Devojčice zlostavljale trinaestogodišnjakinju !!!

nikad nisam bila srecnija sto imam starijeg brata, i sto me je naucio da se bijem
i sto nikada nisam upala u situaciju da to ne mogu da uradim

Obično oni koji žele tuču ili ovakvo iživljavanje nadju nekog ko je manji i sitniji od njih tako da su u startu u prednosti.
Izgleda da je škola postala ko divljina samo najjači mogu da opstanu.
Šta bi sa onim od kolevke pa do groba najlepše je školsko doba :worth:

pa logicno da se provjeri da li je silovan, ali ovdje je to snimljeno.... ili provjeravaju da nije mozda glumila :think:

sa ostatkom se slazem

samo, pitanje je karaktera da li ce neko da istjeruje pravdu i po svoju stetu ili ne
a prof je vjerovatno smetao nekom, ne vjerujem da je samo zbog ovog izbacen

Значи, девојчица је донела директору тај филм и показала му???
Свугде пише да је само дала изјаву...

Значи, девојчица је донела директору тај филм и показала му???
Свугде пише да је само дала изјаву...

pa ako su snimak gledali profesori....
u svakom slucaju, njegova je obaveza da prijavu prosledi
(btw - kako se pise ova rijec ijekavicom?)
policiji jer su oni ti koji su nadlezni
pritom ne mislim na "njegova obaveza kao direktora" nego kao covjeka

sto god da se desilo, na policiji je da prosudi

Ne mogu da verujem da je Politika objavila slike zlostavljane devojčice!
Po njima mi deluje kao da je manja u odnosu na zlostavljačice pa nije ni čudo što nije mogla da se odbrani.
Mislim da više nije problem što nije niko prvi reagovao, problem je što i posle svega se ništa ne čini sa tim zlostavljačicama!

Ovo se desilo 7 maja i od tada do sada ništa nije preduzeto!

Како није предузето када је покренут поступак протв њих...?

Није ово америчка серија ''Ред и закон'' да се све заврши за 2 недеље и да се спороведе и истрага, и хапшење, и судски поступак...и да окривљени већ буде осуђен и упућен на издржавање казне...

Itekako je skola to pokusla da zataska - to bi trebalo pazljivo ispitati i dobro novcano kazniti!
Skole su nam bas nikakve - bar po onima koje znam da rade u prosveti (mada ima i dobrih, da ne gresim dusu).

Ja bih bar jednu od tih patoloskih devojaka (koja je kolovodja) dobro "propustila kroz sake" (da je moje dete bilo u pitanju, mada nemam cerku) jer one za drugo i ne znaju!

A roditelje bih dobro "udarila" po dzepu!

Prvo da li ti imas dokaze da je on pogesio,pa iznosis stav da je trebao dobiti otkaz....misliiim sad ti osudjujes bez dokaza,argumenata.....
Opravdavam sto je rekao,jer da nije sutra bi roditelji osuli paljbu na cijelo skolstvo,jer vide a ne reaguju....e sad na koji nacin reagovati?....i to je individualno....kad nekome nesto ne odgovara uvijek ce naci povod da zamjeri....

Prvo pises kao i jednom da se desi da profa nije u pravu....jednom?????....pa breee svi znamo koliko sada profesori imaju zavezane ruke....vise prava ima ucenik...da ne duzim o tome svi znamo.....
A sad pises kako te nervira kako svi ospu po profesorima...
A sto se tice kazni za djake van skole,mislim da imaju pravo ako se desilo onda kada su trebali biti na casu a nisu....jer u suprotnom profesori su napravili prekrsaj....
Hm....koliko ja znam svako je neduzan dok se ne dokaze suprotno, a ne obrnuto...ja njega osudjujem sto je optuzio bez dokaza...ne sto je optuzio lazno(jer ne znam da li je optuzio lazno) ...
Formalno puno prava ima ucenik, na papiru, ali u praksi je to malo drugacije...u glavnom se izmigolje i nastave po svom...mislim, imamo vise prava nego sto su imali moji roditelji u skoli, ali iz njihovih prica meni to lici na fasizam...
I nisam bila kontradiktorna...nervira me sto ospu po profesorima sta god da se desi, kao da neko moze da kontrolise 1000 ucenika...ali s druge strane i profesori(ne svi, uglavnom oni pred penzijom) daju sebi mnogo za pravo i misle da im niko nista ne moze, pa mi je drago da je jednom neko i njima zacepio usta i pokazao im da moraju da deluju po pravilima!!!!
Sto se tice ovih kazni, prekrsaj jeste ako djak nije upisan a nije bio na casu, tada skola odgovara za njegove postupke....ali moja skola kaznjava i za postupke ucinjene u 1 nocu...kazu to je po pravilniku(sto mi je totalno bzv, jer smo mi i punoletni i odgovaramo pred policijom, pa ne vidim razlog da se i skola mesa u to, ali nema veze...)
Hellen, vidis da su i ove ,,devojcice'' dobile ukor pred iskljucenje za delo pocinjeno van skole...a i to je bezveze, mislim da takvoj deci ukor apsolutno nista ne znaci...treba ih strogo kazniti, ali ne znam koliko ce se u tome uspeti ako prethodno nemaju ni jedno delo, zakon za maloletnike je jako popustljiv...(a i da zavrse u domu velika je verovatnoca da ce izaci vec posle godinu dana zbog ,,primernog vladanja'') :cry:
Maloletnici se uvek osudjuju na 1-5 godina, pa posle sve zavisi od vladanja i veza i vezica:cry:
ja znam ejdnog sto je maltretirao pola grada, pa izasao posle devet meseci(cak ni tih obaveznih godinu dana nije ispostovano...) :(

Poslednja izmena:
По закону ниједно дете до навршене 15. године живота не може бити ни на који начин искључено из школе! Значи основна школа је обавезна да трпи све и свакога, шта год радио и како год се понашао...јер нема никаквих могућности да га искључи!!!
postoji večernja škola, mog druga su tamo poslali jer je otvorio nekog lika VAN ŠKOLE
Подсећам - случај се није десио у школи и школа нема никавих ингеренција да кажњава за оно што деца почине ван наставе и ван школске зграде.
škola je odgovorna za svoje učenike UVEK, čak i u srednjoj školi...meni su dali 2 iz vladanja iako sam se potukao VAN škole

a to što škola nije pozvala policiju, to treba osuđivati, jer kod nas u školi smo se samo jurili po učionici (i gađali stolicama:whistling:) i profesori su čim su nas videli odveli kod direktora i ODMAH pozvali policiju koja je došla i legitimisala nas (ja taj dan nisam bio u školi doduše :D)

mada i meni je sumnjiva skroz ova priča...svejedno UŽAS

Strasno, i majka sam i radim u skoli kao prof..... i nemam reci.
Neprestano mislim na jadnu devojcicu i na njen jadni zivot nadalje. Trauma...
Sve potice iz porodice, roditelji se razvode i deca su prepustena sama sebi, ulici televiziji...
a inace RTS izgleda i propagira takve brakove, pogledajte samo nekoliko zadnjih epizoda 48h svadba. sve su raspustenici sa decom naravno o nasilju u porodici javno pricaju.
Zasto ne propagiraju zdrav brak mladih koji nisu prethodno bili vencani i ne vuku za sobom decu i nasilje.
Odavno se kanim da napisem pismo o ovome i RTS-u i tzv. ministrima koji su to trebali sami da uvide i regulisu a ne da se tove u vladi

I meni se, nažalost, čini da bi se sve zataškalo da porodica nije pozvala medije

Ја и даље не разумем зашто се породица уопште обраћала медијима???
Зашто не полицији и правосуђу?
Зар је у интересу породице и детета да се жртва силовања тако јавно приказује на све стране?
Где је право жртве да буде заштићена од јавности?

Уосталом, КО у таквим случајевима треба да реагује ако не прво и првенствено породица? КОГА породица чека да јој штити дете?

Чини ми се да сте мало помешали неке ствари...

Ако ти сутра неки манијак нападне дете на улици, отићи ћеш право у полицију, зар не, а не чекати медије, школу, и штатијазнамкога???
И гледаћеш да се правним средствима постараш да кривац одговара за кривично дело које је починио, а нећеш ићи код његових шефова на послу и тражити да буде отпуштен, па кукати по новинама што није добио отказ...

Hellen, vidis da su i ove ,,devojcice'' dobile ukor pred iskljucenje za delo pocinjeno van skole...a i to je bezveze, mislim da takvoj deci ukor apsolutno nista ne znaci...treba ih strogo kazniti, ali ne znam koliko ce se u tome uspeti ako prethodno nemaju ni jedno delo, zakon za maloletnike je jako popustljiv...(a i da zavrse u domu velika je verovatnoca da ce izaci vec posle godinu dana zbog ,,primernog vladanja'')

У основној школи не псотоји ''укор пред искључење'' нити било какво искључење из школе. Дете се може само преместити у другу школу на захтев Наставничког већа, али УЗ ПРИСТАНАК РОДИТЕЉА. Уколико родитељ не прихвати да пребаци дете - не можеш му ништа док не напуни 15 година!!!
На жалост, више пута смо у школи имали ткаву ситуацију - и трпели насилнике до краја школовања јер родитељи нису хтели да сарађују.

Иначе, то што кажете да је школа дала неке укоре тим девојчицама - верујем да је прекршила своја овлашћења под притиском јавности, а то не би смело да се ради. Додуше, можда су нашли рупу у закону у томе што се изгледа све десило у време наставе, што је она практично киднапована док је требало да буде у школи. Једино тако.

Вечерње школе постоје само за децу старију од 15 година која нису успела да у регуларно време заврше оновну школу. Вечерња школа није казнено-поправна институција.

И дајте већ једном, људи - овде се десило озбиљно кривично дело за које је запрећена озбиљна казна!!! Какви укори, какви бакрачи, није у питању дечији несташлук у школи. СУД је тај који ће донети пресуду и одмерити казну!

И дајте већ једном с тиме:''Школа покушала да заташка..'' Глупости! Какве везе уопште ШКОЛА има са тим и који би јој интерес био да ''заташкава''' кривично дело и тиме и сама чини кривично дело?
Све се десило у једном дану - школа није реаговала на прву лопту јер људи у школи знају да се жртва силовања мора заштити од јавности.

Ево, СКВО зна да сам као наставник била у сличној ситуацији. Нисам реаговала недељу дана пре него што сам се консултовала и са њом као правником, и са пар психолога... Нисма звала ни родитеље, ни полицију, никога док нисма била сигурна како да реагујем и коме на који начин да се обратим. То су јако деликатне ствари и жртва може да има више штете него користи од сваког јавног истицања. Та девојчица се данас извукла, али да сам ја тада позвала новинаре и упрла прстом у њу вичући како је сексуално нападнута (ван школе) - шта би данас било са њом и како би она све поднела???

СКВО ми је сведок, ако се појави на овој теми...

У основној школи не псотоји ''укор пред искључење'' нити било какво искључење из школе. Дете се може само преместити у другу школу на захтев Наставничког већа, али УЗ ПРИСТАНАК РОДИТЕЉА. Уколико родитељ не прихвати да пребаци дете - не можеш му ништа док не напуни 15 година!!!
На жалост, више пута смо у школи имали ткаву ситуацију - и трпели насилнике до краја школовања јер родитељи нису хтели да сарађују.

Иначе, то што кажете да је школа дала неке укоре тим девојчицама - верујем да је прекршила своја овлашћења под притиском јавности, а то не би смело да се ради. Додуше, можда су нашли рупу у закону у томе што се изгледа све десило у време наставе, што је она практично киднапована док је требало да буде у школи. Једино тако.

Вечерње школе постоје само за децу старију од 15 година која нису успела да у регуларно време заврше оновну школу. Вечерња школа није казнено-поправна институција.

И дајте већ једном, људи - овде се десило озбиљно кривично дело за које је запрећена озбиљна казна!!! Какви укори, какви бакрачи, није у питању дечији несташлук у школи. СУД је тај који ће донети пресуду и одмерити казну!

ponavljam: moj takoreći ortak, više poznanik, IZBAČEN iz osnovne škole, a drugi ortak je otišao u večernju jer nije dolazio pola godine u školu neopravdano znači to je kazna i sa večernjom školom ne znam da li može da se upiše srednja...uglavnom kazna jeste.

И дајте већ једном с тиме:''Школа покушала да заташка..'' Глупости! Какве везе уопште ШКОЛА има са тим и који би јој интерес био да ''заташкава''' кривично дело и тиме и сама чини кривично дело?
Све се десило у једном дану - школа није реаговала на прву лопту јер људи у школи знају да се жртва силовања мора заштити од јавности.

Ево, СКВО зна да сам као наставник била у сличној ситуацији. Нисам реаговала недељу дана пре него што сам се консултовала и са њом као правником, и са пар психолога... Нисма звала ни родитеље, ни полицију, никога док нисма била сигурна како да реагујем и коме на који начин да се обратим. То су јако деликатне ствари и жртва може да има више штете него користи од сваког јавног истицања. Та девојчица се данас извукла, али да сам ја тада позвала новинаре и упрла прстом у њу вичући како је сексуално нападнута (ван школе) - шта би данас било са њом и како би она све поднела???

СКВО ми је сведок, ако се појави на овој теми...

Ishli smo i mi u shkolu...znamo kako je...

Back