Дијабетес - крепавам!

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Људи пре седам дана сам вадиЈо крв ! Шећер на ПРАЗАН СТОМАК 15 !!!! После оброка 22 !!! Толики ми је био са 146 кг а сад имам 120 и опет исто. Скратио сам желудац. Једем сасвим нормално или мање од нормалног и опет ништа. Лечим се од хипотиреозе од 2006. год. Од тада имам проблем са дијабетесом тип 2. Моје прво питање.....како до сада толики шећер није узео свој данак у организму и друго питање......кад ће почети да га узима !! Ах да....да ли би се шта променило ако бих липосукцијом и затезањем коже извадио нпр. 10-12 кг ?
Dijabetes revolucijaFacebookhttps://www.facebook.com › Facebook Groups

Da i bas u tih 100g pojedes ono sta najvise volis sta ni pod razno ne smes,jel moguce da lekari ne kazu nesto i ne pitaju sta jedes
Био сам 15 дана у КЦС Србије пре више година на темељном испитивању код неке веома уважене Професорке Бркић код које се преглед заказује шест месеци унапред. Имао сам сваки дан по шест вађења крви. На крају ми она каже: "Није ти овај дијабетес од хране. Пратили смо те, не можеш ти од једног комада куване пилетине без соли и парче леба од 30 грама да ти скочи шећер са 6 на 18 у року од сат времена и у другом сату да ти спадне са 18 на 6 јединица". А нпр. тад сам имао 150 кг. А сад имам 118 кг и притом се чак стање и погоршало јер сам неко јутро пре оброка имао 14 а после оброка 21. У мом организму јеббе луд збуњеног.

vežbaš li?

postoje neke stvari kod dijabetesa koje samo vežba može
Па кажем ти.....бавио сам се више година планинарењем кад сам имао близу 150 кг и возио собни тренажер. Нпр. ја са 135 кг дођем на 105 и шећер буде 6 пре оброка то је онај најмањи....јутарњи....а кад једем оде на 12 и више. Ишао сам ја горе на Чиготу пошто живим близу (Ужице) али и они ми дају Глуформин и то је то. Никаква посебна испитивања.

Odnekud si nabio 120 kila, laksi sam od tebe 40 kila. Mozda nije kolicinski, ali negde nabijas kalorije...
Ма имао сам ја 148 једно време. Сад имам 118 на механичкој и 120 на дигиталној ваги. Једем не више од 2000 кал. на дан. Пре сам сваки дан имао кардио тренинге али ми скоро кардиолог радио ултра звук срца и забранио да више то радим због срчаних залистака. Шетња ми је најбоља. Само што сам се сад улењио. А и нешто ми мрско кад шетам по топлом. Смета ми знојење. Нервира ме топлина.

Био сам 15 дана у КЦС Србије пре више година на темељном испитивању код неке веома уважене Професорке Бркић код које се преглед заказује шест месеци унапред. Имао сам сваки дан по шест вађења крви. На крају ми она каже: "Није ти овај дијабетес од хране. Пратили смо те, не можеш ти од једног комада куване пилетине без соли и парче леба од 30 грама да ти скочи шећер са 6 на 18 у року од сат времена и у другом сату да ти спадне са 18 на 6 јединица". А нпр. тад сам имао 150 кг. А сад имам 118 кг и притом се чак стање и погоршало јер сам неко јутро пре оброка имао 14 а после оброка 21. У мом организму јеббе луд збуњеног.
Ja jos nisam sreo lekara da mu se dijagnoza pogodi s drugim

Najvažnije je da prestane džigorija.
To te razjeda

Šetnja, redukovana ishrana i terapija.
Čitam spominje se sečenje želuca. Ok ako je zbog ugroženog zdravlja (i po savetu dr) ali zadnjih godina sve više ljudi seče želudac jer nemaju karakter da sami skinu kilograme. To uopšte nije bezazlena operacija.
To je sve prošlost.
Čovek je pored svega i dalje u problemu.
Šećer razara.
Moje iskustvo je da čovek treba da se pre svega dobro odmori.
Da pije lekove i sluša lekare.
Pored toga da prestane da maltretira svoj organizam.

Batali posao, kuću, sve.
U prirodu i samo lagane šetnje.
Kao Hajdi.

Obratiti pažnju na tekst.

Inače podela dijabetesa se vrši na dosta složeniji način , postoji više vrsta dijabetesa, a tip 1 i tip 2 bi bila samo prosta podela. Kod tipa 1 pankreas , odnosno njegove beta ćelije ne luče inuslin - tako da ga praktično nema u krvi i mora da se unosi insulin potkožno.

Dijabetes nije prepreka ni da se neko bavi ozbiljnije sportom, potrebna je samo dobra regulacija , poznavanje svog organizma i disciplina što se ishrane tiče i ako se dobro reguliše šećer u krvi uopšte ne utiče na kvalitet i dužinu života.
Potrebno je " uhvatiti" bolest na vreme , i neke promene su reverzibilne u startu. Prvi pokazatelj da nešto nije u redu sa regulacijom šećera je postprandijalna glikemija - 2 h posle jela , jer se to prvo menja , ne šećer na gladno.

Nije prošlost, skraćen mu je želudac.
Nemam dijabetes ali poznajem ljude koji žive već decenijama sa njim. Pored terapije mora ishrana biti adekvatna.
Mislio sam na operaciju.
Odrađena je i to je prošlost.
Diabetes jeste budućnost.
To što kažeš o ishrani i terapiji jeste nešto što treba isprobavati.
Е код ове жене сам био на испитивању.

:ok:

Знам да ми је ова Професорка рекла да ми је инсулин заробљен у масним наслагама и да би шећер био мањи када бих смршао. Ето, смршао сам 30 кг а он опет дивља. Остаје ми још само липосукција и вишак коже. То планирам за фебруар. Ако то одрадим баш ће ме занимати колики ће бити ниво шећера у крви ако ми изваде како бих ја волео једно 10 % телесне тежине. Чуо сам да толико може да се одстрани.

Људи пре седам дана сам вадиЈо крв ! Шећер на ПРАЗАН СТОМАК 15 !!!! После оброка 22 !!! Толики ми је био са 146 кг а сад имам 120 и опет исто. Скратио сам желудац. Једем сасвим нормално или мање од нормалног и опет ништа. Лечим се од хипотиреозе од 2006. год. Од тада имам проблем са дијабетесом тип 2. Моје прво питање.....како до сада толики шећер није узео свој данак у организму и друго питање......кад ће почети да га узима !! Ах да....да ли би се шта променило ако бих липосукцијом и затезањем коже извадио нпр. 10-12 кг ?
Osim terapije lijekovima, preporučio bih apsolutno curaline (doduše košta oko 60 eura mjesečno):

https://curalife.ba/

https://curalife.rs/

Poslednja izmena:
Сувише озбиљне ствари за тражење савета преко интернет-форума.Треба да притиснеш изабраног лекара и ендокринолога, да изврше сва потребна испитивања и кориговања терапије док ти не потрефе терапију/дијету на коју твој организам реагује адекватно.

@faraonn
Нисам са цитираном поруком ништа лоше мислио,
дабогда живео 200 година,
мада, лоше је зазвучало оно "мирно сачекај смрт" !
Мислио сам Мирно проживи остатак живота !

1. Мораш редовно узимати преписану терапију

2. Мораш се ослободити неких намирница (слаткиша тотално) и свести килажу на висина минус 100.

Када то учиниш мирно сачекај смрт, она још никога није заобишла.

@faraonn
Нисам са цитираном поруком ништа лоше мислио,
дабогда живео 200 година,
мада, лоше је зазвучало оно "мирно сачекај смрт" !
Мислио сам Мирно проживи остатак живота !

1. Мораш редовно узимати преписану терапију

2. Мораш се ослободити неких намирница (слаткиша тотално) и свести килажу на висина минус 100.

Када то учиниш мирно сачекај смрт, она још никога није заобишла.
Био сам на неком апарату где су ми рекли да имам 88 кг костију и мишића, и да на то морам имати минимум још 10-15 % масних наслага од те тежине. После ми је нутрициониста рекао да је моја идеална тежина (пази сад)....110 кг !! :) И стварно. Ја кад сам својевремено долазио на 105 кг ја сам имао фигуру. Опет да поновим....смета ми слатко. Слабо га једем. Мој проблем су угљени хидрати. Од слатког ми прија неки кекс попут чајног колутића са млеком или сок од јагоде. Чак и њега пијем три дана, тај један литар.

Back