Ђавољи перформанс

Niko se ne pita zasto su devojke svoj performans izvele u crkvi, vec se poziva na Linc
kao u nekim istocnim zemljama na negativan komentar o proroku Muhamedu, da se
covek prosto zapita kakva je razlika izmedju njih i lokalnih nam vernika.

Naime za neupucene, Ruski Patrijah Kirl je javno podrzao Vladimira Putina i porucio
svojim vernicima da treba da glasaju za istog, crkva se ovim cinom direktno umesala
u politiku i "demokratski" izbor predsednika Rusije. Devojke su smatrala de se crkva
umesala iz koristoljublja i izasla iz svojih nacela, tako da su svojim performansom
protestovale protiv ruskog Patrijaha i njegove ljubavi prema Caru Putinu, bez obzira
sto postoje i vernici koji ne gledaju tako milo na putina kao i sam Patrijah.

Sad zamislite da je Srpski Patrijah na proslim nam izborima javno izjavio da podrzava
jednog od kandidata i pozvao sve Pravoslavne vernike da glasaju za istog, To bi bilo
direktno mesanje crkve u pitanja drzave koja je na papiru Sekularna a Rusija je isto
tako na papiru Sekularna.

Prosto me zanima da li je moguce tuziti Ruskog Patrijaha zbog krsenja Ustava Rusije
i direktnog uplitanja u "demokratske" izbore, narusavanja reda i mira i osecanja onih
vernika koji smatraju da crkva treba da propoveda veru, ljubav i mir a ne propagandu
prema odredjenim politickim kandidatima?

Slična tema već ima na Krstarici. http://forum.krstarica.com/showthread.php/571794-RUSKIM-PEVAČICAMA-PO-2-GODINE-ROBIJE-!
Tamo sam napisao ovako:
Ako je zbog Putina - mnogo je! Ako je zato što su pravile cirkus u crkvi - nije mnogo! Naročito napominjem da sam ateista ali veoma poštujem crkvu i ljude koji se tamo okupljaju.
(Vidi se iz moji ranijih tekstova. Kakva je to demokratija ako se zabranjuje ili se ruga nečijem uverenju - bez obzira da li se slažem sa tim uverenjem ili ne?!)

Nije to bio đavolji performans, već politički i to uperen protiv aktuelnih vlasti u Rusiji. Da nisu popljuvale Putina, ne bi ni u stanici prespavale najverovatnije.

Bilo kako bilo dobile su šta su tražile. Nisam ljubitelj crkve ali se ne može upadati tako i svinjarati okolo. Da je kojim slučajem u pitanju hindu hram svi bi pali na pod i čupali sebi kosu! Njima to nije prvi ispad, ima toga još.

Ima svakakvih, pa i onih koji sebe nazivaju "psihijatrima".

Ruski psihijatri: Članica "Pusi rajota" ima poremećaj ličnosti - insistira na sopstvenom mišljenju!!!!!!

Ne bi me čudilo da ovi duduci bipolarni poremećaj još uvek nazivaju manično-depresivnom psihozom. Zaključili su da članica benda "ima "proaktivan stav prema životu, da se prilikom donošenja odluka rukovodi ličnim iskustvom, da teži samoostvarenju, uključujući i odbranu ličnih društvenih vrednosti, čemu pridaje izuzetno veliki značaj".

To su odlike psihički zdrave ličnosti, ali šta ćeš, ne sme niko da dirne u Putka.

Ima svakakvih, pa i onih koji sebe nazivaju "psihijatrima".

Ruski psihijatri: Članica "Pusi rajota" ima poremećaj ličnosti - insistira na sopstvenom mišljenju!!!!!!

Ne bi me čudilo da ovi duduci bipolarni poremećaj još uvek nazivaju manično-depresivnom psihozom. Zaključili su da članica benda "ima "proaktivan stav prema životu, da se prilikom donošenja odluka rukovodi ličnim iskustvom, da teži samoostvarenju, uključujući i odbranu ličnih društvenih vrednosti, čemu pridaje izuzetno veliki značaj".

To su odlike psihički zdrave ličnosti, ali šta ćeš, ne sme niko da dirne u Putka.

Kako komentarišeš onu represiju nad feministkinjama u Izraelu?

ne zalazim u politiku ali ovakav izraz bunta mi je bas izmamio osmeh na lice :lol:
mislim mogle su poput huligana da rasturju, pale, razbijaju, a one odlucile da kao oruzje upiotrebe muziku. bas simpaticno.

Zaista, zamisli da svaka šuša ulazi gde hoće i radi šta hoće?
Pitam se da li bi Ti isto tako bilo simpatično da neko uđe u Tvoju kuću i počne da prdi i podriguje?
E pa otprilike tako se osećaju Oni, koji vole i poštuju duhovnu kuću u koju odlaze.
Inače, daleko je to od muzike, više je u pitanju neko ispuštanje zvukova, osim ako moj smisao za muziku nije kako treba.

Zaista, zamisli da svaka šuša ulazi gde hoće i radi šta hoće?
Pitam se da li bi Ti isto tako bilo simpatično da neko uđe u Tvoju kuću i počne da prdi i podriguje?
E pa otprilike tako se osećaju Oni, koji vole i poštuju duhovnu kuću u koju odlaze.
Inače, daleko je to od muzike, više je u pitanju neko ispuštanje zvukova, osim ako moj smisao za muziku nije kako treba.

a crkva je, inače, čija kuća?

Зна се шта је Црква! И чему служи!
nisam ni pitao šta je crkva, niti čemu služi, nego čija je kuća?
nije ni tvoja, ni moja, niti popa koji drži liturgiju, nego svih nas podjednako.
tako da niko nije ušao ni u čiju kuću.
ako je neko prekršio javni red i mir, onda za to treba i da odgovara, ali kazna od 2 godine zatvora za remećenje javnog reda i mira podseća na kazne koju je svojevremeno izricala inkvizicija.

nije ni tvoja, ni moja, niti popa koji drži liturgiju, nego svih nas podjednako.
ako je neko prekršio javni red i mir, onda za to treba i da odgovara, ali kazna od 2 godine zatvora za remećenje javnog reda i mira podseća na kazne koju je svojevremeno izricala inkvizicija.

Crkva je kuća svih onih, koji je vole i poštuju.
Crkva nije samo ono što vidiš spolja, već prevashodno ono što se nalazi u njenoj suštini, a to je Ljubav, veza koja drži na okupu njene ukućane.

I Ti voliš i poštuješ svoju kuću i ne bi voleo da dođe neko da se po_sere u nju.
Takođe Tvoja kuća nije samo ono što vidiš spolja, već postoji nešto što Te za nju vezuje.

Imaš analogije, ostaje da veruješ ili ne veruješ u predočeno, a biće Ti onako kako veruješ, tj. ne veruješ.

Znamo mi čemu služi, al iz pristojnosti koristimo eufemizme

:roll: Ко то ми? :dontunderstand: Питање је поставио coco bill, колико видим. :cistinaocare:

Јеси ли хтео да чујеш да је то Божија кућа? :aha:

Што се тиче одређивања казне, сумњам да си компетентан да оцењујеш да ли је исправна или не.

Поређење са Инквизицијомј је неумесно. :thumbdown:

Back