Династија Петровић Његош

Mislim da nema potrebe za persiranjem. Ne tvrdim ja nista, zar nisu od iste kuce Petrovica? Izvinjavam se ako sam pogresio ali sam negde procitao da im je poreklo iz Crne Gore.

Тачно порекло ове породице се не зна, али највероватније су из Брда, племе Васојевић. Међутим у доба када су они дошли на територију Смедеревског санџака, Црном Гором се сматрала само територија данашње општине Цетиње, а Црногорцима су се сматрали само становници ове територије. Значи нити пореклом, нити било како, Карађорђевићи нису били Црногорци. Ако ћемо о пореклу, може се рећи да су највероватније били Брђани. Чак би се могло рећи да све до 20. века, Црногорски идентитет имају само становници околине Ловћена, он ће се тек касније ширити, као територијални термин, да би прешао у национални.

Тачно порекло ове породице се не зна, али највероватније су из Брда, племе Васојевић. Међутим у доба када су они дошли на територију Смедеревског санџака, Црном Гором се сматрала само територија данашње општине Цетиње, а Црногорцима су се сматрали само становници ове територије. Значи нити пореклом, нити било како, Карађорђевићи нису били Црногорци. Ако ћемо о пореклу, може се рећи да су највероватније били Брђани. Чак би се могло рећи да све до 20. века, Црногорски идентитет имају само становници околине Ловћена, он ће се тек касније ширити, као територијални термин, да би прешао у национални.
Ma sve je to meni jasno ali ko ce sad njima dokazati da je to tako. Pa sam pokusao da obrazlozim stvar iz danasnje pozicije, sto znaci da imaju unutrasnji problem. Moja porodica sa oceve strane takodje vodi poreklo iz Crne Gore i oduvek su srbi a majcina linija je od malog plemstva Miloradovica iz Hercegovine koje danas bosnjaci svojataju. Ma uzas, dodje coveku da iskoci iz sopstvene koze.

Ma sve je to meni jasno ali ko ce sad njima dokazati da je to tako. Pa sam pokusao da obrazlozim stvar iz danasnje pozicije, sto znaci da imaju unutrasnji problem. Moja porodica sa oceve strane takodje vodi poreklo iz Crne Gore i oduvek su srbi a majcina linija je od malog plemstva Miloradovica iz Hercegovine koje danas bosnjaci svojataju. Ma uzas, dodje coveku da iskoci iz sopstvene koze.

Н треба се оптерећивати романтичарима, било туђим или српским. Што се буде историја више развијала, то ће бити више аутора који критички и рационално, посматрају историјске догађаје. Довољно је на овом сајту видети расправе!

Karađorđevići su porijeklom Klimenti, dakle Albanci.

Deda po ocu Karađorđa Petrovića, vođe Prvog srpskog ustanka, bio je Albanac i zvao se Đin Maraš Klimenta, navodi se u knjizi "Karađorđevići - sakrivena istorija".

Piše: agencija Beta (2006)

Knjiga je objavljena prošle sedmice, a autori su Milorad Bošnjak, novinar, i Slobodan Jakovljević, mašinski inženjer, koji je direktni potomak Jakova Obrenovića, polubrata srpskog kneza Miloša Obrenovića.
Izdavač knjige je "Lio" iz Gornjeg Milanovca, a autori su objavili i dokumenta, rukopise i razne prepiske, kojima se, kako oni tvrde, dokazuje da Karađorđevići vode poreklo od "pokatoličenog albanskog plemena" iz okoline Skadra.
Međutim, istoričar Radoš Ljušić rekao je danas agencija Beta da ne postoje pouzdani podaci o Karađorđevim precima, niti o tome kada su oni došli u Srbiju.
"Za to nemamo pouzdanih istorijskih izvora, dokumenata, sve je u narodnom predanju", rekao je Ljušić.
Prema njegovim rečima, postoje razne verzije o Karađorđevim precima - da su iz Francuske, Hercegovine, Crne Gore ili Albanije, ali nijedna teorija još nije dokazana.
Autori knjige "Karađorđevići - sakrivena istorija" pozivaju se na "Glasnik Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine" iz 1910. godine, broj 22, u kome se navodi da je deo plemena Klimenta stigao oko 1737. godine u okolinu Rudnika, za vreme povlačenja austrijske vojske iz Novog Pazara.
Dodaje se da je tada stiglo oko 500 albanskih porodica koji su "bili niska rasta, pritom zle i surove naravi", da su jedva govorili srpski, a voleli su stočarstvo i bili postojanog karaktera.
Bošnjak i Jakovljević se posebno pozivaju na dela Andrije Luburića, koja su štampana 1937. godine, i navode da je pravoslavno pleme Klimenta slavilo Svetog Klimenta Rimskog, što su navodno slavili i Krađorđevići.
Autori tvrde da je tu slavu slavio Karađorđe, njegov sin Aleksandar i unuk Petar, koji se "iznenada, na Cetinju odriče svoje krsne slave i počinje da slavi Svetog Andreju Prvozvanog".
Oni tvrde da je kralj Petar znao za poreklo svojih predaka, kao i da je pleme Klimenta štitilo kralja Petra, kao svog potomka, tokom povlačenja srpske vojske preko Albanije na početku Prvog svetskog rata.

http://www.pcnen.com/portal/2006/10/23/nove-tvrdnje-o-poreklu-karadordevica/

Radoš Ljušić::
Prva slava Karađorđevića bio je Sveti Kliment (25. novembar/8. decembar). Kao i svaka srpska kuća i Karađorđevići su slavili krsno ime. Od drugih slava ona se razlikovala samo utoliko što su Karađorđevići, kad su bili vladari, slavi pridavali nešto veći značaj zbog zvanica koje su dolazile na čast i gošćenje. Ostale su upamćene slave vožda Karađorđa, na koje je nazivao ustaničke vojvode i ruske konzule - Rodofinikina i Nedobu. Koliko se u ono vreme pilo, može se suditi po tome što su ustanici uspevali da opiju i ruske konzule! Da bi vožda odvikao od rakije, Rodofinikin je uzaludno pokušavao da ga nauči da pije čaj sa rumom.

Od svih slava Karađorđevića, ostala je zabeležena ona iz 1808. godine. Pripremajući ustavnu reformu ustaničke države, Karađorđe je pozvao u Topolu najistaknutije ustaničke prvake i Rodofinikina, koji nije došao, ali je voždu poslao ribu. Pilo se i jelo kao nikada do tada dok se pripremao nacrt ustavnog akta tokom slavskih razgovora i dogovora. Ustavni zakon bio je odličan kad se zna u kakvom stanju i raspoloženju je pripremljen.

Smrt kneginje Zorke podstakla je kneza Petra da se obrati mitropolitu Mihailu s molbom da mu dozvoli promenu slave. Od 1890. godine Karađorđevići slave Svetog Andreja Prvozvanog (30. novembar/13. decembar), svetitelja veoma uvaženog kod Rusa.

http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/srpski/arhiva-index.html

Mislim da nema potrebe za persiranjem. Ne tvrdim ja nista, zar nisu od iste kuce Petrovica? Izvinjavam se ako sam pogresio ali sam negde procitao da im je poreklo iz Crne Gore.

Nisu. Đorđe Petrović se zove tako zbog toga što mu je otac Petar. On nije od Petrović-Njegoša.

A otkud znaš da su oduvijek Srbi?

Мила би ми била смрт да сте ви хтјели да сви уједињени изгинемо часни и славно, као што је то учинио сам Кнез Лазар и Милош Обилић који уби цара на Косову, па најзад и сам погибе са својим господаром и свих седам хиљада бораца, - што нас Црногорце довело у ове крше, - оставивши послије себе славу и част. Владика данило 1814.

Је л' и ово приписано скоро?

Ne, to nije nikakva greška.
No svakako, iz 1714. godine je.

Poslednja izmena:
A otkud znaš da su oduvijek Srbi?
Zato sto su se preselili u vukojebinu na Romaniji gde je vecina rastrkanih sela i zaseoka naseljena iz Crne Gore, valjda bi neko od toliko ljudi sacuvao svest o nekom poreklu koje nije srpsko. Uostalom predak mi je kmetSiman opisan u Andricevoj pripovetci i tad je bio srbin. To je ono sto se prenosi sa kolena na koleno, sa oca na sina, nije kao kod danasnjih "montenegrina" deda bio srbin,otac bio srbin, unuk crnogorac.

Zato sto su se preselili u vukojebinu na Romaniji gde je vecina rastrkanih sela i zaseoka naseljena iz Crne Gore, valjda bi neko od toliko ljudi sacuvao svest o nekom poreklu koje nije srpsko. Uostalom predak mi je kmetSiman opisan u Andricevoj pripovetci i tad je bio srbin. To je ono sto se prenosi sa kolena na koleno, sa oca na sina, nije kao kod danasnjih "montenegrina" deda bio srbin,otac bio srbin, unuk crnogorac.
Zašto se planina onda zove Romanija - ROMA = RIM. Zašto su ti preci živjeli na planini koja nosi ime tebi mrskog Rima đe stoluje tebi mrski papa?

Karađorđevići su porijeklom Klimenti, dakle Albanci.

Постоји и претпоставка да су албанског порекла, мада су многи данашњи Албанци и јавно српског порекла. Сама слава је код данашњих Албанаца од њихових српских предака. Због свега тога сам написао да се не зна тачно одакле су пореклом Карађорђевићи, већ постоји више претпоставки, а они тврде да су Васојевићи.

Постоји и претпоставка да су албанског порекла, мада су многи данашњи Албанци и јавно српског порекла. Сама слава је код данашњих Албанаца од њихових српских предака. Због свега тога сам написао да се не зна тачно одакле су пореклом Карађорђевићи, већ постоји више претпоставки, а они тврде да су Васојевићи.

Vise ne postoji ni pretpostavka .
Pleme za koje se vezuje Karadjordje je u zacetku bilo mahom srpsko , srpski jezik je bio dominantan .
Mnogi su se raselili , ostatak je pod Turcima albanizovan i kasnije je to pleme postalo albansko .
Mada Karadjordjevici nemaju veze sa time , al' ajde i tu teoriju da precesljamo .
Namerno ne spominjem ime plemena.

- - - - - - - - - -

Постоји и претпоставка да су албанског порекла

Jeste li kad videli siptara?- e ako vam Karadjordjevici lice na njih, onda sam i ja siptar jer mi je fizionomija ista kao kod doticnih. I Djokovic je onda siptar.

Ma jok , to su gluposti i podmetacine obicne .

Naravno da se žestoko boriš na toj temi, jer se SANU bori protiv autohtonista, autohtonisti zaluđuju narod, to smeta SANU, autohtonisti vrijeđaju SANU, perfektno se uklapa da i tu braniš stavove SANU.

Ne samo novoromantičara, već i svakog drugog vida pokušaja manipulacije sa srpske strane. To uključuje svim pokušajima suprotstavljanja onih koji bi istorijske činjenice iskrivljavali ili predstavljali nekakvu lažnu sliku, služeći se nenaučnim metodama, zarad političkih ciljeva nacionalističkih motiva. To je glavna razlika između mene i tebe; ja ne gledam u nekoga koje je on nacionalnosti, jer za mene svi smo mi ljudi (i svi mi griješimo, zbog čega i vjerujem u praštanje drugima, tako sam pružao ruku pomirenja i oproštaj drugima, pa i tebi), i interesuje me samo da čujem što se tvrdi, te da to kritički razmotrimo. Volio bih i ti da tako progledaš, i ne doživljavaš sve kroz nekakve prizme nacionalnih konfrontacija crnogorsko-srpskih, i da ne budeš toliko ostrašćen i pristrasan (u prvom redu ne tako zloban i nepristojan prema drugima u komunikaciji).

I ovog puta su na vidjelo izašli prljavi metodi kojima se služiš; eto, selektivno odabereš neke djeliće poruke, i onda predstavljaš jednu krivotvorenu sliku. Citiraću ovdje i dio poruke koji si, nažalost očito vrlo svjesno, izostavio:

Na drugim temama, kao što je ona o poveljama bosanskih srednjovjekovnih vladara i srpskom imenu u njoj, ili o londonskom sporazumu, ali i mnogim drugim, oštro se suprotstavljam svim srpskim nacionalističkim predstavama, koje uključuju anahronističke interpretacije, lingvonacionalizam i mitološke predstave o tobožnjoj (iskonstruisanoj) starini srpskih crkava i manastira po zapadnim krajevima bivše jugoslovenske države. Otvorio sam i temu o Husein-kapetanu Gradaščeviću, gdje sam se suprotstavio srp. nacionalističkim interpretacijama, a koje su usmjerene ka nacionalnim pretenzijama prema Bosanskim muslimanima; slične prirode, na temi o Mehmed-paši Sokoloviću suprotstavio sam se legendarnim predstavama koje zamaskiraju istorijsku realnost i ukazao na to da Sokolović nije najzaslužniji za restauraciju Srpske crkve, pa i da je njegova istorijska uloga bila potpuno suprotna i od onoga što piše u zvaničnim sankcionisanim školskim udžbenicima.

Dake, jasno je da kada se pogledaju ukriveni djelići, slika zapravo potpuno drugačije od onakve kakvu je ti lažno predstavljaš. Ovaj metod prljave borbe, kojom obmanama pokušavaš diskreditovati svoje sagovornike (usljed potpune nemoći posjedovanja ikakve argumentacije, pretpostavljam), je vidljiv i u svakom drugom pristupu, jer njim se služiš i uopšteno u istorijskim razmatranjima, a kako se i dobija ta fantazmagorična iluzija koju si sam sebi izgradio, i u koju si uvjeren da je nekakva realna slika (zasnovana na selektivnom birkanju pojedinih citata, njihovom izvlačenju iz konteksta, te potom nenaučnim metodom i populističkim pristupom izvođenja zaključaka koji iz istih kritički ne proishode).

Ono što mene prilično mnogo buni jeste to što ne znam kako uopšte možeš pomisliti da ti iko može povjerovati, kada je dovoljno svega par klikova i posjedovanje očiju da se uvjere da se jednostavno ne služiš istinom. Jesi li ti svjestan da tako sve ljude oko sebe praviš budalama? :dontunderstand:

Stoga, ovu uvredu sa tvoje strane dodajem na spisku zahtjeva izvinjenja. Pozivam te da, ako si muškarac koji ima bar i trunku časti i odrastao zreli čovjek, izviniš mi se za to što si mi priredio (podsjetiću te, za sve ovo vrijeme, nikakvo izvinjenje sa tvoje strane još uvijek nije stiglo) i na taj način pokažeš da imaš obraza (ja vjerujem u svakoga čovjeka, da ima nade).

Ja sam u prethodnom odgovoru upućenom tebi naveo izvanredan dokaz, a ima ih još mnogo da si ti čovjek zadatka SANU na ovom forumu, pokazao sam kako na čvrste činjenice odgovaraš besmislenim teorijama (useljenike u USA je etnolog nacionalno popisivao, bez njihove saglasnosti :hahaha:)
Prema tome, ako sam personalizovao, onda sam potkrijepio zašto to radim.

Postavljao sam ti naučne rasprave američkih stručnjaka, i pozivao se na samu kancelariju, sa kojom sa bio u kontaktu. Ne znam šta je tu teško razumjeti; jedino možda možemo reći ako je SAD zapravo samo organ manipulacije SANU-a, onda može biti nekakve istine u tome što ti tvrdiš... :think: :eek: :lol: Ako ti nešto smeta, idi i kontaktiraj te ljude (npr. Berija Morena, bibliotekara i arhivara zaduženog upravo za to pitanje) i \ali se njima. Reci njima da propagiraju besmislene teorije o svojim precima, itd...

Uzgred prestani mi ubacivati da sam rekao da je neki USA etnolog popisivao išta bez saglasnosti; već sam obrazložio kako to činjeno, i kako je bilo ocijenjivano. Nisu to bili školovani etnolozi. Rubrike su popunjavali parobrodni oficiri. A ti nisi potkrijepio ništa; šta ti je toliko teško da razumiješ da je od poznog XIX stoljeća do kraja Drugog svjetskog rata u SAD praktikovan za imigrante racial/ethnic profiling, te da je to bila posljedica istoga? :dontunderstand:

Moje originalno pitanje, koje si ti izgleda pokušao zamjenom teme zaobići i podmetnuti jednu drugu (da li mo\da zbog toga što si i sam svjestan da su tvoje optužbe na moj račun - neosnovane?), i dalje stoji: šta sam ja falsifikovao oko Petra I? Da čujemo obrazloženje ili izvinjenje! :rtfm:

Nijesam rekao da te SANU plaća. Dakle ovako je to bilo. Kao profi istoričar, dakle čovjek koji je završio fakultet za istoriju i ima solidno predznanje, sreo si se prije neđe 7-8 godina sa nekim značajnim dasom iz SANU i on ti je rekao:
"Slavene" ti si mlad imaš energije, znaš oko kompjutera i interneta. Čuli smo da se na internetu propagira dukljanska priča koja negira srpstvo i to se propagira vrlo energično i uspješno. Možeš li da se malo suprostaviš tome, mi imamo svu potrebnu literaturu koja je objavljivana, pa se možeš služiti time. Trudi se da sagovornika koji brani crnogorstvo diskvalifikuješ na svaki način i svim sredstvima.
Tebi je IMPONOVALO, što je razumljivo, da ti neko iz SANU povjeri takav zadatak i bačio si se na posao i ti to ne radiš zbog para, ali svakako imaš neke koristi, makar u SANU imaš dobar tretman, a to nije male stvar.

:eek:
Ne znam kako ti ovako nešto uopšte može pri zdravoj svijesti padati na pamet; molim te da, ako zaista imaš takve konstrukcije (a ovo nije pokušaj nekakve baš glupave šale, ili još jedne u nizu provokacija sa tvoje strane), ipak ih suzdržiš za sebe, jer mi se čini da ne razmišljaš o tome kakav utisak odaješ drugima...
Nemam nešto posebno puno lijepih riječi o SANU današnjice, tako da ni na osnovu vođenja iskustva mojih pisanja na ovom forumu, ne može biti ikakvog realnog utemeljenja u tvojoj rekonstrukciji zamišljenog događaja. Kritirač sam uvijek bio nacionalističke struje u SANU, posebno Vasilija Krestića, koji se nažalost i dan-danas nalazi na čelu Akademijinoga istorijskog odjeljenja.

Prvi tvoji postovi na forumu su bili upućeni meni, jer zbog mene si se i registrovao na ovom forumu, i svim drugim forumima. Tvoja akcija prema meni sadržI služenje istinom, poluistinom, neistinom i nebulozama. Tvoja akcija prema meni sve vrijeme sadrži i neprestano traženje da se banujem i neprestano varanje prisutnih na forumima - kako trolujem. Zatim, još me i proglašavaš rasistom i učesnikom nacističkih foruma. Napisao si do sad desetine analiza o meni, ja sam iskreno iznenađen koliko ti razmišljaš o meni. Sigurno sam među 5 osoba o kojima najviše u životu razmišljaš mogao bi da napraviš jedan priručnik o meni, zaista dosta si stvari o meni dobro popamtio, ali bi ti tu naravno dodao i klevetanje i blaćenje.
Svaki normalan čovjek kojega sabijem u ćošak dokazima zaćuti, osim ti, jer ti NIJE NAREĐENO DA SE BAVIŠ NAUKOM VEĆ DA SE BORIŠ PROTIV CRNOGORSKE NACIJE, ŠTO JE VJEČITA OPSESIJA SANU!

Dakle, onaj ko misli kako je SANU poslije 150 godina svakodnevnog bavljenja propagandom ispustila da se bavi i propagandom na internet forumima, taj je mnogo naivan.

Moram te obavijestiti da ipak preveliku važnost sebi pripisuješ; moje učešće na forumu je motivisano mnogim drugim činiocima, a ne samo tobom. Ima dosta neistinih informacija koje se na ovom forumu plasiraju; iako možda najveći broj dolazi sa tvoje strane pojedinačno, mnogo drugih postoji. Sada se iskreno ne mogu sjetiti koji je baš direktni povod moje registracije i priključenja na forum, tako da je vrlo moguće da si zaista u pravu. Ja kada vidim da se neko služi krivotvorenjima, ili pak direktnim neistinama, to meni mnogo zasmeta, jer internet, nažalost, postaje leglo dezinformisanja. Tvoja aktivnost na njemu upravo je jedan od primjera njegove negativne strane. Kada neko pušta netačne informacije, može se naći neko drugi ko preko njega biva zaveden, i tako se šire zablude i stvaraju izmitologizovane predstave. Tokom svih ovih godina jesam srijetao nekolicinu ljudi za koje se čini da su, bar na prvi pogled, premišljali se da ima istine negdje u tome što ti pišeš. Naravno, danas se više takvi ljudi uglavnom ne mogu naći, jer smo uspješno manje-više sve tvoje konstrukcije i ja i pojedini drugi forumaši, razobličili i razbili, tako da se ne može više naći dosta ljudi koji bi na njih nasjeli (svako ko iskoristi Google pretraživač, vrlo će lako pronaći i tvoje diskusije u kojima je naučna metodologija odstranila neutemeljenosti i fabrikacije od istorijske stvarnosti).

Takođe, priznaću ti i da ima istine u tome posljednjem što si napisao u još jednom aspektu - ti zaista jesi dobrim dijelom bio moj centar pažnje u proteklo vrijeme. Možda je broj ljudi na svjetskoj mreži koji su mi privukli toliko pažnje zaista jednocifren (ti si predložio oko pet). To je potpuno tačno, ali to je zbog toga što si, evo sad ću ti prvi puta priznati, ti bio i predmet mog istraživanja. Naravno, svi podaci su bili zaštićeni, tako da ništa što znam o tebi a što aludira na privatne informacije nisam nigdje zapisao (samo sam se isključivo skoncentrisao na sadržinu tvojih poruka). Ti si mi poslužio kao prototipni primjer mitomana koji učestvuje na forumima, čovjeka koji je zaluđen određenim konstrukcijama i čija su pisanja najvećim dijelom oslobođena naučne metodologije, te koji se služi strastveno propagandnim promovisanjem svojih tvrdnji.
Ako si zbog toga uvređen ili se osjećaš malo zamorčetom, meni je stvarno žao, ali ne bi trebalo nikoga da kriviš drugoga do samoga sebe, jer si sopstvenim riječima pružio materijal za tako nešto. Sa moje strane ti upućujem iskreno izvinjenje zbog toga to nismo pričali direktnije o tome, ali shvati, svaki moj očajnički pokušaj da ostvarim jasnu komunikaciju sa tobom se svršavao jalovo. Nebrojeno puta sam ti pisao, htio civilizovano komunicirati, ali svaki puta bi se to završilo tako što bi ti većinu samo jednostavno izignorisao, ili pričao o brabonjcima, nekakvog babologiji, brbljao o SANU, SPC ili slično (znači napamet naučene mantre), i nikakve racionalne komunikacije nije se moglo ostvariti - posebno poslije čitavoga niza uvreda koje si iznosio (i očito nastavljaš da iznosiš) na moj račun, a za koje nikakvo izvinjenje još uvijek nije stiglo.

Istina je i da sam predlagao tvoje banovanje sa ovog foruma, utemeljen na činjenici da si ti stvorio čitavi niz korisničkih naloga, od kojih bi svaki na kraju bio banovan.
Kada neko otvori novi nalog, to znači da prkosi Pravilniku Foruma i njegovoj Administraciji. Dakle ti si mogao pisati emailom ili drugim vidovima kontakta, zatražiti izvinjenje i zamoliti uklonjenje bana. Umjesto toga, ti si se poslužio jednostavno prevarom. I šta je nejasno oko toga što sam se ja založio za to da ti se i novi nalog banuje, zahtijevajući od tebe da poštuješ Pravilnik i odluke moderacije, a ukoliko se sa njima ne slažeš, suprotstaviš im se na adekvatni način (pri čemu, u isto vrijeme, podržao bih podizanje bana na tvom starom nalogu)? :dontunderstand:

Što se tiče tvojih komentara da se zapravo ja služim svim onim što ti činiš, ne mogu ništa posebno reći sem da je to vrlo bezobrazno sa tvoje strane. Nikada se ja nisam služio klevetama protiv tebe (što ti jesi protiv mene, kao što sam nekoliko redaka iznad ukazao), niti ti ime blatio neopravdano. Svagdje ja sam se koncentrisao vrlo jasno na stvari koje ti pišeš. Mene zanima sadržina i kritika iste, a ti vječito pokušavaš sve diskusije preokrenuti sa izvora i tematike, na ad hominem pristup, napadajući svoje korisnike za nekakve teorije zavjera u kojima učestvuju sa SANU i SPC, u nečemu što se može interpretirati jedino kao, a i to sam već bio naglasio, nemoć nedostatka argumenata.
To se može vrlo jasno prikazati i na ovoj temi: kako smo počeli? Tako što si me ti optužio da sam podmetnuo Sv. Petru Cetinjskom nešto što on, po tebi, nikada nije napisao. I umjesto sada da pričamo o tome, ti si samo zaćutao - ikakvo izvinjenje sa tvoje strane je izostalo - i čitavu diskusiju preokrenuo na lične napade na moj račun. I ko onda ovdje bježi od argumentovane diskusije u napade na svoje diskutante u napadanje svojih diskutanata. Dakle ti si taj koji je započeo ovo svim klevetanjima i lažima, mjesto da civilizovano diskutujemo, a mene forsirao da se odbranim i pokažem koliko nema istine u tome što ti pišeš (i koliko se, zapravo, mnogo od toga što bacaš na moje ime može zapravo primijeniti za tebe). No, kao što sam napisao, ja vjerujem u ljude i kao gest dobre volje, još jednom ti pružam ruku pomirenja, da zakopamo sjekire.

Ukoliko doživiš neuspjeh u dokazivanju svojih tvrdnji, ili odbiješ oba navedena, neka bude zapisano da ćeš u budućnosti biti poznat kao Dukljanin Lažov - kao osoba koja odbija učešće u diskusiji i, suočen sa nemoću nedostatka argumenata, napada svoje sagovornike služeći se klevetama i lažima. A ove poruke ću snimiti tako da ću svaki puta kada budem zapisivao taj opisni pridjev (ukoliko ga zaslužiš) moći da stavljam direktni link na nj, da se ne pomisli da (nalik tebi) kršim Pravilnik Foruma. :rtfm:

P. S. Inače, vrlo brzo bi trebalo da postavim izvor prema kome bi trebalo da piše su se Srbi bunili što su kasnije saznavali da su, kada su provjeravali manifeste, bili upisivani kao 'Crnogorci', 'Bosanci' i slično pod rasa/narod (umjesto Servian).

Od uvek. Daj validan dokaz da nije tako

Ne budu isključiv. Prvi spomen termina Kuč u vidu prezimena javlja se u Dečanskoj hrisovulji iz 1330. godine - u katunu Arbanasa pod vođstvom Lješa Tuza imamo izvjesnog Petra Kuča.

Nego da ne idemo baš toliko u prošlost, evo nešto iz relativno novijeg vremena:

Kuci-pisu-1708-godine-1.jpg

Ne budu isključiv. Prvi spomen termina Kuč u vidu prezimena javlja se u Dečanskoj hrisovulji iz 1330. godine - u katunu Arbanasa pod vođstvom Lješa Tuza imamo izvjesnog Petra Kuča.

Nego da ne idemo baš toliko u prošlost, evo nešto iz relativno novijeg vremena:

Kuci-pisu-1708-godine-1.jpg

Malo je konfuzno ovo slozices se ?
Prvo pisu na srpsom jeziku , drugo nije sasvim jasno da li su u nekakvoj sprezi ili dogovoru kuci (Srbi) i Arbanasi , ili se jednako pod jednim imenom predstavljaju .
U ranijem pismu prave jasnu razliku izmedju brdjana i crnogoraca , dakle po tome brdnjani nisu crnogorci ( moze i tako da se tumaci) ....Vrlo je konfuzno .
Sto se samih Kuca tice vecina ih jeste srpskog porekla , naravno da postoji i Arbanaski deo , ili bolje receno upliv .
Isto je i sa jos nekim plemenima koja su danas arbanaska , kao Klimenti , koji su nekada govorili srpskim jezikom itd.
Ja nikada nisam sporio Arbanase , bas naprotiv moja teza jeste bila i ostace , ono sto se pominje kao narod u Cg jesu upravo u maloj kolicini Arbanasi , Latini i Srbi kao glavnica

Back