Димитровград од сутра постаје званично и Цариброд

Простудирај ти боље.

Грешиш.Није за бугарски књижевни језик узет дијалекат шоплука већ дијалекат из централне Бугарске.Већ сма написао да се доста Бугара у Србији аслимиловало у Србе.

Da,asimilovali su se..relativno kasno..isto kao sto su I Bugari asimilovali Srbe s njihove strane granice ..I u cemu je sad problem? Ja ne pokusavam biti veci Srbin od nekih koji mozda i imaju vise prava na to ali ti kao da si potomak Asparuha iako s njegovim potomcima sem nacionalne svesti ne delis nista zajednicko

Знам и ја шта су генетски Срби, не мораш то ником да објашњаваш линија разграничења Срба и Бугара односно генетских Словена и несловена који говоре словенским језиком се налази овде:

Bgmap_yat.png

Ово је соме јатова граница.

Знам и ја шта су генетски Срби, не мораш то ником да објашњаваш линија разграничења Срба и Бугара односно генетских Словена и несловена који говоре словенским језиком се налази овде:

Bgmap_yat.png

Оваквих небулозних карата код бугарских националниста имаш колико хоћеш.Углавном они границу праве негде на половини Србије.Ајде одај нам тајну шта су то генетски Срби.Они у Жагубици,србизирани Цигани у Бојнику,словенизирани Албанци у Кучима и Васојевићима,словенизрани Цинцари Мики Манојловић,Ташко Начић.Бранислав Нушић,Михајло Пупин,Димитрије Цинцар-Јанковић или србизирани Бугарин Никола Пашић.

Није само Душан столовао у Скопљу. Скопље је било престоница краљевине Србије од 1282. и имате част да је ту крунисан један цар и проглашен један од најстаријих устава на свету. А источнохерцеговачким је говорила Прилепска владајућа породица "македонца" Крали Марка.

Pa i kazem, po tom logikom, znaci porodica "doseljena" iz Hercegovine, stolovala u Prilepu...znaci njihov "maternji istocno hercegovacki", fakat nije bio "autohton", u toj zemlji, Brsjaka...( Berzita}..a koje su jezicne razlike bile izmegu slovenskih jezika, dijalekata tada, tesko je ustanoviti...sto ponovo daje nebuloznu crtu , bilo kakvom opravdanju savremenom istorijskom svojatanju..
Kraljevic Marko, ili Krale Marko ili Kralot Marko kako kome :D od Mrnjavcevica je istorijsko epski lik deo bastine vise naroda..:) niti prvi niti poslednji, daleko od toga..
Inace ako otvorimo temu cijim je sve to drzavama Skoplje, (druge mk. gradove ne spominjem), bio glavni grad..ili adm. centar, od ranog srednjeg veka veka pa nadalje, pa sve do 19 veka u borbi za crkovno prosvetnu slobodu balkanskih naroda ..eto balkanske papazjanije.., u vremenskim periodima od Justinijana, pa preko Vasilija drugog pa Petra Dejana, Gorgi Vojteha, onda se I Grci i Bugari, na isto mogu pozivati, samo procitaj pa vidi...Inace striktno ako govorimo o Skoplju valjda niko ne prevazilazi Justinijana, sto se tice "skopljanaca" :mrgreen:

Da,asimilovali su se..relativno kasno..isto kao sto su I Bugari asimilovali Srbe s njihove strane granice ..I u cemu je sad problem? Ja ne pokusavam biti veci Srbin od nekih koji mozda i imaju vise prava na to ali ti kao da si potomak Asparuha iako s njegovim potomcima sem nacionalne svesti ne delis nista zajednicko

Аспарух је мој добар другар а Крум брат од стрица.::DТи не схваташ да Бугари не сматрају само прабугаре за своје потомке.Бугари су осим тих прабугара потомци и Словена и Трачана а и других неких народа.Ништа није другачије ни што се тиче Срба а ни једног другог народа на Балкану.Ја сам Бугарин.Сви моји преци уназад колико ја знам а знам доста су били национално Бугари.Себе сматрам веома толерантим човеком коме није толико битно ко је које нације већ какав је човек.Ови моји коментари су на неки начин контрирање размишљану које се укоренило у Србији да су Срби настали пре амеба и да су генетски најчистија и историјски најисправнија нација што у суштини није тако.Моје контрирање има на неки начин циљ да разбуди националне романтичаре из њихових снова и да почну мало реалније да сагледавају ствари.То ће бити добро и за њих и за њихов народ а у крајњем случају и за све народе на Балкану.Ништа се Срби и Бугари нити генетски разликују толико нити по неком другом параметру.Два народа као и сваки други народ на Балкану .

Poslednja izmena:
Оваквих небулозних карата код бугарских националниста имаш колико хоћеш.Углавном они границу праве негде на половини Србије.Ајде одај нам тајну шта су то генетски Срби.Они у Жагубици,Цигани у Бојнику,словенизирани Албанци у Кучима и Васојевићима,словенизрани Цинцари Мики Манојловић,Ташко Начић.Бранислав Нушић,Михајло Пупин,Димитрије Цинцар-Јанковић или србизирани Бугарин Никола Пашић.

Ово није српска карта, него бугарска лингвистичка карта рефлекса Јат-а. Лево од линије дијалекти на бази српског језика, десно од линије цигани који су приучили језик.

Ово није српска карта, него бугарска лингвистичка карта рефлекса Јат-а. Лево од линије дијалекти на бази српског језика, десно од линије цигани који су приучили језик.
Ова карта не раздваја Бугаре по пореклу већ по дијалекту на источне и западне дијалекте.Никаква база српског језика се не помиње.То су твоји снови.Лепо сам ти већ написао да национални романтизам може понекад да изазове халуцинације.Као што ти се од Трнова привиђа Трн тако ти се из ове карте привиђа база српског језика.Када се већ позиваш на бугарске лингвистичаре што ниси поставио и ову њихову карту распрострањености бугарских дијалеката.Она ти се мање свиђа?
800px-Bulgarian_dialect_map-yus.png

Poslednja izmena:
Ова карта не раздваја Бугаре по пореклу већ по дијалекту на источне и западне дијалекте.Никаква база српског језика се не помиње.То су твоји снови.Лепо сам ти већ написао да национални романтизам може понекад да изазове халуцинације.Као што ти се од Трнова привиђа Трн тако ти се из ове карте привиђа база српског језика.

Да, заборавих, Бугари су примили језик од "непознатог словенског" племена.

Леле мајко, лево од ове линије су екавци, десно ијекавци, тј. јакавци, то што пишеш везе с везом нема.

Леле мајко, лево од ове линије су екавци, десно ијекавци, тј. јакавци, то што пишеш везе с везом нема.

Има само нећеш да укључиш мозак, ови десно не могу да промене језик за милион година. Исто као и Загорци.

Back