Diskusija o učenju Jehovinih Svedoka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi umiru zbog Adamovog greha ... i on je krivac, jer je 'podlegao' Sotoni...

kako je Isus sprecio smrt, kada je i sam doziveo?

:cmok2:

Da nasledjen adamovski greh... zbog koga ljudi umiru... to nam je zapisano u genima..

to je taj nasledjeni greh...

Isus je dao zivot da bi ljude otkupio od greha i SMRTI..

Isus je nakon svoje smrti vaskrsao na nebo...

znaci njegova smrt je privremena bila samo...

Da nije dao svoj zivot kao otkupninu ljudima bi smrt bila krajnji ishod...

Ovako nije... Isus je otvorio put za vecni zivot i uskrsenje...

Isus nije sprecio niciju smrt vec je svojom smrcu otkupljuje smrt ljudi... unistava je ...

na osnovu toga ljudi ce moci da zive vecno....:heart:

:cmok2:

Odakle ti to da je Adam "podlegao" Satani ili da je imao bilo kakve veze sa istim? :dontunderstand:
Adama je Eva navela da ubere plod sa drveta znanja, a Evu je na to navela zmija.
A zmiju je stvorio avramski bog. :bye:

Ti stvarno verujes da je Evu zavela doslovna zmija :think:

Iz Biblije saznajemo identitet toga ko je stojao iza zmije...

imas u fusnoti stih koji identifikuje zmiju a to je ovaj stih

Otkrivenje 12 :9 I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Ðavo i Sotona, koji zavodi sav svet. Bio je zbačen na zemlju, a s njim su bili zbačeni i anđeli njegovi.

Prvo, ako avramski bog dopušta Satani da dela, onda snosi odgovornost za njegove akcije.
Drugo, koliko ja znam u Svetom pismu piše:

Iz toga sledi da kazna za greh nije smrt.

Dalje, a ovo pitanje sam već postavljao, ali nisam dobio odgovor na isto, obzirom da se danas porođaji vrše i uz pomoć epiduralne injekcije, invarijantno u odnosu na versku pripadnost porodilje, izgleda da sledeći navod nije tačan:

Ne, samo to, nego iz kasnijeg sukoba Kaina i Avelja, saznajemo da je avramski bog, u stvari bog stočara, dakle da ima ograničenu jurisdikciju, ali po svemu sudeći velike pretenzije. :think:

da Adam je ziveo 930 god i umro je u istom danu za Boga...

Pred Bogom je 1000 godina kao jedan dan

Psalam 90 :4 Jer je hiljadu godina u očima tvojim kao dan jučerašnji kad prođe
i kao straža noćna.

Adam nije vecno ziveo jer je zgresio i kao platu za greh dobio je SMRT .

Zbog nesavrsenosti je proreceno da ce zena radjati u mukama sto je cinjenica...

a to sto postoje inekcije protiv bolova ne ukida samu prirodu bolnog porodjaja...

Пред Господом Богом Исусом Христом се све одвија у истом тренутку.Пред њим не постоји,као код нас у трећој димензији,прошлост,садашњост и будућност.
Код њега,у шестој димензији,време не постоји.
Помињете стално,Аврамског Бога,ви који себе називате ЈС,дај реците његово име???
Јехова се појави пред Мојсијем.Ко је Аврамски Бог?
Јехова је иначе Божији генетичар.

Он је Божији генетичар,али није Творац.
Ту ви правите грешку.
Питајте мене ако хоћете истину да сазнате.
Апсолутну истину знају само две особе у свету,једна од њих сам ја,а ја сам је научио од Магдалене.

Ne.
Svrha vere je nada u spasenje i večni život.
Znači,nada u život a ne u smrt.
Verovati u Boga a ne želeti večni život je besmisleno.
Jer...u šta se onda veruje??
A ako govorimo o veri u Boga onda to podrazumeva večnost,jer je Bog stvorio čoveka po svojoj slici...znači da živi večno:heart:...a ne da umire.

Drugim rečima, svrha vere je egoizam i narcizam koji čine da čovek misli da je njegova ****** toliko vredna da zaslužuje da puni septičke jame vo vjeki vjekov?
Prvo, vera ima mnogo, ne samo avramskih religija.
Drugo, verovati u avrmaskog boga, a ne želeti večni život, nema razloga da bude besmisleno.
Treće, može se verovati u dobro i ljubav (ma kako relativni ovi pojmovi bili), te postupati u skladu sa Hristosovim rečima.
Meni se čini da veliki deo vernika bira avramske religije u grčevitom strahu od smrti koji obuzima svakodnevno, dakle iz sebičnih razloga, a ne zbog neke produhovljenosti, zbog toga što je "avramski bog ljubav", itd.. :think:

Naravno da je zmiju stvorio Jehova Bog. Kao i ribe,ptice ,kamile i sav ostali život na zemlji.Takođe i :pas: i :mace: :heart:

U ovom stihu,postanak 3.1,Biblija pokazuje da je duhovno stvorenje koje je stajalo iza lika zmije i razgovaralo sa Evom u stvari ”prazmija, onaj koji se zove Ðavo i Sotona“ (Otkrivenje 12:9).
Reči koje je Eva čula, i uzvratila na njih, izgovorio je Sotona koji se ”pretvara u anđela svetla“ prema 2. Korinćanima 11:14.
Znači,postojao je uticaj iz duhovnog područja.

Otkrovenje [12:9]

I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.

Znači uticaj iz duhovnog područja... :roll:
Ovako, Postanak je decidan i jednoznačan. U pitanju je zmija koju je stvorio avramski bog.
Uporedimo li ovo sa Postanak [3:1], onda opet izlazi da je Satanu stvorio avramski bog.

2. Korinćanima [11:14]

I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svetla.

Ovde se ništa ne kaže o zmiji, već se uočava mogućnost da se zlo prikaže kao dobro, da ne pominjemo da je redosled obrnut u odnosu na hrišćansku mitologiju.

Razumem ja da imate potrebu da opravdate avramskog boga po ovom pitanju, ali Sveto pismo je u ovom slučaju jednoznačno. :bye:

Isus je dao zivot da bi ljude otkupio od greha i SMRTI..

Isus je nakon svoje smrti vaskrsao na nebo...

znaci njegova smrt je privremena bila samo...

Da nije dao svoj zivot kao otkupninu ljudima bi smrt bila krajnji ishod...

Ovako nije... Isus je otvorio put za vecni zivot i uskrsenje...

Isus nije sprecio niciju smrt vec je svojom smrcu otkupljuje smrt ljudi... unistava je ...

na osnovu toga ljudi ce moci da zive vecno....:heart:

Da vidim da li sam razumeo ovo silovanje logike. :think:
Isus je umro da bi otkupio čovečanstvo od greha. Međutim, pošto nije umro, onda je pobedio smrt.
Pri tome, pošto Isus jeste umro ljudima smrt nije krajnji ishod, ali nije sprečio ničiju smrt, već uništio samu smrt, pa prema tome, ljudi čija smrt nije sprečena će moći da žive večno.

Da zaključimo, pošto je Isus umro, otkupljeni su gresi, ali pošto nije umro, onda je pobeđena smrt. :eek:

Da isti metod primenjuješ na vezivanje pertli, patike bi bonsekom skidala. :roll:

Ti stvarno verujes da je Evu zavela doslovna zmija :think:

Iz Biblije saznajemo identitet toga ko je stojao iza zmije...

imas u fusnoti stih koji identifikuje zmiju a to je ovaj stih

Otkrivenje 12 :9 I bio je zbačen veliki zmaj, prazmija, koji se zove Ðavo i Sotona, koji zavodi sav svet. Bio je zbačen na zemlju, a s njim su bili zbačeni i anđeli njegovi.

:hahaha:
Ja uopšte ne verujem da je Evu zavela zmija, jer nisam pripadnik avramskih religija. ;)
Ovako, Postanak je decidan i jednoznačan. U pitanju je zmija koju je stvorio avramski bog.
Uporedimo li ovo sa Postanak [3:1], onda opet izlazi da je Satanu stvorio avramski bog.

da Adam je ziveo 930 god i umro je u istom danu za Boga...

Pred Bogom je 1000 godina kao jedan dan

Psalam 90 :4 Jer je hiljadu godina u očima tvojim kao dan jučerašnji kad prođe
i kao straža noćna.

Adam nije vecno ziveo jer je zgresio i kao platu za greh dobio je SMRT .

Zbog nesavrsenosti je proreceno da ce zena radjati u mukama sto je cinjenica...

a to sto postoje inekcije protiv bolova ne ukida samu prirodu bolnog porodjaja...

Svejedno, Adam je živeo 930 godina za Adama... i nije neka kazna.
Dalje, epiduralna injekcija ukida bolove. Dakle, porođaj više nije bolan... samo je njegova priroda bolna? :dontunderstand:

Caliburn пријатељу мој,а зашто ти верујеш у реаљенски покрет?Зашто мислиш да је то истина,а све остало да је лаж?
Један је Бог за трећу димензију а то је Господ Бог Исус Христос.

Ja uopšte ne verujem da je Evu zavela zmija, jer nisam pripadnik avramskih religija. ;)
U tome i jeste stvar,Bog je stvorio Sotonu,i on obavlja "prljave poslove" za gazdu.

Svejedno, Adam je živeo 930 godina za Adama... i nije neka kazna.
Dalje, epiduralna injekcija ukida bolove. Dakle, porođaj više nije bolan... samo je njegova priroda bolna? :dontunderstand:
JS imaju tu teoriju o "nasledjenom grehu"kojim objasnjavaju sve bolesti i nesrece kod ljudi.To im je savrseno opravdanje.Medjutim,avramske religije kako ti kazes imaju stav,a u Kuranu pise,ne znam za judaizam ali verujem da je i kod njih tako,da se Adam pokajao,prema tome nema nasledjenog greha.Samim tim ni da Isus umire za nas.Citava teorija oko Isusovog zrtvovanja su hriscani izmislili da bi opravdali bolesti,i ostale nedostatke kod coveka,i izazvali osecaj krivice za nesto sto nikad nismo ucinili.Ako je Isus umro za nase grehe,onda smo mi ocisceni od greha Adama,zasto onda jos uvek ima nesavrsenosti,zasto nije nestala "Isusovom zrtvom"?

Caliburn пријатељу мој,а зашто ти верујеш у реаљенски покрет?Зашто мислиш да је то истина,а све остало да је лаж?
Један је Бог за трећу димензију а то је Господ Бог Исус Христос.

U šta verujem?! :eek: :hahaha:
I ne frljaj se sa padežima i brojevima. :rtfm:

Poslednja izmena:
JS imaju tu teoriju o "nasledjenom grehu"kojim objasnjavaju sve bolesti i nesrece kod ljudi.To im je savrseno opravdanje.Medjutim,avramske religije kako ti kazes imaju stav,a u Kuranu pise,ne znam za judaizam ali verujem da je i kod njih tako,da se Adam pokajao,prema tome nema nasledjenog greha.Samim tim ni da Isus umire za nas.Citava teorija oko Isusovog zrtvovanja su hriscani izmislili da bi opravdali bolesti,i ostale nedostatke kod coveka,i izazvali osecaj krivice za nesto sto nikad nismo ucinili.Ako je Isus umro za nase grehe,onda smo mi ocisceni od greha Adama,zasto onda jos uvek ima nesavrsenosti,zasto nije nestala "Isusovom zrtvom"?

Ovako Jehovini Svedoci nemaju teoriju vec izucavaju Bibliju i njene nauke..

a u Bibliji pise tj Biblija naucava da je Greh nasledjen

Rimljanima 5:12 "Zato, kao što je preko jednog čoveka gieh ušao u svijet i preko greha smrt, i tako se smrt proširila na sve ljude jer su svi sagriješili...

To nije opravdanje nego je tako...

a sa tako negativnim stavom nikad neces ni razumeti Bibliju

potrebna je iskrenosti i otvoreni um i srce da bi se istina shvatila...

Isus je bio istorijska licnost i sve sto je radio istoricari potvrdili..

Ako je Bozji sin izmisljen onda je sve izmisljeno....

Zar ni iko mogao da izmisli takvu licnost i da milijarde ljudi veruje u njega

ako on nije postojao :think: smesno bas :roll:

Zasto nije nestala nesavrsenost?

Pa zato sto NE ZNAS Bozju nameru i kada ce to Bog uraditi...

Nakon Armagedona dovesce ljude do savrsenstva za vreme 1000 god valdavine Hrista

i nakon toga ljudi ce moci da zive vecno na zemlji

:cao:

slabo si to to proucavao Bibliju sa JS kako tvrdis kad skoro nista nisi ukapirao :aha:

slabo si to to proucavao Bibliju sa JS kako tvrdis kad skoro nista nisi ukapirao

Hoces da kazes nisam dopustio da "kapiram"kao oni.Malo treba i razmisliti svojom glavom,a ne prihvatati da je samo ono sto te JS naucavaju istiniti.Ukapirao sam da ne znate kontradiktornosti u vezi Isusa da objasnite.Mozda bi zelela ti da mi pomognes?
Jev.po Mateju 1;1-17 u odnosu na jev po Luki 3;23-37.
Rodoslovlje Isusovih predaka.Ne slazu se izvestaji,zasto?
Evo ako ja nisam ukapirao,dozvoljavam da nisam u pravu,a ti mi molim te objasni,da shvatim u cemu je greska.

Drugim rečima, svrha vere je egoizam i narcizam koji čine da čovek misli da je njegova ****** toliko vredna da zaslužuje da puni septičke jame vo vjeki vjekov?

ako ti to tako shvataš to je tvoja iskrivljena percepcija:(
Prvo, vera ima mnogo, ne samo avramskih religija.
naravno da ih ima mnogo.ali je samo vera u jedinog pravog i istinitog Boga Jehovu prava. i o tome govori sveto pismo-Jovan 17.3-a da bi dobili večni život,treba da dobro upoznaju tebe,jedinog istinitog Boga i onog koga si poslao Isusa Hrista:heart:

Drugo, verovati u avrmaskog boga, a ne želeti večni život, nema razloga da bude besmisleno.
ima,jer je Bog stvorio čoveka sa namerom da živi večno na zemlji. a i sam Bog je večan.tako da,verovati u Boga znači verovati u večnost i večni život,a to je jedini i pravi smisao života.

Treće, može se verovati u dobro i ljubav (ma kako relativni ovi pojmovi bili), te postupati u skladu sa Hristosovim rečima.
tako je.Bog je Ljubav 1.Jovanova 4.8 i dobro i sve-ovo si lepo rekao

Meni se čini da veliki deo vernika bira avramske religije u grčevitom strahu od smrti koji obuzima svakodnevno, dakle iz sebičnih razloga, a ne zbog neke produhovljenosti, zbog toga što je "avramski bog ljubav", itd.. :think:
nije sebično želeti večan život. to je normalno. zbog toga sva deca i postavljaju pitanja šta znači umirati i imaju veliki strah od toga,jer su ona isuviše čista i ne iskvarena od strane ovog sistema stvari da bi im smrt i umiranje bilo normalno

Znači uticaj iz duhovnog područja... :roll:

Bog je stvorio anđela sa slobodnom voljom. a on je sam odlučio kojim će putem ići kao i da je razvijao pogrešne misli i želje u sebi koje su ga odvele u greh

Ovde se ništa ne kaže o zmiji, već se uočava mogućnost da se zlo prikaže kao dobro, da ne pominjemo da je redosled obrnut u odnosu na hrišćansku mitologiju.

Razumem ja da imate potrebu da opravdate avramskog boga po ovom pitanju, ali Sveto pismo je u ovom slučaju jednoznačno. :bye:
hehh..mislim da tvoje srce govori o tome kako ti kapiraš Ljubav i sveto pismo.al o tome je i Isus govorio..,,usta govore ono čega je srce puno''.:cao:

Poslednja izmena:
Caliburn, grešiš što si pripadnik Realjana. Pročitao sam im knjige, sve je to lepo osmišljeno, primamljivo.

Oni se baziraju, između ostalog, i na ogorčenju ljudskog roda prema neinteligentnim vladarima.

To je samo verska grupa čiji je cilj totalna demokratizacija društva (što je dobro).

Da postoji ti vanzemaljci, oni bi nam sada pokazali sva ta čuda od medicine i nauke.

i nepostoje nikakbve kontradiktornosti u Bibliji kad se shvati na pravi nacin :aha:

Biblija je Bozja rec i MORA da je skladna

samo govori nekad o ostim stvarima iz razlicitih uglova...

Meni je stvarno zao sto moram da te razocaram,ali nije skladna.A ti razliciti uglovi Mateje i Luke su bas raaazliciti. :rumenko:
Jednostavno,vidi se da je neko pokusao da umetne Isusa u Davidovu lozu,ali su se malko posvadjali oni koji su to pisali,pa su to uradili potpuno razlicito.I bas me interesuje kakvo objasnjenje ces da nadjes jer ja sam pitao i Jehovine Svedoke o tome,i Pravoslavce,i niko nije mogao da objasni.

ako ti to tako shvataš to je tvoja iskrivljena percepcija:

Imaš li načina da to i dokažeš ili je reč samo o tvom mišljenju? :think:

naravno da ih ima mnogo.ali je samo vera u jedinog pravog i istinitog Boga Jehovu prava. i o tome govori sveto pismo-Jovan 17.3-a da bi dobili večni život,treba da dobro upoznaju tebe,jedinog istinitog Boga i onog koga si poslao Isusa Hrista:heart:

Hm, da... u Kur'anu piše malo drugačije, u Talmudu opet drugačije, a tek u vedama ili drugim verskim spisima...
No, dobro, samo vaš deterdžent otklanja sve mrlje jednim pranjem u hladnoj vodi, dok deterdženti konkurencije to ne čine... :roll:

ima,jer je Bog stvorio čoveka sa namerom da živi večno na zemlji. a i sam Bog je večan.tako da,verovati u Boga znači verovati u večnost i večni život,a to je jedini i pravi smisao života.

Smisao života je večna ekskrecija? :think:
Vidim da si u bliskom kontaktu sa avramskoim bogom, obzirom da tvrdiš da znaš njegove namere. Obraća li ti se? Treba li da te slavimo kao novog proroka?
Da te udenemo posle Jezekilja ili imaš neko već rezervisano mesto? :roll:

nije sebično želeti večan život. to je normalno. zbog toga sva deca i postavljaju pitanja šta znači umirati i imaju veliki strah od toga,jer su ona isuviše čista i ne iskvarena od strane ovog sistema stvari da bi im smrt i umiranje bilo normalno

U mojoj veri to nije normalno. Ni u Prirodi to nije normalno.
I jeste sebično.
Da li si razmislio koje su posledice večnog života ili samo žudiš da spaseš svoju zadnjicu u paničnom strahu od smrti? :think:
Deca se plaše smrti iako ne razumeju ni sam koncept smrti? :hahaha:
Da se deca zaista plaše smrti ne bi činila mnoge gluposti koje čine. :rtfm:

Bog je stvorio anđela sa slobodnom voljom. a on je sam odlučio kojim će putem ići kao i da je razvijao pogrešne misli i želje u sebi koje su ga odvele u greh

A to ima veze sa zmijom tačno kakve? :dontunderstand:
Uzgred, odakle ti to da anđeli imaju slobodnu volju? :dontunderstand:
Anđeli u hrišćanskoj mitologiji čine šta im se naredi, a naredbodavac je avramski bog.

hehh..mislim da tvoje srce govori o tome kako ti kapiraš Ljubav i sveto pismo.al o tome je i Isus govorio..,,usta govore ono čega je srce puno''.

Ja upotrebljam um da razmišljam, usta da govorim, ruke da pišem, a srce služi da pumpa krv. ;)

Caliburn, grešiš što si pripadnik Realjana. Pročitao sam im knjige, sve je to lepo osmišljeno, primamljivo.
Oni se baziraju, između ostalog, i na ogorčenju ljudskog roda prema neinteligentnim vladarima.
To je samo verska grupa čiji je cilj totalna demokratizacija društva (što je dobro).
Da postoji ti vanzemaljci, oni bi nam sada pokazali sva ta čuda od medicine i nauke.

:eek:

drbob počeo da diluje svoje tabletice po podforumu, a? ;)

i nepostoje nikakbve kontradiktornosti u Bibliji kad se shvati na pravi nacin :aha:

Kontradiktornosti postoje, a "shvatanje na pravi način" čine razna tumačenja tih kontradiktornosti kako bi se očuvao postojeći sistem avramskih religija.

Biblija je Bozja rec i MORA da je skladna

Naravno da mora da bude skladna, jer da nije to bi dovelo do raspada ličnosti, kako tvoje tako i do drugih sa sličnim stavovima.
Negiranje očiglednog je vrlo čest mehanizam odbrane celovitosti ličnosti kod zagriženih vernika, koji su pod uticajem manipulativnih tehnika.

samo govori nekad o ostim stvarima iz razlicitih uglova...

Hm, da, dijametralno suprotnih... :roll:

Meni je stvarno zao sto moram da te razocaram,ali nije skladna.A ti razliciti uglovi Mateje i Luke su bas raaazliciti. :rumenko:
Jednostavno,vidi se da je neko pokusao da umetne Isusa u Davidovu lozu,ali su se malko posvadjali oni koji su to pisali,pa su to uradili potpuno razlicito.I bas me interesuje kakvo objasnjenje ces da nadjes jer ja sam pitao i Jehovine Svedoke o tome,i Pravoslavce,i niko nije mogao da objasni.

zar nije skladna ako je ti ne razumes... ? :thinnk:

ne okrece se sunce zbog tebe :D

zhvati da TI NESTO neznas

a Biblija je skladna

jer je BIBLIJA BOZJA REC :heart:

:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back