Diskusija o učenju Jehovinih Svedoka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesu, toliko su tvrdoglavi!!! Primer je iz zgrade u kojoj živim..... Otac i majka JS nisu dozvolili transfuziju, i kćerka im je preminula posle saobraćajke.....od gubitka krvi!!!!!

jedan slucaj ne potvrdjuje pravilo

znaci svako odlucuju o sebi i svom zivotu na osnovu svoje savesti...

neki drugi JS bi mozda drugacije postupio

kao sto i kad neko nije JS odluci o sebi...

obzirom da je zakljucana ama bas svaka tema na koju sam postavio ovo pitanje.....
evo, uz milost bozju, postavicu ga odje :)

dakle,
kako je moguce da su izrazi "neman" i "morska zvijer" oznacavali - dinosaurse ?
"ako se zna" da su dinosaursi bili biljojedi do potopa, a u potopu su nestali, zbog cega se ovi izrazi koriste za mirne biljojede i prezivare koji su zivjeli sa ljudima ?

zbog cega mislite da je izraz "velike morske zivotinje" takodje koristio za - dinosaurse ?
zar ne mislite da bi taj izraz trebao da oznacava kitove, ajkule... ?

PS
ovo nije pitanje samo za JS

Pozdravljam otvaranje ove teme, s tim da mislim da je naslov loš. Od prvih šest tema na podforumu, četiri nose sledeće nazive:

-Jehovini svedoci (zatvorena tema, gde se JS dive sami sebi, naslovljena VRIŠTEĆIM caps lock-om),
- Proučavanje Biblije sa Jehovinim svedocima (na sreću, brzometno zatvorena, a nastala kao Vorkijeva ekspresna reakcija na otvaranje ove teme, s ciljem da se tek formirani balans odmah naruši),
-Raspravljanje na temu pisma (postavljač Vorki...takodje s idejom propagiranja JS) i
-Učenje Jehovinih svedoka (tema na kojoj mogu da pišu i neistomišljenici JS)

Da se čovek naježi kad otvori Religiju... OK, ja ne pišem puno, u stvari vrlo retko....i kapiram ja da sam nebitan za forum spram dva JS koji ukupno imaju više od 15000 postova... I shvatam zašto mi se brišu postovi koji bi mogli da se ne dopadnu forumskim čedima, Vorkiju i Imortal........ Ali to nije fer..... Baš zato što umem da slušam, trudim se, kad imam slobodnog vremena za Krstaricu, da što više pročitam.......da čujem što više mišljenja o raznim temama...... Ali kad su u pitanju JS i njihova propaganda, moram da reagujem.... Jer, kad ih vidim pred vratima, mogu da im kažem šta mislim o njima i da zatvorim vrata...kad vidim bračni par komšija JS (kojima je kćerka umrla jer nisu dozvolili transfuziju krvi, što bi je spasilo), kako razgovaraju ispred zgrade s bratovom kćerkicom- mogu da je uzmem za ruku, a njima kažem ono što mislim da zaslužuju... Ako me presretnu na ulici, gurajući mi pod nos Kulu stražaru, mogu da im odgovorim šta mislim da je ta njihova Kula, i gde bih je eventualno upotrebio....
Jedino na ovom podforumu, ne mogu da im kažem ništa što im se ne svidja.... Ne mogu da nadjem temu na kojoj bih im odgovorio (bila jedna, ali brzo zatvorena)....
Ljude ne vredjam....ne psujem.... Oštro suprotstavljanje stava nije vredjanje.... Ono što su za JS klevetanja, za mene su činjenice.....što su za njih istine, za mene su nonsensi......što je za njih dobronamernost, za mene je beskrupulozna agitacija..... Jakob se lepo izrazio o subjektivnosti, i slažem se s njim......

Još jednom- dobra tema...ali naslov :hahaha: :hahaha: :hahaha: Koje crno učenje.......

Јес' вала, истину збориш - и ја сам се згрануо сада када сам отворио пдф а дуго нисам био овдИ...:hahaha: ку-ку, ку-ку, ку-куууууууууууу..............

A šta ti misliš o postupku to dvoje....onako iskreno? Pazi, nije se radilo o njihovim životima, već detetovom... Ja mislim da su njih dvoje ubice.

misli sta zelis...
puno njih u bolnicama izgubi zivote i zbog nemarnosti lekara dok je nekad visa sila jednostavno...

nekad je nemoguce spasiti neciji zivot bilo kojoj metodom...

i jel su onda ti lekari ubice... ako su koristili metrodu zbog koje je neko umro...???

kad je neko tesk obolestan i leci se... postoji rizik... to je tako..

ni jedan medicinski postupak ne garantuje zivot...

nego ocigledno da nekima smetaju JS pa im upada u oci bilo sta...

procentulano mnogo je vise onih koji izgube zivot koji nisu primili krv nego onih koji su primili....

e bas mi drago sto si dobio pozivnicu za kongres pa ko zeli nek svrati :cao:

eto svi ste srdacno pozvani
trepp-1.gif

24,25,26 jula u hali pionir slobodan je ulaz , bice Biblijska predavanja
ujutru od pola 10 do 12 i od pola 2 do 5

svaki dan

:)

Ахаха "конгрес", па у хали "пионир" а тамо "библијска предавања"... стварно комично, ај' чуо сам за Конгрес СКЈ - АЛИ ВЕРСКИ КОНГРЕС???

obzirom da je zakljucana ama bas svaka tema na koju sam postavio ovo pitanje.....
evo, uz milost bozju, postavicu ga odje :)

dakle,
kako je moguce da su izrazi "neman" i "morska zvijer" oznacavali - dinosaurse ?
"ako se zna" da su dinosaursi bili biljojedi do potopa, a u potopu su nestali, zbog cega se ovi izrazi koriste za mirne biljojede i prezivare koji su zivjeli sa ljudima ?

zbog cega mislite da je izraz "velike morske zivotinje" takodje koristio za - dinosaurse ?
zar ne mislite da bi taj izraz trebao da oznacava kitove, ajkule... ?

PS
ovo nije pitanje samo za JS
Zato što se to uklapa u ISTINU. Istina ne sme imati mane pa mora ''malo'' da se šteluje. :cool:

i da je samo ovo naštelovano, manje bi nas glava bolela...:zcepanje:

Nego.. nestade ona tema, a ja dugujem odgovor koji sam obećala.

Nakon višednevnog proučavanja primetila sam:
Nema nikakvog ''čipa'' koji nam je Bog ugradio.

Potpisuje Kojica. Ko mi ne veruje neka proveri. :lol:

misli sta zelis...
puno njih u bolnicama izgubi zivote i zbog nemarnosti lekara dok je nekad visa sila jednostavno...

nekad je nemoguce spasiti neciji zivot bilo kojoj metodom...

i jel su onda ti lekari ubice... ako su koristili metrodu zbog koje je neko umro...???

kad je neko tesk obolestan i leci se... postoji rizik... to je tako..

ni jedan medicinski postupak ne garantuje zivot...

nego ocigledno da nekima smetaju JS pa im upada u oci bilo sta...

procentulano mnogo je vise onih koji izgube zivot koji nisu primili krv nego onih koji su primili....

Ne pričamo o lekarima, niti je tema o njima... Providno vrdaš... Ja te lepo pitam: Da li odobravaš ili osudjuješ postupak bračnog para, mojih komšija Jehovinih svedoka, koji nisu dozvolili da se izvrši transfuzija krvi njihovoj sedmogodišnjoj kćerkici, koja je kasnije umrla zbog gubitka krvi? Ne pitam te ni za doktore, ni za Tomicu Milosavljevića....

Ne pričamo o lekarima, niti je tema o njima... Providno vrdaš... Ja te lepo pitam: Da li odobravaš ili osudjuješ postupak bračnog para, mojih komšija Jehovinih svedoka, koji nisu dozvolili da se izvrši transfuzija krvi njihovoj sedmogodišnjoj kćerkici, koja je kasnije umrla zbog gubitka krvi? Ne pitam te ni za doktore, ni za Tomicu Milosavljevića....

vidi ne znam ceo slucaj da bi dala svoj iskreni komentar...

ne mogu nagadjati o okolnostima i tome sta se zapravo tu desilo....

ne vrdam nego ne zelim donositi zakljucke kad ne znam nista o slucaju...

kao sto ni ti neznas

a nazivas ih ubicama

razmisli ti o tome da li znas sve okolnosti koje su se tu desile...

:cao:

jednom se desio slucaj da je jedna osoba umrla jer je iskrvarila, zbog nemarnisti lekara... pa su lekari hteli oprati ruke zbog svog propusta izjavivisi kao su roditelji doticnog JS

sto nema nikakve veze... oni su bili duzni pomoci kako umeju i znaju :cao:

pa dodji pa vidi o cemu se radi :)))

a sta tebi nije komicno :aha:

Моли Бога да не дођем! :per:

Толико сте се избезобразили да по целом граду гурате у сандучиће "позивнице" - а замисли да се покупе они којима је више мука од вас и ДА ВАМ ДОЂУ.....:hahaha:

Толико сте се избезобразили да по целом граду гурате у сандучиће "позивнице" - а замисли да се покупе они којима је више мука од вас и ДА ВАМ ДОЂУ.....:hahaha:

sta ti fali da dodjes da malo razbijes predrasude :D

nego zaboravljas da mi imamo Bozansku zastitu:cool:

Što.. ajde stvarno da odemo...:cool:

i da napravimo spisak pitanja.. al na pp naravno da im ne bi Besmrtna prenela, pa da imaju spremne odgovore...:zcepanje:

vidi ne znam ceo slucaj da bi dala svoj iskreni komentar...

ne mogu nagadjati o okolnostima i tome sta se zapravo tu desilo....

ne vrdam nego ne zelim donositi zakljucke kad ne znam nista o slucaju...

kao sto ni ti neznas

a nazivas ih ubicama

razmisli ti o tome da li znas sve okolnosti koje su se tu desile...

:cao:

jednom se desio slucaj da je jedna osoba umrla jer je iskrvarila, zbog nemarnisti lekara... pa su lekari hteli oprati ruke zbog svog propusta izjavivisi kao su roditelji doticnog JS

sto nema nikakve veze... oni su bili duzni pomoci kako umeju i znaju :cao:

Ok...vidim da odobravaš, ali te sramota da to priznaš....i to je nešto!

sta ti fali da dodjes da malo razbijes predrasude :D

nego zaboravljas da mi imamo Bozansku zastitu:cool:

Их, могу мислити - сигурно ће бити једно 300 пандура у цивилу као "редари"...
пардон, "божански редари" као што доликује сваком "конгресу"... хихихи...:zper:

Što.. ajde stvarno da odemo...:cool:

i da napravimo spisak pitanja.. al na pp naravno da im ne bi Besmrtna prenela, pa da imaju spremne odgovore...:zcepanje:

Био сам једном са два другара на неком секташком скупу (они из Ружа и Крст)...
па смо тако нарендисали "уводничара" да му се испразнила сала, после ми га било
жао... то су они што тртљају о "хипоталамусу" о "левитацији"... ма мрак...али
ипак успеју да "наватају" понеке наивчине...

čuj da nam bude žao.. ma još ima da se pohvalimo da nas je Besmrtna pozvala...
možda zaradi i neki čvarak kad vide koliko nas je dovukla...:lol:

a što smo radoznali to nije ona kriva...:whistling:

da :)
ali zato prica o -

covjeku koji je zivio u utrobi kita tri dana
covjeku koje je natrpao sve zivotinje svijeta u barku "od 300 lakata"
zeni koja prica sa zmijom
je potpuno razumna :)
:hahaha:

transfuzijom krvi se moze neko ubiti pa to nije ubistvo:aha:
Kada staratelj uskrati detetu krv koja je potrebna i dete umre to je ubistvo jer su staratelji odgovorni za dete.
Cito sam na netu jedno dete je tako umrlo jer njegovi staratelji su bili JS, otac i majka nisu bili staratelji jer nisu imali novca da izdrzavaju dete ali su molili sudiju kako znaju i umeju da ne dozvoli to. Sudija je odbio zahtev roditelja i dete je umrlo zbog nedostatka krvi. Njegovi staratelji su samo rekli da je on sacuvao vecnu dusu i nista vise. Ako to nije ubistvo ja ne znam sta je.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back