Devojke i žene, kako birate devojke i žene....?

Još jedan iz sela

Poznat
Banovan
Poruka
7.335
... za svoje prijateljice?

Dakle, po kojim kriterujumima birate ženske osobe koje će vam biti prijateljice?

Kakva osoba nikako ne može biti vaša prijateljica?

Kakva osoba može biti vaša prijateljica iako je 100 km daleko?

Koliko su iskrena ženska prijateljstva?

Prepoznate li nekad u očima prijateljice zavist, prezir, nadmoć ...ili nešto slično?

Kod muškaraca važi pravilo "Kuću čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja", a koje pravilo važi kod vas?

Da li vam je prijateljica (ili vi njoj) maznula dečka, ljubavnika...muža?

Koliko imate naj, naj, naj prijateljica?

Kada i zbog čega se odlučite na "seču knezova" tj da zauvek prekinete prijateljstvo?

Koliko vaša prijateljstva traju, kako ih negujete i da li neka traju i bez nege?

Dakle, po kojim kriterujumima birate ženske osobe koje će vam biti prijateljice?

Prepoznate li nekad u očima prijateljice zavist, prezir, nadmoć ...ili nešto slično?

Kod muškaraca važi pravilo "Kuću čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja", a koje pravilo važi kod vas?

Kada i zbog čega se odlučite na "seču knezova" tj da zauvek prekinete prijateljstvo?

Koliko vaša prijateljstva traju, kako ih negujete i da li neka traju i bez nege?

brate...ne serri da sve te stvari koje pitaš žene stvarno želiš da znaš, da te interesuju...? :eek:

ja ne biram,sto sam izabrala,izabrala sam
moja su od rodjenja,ili iz osnovne
nikada,al bas nikada nisam osetila ni trunku zavisti ili bilo cega drugog
ostalo su samo povrsna poznanstva, sa kojima mogu lepo da se zabavim,ali ih ne dozivljavam kao deo mene
znam da to bas i nije dobro,da kazu da vredis onoliko koliko imas prijatelja,al meni je ovo dosta

Tesko sklapam prijateljstva ali kad sklopim to je za ceo zivot. Ne znam da sam ikome bila nekad prijateljica pa vise nisam. Drzim do toga, bitno mi je. Pod ovim ne racunam forumska prijateljstva kad se neko namusi sto ne aminkujem na svaki njegov post pa me izbrise iz prijatelja kao dete. :)

Ne postoji neki poseban profil zene moje prijateljice, mislim da je prijateljstvo kao ljubav, hemija. Neke su moje prijateljice odlucne, smele, otresite a neke kao bube mirne i jedne i druge mi odgovaraju na svoj nacin.
Ono sto im je svima zajednicko je to da ne beru mnogo tudju brigu, ne ogovaraju, ne zavide, ne zanimaju se za gluposti i drugo ne jadikuju mnogo nad zivotom i sudbinom.

A imam i jednu prijateljicu koja je daleko ne 100 vec mnogo vise kilometara i zavolela sam je vec na pocetku poznanstva. Ona je posebna. Mnogo sam toga naucila od nje, a najvaznija lekcija je bila ta da svako od nas posebnu meru i da ono sto je za nekog savrseno nekome drugom donosi samo lose stvari. Mislim ima tu mnogo toga ali eto izdvajam ovo.

A da li je neko nekome ukrao muskarca...nekako glupo pitanje uz lepu temu. Vidi se da je muskarac postavljac. Kao da se ne moze govoriti o prijateljstvu dve ili vise zena a da neki muskarac nije figura koja je tu bitna.
Ali kad vec pitas, nikad mi niko nije preoteo muskarca niti sam ja nekome. Ne znam ni sta se tacno podrazumeva pod tim. Kao da je muskarac bicikl pa da ga neko krade i otima.

Tesko sklapam prijateljstva ali kad sklopim to je za ceo zivot. Ne znam da sam ikome bila nekad prijateljica pa vise nisam. Drzim do toga, bitno mi je. Pod ovim ne racunam forumska prijateljstva kad se neko namusi sto ne aminkujem na svaki njegov post pa me izbrise iz prijatelja kao dete. :)

Ne postoji neki poseban profil zene moje prijateljice, mislim da je prijateljstvo kao ljubav, hemija. Neke su moje prijateljice odlucne, smele, otresite a neke kao bube mirne i jedne i druge mi odgovaraju na svoj nacin.
Ono sto im je svima zajednicko je to da ne beru mnogo tudju brigu, ne ogovaraju, ne zavide, ne zanimaju se za gluposti i drugo ne jadikuju mnogo nad zivotom i sudbinom.

A imam i jednu prijateljicu koja je daleko ne 100 vec mnogo vise kilometara i zavolela sam je vec na pocetku poznanstva. Ona je posebna. Mnogo sam toga naucila od nje, a najvaznija lekcija je bila ta da svako od nas posebnu meru i da ono sto je za nekog savrseno nekome drugom donosi samo lose stvari. Mislim ima tu mnogo toga ali eto izdvajam ovo.

A da li je neko nekome ukrao muskarca...nekako glupo pitanje uz lepu temu. Vidi se da je muskarac postavljac. Kao da se ne moze govoriti o prijateljstvu dve ili vise zena a da neki muskarac nije figura koja je tu bitna.
Ali kad vec pitas, nikad mi niko nije preoteo muskarca niti sam ja nekome. Ne znam ni sta se tacno podrazumeva pod tim. Kao da je muskarac bicikl pa da ga neko krade i otima.
meni su ukrali biciklo :rida:
i to deciji,kud sam i sedala na njega

Stani smokwo, ti hoćeš da kažeš da su forumašice sa kojima se družiš, kafenišeš, smeješ, slaviš rođendane i sve to - samo površna poznanstva i da ih ne doživljavaš delom sebe?
Verujem da će im biti žao kad ovo pročitaju.

I mene si pomalo razočarala. Verovao sam da među nama ipak postoji nešto više od pukih slova na ekranu. Neka emocija, neka dubina, nešto što se oseti kroz nenapisanu reč, nešto što ostaje i nakon što kliknemo na krstić u gornjem uglu ekrana.
Tuga, stvarno tuga.

Stani smokwo, ti hoćeš da kažeš da su forumašice sa kojima se družiš, kafenišeš, smeješ, slaviš rođendane i sve to - samo površna poznanstva i da ih ne doživljavaš delom sebe?

I mene si pomalo razočarala. Verovao sam da među nama ipak postoji nešto više od pukih slova na ekranu. Neka emocija, neka dubina, nešto što se oseti kroz nenapisanu reč, nešto što ostaje i nakon što kliknemo na krstić u gornjem uglu ekrana.
Tuga, stvarno tuga.
Ništa ne pričaj, šta da kažem ja koji sam...pomalo zaljubljen u Smokvicu? :prstic:

Tuga, stvarno tuga.
cekaj bre,dinstam luk,pa sam se malo grubo izrazila
ima ovde puno ljudi koji su mi dragi
volim da ih citam,nasmejavaju me
ali sutra cu ja,ili neko od njih otici sa krstarice.
da li ce to biti tragedija?
nece
da li bi bila tragedija da izgubim neku svoju drugaricu sa kojom sam cetrdeset godina?
ne pitaj....
ti samo hoces da me ovde zavadis:ljutko:

Ne biram, prijateljstva se dešavaju. Zapričaš se sa nekim, lepo se provedeš, razumeš, ili recimo uopšte ne razumeš, ali je diskusija toliko zanimljiva i plodonosna da jedva čekaš da se opet vidite. Imam mnogo drugarica, i jako sam ponosna na njih (na to kakve su i kako su mi lepe). Nisu sve iste - neke su toliko bliske da su sada već kao porodica, sa nekima sam se okumila, a sa nekima je prijateljstvo ograničeno na neke aktivnosti - kafenisanje, bioskop, šetnju... Sve su različite, a ostale smo prijateljice zahvaljujući jednoj zajedničkoj crti: sve su to samostalne žene, i nema smaranja, pritiskanja i posesivnosti. To ne znači da ne pričamo o ličnim stvarima i ne tražimo pomoć jedna od druge, nego nema pritiska da se prilagodiš ličnosti ove druge. Prihvatamo jedna drugu takve kakve smo...

u pravu si, pravo je cudan, ja mislila da svakog muskarca zanimaju samo noge, guza, grudi i tako neke bitne stvari kod zena. kako mu samo padnu na pamet ove teme prijateljstva, obrazovanja i slicnih besmislica.
pa dobro, izmotavaj se ti, al stvarno mislim da su te stvari nešto što ne treba da interesuju muškarca...misim to je moje mišljenje...

Poslednja izmena od moderatora:
Još ovo pitanje sam zaboravio: Da li su vaše prijateljice vaših ili približnih godina, ili imate prijateljice koje su dva puta starije, dva puta mlađe,ili neka druga značajnija razlika u godinama?

Deset godina gore-dole (tj. od 30 do 50 godina). Imam i neke starije prijateljice, i mnogo mlađe, ali to nije toliko prisno prijateljstvo - pred starijom ekipom ne pričam sve (ipak su druga generacija), a ni pred mlađom, da ih ne trujem 'staračkim' pričama.

pa dobro, izmotavaj se ti, al stvarno mislim da su te stvari nešto što ne treba da interesuju muškarca...misim to je moje mišljenje...

.

:lol:
Misliš da bi znale da mi kažu kvote u kladionici?
Ili koji postavu sprema Žoze Murinjo za sledeću tekmu?
Nije ti palo na pamet da sam žena koja se predstavlja kao muškarac i piše u muškom rodu?
Ako mogu Kojot i Marlon da budu žene, što i ja ne bih bila muško?
:hahaha:

Osnovni kriterijumi su iskrenost i poverenje.
Mislim da ako u necemu imam srece imam u broju pravih drugarica. Njih 7 najboljih, nemoguce je izdvojiti jednu:)
Jedna je u Americi i vidjamo se na svakih 15-ak meseci, ali se redovno cujemo, a ostale su u NS. Nisam od onih koji se moraju svakodnevno vidjati sa nekim da bi osecali bliskost. Sa jednom se ne vidim po mesec dana (zbog obaveza se jako tesko uskladimo), ali obe znamo da smo tu jedna za drugu.
Iskrena su, potpuno. Mislim da ipak zena zenu moze najbolje da razume i u stanju sam da im kazem ono sto inace ne bih ni u ludilu mogla drugima.
Da prepoznam navedeno (zavist, prezir,...), povukla bih se. Njihove kritike dozivljavam kao dobru nameru, a ne kao osudu. Surovo smo iskrene i to najvise volim:)
Prekinula sam jedno prijateljstvo, jer se prosirila informacija koju je samo ona imala, a izdaja me nejvise boli. Naravno, da mi zabijaju eksere pod nokte, ja ne bih ni nakon toga iznosila prljav ves...
Ni jedan muskarac me ne bi mogao baciti u dilemu. Ako nam se obema svidja, znam da bi obe digle ruke ne trepnuvsi.
Jedno traje jos iz vrtica, jedno iz osnovne, jedno iz srednje, a neka su svezija (6-7 god.).
Pribliznih smo god., jedna je starija 9 god.
Mislim da i ja vredim kao drugarica.
Neke stvari bi mi u zivotu mnogo teze pale da nije bilo njih. Prvo dete, a odmah iza one :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

:lol:
Misliš da bi znale da mi kažu kvote u kladionici?
Ili koji postavu sprema Žoze Murinjo za sledeću tekmu?
Nije ti palo na pamet da sam žena koja se predstavlja kao muškarac i piše u muškom rodu?
Ako mogu Kojot i Marlon da budu žene, što i ja ne bih bila muško?
:hahaha:

:think:
vidiš nije...

al misim stvarno...odnos žene sa drugaricom...:I pa jebbo pa ga ti...:lol:

ajde iz poštovanja prema tebi jer si ok lik ću da napišem nešto malo...

...šta da ti kažem...većina njih su alapače, ova moja nije uopšte u tom fazonu...i drži se na distanci...ono...može, al de se ne zamršavaju odnosi preterano...u smislu deljenje porodičnih tajni, švaleri i sl...
naravno nije kul kao ove žene ovde, ipak smo mi provincijalci, da ne kažem seljaci, al opet...ono...snikim (nisakim) ništa u životu...

...šta da ti kažem...većina njih su alapače, ova moja nije uopšte u tom fazonu...i drži se na distanci...ono...može, al de se ne zamršavaju odnosi preterano...u smislu deljenje porodičnih tajni, švaleri i sl...
naravno nije kul kao ove žene ovde, ipak smo mi provincijalci, da ne kažem seljaci, al opet...ono...snikim (nisakim) ništa u životu...
ako je tacno ovo sto si napisao,a ne mislim da mozda lazes,nego ljudi se iznenade koliko malo znaju o bracnom parneru,onda se nadam zarad dobrobiti tvoje zene da si joj najbolji prijatelj
jer zenama su potrebna duboka i iskrena prijateljstva,a ne nesto na distanci

Mislim da si pobrkao poznanstvo (mozete svaki dan piti kafu i biti na distanci, voditi uopstene razgovore) i prijateljstvo (mozete se videti svake prestupne i biti bliski).

Back