Đubre se prodaje u mesarama

Ja idem na pijacu, sve je tri puta jeftinije nego u radnji od suhomesnatih proizvoda i sireva. Jaja su druga priča, za 10 din po komadu jedno je mućak :lol:
Povrće onako, zna i da im promrzne pa ti uvale, do kuće istruli.
U svakom slučaju pijaca ili lična proizvodnja u nekoj bašti.
Treće nema, sve veštakis punjen konzervansima i aditivima po radnjama.

Kupujte direktno od seljaka. Sada je bar lako da se sa njima povežete
preko interneta.
Oni su prinuđeni da viškove prodaju po smešno malim cenama, a vi
da u mesarama kupujete nešto što je pet puta crklo i ko zna čime je
hranjeno.
iskreno i to je sad upitno
kad bi znala sta sve seljaci prodaju

bio sam na jednom rodjendanu i medju zvanicama je bio covek koji se profesionalno bavi zemljom..ima i tezgu na jednoj beogradskoj pijaci i covek mi je ladno rekao da mi je sigurnije da kupujem u maxiju ili ideji.. kaze da seljaci svasta rade jer tek oni ne mogu da istrpe da im roba propada
roba u marketima kako god okrenemo mora da prodje osnovni nivo kvaliteta i testiranja
a tek za potvrde za organsku hranu sta mi je pricao..bolje da ti i ne pricam..

Tamo bih otiso po vojvodini gde prave kulen ,pa jednom mesecno nakupovo dimljeno od nekih malih proizvodjaca
I to je mršavo, moraš da se najaviš pa tek za mesec dana možeš da pokupiš Recimo mi smo uzimali tablu slanine 800 din po kilogramu. Uđeš u mesaru a ona prazna podsetilo me na 90te. Onda mesar izvuče papirče i olovku pa zapiše šta kako :)

I niko nema ocenu a tako radi? Nešto mi to nezamislivo a nebi baš da gubim vreme. Pre bih rekao da neko uz mobilne telefone valjka još i meso koje je negde šacovao kod nekoga. Jednostavno se ne uklapa sa time što prodaje u oglasima.

Mada svašta ima danas. Čovek je prodavao kurblu, polomljenu sekiru, bušne čizme, staru vc šolju al to nešto levo što sam hteo da kupim sam preuzeo u stanu od 200m2 kao recimo beograd na vodi. Tako da nisam baš za neke akrobacije kada je hrana u pitanju. Mora to i veterinar da pregleda, da ne bude salmonele i trihineloze toga se ja najviše plašim.

Back