Prvi tvoji postovi na forumu su bili upućeni meni, jer zbog mene si se i registrovao na ovom forumu, i svim drugim forumima. Tvoja akcija prema meni sadržI služenje istinom, poluistinom, neistinom i nebulozama. Tvoja akcija prema meni sve vrijeme sadrži i neprestano traženje da se banujem i neprestano varanje prisutnih na forumima - kako trolujem. Zatim, još me i proglašavaš rasistom i učesnikom nacističkih foruma. Napisao si do sad desetine analiza o meni, ja sam iskreno iznenađen koliko ti razmišljaš o meni. Sigurno sam među 5 osoba o kojima najviše u životu razmišljaš mogao bi da napraviš jedan priručnik o meni, zaista dosta si stvari o meni dobro popamtio, ali bi ti tu naravno dodao i klevetanje i blaćenje.
Svaki normalan čovjek kojega sabijem u ćošak dokazima zaćuti, osim ti, jer ti NIJE NAREĐENO DA SE BAVIŠ NAUKOM VEĆ DA SE BORIŠ PROTIV CRNOGORSKE NACIJE, ŠTO JE VJEČITA OPSESIJA SANU!
Dakle, onaj ko misli kako je SANU poslije 150 godina svakodnevnog bavljenja propagandom ispustila da se bavi i propagandom na internet forumima, taj je mnogo naivan.
Moram te obavijestiti da ipak preveliku važnost sebi pripisuješ; moje učešće na forumu je motivisano
mnogim drugim činiocima, a ne samo tobom. Ima
dosta neistinih informacija koje se na ovom forumu plasiraju; iako možda najveći broj dolazi sa tvoje strane pojedinačno, mnogo drugih postoji. Sada se iskreno ne mogu sjetiti koji je baš
direktni povod moje registracije i priključenja na forum, tako da je vrlo moguće da si zaista u pravu. Ja kada vidim da se neko služi krivotvorenjima, ili pak direktnim neistinama, to meni mnogo zasmeta, jer internet, nažalost, postaje
leglo dezinformisanja. Tvoja aktivnost na njemu upravo je jedan od primjera njegove negativne strane. Kada neko pušta netačne informacije,
može se naći neko drugi ko preko njega biva zaveden, i tako se šire zablude i stvaraju izmitologizovane predstave. Tokom svih ovih godina
jesam srijetao nekolicinu ljudi za koje se čini da su, bar na prvi pogled, premišljali se da ima istine negdje u tome što ti pišeš. Naravno, danas se više takvi ljudi uglavnom ne mogu naći, jer smo uspješno manje-više sve tvoje konstrukcije i ja i pojedini drugi forumaši, razobličili i razbili, tako da se ne može više naći dosta ljudi koji bi na njih nasjeli (svako ko iskoristi
Google pretraživač, vrlo će lako pronaći i tvoje diskusije u kojima je naučna metodologija odstranila neutemeljenosti i fabrikacije od istorijske stvarnosti).
Takođe, priznaću ti i da ima istine u tome posljednjem što si napisao u još jednom aspektu -
ti zaista jesi dobrim dijelom bio moj centar pažnje u proteklo vrijeme. Možda je broj ljudi na svjetskoj mreži koji su mi privukli toliko pažnje zaista jednocifren (ti si predložio oko
pet). To je potpuno tačno, ali to je zbog toga što si, evo sad ću ti prvi puta priznati, ti bio i
predmet mog istraživanja. Naravno, svi podaci su bili zaštićeni, tako da ništa što znam o tebi a što aludira na privatne informacije nisam nigdje zapisao (samo sam se isključivo skoncentrisao na
sadržinu tvojih poruka). Ti si mi poslužio kao
prototipni primjer mitomana koji učestvuje na forumima, čovjeka koji je zaluđen određenim konstrukcijama i čija su pisanja najvećim dijelom oslobođena naučne metodologije, te koji se služi strastveno propagandnim promovisanjem svojih tvrdnji.
Ako si zbog toga uvređen ili se osjećaš malo zamorčetom, meni je stvarno žao, ali ne bi trebalo nikoga da kriviš drugoga do samoga sebe, jer si sopstvenim riječima pružio materijal za tako nešto. Sa moje strane ti upućujem iskreno izvinjenje zbog toga to nismo pričali direktnije o tome, ali shvati, svaki moj
očajnički pokušaj da ostvarim jasnu komunikaciju sa tobom se svršavao jalovo. Nebrojeno puta sam ti pisao, htio civilizovano komunicirati, ali
svaki puta bi se to završilo tako što bi ti većinu samo jednostavno izignorisao, ili pričao o brabonjcima, nekakvog babologiji, brbljao o SANU, SPC ili slično (znači napamet naučene mantre), i nikakve racionalne komunikacije nije se moglo ostvariti - posebno poslije čitavoga niza uvreda koje si iznosio (i očito nastavljaš da iznosiš) na moj račun, a za koje
nikakvo izvinjenje još uvijek nije stiglo.
Istina je i da sam
predlagao tvoje banovanje sa ovog foruma, utemeljen na činjenici da si ti stvorio
čitavi niz korisničkih naloga, od kojih bi
svaki na kraju bio banovan.
Kada neko
otvori novi nalog, to znači da
prkosi Pravilniku Foruma i njegovoj Administraciji. Dakle ti si mogao
pisati emailom ili
drugim vidovima kontakta, zatražiti izvinjenje i zamoliti
uklonjenje bana. Umjesto toga, ti si se poslužio jednostavno prevarom. I šta je nejasno oko toga što sam se ja založio za to da ti se
i novi nalog banuje, zahtijevajući od tebe da poštuješ Pravilnik i odluke moderacije, a ukoliko se sa njima ne slažeš, suprotstaviš im se na adekvatni način (pri čemu, u isto vrijeme,
podržao bih podizanje bana na tvom starom nalogu)?
Što se tiče tvojih komentara da se zapravo
ja služim svim onim što ti činiš, ne mogu ništa posebno reći sem da je to vrlo bezobrazno sa tvoje strane.
Nikada se ja nisam služio klevetama protiv tebe (što ti
jesi protiv mene, kao što sam nekoliko redaka iznad ukazao), niti ti ime blatio neopravdano.
Svagdje ja sam se koncentrisao vrlo jasno na stvari koje
ti pišeš. Mene zanima
sadržina i
kritika iste, a ti
vječito pokušavaš sve diskusije preokrenuti
sa izvora i tematike, na
ad hominem pristup, napadajući svoje korisnike za nekakve teorije zavjera u kojima učestvuju sa SANU i SPC, u nečemu što se može interpretirati jedino kao, a i to sam već bio naglasio,
nemoć nedostatka argumenata.
To se može vrlo jasno prikazati i na ovoj temi: kako smo počeli?
Tako što si me ti optužio da sam podmetnuo Sv. Petru Cetinjskom nešto što on, po tebi, nikada nije napisao. I umjesto sada da pričamo
o tome, ti si samo zaćutao -
ikakvo izvinjenje sa tvoje strane je izostalo - i
čitavu diskusiju preokrenuo na lične napade na moj račun. I ko onda ovdje
bježi od argumentovane diskusije u napade na svoje diskutante u napadanje svojih diskutanata. Dakle
ti si taj koji je započeo ovo svim
klevetanjima i
lažima, mjesto da civilizovano diskutujemo, a mene forsirao da se odbranim i pokažem koliko nema istine u tome što ti pišeš (i koliko se, zapravo, mnogo od toga što bacaš na moje ime
može zapravo primijeniti za tebe). No, kao što sam napisao, ja
vjerujem u ljude i kao gest dobre volje, još jednom ti pružam
ruku pomirenja, da zakopamo sjekire.
Ukoliko doživiš neuspjeh u dokazivanju svojih tvrdnji, ili odbiješ
oba navedena, neka bude zapisano da ćeš u budućnosti biti poznat kao
Dukljanin Lažov - kao osoba koja odbija učešće u diskusiji i, suočen sa nemoću nedostatka argumenata, napada svoje sagovornike služeći se
klevetama i
lažima. A ove poruke ću snimiti tako da ću svaki puta kada budem zapisivao taj opisni pridjev (ukoliko ga zaslužiš) moći da stavljam direktni
link na nj, da se ne pomisli da (nalik tebi) kršim Pravilnik Foruma.
P. S. Inače, vrlo brzo bi trebalo da postavim izvor prema kome bi trebalo da piše su se Srbi bunili što su kasnije saznavali da su, kada su provjeravali manifeste, bili upisivani kao 'Crnogorci', 'Bosanci' i slično pod rasa/narod (umjesto
Servian).