To su vec luksuzi koje nikad sebi nisam dozvoljavao... Pusim vec godinama, ne uvek istom zestinom, ali pushim... Kutiju ne mogu dnevno da sprzim pa ne znam sta da sam!
Anyway, citao sam vase komentare... i mogu vam reci da vam se zakljuchci temelje na jako malo iskustva i jako mnogo predrasuda!
Evo jedan klasican primer:
Nije ni stres ni nista opravdanje za pocetak pusenja. Osobe koje puse su duhovno slabe i ne mogu da se odupru takvom iskusenju. Po meni su i kafa i cigare i stimulativna sredstva zivo sranje, jer to nije prirodno, i sta znam.
Te tvoje formulacije ostavi u zabavistu molim te... Koliko pushaca znas? jos bolje: da li si nekada bila pushac da mozes tako temeljito da tvrdis da su svi "duhovno slabi" (i ko jos rece: "depresivne osobe", "razocarani u zivot" itd...)
Ova tvrdnja je jos idiotskija:
Sa pusenjem se ne pocinje zbog stresa ili zbog neceg tako slicnog,to prwo uzmes jednu da bi ispala cool pred drustwom kao ti pusis zamisli onda koja si faca,tako i drugi put,treci put uzmes wec ti se swidelo,i tako se nawuces,isto je i sa drogom
Ja sam prvu cigaretu zapalio u 6. osnovne... Nit' sam bio depresivan, stavise bio sam vrlo srecno cheljade, da budem razocaran u zivot stvarno nisam imao razloga. Jednostavno smo se nas trojica vracali iz skole, bilo nam je dosadno pa smo probali pljuge... Cimali smo se tako nedelju dana, pa smo batalili jer smo znali da jos nije vreme za te stvari. Dakle u pitanju je bila cista radoznalost... Kada sam malo stasao poceo sam opet jerbo sam opet hteo da vidim kakav je feeling! I dopalo mi se... Ebalo mi se da li me neko gleda, sta o meni misli, da sam ovakav ili onakav... kao sto i sad mislim isto. Da ste se malo vise udubili u problem shvatili biste da vecina ljudi pusi zato sto im se to svidja,a ne iz razloga koje ste vi naveli... Ne mogu vam opisati kakav je to osecaj zapaliti cigaretu (ne uvek, ali cesto), recimo kao kad uzmete zalogaj neceg sto smatrate jako ukusnim ili kad se dobro ispishate

No, ipak moram reci da depresija jeste u neku ruku povezana sa time. Kod mnogih ljudi pa i kod mene je lakse umanjiti emotivnu bol, fizickom boli, stoga cigareta ume neobicno lepo da legne kad te npr. ostavi devojka ili dobijes losu ocenu itd... ali to nije pravilo!
Namera ovog posta nije da sebe pravdam, niti bilo koga da osudjujem... ali razmisljajte, pobogu, malo otvorenije!
Toliko za sada...