U septembru iste godine BRDJANI i Crnogorci potuku Turke na Krusima, uhvate skadarskog vezira i odsjeku mu glavu (bravo!)
Dakle ne crnogorska nacija,vec BRDJANI I CRNOGORCI,2 ravnopravne cjeline sastavljena od raznih srpskih plemena.
................
Znacaj ove pobjede je sto su se Piperi i Bjelopavlovici ujedinili sa Crnom Gorom 1820. Tada su se ujedinila sa Crnom Gorom i plemena MORACE i Rovaca.
DAKLE nema u Moraci nikada Crnogoraca!
..............
... Na narodnoj slkupstini u Dobroti 10.novembra 1813 proglaseno je ujedinjenje Crne Gore sa Bokom Kotorskom i obrazovana je zajednicka uprava (Centralna komisija), ali je na Beckom kongresu 1815 Austrija dobila Dalmaciju sa Dubrovnikom i Boku Kotorsku.
NEMA CRNOGORACA ni u Boki!
DAKLE DRAGI SRBI ILI CRNOGORCI ILI KAKO VAM JE MILO ,KAO STO VIDITE NACIN I ARGUMENTI ZBOG KOJIH SE MI DELIMO SU SULUDI ,ALI AKO NAM JE MILO TAKO DA RADIMO ,MOZEMO SE ZBOG SAVAKE RECI DELITI ,PA STO STATI NA OVOME ,MOZEMO SE PODELITI I NA GRADOVE ,SELA I NAPOSLETKU I ULICE ,JER SAM SIGURAN DA JE NEKO NEKADA OSLOVLJAVAO NAPR. LJUDE IZ KNEZ MIHAJLOVE I SLICNO ,PA JOS I AKO JE GDE ZAPISAO IH ...TO ZBOG CEGA SE MI DLIMO JE CISTA LUDOST ,JA OVDE IZGIBAH DA NADJEM STO VISE INTERESANTNIH STVARI I UKAZEM NA GLUPOST SRPSKOGA NARODA SKLONOG RAZNIM PODELAMA ,AL MI NEUSPEVA ,PA ONDA STO SE NEBI I PODELIL JOS VISE