DISKRIMINACIJA SRBA U CRNOJ GORI!!!

26.03.2007

Rahmetli Jery Ropero, koji je kasnije vaskrsnuo i danas zivi u tijelu Sandzaklije Tihog, je otvorio istu temu kao i ovu.

E moj Tihi pa zar i skoro 4 godine kasnije ti se ne trijeznis. :lol:

Procitah ovo na blogu Cedomira Antica na B92 pa resih da podelim sa vama .

Ovo je napisao jedan Srbin iz Crne Gore i ja ne mogu da verujem dokle doseze ova diskriminacija nasih Srba u Crnoj Gori ovo se granici sa aparthejdom koji je vladao u Juznoafrickoj Republici!!!

Za razumijevanje ove teme neophodno je poznavanje nekih nepobitnih cinjenica, a to su:
-u RCG zivi 198.414 Srba ili 32% od ukupnog stanovnistva RCG
-srpskim jezikom u RCG govori 63% gradjana
-58% Crnogoraca iz RCG govori srpskim jezikom
-Srbi imaju udio od 42% u prirodnom prirastaju stanovnistva u RCG
-Srbi su u drzavnoj administraciji zastupljeni na nivou od 1%
-u Ustavnom sudu CG nema nijednog sudije Srbina
-u Vrhovnom sudu CG nema nijednog Srbina
-u Savjetu Radio-televizije CG nema nijednog Srbina, kao ni u Upravnom odboru RTCG
-na mjestu upravnika i direktora pozorista u RCG koja se finansiraju iz budzeta RCG nema Srba
-Na mjestima direktora muzeja i Drzavnog arhiva CG nema Srba
-na mjestima direktora Radio-difuzne agencije, Regulatorne agencije za energetiku i Ombudsmana nema nijednog Srbina
-izdvajanja za ocuvanje i razvoj srpske kulture i za savremene srpske umjetnicke stvaraoce i njihova udruzenja nije izdvojeno nista ( nula evra )
-na televiziji odavno nema ni sekunde programa posvecenog bilo kom umjetnickom stvaraocu Srbinu iz RCG
-na sajtu Vlade RCG je samo latinica i verzija na crnogorskom i engleskom jeziku ( www.vlada.cg.yu )
-na sajtu Predsjednika RCG je, takodje, samo latinica a postoji verzija na engleskom i "crnogorsko-srpska verzija" (te formulacije, kao ni one sa sajta Vlade RCG nema u Ustavu) ( http://www.predsjednik.cg.yu/eng/ )
-u Beranama (opstina na istoku RCG) ima 96 policajaca od kojih nijedan nije Srbin iako u Beranama ima 46% Srba
Svakome ko zeli ista da zna o RCG je poznato da pripadnici albanske zajednice u RCG imaju posebna prava i da je podrucje gdje oni zive u dominantnom broju zasebna izborna jedinica. Albanski politicki prvaci isticu da su Albanci u RCG nacionalna manjina. Albanci u RCG imaju skole na albanskom jeziku i pravo na upotrebu albanske zastave ( zastave Republike Albanije).
Za izbor jednog Albanca u Skupstinu RCG potrebno je manje od trecine glasova potrebnih za izbor jednog Crnogorca, Srbina, Bosnjaka ili Hrvata.
Ovo je aritmetika.
Ovo nije politicki stav.

KAKO BEDNO LAZU OVI MONTENEGRINI

Kazu satro srbi nisu ugrozeni u Crnoj Gori

A u drzavnim institucijama i policiji 99% zaposlenih su CRNOGORCI NACIJOM

Srbi 1%!!!!!!!!

A Srba u Crnoj Gori 35% skoro!

Tako su isto radili i belci crncima u Juznoj Africi

Crnaca ne znam koliko miliona i procenata a u drzavnoj upravi zaposlenost 1%!

KLASICAN MONTENEGRINSKODUKLJANSKI ANTISRPSKI APARTHEJD

KAKO BEDNO LAZU OVI MONTENEGRINI

Kazu satro srbi nisu ugrozeni u Crnoj Gori

A u drzavnim institucijama i policiji 99% zaposlenih su CRNOGORCI NACIJOM

Srbi 1%!!!!!!!!

A Srba u Crnoj Gori 35% skoro!

Tako su isto radili i belci crncima u Juznoj Africi

Crnaca ne znam koliko miliona i procenata a u drzavnoj upravi zaposlenost 1%!

KLASICAN MONTENEGRINSKODUKLJANSKI ANTISRPSKI APARTHEJD

Ceo svet se urotio protiv vaskolikog srpstva.z:dm5:z:dm::hahaha:

sve dok broj zaposlenih srba u institucijama crne gore ne bude bio makar priblizno jednak procentu srpskog stanovnistva to znaci da se nad srbima u crnoj gori sprovodi aparthejd

drugo opste je poznato da su srbi u vecini slucajeva i obrazovaniji i pametniji od crnogoraca nacijom, jer se svi glupaci bez skole koji hoce da se zaposle u drzavnoj upravi u crnoj gori obavezno izjasnjavaju kao crnogorci jer oni u zivotu drugih "kvaliteta" i nemaju. nemaju ni mozga ni skole pa ko vele, daj da se izjasnim ko crnogorac i zaposlice me.

Ја сам чуо да је тешко запослити се ако ниси присталица ДПС...баш сам чуо да су поједини национални Црногорци, који су против ДПС, имали проблема око запошљавањем и поред високог образовања.

SANDZAK NE POSTOJI UMRO JE UBILI GA MI SRBI 1912 GODINE IZMEDJU OSTALIH I MOJ PRADEDA KOMADANT ZANDARMERIJSKE STANICE TADA JURISAO JE HRABRO NA TURKE I POTUKAO IH DO NOGU PO BRDIMA OKO PAZARA :ok:

sandzak ti je umro 1912 i NIKADA nece vaskrsnuti

vreme ti je da prihvatis realnost

Pa sto bre odmah nisi rekao da ti je pradeda bio pandur, sad je sve jasnije na koga si povukao :D

znam ja bre sve pricali mi moji stari.

1912 godine smo do nogu potukli u bici za novi pazar snage tadasnjih turaka i bosnjaka

imam ja sve to dokumentovano sacuvano od pradede skoro sve brojeve tadasnjeg lista VELIKA SRBIJA koji je izlazio u srbiji tada i gde su opisani detaljno kompletno balkanski ratovi i sve bitke od pazara do bregalnice i jedrena...

ovi sadasnji bosnjaci su vec se svi spakovali i krenuli u bezaniju put turske , stigli su bili vec do mitrovice , i onda dosao kralj aleksandar i vratio ih silom nazad , i jos stavio po 2 vojnika pored svake njihove kuce da je cuvaju da se nesto slucajno ne opljacka a za pljacku je srbe streljao .

i kako su bosnjaci srbima u pazaru vratili tu dobrotu ?

znas kako - PA GENOCIDOM

u drugom svetskom ratu su se udruzili albanski balisti i sadasnji bosnjaci pod komandom polubosnjaka polualbanca Acif Efendije i sto pobili sto proterali bukvalno SVE srbe iz novog pazara tutina i sjenice .

srbi su se u te krajeve vratili tek posle oslobodjenja

gomila ih je tad bila u izbeglistvu najvise u raski

a to ti ovi bosnjaci nece reci . za njih su svi srbi cetnici koje treba sto pobiti sto proterati.

Poslednja izmena:
Ја сам чуо да је тешко запослити се ако ниси присталица ДПС...баш сам чуо да су поједини национални Црногорци, који су против ДПС, имали проблема око запошљавањем и поред високог образовања.

Do dobrog posla je tesko doci svakome, pa i pristalicama DPS-a. Nazalost, ta partija najmanje radi da zaposli svoje pristalice, dok SDP punom parom zaposljava njene clanove, zato ce im na kraju i uzeti sve. Cak i SNP u onim opstinama gdje drze vlast zaposljavaju njihove pristalice.

Tako da te price da ako si u DPS da ce te zaposliti su cista glupost. A SDP to radi sad, jer joj se moze, a interes joj je povecanje birackog tijela, pa i zato to rade. A Tihijevi komentari da ako se izjasnis Crnogorcem da si obezsbijedjen, ja stvarno nemam komentar na to, samo ne znam cuje li on sebe.

znam ja bre sve pricali mi moji stari.

1912 godine smo do nogu potukli u bici za novi pazar snage tadasnjih turaka i bosnjaka

imam ja sve to dokumentovano sacuvano od pradede skoro sve brojeve tadasnjeg lista VELIKA SRBIJA koji je izlazio u srbiji tada i gde su opisani detaljno kompletno balkanski ratovi i sve bitke od pazara do bregalnice i jedrena...

ovi sadasnji bosnjaci su vec se svi spakovali i krenuli u bezaniju put turske , stigli su bili vec do mitrovice , i onda dosao kralj aleksandar i vratio ih silom nazad , i jos stavio po 2 vojnika pored svake njihove kuce da je cuvaju da se nesto slucajno ne opljacka a za pljacku je srbe streljao .

i kako su bosnjaci srbima u pazaru vratili tu dobrotu ?

znas kako - PA GENOCIDOM

u drugom svetskom ratu su se udruzili albanski balisti i sadasnji bosnjaci i sto pobili sto proterali bukvalno SVE srbe iz novog pazara tutina i sjenice .

gomila ih je tad bila u izbeglistvu najvise u raski

lepo je nama nas njegos jos davno rekao

TURCINU I PSETU NIKAD NE VERUJ al ludi karadjordjevici nisu hteli da ga slusaju.

Takoje!

Do dobrog posla je tesko doci svakome, pa i pristalicama DPS-a. Nazalost, ta partija najmanje radi da zaposli svoje pristalice, dok SDP punom parom zaposljava njene clanove, zato ce im na kraju i uzeti sve. Cak i SNP u onim opstinama gdje drze vlast zaposljavaju njihove pristalice.

Tako da te price da ako si u DPS da ce te zaposliti su cista glupost. A SDP to radi sad, jer joj se moze, a interes joj je povecanje birackog tijela, pa i zato to rade. A Tihijevi komentari da ako se izjasnis Crnogorcem da si obezsbijedjen, ja stvarno nemam komentar na to, samo ne znam cuje li on sebe.
Слажем се са тобом да мислим да та подјела није по националној линији, а познајем неке националне Црногорце, опозиционаре који нису могли да нађу посао јер много тога иде по страначкој линији.

Једино нисам знао да је СДП, а не ДПС тај који претежно ухљебљује своје бирачко тијело. Хвала за инфо.

SANDZAK NE POSTOJI UMRO JE UBILI GA MI SRBI 1912 GODINE IZMEDJU OSTALIH I MOJ PRADEDA KOMADANT ZANDARMERIJSKE STANICE TADA JURISAO JE HRABRO NA TURKE I POTUKAO IH DO NOGU PO BRDIMA OKO PAZARA :ok:

sandzak ti je umro 1912 i NIKADA nece vaskrsnuti

vreme ti je da prihvatis realnost

Грци због Турака ПОДИЖУ ЗИД ПРЕМА ЊИМА - а ови наши говна*ри пустили њиховог министра и председника ДА У СРЕД СРБИЈЕ ПРИЧАЈУ КАКО ЋЕ ОБНОВИТИ ОТОМАНСКИ БАЛКАН...

Back