Drugim rečima, svrha vere je egoizam i narcizam koji čine da čovek misli da je njegova ****** toliko vredna da zaslužuje da puni septičke jame
vo vjeki vjekov?
ako ti to tako shvataš to je tvoja iskrivljena percepcija
Prvo, vera ima mnogo, ne samo avramskih religija.
naravno da ih ima mnogo.ali je samo vera u jedinog pravog i istinitog Boga Jehovu prava. i o tome govori sveto pismo-Jovan 17.3-a da bi dobili večni život,treba da dobro upoznaju tebe,jedinog istinitog Boga i onog koga si poslao Isusa Hrista
Drugo, verovati u avrmaskog boga, a ne želeti večni život, nema razloga da bude besmisleno.
ima,jer je Bog stvorio čoveka sa namerom da živi večno na zemlji. a i sam Bog je večan.tako da,verovati u Boga znači verovati u večnost i večni život,a to je jedini i pravi smisao života.
Treće, može se verovati u dobro i ljubav (ma kako relativni ovi pojmovi bili), te postupati u skladu sa Hristosovim rečima.
tako je.Bog je Ljubav 1.Jovanova 4.8 i dobro i sve-ovo si lepo rekao
Meni se čini da veliki deo vernika bira avramske religije u grčevitom strahu od smrti koji obuzima svakodnevno, dakle iz sebičnih razloga, a ne zbog neke produhovljenosti, zbog toga što je "avramski bog ljubav", itd..
nije sebično želeti večan život. to je normalno. zbog toga sva deca i postavljaju pitanja šta znači umirati i imaju veliki strah od toga,jer su ona isuviše čista i ne iskvarena od strane ovog sistema stvari da bi im smrt i umiranje bilo normalno
Znači uticaj iz duhovnog područja...

Ovako, Postanak je decidan i jednoznačan. U pitanju je zmija koju je stvorio avramski bog.
Uporedimo li ovo sa Postanak [3:1], onda opet izlazi da je Satanu stvorio avramski bog.
Bog je stvorio anđela sa slobodnom voljom. a on je sam odlučio kojim će putem ići kao i da je razvijao pogrešne misli i želje u sebi koje su ga odvele u greh
Ovde se ništa ne kaže o zmiji, već se uočava mogućnost da se zlo prikaže kao dobro, da ne pominjemo da je redosled obrnut u odnosu na hrišćansku mitologiju.
Razumem ja da imate potrebu da opravdate avramskog boga po ovom pitanju, ali Sveto pismo je u ovom slučaju jednoznačno.
hehh..mislim da tvoje srce govori o tome kako ti kapiraš Ljubav i sveto pismo.al o tome je i Isus govorio..,,usta govore ono čega je srce puno''.