- Poruka
- 4.171
Aha, a ti si radio proveru i utvrdio koja jesu i koja nisu?Misli se na ona, koja su zaista i data na neko ispitivanje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aha, a ti si radio proveru i utvrdio koja jesu i koja nisu?Misli se na ona, koja su zaista i data na neko ispitivanje.
Nisi u pravu.Komično.
Oni koji su proveravali, utvrdili su da se radi o:Aha, a ti si radio proveru i utvrdio koja jesu i koja nisu?
Pa ja nisam tebe nazvao ravnozemljašem, samo sam rekao da to često od njih čujem kad si me pitao da li sam čuo. Izvini ako si pomislio da insinuiram nešto o tebi.Eto, ja ti vjerujem da ima i takvih tipova, ali ja nisam u tom filmu - kako takvih tipova, tako ni u tvom koji to pomno pratis...ono sto je sigurno, to je da trebas praviti odredjene razlike, s obzirom koga imas kao sagovornika....ja sam, recimo - skeptik...postoji odvise razloga za sumnju, da bi se ista odbacila samo zato jer vecina misli drugacije...upravo sumnja i preispitivanje, dovelo je covjeka do ovih granica gdje je sada....i zato ti ponavljam, odnositi se tako oholo spram sagovornika, govori mnogo vise o tebi, nego o sagovorniku...
Da. Modernizovana, razvijenija, unapređena.U smislu: naprednija.
To si napisao, zar ne?
Artemis program?U zadnjih par vekova nisu.
U narednih par, ne vidim da planiraju (NASA).
Neinteresantna i ne naročito maštovita tvrdnja koja nema uporišta u stvarnosti. Više puta dokazana netačnom.Nisi u pravu.
U skladu sa mogućnostima, Kjubrik je zaista maksimalno odradio posao.
Gde mogu da pročitam više o tome?Oni koji su proveravali, utvrdili su da se radi o:
- komadu uglja
- mineralu iz Australije
- delovima meteorita iz Nemačke
- kamenu sa Zemlje.
I kako izgledaju takve rakete, koji princip kretanja koriste?Da. Modernizovana, razvijenija, unapređena.
Dokle su stigli?Artemis program?
Prelistaš temu.Gde mogu da pročitam više o tome?
I kako izgledaju takve rakete, koji princip kretanja koriste?
Zašto me pitaš sve što možeš sam da saznaš za par minuta prostom pretragom interneta?Dokle su stigli?
Aha, listaću preko 400 stranica da nađem nešto što ti kao imaš i nećeš da podeliš na zahtev, a navodno osporava sletanje na Mesec. Važi.Prelistaš temu.
Na taj nacin kupuje vreme da smislja nove marifetluke za bezanje od cinjenica.Zašto me pitaš sve što možeš sam da saznaš za par minuta prostom pretragom interneta?
Korektno ti je da danas ne mogu da slete ni na svemirsku stanicu a kamoli Mesec, i svaka druga raketa koju lansiraju im eksplodira?Evo najzad jednog korektnog, smislenog posta, gdje se moze nesto i nauciti....sve pohvale...ali...zar ne mislis da je formulacija - "trenutno ne raspolazemo tehnologijom za let na Mjesec", pomalo nespretno srocena....

I pored tehnologije rat se vodi isto kao pre 100 godina, a u vojnom domenu tehnologija bi trebalo da ide i ispred vremena.Da, iako je sadasnja tehnologija hiljadama puta bolja od tadasnje.
Odakle ti samo ideja da svaka druga raketa ekspodira? Ko te to slagao? Opet si čitao nebuloze sa nekog sajta za mentalno zaostale?Korektno ti je da danas ne mogu da slete ni na svemirsku stanicu a kamoli Mesec, i svaka druga raketa koju lansiraju im eksplodira?
Sta je moglo da dovede do tako dramaticnog naucno-tehnoloskog debakla?
Možeš i ti o kamenju sa Meseca, ali je za tebe bolje da se praviš da ne možeš.Zašto me pitaš sve što možeš sam da saznaš za par minuta prostom pretragom interneta?
Za razliku od tebe, koji ne možeš navesti nijednu činjenicu koja potvrdjuje američki odlazak na Mesec (sem onog: majke mi, bili su):Aha, listaću preko 400 stranica da nađem nešto što ti kao imaš i nećeš da podeliš na zahtev, a navodno osporava sletanje na Mesec. Važi.
Glupo pitanje je:Istina, nije on tu da bi saznao i naučio nešto novo nego da smara i postavlja glupa pitanja, pa ako mu neko i odgovori onda smisli nešto novo i tako u krug do besvesti
Tražim da priložiš izvore upravo zato što pretraga nije dala nijedan rezultat. Ako bi radije da glumiš komičara ovde i da se praviš pametan, bolje me zaobiđi.Možeš i ti o kamenju sa Meseca, ali je za tebe bolje da se praviš da ne možeš.
Ovo ne dokazuje nijednu od stavki koje si naveo. Podsetiću, ovo si tvrdio:Za razliku od tebe, koji ne možeš navesti nijednu činjenicu koja potvrdjuje američki odlazak na Mesec (sem onog: majke mi, bili su):
https://www.australiangeographic.com.au/news/2012/01/moon-mineral-found-in-western-australia/
Sve mesečeve stene pronadjene i na Zemlji.
Naravo, "kasnije", pošto su "prvo pronadjene" na Mesecu i dobile imena po njemu ili navodnim mesečarima.
A u stvari: "hajde da poturimo minerale iz Australije, kao da će neko znati šta se nalazi u stenama te, Bogu iza nogu zemlje".
Dakle, rekao si da je neko testirao uzorke koje su astronauti doneli s Meseca i utvrdio da se radi o uglju, mineralu iz Australije, delovima meteorita iz Nemačke i kamenu sa Zemlje. Na linku koji si dao nema ničeg o tome.Oni koji su proveravali, utvrdili su da se radi o:
- komadu uglja
- mineralu iz Australije
- delovima meteorita iz Nemačke
- kamenu sa Zemlje.
Ponovo niz pitanja na koja su odgovori dati i dostupni na par klikova svakome ko zaista želi odgovore. Ali ti to ne želiš već kao i svaki prosečni krenk želiš da se praviš pametan i pretvaraš se da si odneo pobedu.Glupo pitanje je:
- gde su originali filmskih i traka iz fotoaparata, koje su američki astronauti doneli sa Meseca?
- gde je projektna dokumentacija o raketama Saturn 5?
- u šta su amerikanci zaboli zastavu pri prvom sletanju - u nekoliko centimetara prašine, ili u čvrstu stenu ispod nje?
- gde je ta fina prašina sa Meseca, pri kretanju lunar rovera; on podiže samo krupne čestice, koje odmah padaju?
- otkuda višak lunar modula?
- odakle različiti pravci senki, kada svetlost dolazi sa strane, u odnosu na kameru?
itd - ovo samo na brzaka.
Naravno da ne očekujem odgovore, postavi neki smajlić, to je ionako tvoj vrhunac.
Kako misliš da je utvrdjena podudarnost sa dotičnim mineralima?Tražim da priložiš izvore upravo zato što pretraga nije dala nijedan rezultat. Ako bi radije da glumiš komičara ovde i da se praviš pametan, bolje me zaobiđi.
Ovo ne dokazuje nijednu od stavki koje si naveo. Podsetiću, ovo si tvrdio:
Dakle, rekao si da je neko testirao uzorke koje su astronauti doneli s Meseca i utvrdio da se radi o uglju, mineralu iz Australije, delovima meteorita iz Nemačke i kamenu sa Zemlje. Na linku koji si dao nema ničeg o tome.
Ma hajde.Ponovo niz pitanja na koja su odgovori dati i dostupni na par klikova svakome ko zaista želi odgovore. Ali ti to ne želiš već kao i svaki prosečni krenk želiš da se praviš pametan i pretvaraš se da si odneo pobedu.
Ne zanima me jer se ne tiče teme uopšte. Dakle, to ne dokazuje ono što si tvrdio.Kako misliš da je utvrdjena podudarnost sa dotičnim mineralima?
Odokativno?
Kako ste neviđeno dosadni s tim "tebi ne odgovara". Iskonstruišete u glavi neku zaveru i onda ko god se usudi da vam se usprotivi je neko kome nešto ne odgovara. Da znaš samo koliko me zabole tuki što gomila zaluđenih krenkova guta američke teorije zavere. Činjenica je da ne postoji ništa što bi moglo da dokaže da je sletanje na Mesec lažirano, postoje samo nebuloze koje ponavljate decenijama iako je na njih odgovoreno još u vreme kad su se pojavile. Zato i poturaš članak koji nema veze s onim što tvrdiš i zato i vrdaš, izmišljaš i pišeš o sagovorniku. Toliko su jaki vaši "dokazi".Ma hajde.
Odgovori na moja pitanja su dostupni jednim klikom, ali tim istim klikom ti ne možeš da nadješ ništa što tebi ne odgovara?
Onda ili si jako glup, ili jako loše izbegavaš dokaze da nisi u pravu.
M-da.Ne zanima me jer se ne tiče teme uopšte. Dakle, to ne dokazuje ono što si tvrdio.