Evo i ja da se javim sa dijagnostikovanom petostrukom lumbalnom diskus hernijom prosle Nove Godine koja udara u obe noge. Otisao sam prvo kod Milenka Savica, covek pogledao MR snimak i rekao kao iz topa, ovo je za operaciju, a tokom pregleda se javio na mobilni i onako otaljavao pregled kao da ga smaram i ima bitnijih stvari u zivotu nego da se sa mnom smlacuje u ordinaciji.
Nakon toga odem kod drzavnog ortopeda neurohirurga u Klinickom centru, kaze covek ovo je za fuziju (u prevodu, metalna ploca sa srafovima koji se uvcu u kicmu), al' eto mlad si pa mozda ne mora odmah fuzija, ali operacija mora.
Tu sam vec premro od straha i odem po trece misljenje kod Ljube Minica. Cim sam mu stavio na sto MR snimke, covek rece, uuuu pa ovde ima nekoliko problema i tako zavrsimo sa tim da eto mozda i nece morati operacija, posto sam ga bukvalno molio da mi kaze da moze da se prodje i bez operacije

Dovoljno mi je bilo da mu vidim izraz lica kada je video MR snimak i da mi sve bude jasno.
Nakon toga sam se okrenuo trazenju nekih vezbi i terapija, isao u dom zdravlja na struje, magnete i vezbe, bilo mi samo gore od toga posto tamo rade sve isto sa svima, a nemaju dva pacijenta sa istim problemima

Vidim da i od toga nema nista, pa izguglam jednog od nasih najpoznatijih strucnjaka za rehabilitaciju, Vladi Dragovica. Kod njega se samo SMS porukama najavljuje i dolazi koliko je zauzet. Covek me postavio na sto, uzeo MR snimak i pogledao, pipao malo po ledjima i kaze, ovo je za operaciju, ne smem ovde nista da radim i preporuci mi cetvrtog neurohirurga Marka Markovica.
Odem ja i kod njega

E taj covek mi je ulio snagu i volju, kaze jel' ti se dize, jel' mozes u WC? Reko' da i da

. Bezi kuci kaze, kakva operacija bre, taj deo diska ce da se isusi sa godinama i vise nece biti problema. Naravno, pod uslovom da se cuvam i da ne unakazim jos vise taj ili neki drugi disk. Znaci covek kod kojeg sam dosao privatno i koji bi uzeo odlicnu lovu za operaciju me poslao kuci, skontam da mozda ipak ima nade i za mene da se izvucem bez operacije Uvidim ja da ta operacija i nije tako naivna cim me poslao kuci tako lako, valjda mu je u interesu da uzme pare, pogotovo sto sam odlican kandidat za pod noz
Uglavnom, skontam da nema vajde od nasih bajnih strucnjaka koji samo gledaju da mlatnu lovu sto za operaciju, sto za terapije i pocnem da istrazujem kako i sta mi prija po pitanju kreveta, stolice, polozaja pri spavanju, sedenju, voznji auta, stajanju... Radio sam raznorazne vezbe sto propagiraju po internetu, pa onda usinem vrat i premrem da nije i vratna diskus hernija

Odem na MR torakalnog i vratnog dela kicme i ustanovim da je to OK, pao mi kamen sa srca

Sve u svemu, vratim se polako treninzima (inace treniram u teretani ceo zivot) i malo po malo evo me u najboljoj formi u zivotu, 5 treninga u teretani nedeljno, plus 5 puta trcanje ili bicikl pred trening. Naravno, svaki dan je prisutan neki simptom diskus hernije, ali sam naucio da zivim sa tim, da se maksimalno pazim i posvetim tome i kada bi ovako ostalo zauvek, pevao bih
Osetio sam potrebu da se javim na nekom forumu, posto kada sam ustanovio sa imam DH i citao po forumima, samo sam nalazio ljude sa problemima i pre i posle operacije. Mnogi su govorili da svi oni koji dobro prodju se vise ne vracaju i ne javljaju po forumima, pa sam odlucio da se eto javim i nekome novom ulijem nadu da ima sanse za oporavak. Citanje tekstova ljudi koji se pate i sve im je gore, znam kako utice na psihu iz sopstvenog iskustva, tako da eto i jednog pozitivnog ishoda, barem za sada
Evo i MR snimaka moje kicme od prosle Nove Godine, za one koji znaju sta gledaju

, a i moje slike od jutros.