Đukanović: Cilj DPS-a je samostalna pravoslavna crkva

Не памтим када је неки политичар било шта причао о ЦГ - јер је Србија у својим проблемима тј.г***** до гуше..... хајде наведи???

п.с. Не постоји ЦРНО-БЕЛО гледање на живот. Научи да разликујеш МРЖЊУ од ОГОРЧЕЊА... ово што ви радите имам исто осећање као када би ми РОЂЕНИ БРАТ ЗАБИО НОЖ У ЛЕЂА - то је далеко горе и болније него када то учини осведочени непријатељ. ГЛУПО ЈЕ ДА ГРАДИТЕ И СТВАРАТЕ ДРЖАВУ НА МРЖЊИ ПРЕМА СРБИМА... ако то не схватите на време само ћете имати проблема. За сада имате среће јер је "ваше горе лист" тј.Борис Тадић на власти у Србији - А ТО СЕ МОЖЕ ПРОМЕНИТИ... ШТА ЋЕТЕ ОНДА???

Pogledaj na youtube emisiju "Od referenduma do referenduma", tamo ces vidjeti kako se nijesu baktali Crnom Gorom. To je do 91. do 2006. a sto se tice perioda poslije, politicari iz Srpske radikalne stranke, ciji si ti simpatizer, aktivno je ucestvovala u izborni proces u Crnoj Gori poslije referenduma, mijesala se u unutrasnju politiku Crne Gore, u onom perodu kad su bili najjaca opoziciona stranka, a zvanicno oni su jos uvijek to, zatim vladajuca stranka DS na celu sa Tadicem dvolicno radi, kao gradi neke odnose izmedju dvije drzave, a ocekuju od CG da se ponasa kao da je dio Srbije, zbog cega se i cesto sa pravom odbijaju mnogi zahtjevi. Tako da vam je predsjednik po tom pitanju dvolican maksimalno. Onda Srpska pravoslavna crkva, ona se mijesa najvise. Tako da Srbija se i dalje mijesa u unutrasnju politiku Crne Gore. Ima jos dosta primjera, ali necu ih navoditi jer sam ti s ovim dovoljno dokazao da nista ne pricam napamet.

A znam dobro sta je mrznja a sta ogorcenje. Tvoj slucaj, kao i slucaj velikog broja ljudi u Srbiji a i u Crnoj Gori od strane Srba je mrznja, jer ti kad mrzis nekog, ti ga mrzis zato sto on neke stvari radi bolje od tebe. Veliki broj vas bi volio da imate jednog kao sto je Milo, Ranko, a Vujanovica jednog vec imate i to na poziciji predsjednika drzave. I Vujanovic i Tadic su dvolicni.

И ти пишеш о "мржњи" - а погледај ово болдовано што си сам написао, погледај ЧИМЕ СЕ ТИ ЗАДОВОЉАВАШ ??? :dash::dash::dash:

Ovdje sam vec ironican, ironican zbog glupih nekih izjava sa "ocima u glavi" ili sa "nozem u ledja",a ironija i mrznja nije isto. Mrznja je podsvjesno divljenje, a ironija je reakcija na ljudsku glupost.

Руска црква: ЦПЦ је расколничка организација

Православне цркве читавог света немају никакве сумње да је тзв. црногорска православна црква неканонска расколничка организација и зато чуде изјаве лидера из Подгорице којима се подржава та организација, рекао је заменик председника Одељења за спољне црквене везе Московског патријархата Руске православне цркве Николај Балашов.

Руска православна црква: ЦПЦ је неканонска расколничка организација

"Зачудиле су ме информације медија о изјавама лидера Демократске партије социјалиста Црне Горе Мила Ђукановића којом подржава шизматичне организације маргиналног карактера", рекао је отац Николај, задужен за односе међу православним црквама.

"Православна црква има своје законе на којима почива њено постојање, а политичари би требало да се с поштовањем односе према тим вишевековним нормама, чак и ако им се чини да ће им уплитање у црквена питања донети додатне гласове на следећим изборима", навео је Балашов.

Он истиче да тзв. црногорска православна црква, коју предводи Мираш Дедеић лишен свештеничког чина, "није призната и не може бити призната ни од једне помесне православне цркве, почев од Константинопољског патријархата и завршно са Православном црквом у Америци".

Питајући се да нису новинари нешто преувеличали преносећи изјаве Ђукановића, представник Московског патријархата РПЦ, подсећа да је лидер ДПС још децембра 2004. године, тада као премијер Црне Горе, на сусрету с покојним руским патријархом Алексијом II разговарао о значају православног јединства као духовне основе за самобитност православних словенских народа.

Митрополија: Мешање у питања цркве не доприноси стабилности

Савет за односе са јавношћу православне Митрополије црногорско-приморске оценила је да је залагање Демократске партије социјалиста за јединствену православну цркву у Црној Гори непримерено према принципима секуларног и грађанског друштва и не доприноси стабилности.

У саопштењу Митрополије наводи се да је потпуно депласирано и политички штетно да једна политичка партија која себе декларише као грађанску и социјалистичку, сада на почетку 21. века у свој програм уписује отворене ставове о канонском устројству цркве.

“Митрополија црногорско-приморска има пуно морално право да упозори на ту аномалију, јер је управо она, заједно са другим православним епархијама на тлу Црне Горе, без икаквих коментара испратила референдумски процес 2006. године, поштујући слободну вољу црногорских грађана и њихово мишљење о државно-правном статусу Црне Горе”, наводи се у саопштењу.

Отуда, наводи се, у Митрополији сматрају да залагање политичког вође једне партије не доприноси стабилности када се он тако декларативно изјашњавају о питањима која представљају искључиво унутрашње ствари цркве.

Патријарх је тада рекао госту да "пријатељство са твз. црногорском православном црквом неће допринети репутацији црногорске државе, јер Мираша Дедеића и његове сараднике ни у једној земљи неће позитивно прихватати, за разлику од канонског митрополита црногорског и приморског Амфилохија, којег познаје читав православни и не само православни свет".

"Сећам се да је Мило Ђукановић после састанка рекао новинарима да је веома много научио из разговора с патријархом који је с њим поделио мудрост", навео је Балашов.

Он је такође подсетио да је и председник Црне Горе Филип Вујановић, на сусрету с руским патријархом Кирилом у Москви фебруара 2009. године такође разговарао о расколичкој цркви.

"Председник Вујановић је рекао да ће црногорска држава увек поштовати канонско црквено право. То је био достојан одговор и надам се да управо он одражава реалан став црногорског државног руководства", закључио је отац Балашов.

Идеја комунистичког апаратчика који је пубертетски сазревао на 6 спрату зграде ЦК на Ушћуо у уједињењу Црногорске Митрополије са расколничком дружином распопа и џепароша Мираша Дедајића...шта рећи - смешно :hahaha::hahaha::hahaha:

Poslednja izmena:
Pogledaj na youtube emisiju "Od referenduma do referenduma", tamo ces vidjeti kako se nijesu baktali Crnom Gorom. To je do 91. do 2006. a sto se tice perioda poslije, politicari iz Srpske radikalne stranke, ciji si ti simpatizer, aktivno je ucestvovala u izborni proces u Crnoj Gori poslije referenduma, mijesala se u unutrasnju politiku Crne Gore, u onom perodu kad su bili najjaca opoziciona stranka, a zvanicno oni su jos uvijek to, zatim vladajuca stranka DS na celu sa Tadicem dvolicno radi, kao gradi neke odnose izmedju dvije drzave, a ocekuju od CG da se ponasa kao da je dio Srbije, zbog cega se i cesto sa pravom odbijaju mnogi zahtjevi. Tako da vam je predsjednik po tom pitanju dvolican maksimalno. Onda Srpska pravoslavna crkva, ona se mijesa najvise. Tako da Srbija se i dalje mijesa u unutrasnju politiku Crne Gore. Ima jos dosta primjera, ali necu ih navoditi jer sam ti s ovim dovoljno dokazao da nista ne pricam napamet.

A znam dobro sta je mrznja a sta ogorcenje. Tvoj slucaj, kao i slucaj velikog broja ljudi u Srbiji a i u Crnoj Gori od strane Srba je mrznja, jer ti kad mrzis nekog, ti ga mrzis zato sto on neke stvari radi bolje od tebe. Veliki broj vas bi volio da imate jednog kao sto je Milo, Ranko, a Vujanovica jednog vec imate i to na poziciji predsjednika drzave. I Vujanovic i Tadic su dvolicni.

Човече, ја сам у свом животу када су у питању странке једино гласао за Коштуницу, тј. за ДСС - никада за СРС... тако да си апсолутно промашио. Али оно за шта ти апсолутно не показујеш минимум разумевања то је КОМУНИСТИЧКА СТОКА КОЈА ЈЕ ЗАЈАШИЛА НА ВЛАСТИ У ЦГ... И КОЈА ДАН-ДАНАС СПРОВОДИ ИСТУ АНТИСРПСКУ ПОЛИТИКУ - а то је та сељачина Мило одгајена на бућканом качамаку са кромпиром(чуо сам да је то главно јело у камењару)... јесте РОЂЕН у Никшићу АЛИ ДА ВИДИМО ИЗ КОЈЕ СЕЛЕНДРЕ СУ СЕ ДОВУКЛИ ТИ ЏУКЕЛАНОВИЋИ - Е ТА СЕЉАЧИНА ПРИМИТИВНА ВАМ КРОЈИ ДРЖАВНУ ПОЛИТИКУ... А СВЕ ВРЕМЕ У СТВАРИ РАДИ ЗА СВОЈ СМРДЉИВИ ЏЕП, ЗА СВОЈЕ АРМАНИ ОДЕЛО - ЗА СВОЈУ ГУЗИЦУ... али док ви то будете схватили, биће касно...

Ti velis da su i Crnogorci bili (ili su i jos uvijek, nemam pojma kakva vam je teorija danas) Srbi, sto znaci da je srpski narod vec podijeljen, a sto znaci da je sklon daljim podjelama.

Ти боље промени ник у МЛАДИ МАЈМУН уместо што ти пише СТАРИ ЦРНОГОРАЦ - довољно је да си до данас схватио и сазнао да је план Немачке још од смрти зликовца Броза био: СТВОРИЋЕМО ОНОЛИКО ДРЖАВИЦА КОЛИКО ГОД ЈЕ ПОТРЕБНО ДА БИ У СВАКОЈ ОД ЊИХ СРБИ БИЛИ МАЊИНА - то је био План а и ви сте постали ДЕЛОВИ ТОГА ПЛАНА - глупи примитивци који ћете бити ЗБРИСАНИ КАО НАЦИЈА док си рекао "кекс" - довољно је само једно саопштење ЕУ и да вас више нема......... глуперде........

Човече, ја сам у свом животу када су у питању странке једино гласао за Коштуницу, тј. за ДСС - никада за СРС... тако да си апсолутно промашио. Али оно за шта ти апсолутно не показујеш минимум разумевања то је КОМУНИСТИЧКА СТОКА КОЈА ЈЕ ЗАЈАШИЛА НА ВЛАСТИ У ЦГ... И КОЈА ДАН-ДАНАС СПРОВОДИ ИСТУ АНТИСРПСКУ ПОЛИТИКУ - а то је та сељачина Мило одгајена на бућканом качамаку са кромпиром(чуо сам да је то главно јело у камењару)... јесте РОЂЕН у Никшићу АЛИ ДА ВИДИМО ИЗ КОЈЕ СЕЛЕНДРЕ СУ СЕ ДОВУКЛИ ТИ ЏУКЕЛАНОВИЋИ - Е ТА СЕЉАЧИНА ПРИМИТИВНА ВАМ КРОЈИ ДРЖАВНУ ПОЛИТИКУ... А СВЕ ВРЕМЕ У СТВАРИ РАДИ ЗА СВОЈ СМРДЉИВИ ЏЕП, ЗА СВОЈЕ АРМАНИ ОДЕЛО - ЗА СВОЈУ ГУЗИЦУ... али док ви то будете схватили, биће касно...

Koga si glasao ne znam, ali znam da si vise hvalio Seselja no Kostinicu, to je jedno.

Drugo, to da je Milo seljacina, istina je da su on i Momir Bulatovic pocetkom 90-tih bili poznati kao dzemperasi, ali da sam na njegovom mjestu, meni bi drago bilo da ljudi poput tebe mi daju takve klasifikacije.

Вас "Црногораца" нема ни колико пола општине Нови Београд - А СВАКОДНЕВНО МАЛТРЕТИРАТЕ СРБИЈУ А НАРОЧИТО СРБЕ-ЦРНОГОРЦЕ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ЧИЈА ЈЕ ТО ДРЖАВА. Свакодневно нам гурате прст у око???!!! :evil: Па је л' ти мислиш да ћемо ми стално да трпимо ваше ЛОПОВЕ и МАФИЈАШЕ како се играју ПОЛИТИКЕ.... море.... чекајте само... још ви нисте почели да пијете ГОРКУ ЧАШУ КОЈУ СТЕ НАПУНИЛИ... свима сте нам се заједно са Милом ПОПЕЛИ НА ВРХ ГЛАВЕ....... :evil::evil::evil:

A šta ćete da nam uradite? :sad2:

Алоооооооо........ необразовани створе СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЈЕ АУТОКЕФАЛНА, СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЈЕ ОДВОЈЕНА ОД ДРЖАВЕ...... само се бламирате и глупирате СВАКИ ДАН... постајете јадни и смешни...ВИ СТЕ ПОРЕМЕТИЛИ ПАМЕЋУ СВИ СТЕ ПОСТАЛИ КРИВОМОЗГИЋИ КАДА СТЕ СЕБИ УМИСЛИЛИ ДА ЋЕТЕ КОМАНДОВАТИ У ЦРКВИ.......БЕЗБОЖНИЦИ И СОТОНЕ.........:rtfm:

BUUUUU, EVO SOTONEEE BJEŽI MITO DA TE RISTO OSVJEŠTA :hahaha:

Zašto da pravim sektu kad sam pravoslavac - ja neću. Ja hoću da u Crnoj Gori crkve i manastiri budu podjednako i Srba i Crnogoraca i svih pravoslavaca - zar je to problem? Zašto pravoslavne bogomolje u Crnoj Gori moraju biti srpske? A što ne bi bile u Crnoj Gori bogomolje crnogorske? Što bi Cetinjski manastir danas bio srpski manastir? Zar nije strano pravoslavlju da daje nacionalnu konotaciju bogomoljama? Po čemu su to te crkve danas više tvoje kao Srbina, nego moje kao Crnogorca? To je moje, i ja to ne dam da iko odvaja od mene - s kojim pravom to pripada više tebi ili Tihom, nego meni? Ali priznajem i da je tvoje, ako si Srbin iz Crne Gore - to je naše zajedničko - jer su to gradili naši preci.
A što se tiče kape sa 4S - odlično, volio bih da mi dokažeš da ti je prađed nosio taj simbol na kapi prije 1918. godine. Imaš temu na istoriji, pa postavi tamo dokaze. Eto, tamo sam i ja malo diskutovao, postavio neke fotografije kapa prije 1918. godine, naveo čitav niz detaljnih opisa crnogorskih kapa prije 1918. godine - od Vuka Karadžića pa nadalje - pa još ne nađosmo dokaze za sad da je tih kapa bilo tada sa tim simbolom - ni fotografije, ni litografije, ni umjetničke slike, ni opisa iz tog perioda.

Pa pradjed mi ima fotografiju, ali ne iz ptičije perspektive, tako da...'ebi ga :lol:
Kada smo pravili porodičnu grobnicu (za pradjeda i njegova četiri brata), tada se mogao pribaviti dokaz, jer su kosti premještane (a sahranjivali su se u narodnoj nošnji, naravno).
Problem je samo što ja tada nisam bio ni rođen, a pretpostavljam da moja porodica nije mislila da treba dokazivati da u Crnoj Gori postoje Srbi.
Al' evo, vidimo da se vremena mijenjaju, da Crnogorci (npr. Šerbo Rastoder :dash:) gledaju na Srbe kao neke vanzemaljce koji su se preko noći tu stvorili.
Sve više razmišljam da zarad moje porodice, sadašnje, buduće, ostavim neki dokaz kako sam se izjašnjavao.
Mada, što je bolje, kada će se opet naći neki Crnogorac (Muamer Rastoder, npr.) koji će reći da je to falsifikat :mrgreen:

Što se crkve tiče...nije to moja crkva...nit' je više moja, nego što je tvoja ili Tihog.
I da si musliman, niko ti neće zabraniti da ulaziš u crkvu.
Baš kao što imamo primjera po Crnoj Gori, gdje se oko pravoslavne crkve iskupe razne religije, svak' iz svog razloga.
Dakle, ako ideš u SPC ne znači da si Srbin. Od toga ne treba da te bude strah (bez ako partijska direktiva tvrdi drugačije? :eek:).

Ali tebi smeta to što u imenu stoji srpska, baš kao što većini tvojih sunarodnika smetaju Srbi (neću tvrditi za tebe, nisam baš puno tvojih postova pročitao).

A poslije ovamo mi mrzimo Srbe, mislim sve je jasno u postovima. Ja ne krijem da ima mrznje prema Srbima od strane Crnogoraca, ima je, nazalost, ali mrznja Srba prema Crnogorcima je 100 puta veca, to sa sigurnoscu mogu da tvrdim.

Pa se zapitajte to malo mrznje prema Srbima od strane Crnogoraca da nije to revolt na bljuvotine koje citam ovdje.
Naravno, skroz objektivno mišljenje :mrgreen:

Sto se tice mrznje, mada je to preteska rec, mogu reci da ona kod Srba ne postoji prema Crnogorcima, zbog nezavisnosti, jer je to i ovde jedva docekano, vec zbog ponasanja Crnogoraca, sto njihovih politicara, sto dobrog dela Crnogoraca u Srbiji. Kad se kaze Crnogorac, ovde se prvo pomisli na bahatu seljacinu sa zlatnom lancugom i skupim kolima, ciji je cale DPS-ov funkcioner, novopeceni "biznismen" i prijatelj uvazene porodice Djukanovic, koji se pritom u Srbiji obicno izjasnjava kao Srbin, a kad se vrati u svoje brdo postane najveci Montenegrin.

Sto se kompleksa tice, puni smo ih svi na ovim prostorima, ali je jasno da je kod ovih mladih nacija, on ipak izrazeniji. Mali primer: Kad je bila Univerzijada, secam se kad sam prolazio pored zgrada, gde su bili smesteni ucesnici i na nekoliko terasa i prozora je bila izvucena zastava Montenegra. Nijedne drugu nisam video u celom Belvilu. Nikom drugom nije palo na pamet da spusta svoje zastave na terasu, osim Montenegrinima, a namera je valjda jasna, da nam pokazu kako su oni ponosni na sebe, odnosno koliko su puni kompleksa. Uzimajuci statistiku sa zadnjeg popisa, verovatno je da je kod tih studenata bar trecina bilo srpske nacionalnosti, ali srpskih zastava nije bilo pod prozorima i terasama, vec samo montenegrinskih.

Poslednja izmena:
Siguran sam da pojma nemas na koga su se odnosili ti stihovi.

njegosevi stihovi su se upravo tada odnosili na takve kao sto ste vi i vama slicni

na tadasnje POTURCENE SRBE iz Crne Gore koji su pljunuli na naciju i veru svojih predaka i preuzeli Islam za svoju religiju

stihovi se mogu primeniti i danas na vas tzv crnogorce nacijom jer ste i vi izdali svoju pravoslavnu veru i srpsku naciju i postali nesto drugo

Opet ti kažem da ja nisam nikoga izdao, rođen sam kao Crnogorac, šta sad da se radi. Pa jesu li Austrijnci pljunuli na svoje pretke - njihovi preci su bili nacionalno Njemci. Ili možda Švajcarci. Ili Amerikanci, Argentinci, Kolumbijci, Australijanci, Moldavci, Ukrajinci, Bjelorsi i jedno više od pola postojećih nacija na sviijetu. Pa po tebi možda si i ti "pljunuo" na svoje pretke - može biti vrlo vjerovatno da ti je predak bio neki Bugarin, Vlah, Cincar, Rom, Šop, Albanac itd.
Naravno da nisi pljunuo na njih ako su to nekad oni bili a ti danas nisi - razvoj nacija i nacionalne svijesti je tebi vjerovatno "špansko selo", pa se neću truditi da ti to pojašnjavam.

ako ti je deda neki bio lopov ili ubica dal to znaci da i ti treba da budes?

ja mislim da ne - treba da ispravis gresku svog pretka i vratis se tamo gde ti je mesto gde je tvoj narod i tvoja vera

1946 godine su se neki izjasnjavali kao Crnogorci nacijom zato sto su verovali u ideju komunizma da treba odbaciti svoju veru i naciju i prigrliti tu ideologiju, a ipak se vecina izjasnjavala tako jer je bila prisiljena . Ljudi su prebijani i ubijani zato sto nisu hteli da se izjasne kao Crnogorci nacijom posle drugog svetskog rata , bili su obelezavani kao kulaci, kao neprijatelji socijalizma i komunisticke revolucije, nisu imali nikakva ljudska i gradjanska prava i zato su se zbog CRVENOG TERORA mnogi izjasnili tako . Kada je komunizam propao neki su se vratili naciji i veri svojih predaka a drugi su , kao ti, izabrali da istrajavaju i dalje u sopstvenoj gluposti i otpadnistvu.

Sto se mene tice ja prihvatam za svog brata svakoga ko se pokaje i uvidi svoju gresku .

Back