Šta da dokažem..da svrha vere nisu egoizam i narcizam?
Pa to se vidi po delima i pstupcima svakodnevnog života. Ona najviše govore o tome kom Bogu služiš i ko si zapravo ti iznutra.
A jedino Jehovini svedoci ispunjavaju i svojim delima pokazuju sve ono što je Hrist naučavao na zemlji u vezi propovedanja i ispunjavanja proročanstva.
Tako da...
Da dokažeš da moj stav rezultat moje iskrivljene percepcije.

Da li zaista želiš da sagledavamoi dela i postupke svakodnevnog života?
U redu.
Tvrdiš da Jehovini svedoci svojim delima pokazuju ono što je Hrist učio o propovedanju i ispunjavanju proročanstva.
Uzmimo nekog Jehovinog svedoka za primer. Na primer, vorkija.
U roku od tri dana, ja sam ga uhvatio u laži najmanje 5 puta, a pokušaja manipulacije u cilju propagande u njegovim porukama je bilo najmanje desetak.
Da li bi bio ljubazan da mi navedeš gde Hristos daje upute o korišćenju laži i NLP-a u propagiranju svog učenja?
Pa naravno da piše drugačije kad su sve kpoije biblijske. Izgleda da je bilo grešaka prilikom prepisivanja
Vede su kopija Svetog pisma?!

Desi mi se vrlo često, kada sam na poslu ili kući sa porodicom, da zaboravim da postoje ljudi koji ne razumeju logiku.

No, greške usled prepisivanja... između Svetog pisma i Kur'ana, ili Svetog pisma i sutri...
Pa dobro. Ako život za tebe predstavlja ekskreciju...to je tvoj pogled na njega.
Život je stvoren da bi bio ispunjen a ne mučan. Da bi trajao večno,a ne da bi se završio smrću.
Naravno,ni jedan imalo zdrav razum ne bi večno živeo u ovakvim uslovima života. Ali Bog i nije predvideo da ljudi večno žive u sistemu stvari koje nas danas okružuju...već u rajskim uslovima.
Takve okolnosti zavređuju pažnju večnosti
U raju će ljudima biti zašiven i anus i suzni kanali i penis, odnosno vagina? Biće im odstranjene sve žlezde?

I to je život koji zavređuje pažnju večnosti?
Ja ne želim da živim večno zato što se plašim smrt već zato jer želim da mi suština života bude Ljubav. A Bog je Ljubav.
I taj deo si pogrešno ukapirao.
A to što je za tvoju veru smrt normalna stvar...takve primere imaš gomilu u starom zavetu..pa istraži malo ko je u pozadini tvoje vere...ako želiš naravno.
Hm, da... avramski bog je ljubav, naročito kada mahnito kolje decu u napadu besa.

U pozadini moje vere nije Stari zavet, nego posmatranje prirode, a u pozadini Starog zaveta su stočari - nomadi.

Ne plašiš se smrti, samo navodiš tvoj stav da se deca plaše smrti i da je to normalno.
Iz toga sledi da ili tvoj stav u vezi večnog života nije normalan ili da se deca ne plaše smrti.
Naravno da se deca plaše smrti je je to ne prirodno stanje.Ona to osećaju jer im svet i okolina još uvek nisu oblikovali osećanja i nametnuli rigidnost. I deca ne čine gluposti ukoliko odrastaju u zdravoj okolini i okruženju. Ona su uvek iskrena i postavljaju prilično zdravorazumna i logična pitanja. Al je problem što ne dobijaju prave odgovore.
Marko 10.13-16: A ljudi su mu dovodili decu da ih dotakne, ali učenici su ih prekoravali. 14 Kad je Isus to video, razljutio se i rekao im: “Pustite decu neka dolaze k meni! Ne branite im, jer takvima pripada kraljevstvo Božje! 15 Zaista, kažem vam, ko god ne primi kraljevstvo Božje poput deteta, neće ući u njega.” 16 I uzeo je decu u naručje i blagoslivljao ih, polažući ruke na njih.
A to što su deca za tebe glupa...trebalo bi da dobro razmisliš o tome.
Po čemu je smrt neprirodno stanje?

Sve što živi umire, pogledaj oko sebe.
Dalje, vidim da si odmah prešao na manipulaciju. No dobro, ukoliko želiš da kreneš tim putem, pazi da se ne oklizneš.
Prvo, nisam napisao da su deca glupa nego da čine gluposti. Ovo je pokušaj da poturiš stav koji nije moj kao moj, radi lakšeg pobijanja.
http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
Drugo, deca zaista čine gluposti, ne iz zlobe, nego iz radoznalosti i neznanja. Na primer, beba će pokušati da izađe iz kreveca, prevrnuće se i udariti glavu, ne zato što je glupa, već zato što želi da sazna što više, a pri tome ne zna dovoljno o svom telu, niti koliko je krevetac visoko, niti šta se može desiti ako ispadne iz njega.
Treće, i danas se političari slikaju sa decom, to je dobro poznati propagandi trik. Uzgred, navedeni citat iz Svetog pisma ništa ne govori o stavu dece o smrti, tako da je potpuno irelevantan za diskusiju.
Četvrto, impliciraš da se deci ne daju pravi odgovori, a da su pravi odgovori deci oni koje daju Jehovini svedoci.
Na osnovu čega to tvrdiš? Na osnovu NLP tehnika i laži koje su demonstrirali u svojim porukama?

Odbijanja davanja transfuzije bolesnoj deci?
Ili da zađem u još gore primere?
Suština savršenstva je upravo u slobodnoj volji. Anđeli čine svoja dela iz Ljubavi prema Bogu i samom činu ljubavi.
A primer slobodne volje je i Satana Đavo,koji nije postupao i odražavao osobine svog Tvorca,već je razvijao u sebi pogrešne želje usmeravajući svu ljubav i pažnju ka sebi,a ne ka drugima. A to je već sebičnost o kojoj pričlamo.
Anđeli su savršeni?

I to ima veze sa zmijom tačno kakve?
Vidi...ja ne volim nešto puno da citiram stihove. Više mi prija da svojim rečima objašnjavam neke stvari. Al' sada mislim da bi to Pavle mnogo bolje rekao od mene:1.Korinćanima 2:14-A telesni čovek ne prihvata ono što je od Božjega duha, jer je to za njega ludost, i ne može to spoznati, jer se to treba prosuđivati na duhovan način.
OK, to se odnosi na ateiste. Ja nisam ateista.
Dalje, navedeni citat je jedan veoma dobro poznata tehnika, vrlo često u upotrebi kod zatvorenih grupa, koja za cilj ima osnaživanje mehanizma odbrane celovitosti ličnosti izražen kroz poricanje logike i činjenica i davanje prednosti postojećem verovanju, a radi sprečavanja raspada ličnosti, koji je posledica diskrepancije verovanja i realnosti.