Ђавољи перформанс

Porediš Isusa i ove pankerke, na osnovu čega?
Jesu li pankerke došle u crkvu da se pomole, poštujući osnovni red ili su došle da prave haos?
Je li Isus došao u crkvu da se pomoli i stvari dovede u red ili je došao da pravi haos, tako što je iz crkve isterivao one, kojima tu nije mesto?
Isus bi jednako isterao ove pankerke, kao što je isterivao trgovce, jer i jedni i drugi nisu ušli u crkvu iz duhovne potrebe, poštujući duhovnu kuću vernih ljudi.

A da neko uđe u Tvoju kuću i počne da se dernja po njoj, kako bi reagovao?
Pa zašto si onda licemer, kada je u pitanju tuđa kuća?

Nije mi bila namera da ih poredim....ali one nemaju ništa protiv crkve, već protiv njihovih velikodostojnika i njihovo sramno mešanje u politiku...ni Isus nije imao ništa protiv vere već protiv, tadašnjih sveštenika.....sa ove tačke gledišta i posle 2000g....nama neke stvari deluju romantično, ali Isusova borba za bolji svet, njemu tada nije izgledala nimalo romantična....i Jovanku Orleanku su spalili na lomači, sada znamo da je to bilo nepravedno i Nikolu Kopernika takođe, koji je tvrdio da je Zemlja okrugla, a Galilejo Galilej izvukao *upe...a u toj istoj crkvi da niko ne čuje, tiho rekao, kada je opasnost prošla...Ipak se okreće...
Mislim da su devojke donekle u pravu, pa bre nisu spalile crkvu....napale su Putina...nisu prozivale ni Isusa ni svece...Putina i tajkune...

Nije mi bila namera da ih poredim....ali one nemaju ništa protiv crkve, već protiv njihovih velikodostojnika i njihovo sramno mešanje u politiku...ni Isus nije imao ništa protiv vere već protiv, tadašnjih sveštenika.....sa ove tačke gledišta i posle 2000g....nama neke stvari deluju romantično, ali Isusova borba za bolji svet, njemu tada nije izgledala nimalo romantična....i Jovanku Orleanku su spalili na lomači, sada znamo da je to bilo nepravedno i Nikolu Kopernika takođe, koji je tvrdio da je Zemlja okrugla, a Galilejo Galilej izvukao *upe...a u toj istoj crkvi da niko ne čuje, tiho rekao, kada je opasnost prošla...Ipak se okreće...
Mislim da su devojke donekle u pravu, pa bre nisu spalile crkvu....napale su Putina...nisu prozivale ni Isusa ni svece...Putina i tajkune...

Kako nemaju, kada su ušle u nju da prave haos?
Kako možeš reći poštuješ bilo čiju kuću, ako uđeš u nju i počneš da se dernjaš i iživljavaš, zato što Ti jedan od deset ukućana nije po volji?
Neka je i devet od deset, ne menja stvar, jer dok je onaj jedan, ima razloga za poštovanje.

Ajde ovako malo da to razmotrimo. Vidis ja sam ljut na mnoge stvari ali za razliku od toga da mozda se ne svucem go i da idem da trcim po gradu ulazim po opstini, crkvi, sudu ja trpim zarad Carstva Nebeskog. Jel si gledale njihove klipove kada ih intervjuisu o tome na koji nacin se ponasaju. Njima je sve to interesantno, zanimljivo i sve sto rade je to da se osmehuju i pricaju nebuloze (tj ne opravdavaju svoju akciju racionalno ne pozivaju na razum kako je na primer Apostol Pavle pozivao kada su ga osudjivali). To njihovo stanje podseca na stanje nekih drogiranih ljudi, ljudi koji rade nesto a zapravo ne znaju zasto to rade, jer se eto jednostavno samo tako osecaju. Mora se razdvojiti ispravno od neispravnog a za to je potrebno pogledati malo ispod koze. Ja ne znam sta Putin radi niti imam vremena da se raspitujem o tome, ali i da radi pogresno, to nije nacin na koji bi se neko trebao ponasati. Njima jednostavno nije do nicega, jednostavno zele "da zive" da prave rebunt. Problem je sto one nece gledati ni one zle a ni dobre, vec jednostavno u svojoj zelji da ostvare taj njihov rebunt one ce da gaze i po svetom i ne svetom, sto nikako ne moze da bude u redu. Njihovo stanje duha je jednako opasno kao i stanje onih koji planski rade nekakvo zlo.

To je samo jarac na jarca nema tu Isusovih ovaca.

Ustvari, sudeci po svemu od ni jedno od njih dvoje nije potpuno zlo ali ce to najcrnje zlo da iskoristi borbu ovih dva (kao sto je uvek i bio slucaj).

Poslednja izmena:
Porediš Isusa i ove pankerke, na osnovu čega?
Jesu li pankerke došle u crkvu da se pomole, poštujući osnovni red ili su došle da prave haos?
Je li Isus došao u crkvu da se pomoli i stvari dovede u red ili je došao da pravi haos, tako što je iz crkve isterivao one, kojima tu nije mesto?
Isus bi jednako isterao ove pankerke, kao što je isterivao trgovce, jer i jedni i drugi nisu ušli u crkvu iz duhovne potrebe, poštujući duhovnu kuću vernih ljudi.

A da neko uđe u Tvoju kuću i počne da se dernja po njoj, kako bi reagovao?
Pa zašto si onda licemer, kada je u pitanju tuđa kuća?
u crkvi NIKO ne zivi, cak ni isus....

Kako nemaju, kada su ušle u nju da prave haos?
Kako možeš reći poštuješ bilo čiju kuću, ako uđeš u nju i počneš da se dernjaš i iživljavaš, zato što Ti jedan od deset ukućana nije po volji?
Neka je i devet od deset, ne menja stvar, jer dok je onaj jedan, ima razloga za poštovanje.
i kakav su to one napravile haos?
nisu usle ni u ciju kucu. ajd da su usle i u neciju kucu i da su se dernjale sve pred gomilom dece, cak i skinule gole, jer 2 godine pravedna kazna?
NEPRAVDA U RUSIJI!!!!

i kakav su to one napravile haos?
nisu usle ni u ciju kucu. ajd da su usle i u neciju kucu i da su se dernjale sve pred gomilom dece, cak i skinule gole, jer 2 godine pravedna kazna?
NEPRAVDA U RUSIJI!!!!
Ma kako bila velika-Rusija je i dalje duhovni zatvor! ! ! Sve šta je pisao Soljženjicin-VAŽI I DANAS! ! ! Samo su gulazi u drugim rukama...
Depresivna zemlja prepuna alkoholičara...Srbija sve više liči na Rošu...

Ajde ovako malo da to razmotrimo. Vidis ja sam ljut na mnoge stvari ali za razliku od toga da mozda se ne svucem go i da idem da trcim po gradu ulazim po opstini, crkvi, sudu ja trpim zarad Carstva Nebeskog. Jel si gledale njihove klipove kada ih intervjuisu o tome na koji nacin se ponasaju. Njima je sve to interesantno, zanimljivo i sve sto rade je to da se osmehuju i pricaju nebuloze (tj ne opravdavaju svoju akciju racionalno ne pozivaju na razum kako je na primer Apostol Pavle pozivao kada su ga osudjivali). To njihovo stanje podseca na stanje nekih drogiranih ljudi, ljudi koji rade nesto a zapravo ne znaju zasto to rade, jer se eto jednostavno samo tako osecaju. Mora se razdvojiti ispravno od neispravnog a za to je potrebno pogledati malo ispod koze. Ja ne znam sta Putin radi niti imam vremena da se raspitujem o tome, ali i da radi pogresno, to nije nacin na koji bi se neko trebao ponasati. Njima jednostavno nije do nicega, jednostavno zele "da zive" da prave rebunt. Problem je sto one nece gledati ni one zle a ni dobre, vec jednostavno u svojoj zelji da ostvare taj njihov rebunt one ce da gaze i po svetom i ne svetom, sto nikako ne moze da bude u redu. Njihovo stanje duha je jednako opasno kao i stanje onih koji planski rade nekakvo zlo.

Ustvari, sudeci po svemu od ni jedno od njih dvoje nije potpuno zlo ali ce to najcrnje zlo da iskoristi borbu ovih dva (kao sto je uvek i bio slucaj).[/QUOTE

Možda su one imale sebične namere...da skandalom dođu do popularnosti....a možda i ne ...svako tumači na svoj način..u tom slučaju i Isus nije imao za neke dobre namere, a opet za druge jeste....ne kažem da je poređenje u redu...ali niko još našim popovima nije probušio gume na točkovima....sudeći po Isusu...davno je neko trebalo to da uradi, a ne da po opelu traže i do 300 evra....
Svakako da ih treba na neki način opomenuti i kazniti, upozoriti da na neki drugi način izražavaju svoje nezadovoljstvo...nemaju svi tu moć i strpljenje kao Mahatma Gandi...

Ustvari, sudeci po svemu od ni jedno od njih dvoje nije potpuno zlo ali ce to najcrnje zlo da iskoristi borbu ovih dva (kao sto je uvek i bio slucaj).[/QUOTE

Možda su one imale sebične namere...da skandalom dođu do popularnosti....a možda i ne ...svako tumači na svoj način..u tom slučaju i Isus nije imao za neke dobre namere, a opet za druge jeste....ne kažem da je poređenje u redu...ali niko još našim popovima nije probušio gume na točkovima....sudeći po Isusu...davno je neko trebalo to da uradi, a ne da po opelu traže i do 300 evra....
Svakako da ih treba na neki način opomenuti i kazniti, upozoriti da na neki drugi način izražavaju svoje nezadovoljstvo...nemaju svi tu moć i strpljenje kao Mahatma Gandi...

Stvarno je bezveze uporedjivati ikako Isusa u bilo kom kontekstu sa njima.

Isus ne propoveda da mi jurimo bezboznike i da ih stavljamo na lomacu vec propoveda da ovaj svet pripada knezu tame i da mi trebamo da istrpimo sve muke i jade zarad spasenja. Znachi Isus propoveda dobar zivot nakon ovog zivota.

Zato predaj svoj zivot Njemu u ruke, odrekni ga se radi Njega, a ne da pravimo rebunt da bi nesto mogli da postignemo u ovom zemaljskom zivotu. S te tacke gledista, znaci hristolikog zivota njihov postupak je za svaku osudu. A to kakvu kaznu su dobile od zemaljskih vlasti ne bi trebalo mnogo da nas zanima, kao sto sam rekao to je jarac na jarca. Prava nagrada i prava kazna dolaze iskljucivo od Boga i ona je jedina pravedna.

Ne dozvoli da te srca zavara i da zavolis one koji ti ne misle dobro. Kada dodje vreme i kada istina izidje na videlo i kada licemeri sklone maske i odaju njihovu pravu prirodu lakse ce biti zaboraviti ih.

po ps-u riscanstvo ne bi trealo da ima nista sa crkvom, tako je propovedao imaginarni uciitej Isusek

sto je jos gore, vecinu crkava su podignute na mestima vec pomenutih paganskih hramova iz razloga jer su pagani poznavali tacke i energije kako zemlje tako i kosmosa, sto je zloupotrebljeno od rusitelja i manipuliativno uklopljeno u ucenje koje je takodje pokupljeno od pagana, samo preformulisano i tokom vremena menjano i izobliceno

po ps-u riscanstvo ne bi trealo da ima nista sa crkvom, tako je propovedao imaginarni uciitej Isusek

Ne razumem, kako misliš Hrišćanstvo ne bi trebalo da ima išta sa crkvom, kada ima veze sa svime, sa svakim dobrom i svakim zlom?

sto je jos gore, vecinu crkava su podignute na mestima vec pomenutih paganskih hramova iz razloga jer su pagani poznavali tacke i energije kako zemlje tako i kosmosa, sto je zloupotrebljeno od rusitelja i manipuliativno uklopljeno u ucenje koje je takodje pokupljeno od pagana, samo preformulisano i tokom vremena menjano i izobliceno

A u tom svetu promena i izobličenja, Ti si ostao isti i nepromenjen?

Poslednja izmena:
Ne vidim sta nije jasno, izneo sam cinjenicu koju svi znaju. Ono sto jos mozes dobiti su veze ka linkovima koje potvrdjuju, ali nije ni potrebno, poznato je na kakvim mestima se grade. Bila je i emisija na RTS, a te papazjanije o gradjenju u ljubavi, nemoj, preskoci, smesno je, ljudi su informisani i znaju pozadinu.

Koja laz, crpe se zemljini energetski tokovi a servira se prica o dobrom tati na nebu...i nezahvalnost, uzimaju, pa je proglasavaju gresnom a izmisljeno grotlo stavljaju u njen centar.

Ne vidim sta nije jasno, izneo sam cinjenicu koju svi znaju. Ono sto jos mozes dobiti su veze ka linkovima koje potvrdjuju, ali nije ni potrebno, poznato je na kakvim mestima se grade. Bila je i emisija na RTS, a te papazjanije o gradjenju u ljubavi, nemoj, preskoci, smesno je, ljudi su informisani i znaju pozadinu.

Da li Ti veruješ u to što govoriš ili govoriš ono što je neko drugi rekao, tj. govoriš ono što ne misliš?

Koja laz, crpe se zemljini energetski tokovi a servira se prica o dobrom tati na nebu...i nezahvalnost, uzimaju, pa je proglasavaju gresnom a izmisljeno grotlo stavljaju u njen centar.

Da li je grešno ili bezgrešno, zavisi od konteksta u kojem se nešto dešava.
Razumljivo je da ako iz zemlje izvučeš krompir i pojedeš ga sam, a pored Tebe gladno dete, to je greh, ali nema ni traga od greha, ako to isto podeliš.
Jednostavno, zato što je veći cilj pomoći dva života nego jedan.

Da li Ti veruješ u to što govoriš ili govoriš ono što je neko drugi rekao, tj. govoriš ono što ne misliš?

Ne ja, svega mi. To rade riscani, tandrkaju jezikom citate koje su im fariseji podmetnuli.

Da li je grešno ili bezgrešno, zavisi od konteksta u kojem se nešto dešava.
Razumljivo je da ako iz zemlje izvučeš krompir i pojedeš ga sam, a pored Tebe gladno dete, to je greh, ali nema ni traga od greha, ako to isto podeliš.
Jednostavno, zato što je veći cilj pomoći dva života nego jedan.

Krompir? Ko je pominjao krompir?

Neverovatno, tandrkanje još uvek niko nije definisao!

Tandrkanje, pregrevanje, restartovanje

Tri osnovne karakteristike msi laptopova.

Ne brinite, ima i garancija, 7 dana, a na prve simptome nailazite tek nakon 7 dana i 15 sekundi.
logo.png

hoces reci da sam ja komodo? pobkao si loncice

images

ček ček stan'de...šta se crpi? :lol:

ček ček stan'de...šta se crpi? :lol:

Prema Damanhur učenju, svako Ljudsko Biće je aktivni deo Spiritualnog ekosistema, koji uključuje sve veće i veće sile, što ima sličnosti sa holonskim principima. Svaka individua poseduje originalnu božansku prirodu, koja postoji kao potencijal koji treba da bude probudjen kroz ekspanziju svesti. Taj proces budjenja, usmeren prema Prosvetljenju, ponavlja se kroz nekoliko uzastopnih inkarnacija.

Budjenje nije usko Spiritualna disciplina, jer umetnost i estetska istraživanja čine srce Damanhurske Spiritualne staze. Oni su orudja koja čine svetim prostor i vrieme, a konkretan izraz nalaze u Hramu Čovečanstva u Damanhuru. Damanhur je način života i mišljenja zasnovan na eksperimentiranju, igri i transformaciji, sa ciljem da se savladaju ograničavajuća verovanja i navike i da se otvore nove vizije realnosti.

images

Odluka da se Damanhur i njegov Hram Čovečanstva izgrade u Valćiuseli nije doneta slučajno. Ta dolina ima jedinstvene karakteristike, energetske i mineraloške,jer predstavlja najveću moguću koncentraciju razliitih minerala na planeti. Tu se presecaju glavne sinkrone linije koje se prostiru Zemljom. Te linije jesu energetske reke koje okružuju Zemlju i povezuju je sa univerzumom, preko kojih nam pritiče kosmička energija.

Energetske linije prenose svojim tokom ideje, misli i emocionalna raspoloženja, a takodje modifikuju dogadjaje, tako da utiču na sva živa bića. Liče na reke u kojima se nalazi beskonačno velika količina znanja, po tome su slične bibliotekama, i sadrže sve o čemu je čovečanstvo ikada mislilo. Mreža sinhronih linija sastavljena je od 9 većih vertikalnih linija i 9 horizontalnih, plus nekoliko velikih linija koje su izgradila Ljudska Bića. Presek dve vertikalne linije sa dve horizontalne stvara “zračeći čvor”.

To je tačka kroz koju se ulazi u čitavu mrežu sinhronih linija. Na planeti Zemlji postoje samo dva zračeća čvora: jedan je u dolini u kojoj je izgradjen Damanhur.

Hram Čovečanstva sledi tokove ovih linija i njen glavni hol predstavlja stazu inicijacije, kao ritualizovanu reprodukciju unutrašnjih prostora svakog Ljudskog Bića. Hodanje kroz holove i koridore Hrama predstavlja poniranje unutar samog sebe i tako čini stazu ponovnog utelovljenja Ljudskog Bića.

ZMS

Damanhur_hram_252805S1.jpg

Back