Ђавољи перформанс

:roll: Ко то ми? :dontunderstand: Питање је поставио coco bill, колико видим. :cistinaocare:

a ovo je javna rasprava, kolko vidim.

Јеси ли хтео да чујеш да је то Божија кућа? :aha:

Што се тиче одређивања казне, сумњам да си компетентан да оцењујеш да ли је исправна или не.

Поређење са Инквизицијомј је неумесно. :thumbdown:

ako je božja kuća, onda one nisu narušile javnio red.

a zbog čega si načela temu ako je pitanje kompetencije ko može a ko ne da komentariše kaznu?

poređenje je na mestu.

nisam ni pitao šta je crkva, niti čemu služi, nego čija je kuća?
nije ni tvoja, ni moja, niti popa koji drži liturgiju, nego svih nas podjednako.
tako da niko nije ušao ni u čiju kuću.
ako je neko prekršio javni red i mir, onda za to treba i da odgovara, ali kazna od 2 godine zatvora za remećenje javnog reda i mira podseća na kazne koju je svojevremeno izricala inkvizicija.

"Кад уђеш на врата Божије цркве, остави иза себе све што је светско и земаљско". (Св. Филарет московски).

"Кад уђеш на врата Божије цркве, остави иза себе све што је светско и земаљско". (Св. Филарет московски).

I dočekaju me face ko kace fresaka-teške moderne naive...Ako je to umetnost-ja sam sinjore Leonardo...:mrgreen::hahaha:
Svi izgledaju ko gutači metli...:hahaha:
Sikstinska kapela je jedno,a freske sv.Nikonorusa iz Tesalije imitacija falsifikata i teški verski kičeraj...

Жалосно...

Не треба ниједно свето место да се скрнави. :ljutko:

Ни Црква, ни Џамија, ни Будистички храм,... :aha:
to ima samo u srednjovekovnim drzavama sknavljenje svetog mesta, droit du seigneur, kompozicija i krvna osveta.
ovo bi se moglo podvesti pod uvredu. ma ni to, kako mozes da uvredis organizaciju. a zbog uvreda se NIGDE ne ide u zatvor. mozda pre 200 godina.

ma sto ne kazu da je CELA PLANETA sveto mesto. oni i onako misle da ju je stvorio bog. tako da oni ne bi mogli igde da nastupaju.
u zakonima ni jedne normalne drzave ne postoji termin sveto mesto.

trebala bi da bude. a covek koji sveto ne vidi samo u mestima koja su obelzena krstom (ili vec znakom religije kojoj je odlucio da pripada ili koju su mu nametnuli) je svetac moglo bi se reci.

Ako ne znate vic jako je poučan.
U avionu majmun i papagaj i majmun dobacuje nepristojne reči stjuardesi.
Čuo to majmun pa počeo i on da dobacuje.Stjuardesi dojadi i izbaci ih obojicu iz aviona.
Pita papiga majmuna"jel druže jel znaš ti da letiš?
"Pa ne znam".
"A što se onda k. urchis kad ne znaš da letiš?"
:malav:

Onaj masovni ubica Brejvik dobio kaznu od 21g....zatvora, a ovim pankerkama, koliko 2g...pobogu....svakako da ih treba kazniti, ali ne zatvorom, a crkva neka pazi koga pušta u svoja sveta mesta....setite se samo Isusa Hrists, kada je ušao u ondašnji sveti hram u Jerusalemu...izšutirao stolove korupcionačima,(nešto pout današnjih menjačnica), koji su globili narod, jer je smatrao da im tamo nije mesto, kao i što nije..iz zbog toga bio utamnjičen..Kako je smerni Isus sebi mogao da dozvoli takav postupaki i afekat?...po meni ako je...
Svaki bunt trenutno izaziva osećaj....moglo je drugačije....pa da nije bilo revolucija i revolucionara...živeli bi smo u pećinama.
Ako su htele da skrenu pažnju da crkva ne bi trebalo da se meša u politiku, ako su to uradile...i odlično...umesto da se kao crkva okreni duhovnost i spačavaju narod od moralnog posrnuća, ...odlično, ovo bi trebalo da postane tradicija.....crkva bi trebalo da služi narodu, ne tajkunima i političarima...
Ako se kod nas bude tako nešto desilo, eto mene sa vunenom kapom da skačem i hulim na lopove političare....

Poslednja izmena:
Onaj masovni ubica Brejvik dobio kaznu od 21g....zatvora, a ovim pankerkama, koliko 2g...pobogu....svakako da ih treba kazniti, ali ne zatvorom, a crkva neka pazi koga pušta u svoja sveta mesta....setite se samo Isusa Hrists, kada je ušao u ondašnji sveti hram u Jerusalemu...izšutirao stolove korupcionačima,(nešto pout današnjih menjačnica), koji su globili narod, jer je smatrao da im tamo nije mesto, kao i što nije..iz zbog toga bio utamnjičen..Kako je smerni Isus sebi mogao da dozvoli takav postupaki i afekat?...po meni ako je...
Svaki bunt trenutno izaziva osećaj....moglo je drugačije....pa da nije bilo revolucija i revolucionara...živeli bi smo u pećinama.
Ako su htele da skrenu pažnju da crkva ne bi trebalo da se meša u politiku, ako su to uradile...i odlično...umesto da se kao crkva okreni duhovnost i spačavaju narod od moralnog posrnuća, ...odlično, ovo bi trebalo da postane tradicija.....crkva bi trebalo da služi narodu, ne tajkunima i političarima...
Ako se kod nas bude tako nešto desilo, eto mene sa vunenom kapom da skačem i hulim na lopove političare....

Porediš Isusa i ove pankerke, na osnovu čega?
Jesu li pankerke došle u crkvu da se pomole, poštujući osnovni red ili su došle da prave haos?
Je li Isus došao u crkvu da se pomoli i stvari dovede u red ili je došao da pravi haos, tako što je iz crkve isterivao one, kojima tu nije mesto?
Isus bi jednako isterao ove pankerke, kao što je isterivao trgovce, jer i jedni i drugi nisu ušli u crkvu iz duhovne potrebe, poštujući duhovnu kuću vernih ljudi.

A da neko uđe u Tvoju kuću i počne da se dernja po njoj, kako bi reagovao?
Pa zašto si onda licemer, kada je u pitanju tuđa kuća?

Back