Naravno da uspeva. Nikakav problem i da kod svih koji imaju tip 2 isto tako uspesno deluje. Zapravo je sve prosto. Puno merenja ali pod uslovom da se svako merenje belezi u svesku samokontrole (navesti sve u vezi obroka, jako bitno!) tako da se posle par meseci ima odlican pregled kako koja vrsta hrane i namirnica deluje na SUK. Onda je prosto, samo dodati fizicku aktivnost i sve je ok.
Prvi dan bez insulina,subota naste 5,3 posle obroka do 7,2.
Drugi dan bez insulina naste 5,2 posle obroka cemo videti, za rucak planiram malo nesto sa rostilja...
Drugi dan bez Insulina, rucak cevapi sa dosta luka, komada 5 merenje = 6,4. Sto se rostilja tice, sveska samokontrole kaze, uvek je bilo merenje od 5,1 do 6,8. Rostilj samo sa pravog rostilja na cumur. One varijante sa plotnom na plin inace nisam nikada voleo to m...i je kao iz tiganja. Znaci merio sam sve sa rostilja, cak i rolovana dzigerica, rolovano belo meso, punjena pljeskavica... Sve je uvek bilo u tom okviru merenja. Videcemo za ostalo. Da... meni je potpuno dovoljna kolicina od 5 cevapa. Nekada bez 30 nisam imao rezona da sedam za sto!
I tako... Nije lose procitati ono sto sam ranije napisao. Ali nije pravilo da ono sto meni, mom organizmu prija, odgovara moze bukvalno da se primeni za druge. Samo je princip kojim sam se vodio sigurno delotvoran. I jos jednom, rec je o Diabetes-u Tip 2. Tip 1 je sasvim druga prica!
Pozdrav!