boldovano je i cilj ovog PDF-a. da se jave oni koji su bili na operaciji i ispisu utiske, da se jave oni koji nisu bili i da ispisu kako im je i sta preduzimaju, kako bi se bar donekle dobila neka slika i neki info na osnovu kog bi bar u nekom procentu NN osobi pomoglo da dodje do svog stava u vezi sa svojom hernijom u smislu daljih koraka..
to i ocekivanja koja imamo od izabranog nacina lecenja
ja sam bila godinu i po dana pod bolovima, poslednjih mesec dana nesnosljivih
previse sam analgetika popila u zivotu zbog bolnih ciklusa, pa sad izbegavam da pijem i trpim
kad me fizijatar videla pitala je kako sam uopste podnosila te bolove
meni je fizionomija lica bila izmenjena..imala sam stisnute vilice, nocu bih zbog grca stiskala zube, a da toga nisam bila svesna
sa homeopatskom terapijom su me rasteretile uzasnog bola, pa sam onda lakse podnosila to duze vreme terapija
ceo zivot sam u sportu, znaci spartanski duh..naviknuta sam na napor i tesko
nisam ozbiljno shvatila kad mi je kao prognozu spomenula saniranje tripl dh ostecenja sa svim posledicama - skracene preponske veze, jako upaljen ishiadicni desni nerv celom duzinom, bol u kolenu, povremena slabost u skocnom zglobu, prebolni trigeri obostrano na bokovima..ima toga koliko hocete, znate svi koji se borite..
miislila sam da ce to za tri meseca sve da se resi
a onda sam posle tri meseca realno videla sta jeste sanirano, da ima promena na bolje i pomirila se da ce da traje mnogo duze
sad sam spremna i na tih godinu i po dana
ja sam neko ko je ziveo jako dinamicno i neki put sam mislila da pratim svoje telo, a u stvari pratila sam duh
u jednom danu sam pesacila po 50km, i posle male pauze imala osecaj da mogu jos toliko
u jednom danu sam plivala 10km i veoma mi je godilo sto sam 50godina ostavila svog 30-o godisnjeg badija sa kojim sam plivala deonicu, 200m iza sebe
moj duh trazi energiju i kretanje, ali telo vise nije spremno na toliko satiranje bez posledica
mislim da je to jedan od razloga - tera me da usporim
sa operacijom, ako bi bilo tacno to da se posledice saniraju vrlo brzo, vratila bih se ubrzo na staro
a sad u ovom citavom periodu stisavam sebe na drugaciju potrosnju i drugacije aktivnosti
prosto, u ovih godinu dana moram da promenim sebe na nacin da sa tom promenom budem srecna i zadovoljna
- - - - - - - - - -
Citiram sta si napisao: "Mislio sam da mogu to da sredim vezbanjem ali ne daje zeljene rezultate". Sta ovo znaci nego da si probao sve za tih citavih mesec dana koliko imas bolove. Naravno, pretpostavljam da si korigovao polozaj pri spavanju, uzeo bolji jastuk, eventualno dusek, odgovarajucu stolicu/fotelju u kojoj sedis na poslu, jastuk iza ledja u autu... Nemas tu vise sta i da probas osim eventualno injekcije kortikosteroida i fizikalne terapije od koje je meni bilo samo gore i za koju mislim da je totalna glupost, kao stvorena za neradnike koji bi da sede, citaju novine i tripuju da treniraju nesto. To sto si se "citavih" mesec dana trudio da resis problem koji si pakovao par decenija, to je vec nesto drugo.
Nasi "strucnjaci" ce te samo unakaziti fizikalnim terapijama, niko blage veze nema o ovoj tematici, a eto dok cekas na operaciju, baci pogled na knjigu jednog od najvecih strucnjaka na svetu za biomehaniku kicme, Stuart McGill - Low back disorders. Mozes je naci na netu bilo gde. Covek ima citavu laboratoriju u kojoj ispituje kako, sta i koliko utice i opterecuje kicmu, a ulazi i u detalje kako pravilno otvarati vrata
Nego, ja na osnovu tvoji postova zakljucujem da tebe ne zanima svakodnevno treniranje i bavljenje kicmom na taj nacin, nego svim snagama upires u to da je operacija jedino resenje, pa kao ovde se raspitujes nesto, a svaki komentar ti je tipa "znam coveka koji je pobacao brdo para na kojekakve terapije i nista, ovaj se pati decenijama i sve mu gore..."
Jutros sam sreo kolegu na ulazu u firmu i pitam ja njega za koleno (operisao ga tri puta), a on mene za kicmu i tako kroz pricu dodjemo do toga da je pre 4 godine posle operacije kolena jedva preziveo, zamislite dobio sepsu

Rekao mu doktor, da ste stariji, najverovatnije ne biste preziveli.
Zaboravio sam da dodam i moju tastu koja ima secer i odsekli su joj tri prista na stopalu, rutinska operacija posle koje je dobila sepsu i jedva ostala ziva.
Sve same rutinske operacije...
cekaj shone, koliko si talican sa tim sepsama, moram dobro da pazim da te negde ne sretnem slucajno