad ne postoi "ja" vjerovati u sebe je nezamishlivo.
Hmmm,a odkud tebi ideja da je neki vernik ikada na ovom forumu rekao da umesto u Boga veruje U SEBE kao sto ti kazes ?
Molim te navedi citata ako imas ili bar priznaj da izmisljas.
Zato je Hrist ponavljao isto pitanje, ko sam ja.
Hmmm,bojim se da si i ovo totalno pogresno razumeo.