Devojčice zlostavljale trinaestogodišnjakinju !!!

E pa lepo. Treba te četiri devojčice zatvoriti i baciti ključ ili još bolje, prema mom mišljenju, osuditi na smrtnu kaznu. Ne verujem da neko ko je spreman na takav zločin može da se popravi i da je to uradio iz nekog prolaznog hira. Sve četiri treba ubiti. Nastavnike, sve iz škole koji su bili tu toga dana i direktora i sve uostalom koji su bili na poslu toga dana od direktora do domara, pošto su tako nešto svi morali doznati, treba im dati otkaz i zabraniti im da se ikada igde zaposle, tražiti da plate odštetu roditeljima devojčice koja je zlostavljana i zatvoriti na najmanje pet godina (mada nisam sigurna da i oni nisu za smrtnu kaznu). Da li shvatate da oni nisu ništa uradili da se kazni ta stoka koja je zlostavljala devojčicu? Kazne za ovakav tip kriminala moraju biti stroge i bezkompromisne. Svet bi bio daleko bolji kada bi ljudi bili propisno kažnjavani za zločine koje čine drugima.

Poslednja izmena:
Pa gledali snimak ,verovatno "drkali" ...kako sam nacuo da su profesori krili i cutali o tome shta se desilo,da je tek posle mesec dana sve izaslo javno...To je jednak zlocin kao i pochinioca

Izgleda da im je bio vazniji ugled skole

Види, ствар се десила ВАН школе, значи школа није одговорна за то, па ни директор.

Друго, слажем се да уколико ико поседује знање (не полуниформацију) о томе да се десило кривично дело - треба и да пријави.

Но, не видех да се јавност нешто узбунила када је недавно београдски професор Чобански остао без посла јер је на родитељском састанку рекао родитељима која се деца дрогирају (а и конзумирање дроге је кривично дело!).

Човек је остао без посла јер је пријавио кривично дело, а родитељи су инсистирали да буде отпуштен јер је ''задирао у туђу приватност''...

Па сад види...
Ја лично не бих реаговала никако док год се не открије тачно шта се десило, а и тада би информисала само родитеље оштећеног - па нек они виде шта ће.

Не могу да будем одговорна за оно што се дешава ван школе.

Но, не видех да се јавност нешто узбунила када је недавно београдски професор Чобански остао без посла јер је на родитељском састанку рекао родитељима која се деца дрогирају (а и конзумирање дроге је кривично дело!).

Човек је остао без посла јер је пријавио кривично дело, а родитељи су инсистирали да буде отпуштен јер је ''задирао у туђу приватност''...

Ovo se stvarno dogodilo?? Mislim, izvini što deluje da se iščuđavam ali ne mogu da verujem da se to desilo na opisan način... Te roditelje bi trebalo linčovati.. "zadire u privatnost" .. majko moja, gde ode ovaj svet?

Нисам упућена у детаље...ето, информисаћу се...
Али ми мало чудно да девојчица није рекла ништа родитељима него правац код директора школе и ни пет ни шест него ''писану изјаву''....:roll:

И онда испада како је директор школе месец дана крио ту писану изјаву и није ништа није преузео, чак ни њене родитеље позвао... Ту нема логике...:roll:

Сви наставници су гледали снимак у зборници, снимак иде од руке до руке по школи, а та информација нигде није процурела...:roll:

Poslednja izmena:
Ovo se stvarno dogodilo?? Mislim, izvini što deluje da se iščuđavam ali ne mogu da verujem da se to desilo na opisan način... Te roditelje bi trebalo linčovati.. "zadire u privatnost" .. majko moja, gde ode ovaj svet?

Колега се зове Вељко Чобански, а ево првог линка на који сма налетела гуглајући...мада их има много...
http://74.125.39.104/search?q=cache...d-nepravde+Veljko+Čobanski&hl=sr&ct=clnk&cd=1

Ево, мало гуглам о злостављању те девојчице. Информације кажу да се случај десио ''крајем прошле недеље''...те стога није било шансе да је директор ''заташкавао ствар месец дана''...

Али, у оваквим причама обично свако помало дода...

Ево, баш сам мало читала и о томе...:(
Скоро једнако стршно ми је то што су средства информисања објавила те фотографије. То је скоро једнако лешинарство и насиље као што су га починила ова деца... ''Деца''?! :confused:

Cela prica je uzasna.
Glupo je iskreno sada napadati direktora i profesore,jer oni u celoj toj prici nisu krivi.
takav slucaj je izuzetno ''nezgodan''pa su verovatno morali da vide kako ce prvo da reaguju,a da ne naprave jos vece sranje.
Jedino sto bih im ja zamerila(i ne samo njima,vec svim direktorima i profesorima,u svim skolama)jeste sto tolerisu problematicne ucenike,odlazu njihovo iskljucenje iz skole,pokusavaju da im pomognu,time ugrozavajuci svu ostalu decu.
To je veoma cest slucaj u osnovnim skolama(cast izuzecima!),jer je valjda osnovno obrazovanje obavezno,secam i ja kako je bila dok sam bila osnovac.
Verovatno je sa ovim zlostavljacicama bio isti slucaj,pa su pomislile da su svemocne i da mogu da tiranisu sve i svakoga.
A pri tom i nisu bas psihicki zdrave,pa je sve dovelo do ovoga.
Ja da sam na mestu sudskih organa lepo bih ih strpala u maloletnicki zatvor,ne bih uopste razmisljala o tome da li su mladje maloletnice,da li imaju neko delo ili ne....A nesto mi govori da ce bas na to da se izvuku.
Treba ih lepo staviti tamo,pa da vide kako je biti tudja zrtva,jer u tim ustanovama ima i gorih slucajeva od njih.
Ovoj nesrecnoj devojcici zelim svu srecu ovog sveta da prebrodi sve to.
Glupo je sada reci,ali da se ona i njena drugarica nisu paralisale od straha mozda bi i uspele da se odbrane.
Inace nije sitacija ni mesto da pricam o tome,ali mene je ta prica o njenoj drugarici koju su naterale da snima malo sumnjiva.....Ok,ko zna mozda i jesu,ali moguce da se ta mala kasnije pridruzila dusmankama isto iz straha.
Videce se vec sve.
Uglavnom,steta sto u ovom,danasnjem svetu su potpuno izopaceni sisitemi vrednosti,i koliko god mi ne zeleli da priznamo to,sada vidimo cemu to vodi.

Ево, баш сам мало читала и о томе...:(
Скоро једнако стршно ми је то што су средства информисања објавила те фотографије. То је скоро једнако лешинарство и насиље као што су га починила ова деца... ''Деца''?! :confused:

U KOJIM NOVINAMA ???

Cela prica je uzasna.
Glupo je iskreno sada napadati direktora i profesore,jer oni u celoj toj prici nisu krivi.
takav slucaj je izuzetno ''nezgodan''pa su verovatno morali da vide kako ce prvo da reaguju,a da ne naprave jos vece sranje.
Jedino sto bih im ja zamerila(i ne samo njima,vec svim direktorima i profesorima,u svim skolama)jeste sto tolerisu problematicne ucenike,odlazu njihovo iskljucenje iz skole,pokusavaju da im pomognu,time ugrozavajuci svu ostalu decu.
To je veoma cest slucaj u osnovnim skolama(cast izuzecima!),jer je valjda osnovno obrazovanje obavezno,secam i ja kako je bila dok sam bila osnovac.
Verovatno je sa ovim zlostavljacicama bio isti slucaj,pa su pomislile da su svemocne i da mogu da tiranisu sve i svakoga.
A pri tom i nisu bas psihicki zdrave,pa je sve dovelo do ovoga.
Ja da sam na mestu sudskih organa lepo bih ih strpala u maloletnicki zatvor,ne bih uopste razmisljala o tome da li su mladje maloletnice,da li imaju neko delo ili ne....A nesto mi govori da ce bas na to da se izvuku.
Treba ih lepo staviti tamo,pa da vide kako je biti tudja zrtva,jer u tim ustanovama ima i gorih slucajeva od njih.
Ovoj nesrecnoj devojcici zelim svu srecu ovog sveta da prebrodi sve to.
Glupo je sada reci,ali da se ona i njena drugarica nisu paralisale od straha mozda bi i uspele da se odbrane.
Inace nije sitacija ni mesto da pricam o tome,ali mene je ta prica o njenoj drugarici koju su naterale da snima malo sumnjiva.....Ok,ko zna mozda i jesu,ali moguce da se ta mala kasnije pridruzila dusmankama isto iz straha.
Videce se vec sve.
Uglavnom,steta sto u ovom,danasnjem svetu su potpuno izopaceni sisitemi vrednosti,i koliko god mi ne zeleli da priznamo to,sada vidimo cemu to vodi.

Nazalost susretala sam se sa dosta takvih slucajeva,ali nikada problematicnom detetu niko nije hteo da pomogne,to je uvek cista formalnost,ili ju ju sta ce da se prica o nasoj skoli...

U ovom slucaju naravno te male...ne znam sta...ne da treba da lete iz skole nego...

Nazalost susretala sam se sa dosta takvih slucajeva,ali nikada problematicnom detetu niko nije hteo da pomogne,to je uvek cista formalnost,ili ju ju sta ce da se prica o nasoj skoli...

U ovom slucaju naravno te male...ne znam sta...ne da treba da lete iz skole nego...

Mislim da su pokusavali da im pomognu u tom smislu,da ako im pruze jos jednu sansu da ce se popraviti da ne bih krenuli totalnom stranputicom.
A to je po meni greska.Ako je neko problem vodi ga kod psihologa,pricaj sa njim,itd.Ali nemoj da ne radis nista,jer samim tim njemu cinis medvedju uslugu i ugrozavas sve ostale.

Ma kako se svi zgrazavaju i svi su fini, a ovamo bi ,,lincovali'' ; ,,iskopali rupu'' i slicno...dobor da neko nije rekao da bi ih i sexualno maltretirao ,,da im vrati'' tako bi verovatno dokazao da je to pogresno...
Elem, slucaj jeste strasan, mada meni licno vrlo sumnjiv...bas to sto Hellen rece...nisu rekle roditeljima nego su otisle kod direktora...ni kod razredne, ni kod psihologa, nego kod direktora sa pismenom izjavom...velika pribranost za nekog ko je maltretiran...ali da ne iznosim samo glupe pretpostavke, jer je moguce da nisam u pravu...
A sto se tice Veljka Cobanskog, stojim iza toga da je trebalo da dobije otkaz, i da izgubi penziju i da jednom neko bude kaznjen za klevetu i da jednom ne bude ,,profesor uvek u pravu'' jer:
1. Ako nema cvrste dokaze da se neko drogira to moze biti ozbiljna vrsta klevete , sa ozbiljnim posledicama (da mu nije palo na pamet da ce neko mozda otici kuci i pretuci dete, da ima neuracunljivih roditelja sa histericnim strahom od droge?)
2. Da mu nije slucajno palo na pamet da prvo tu decu posalje u pe-psi sluzbu da cuje misljenje psihologa os vemu
3. I da mu nije mozda palo na pamet da se nesto tako ozbiljno ne iznosi na roditeljskom sastanku, vec u cetiri oka i to vrlo pazljivo?

Poslednja izmena:

По закону ниједно дете до навршене 15. године живота не може бити ни на који начин искључено из школе! Значи основна школа је обавезна да трпи све и свакога, шта год радио и како год се понашао...јер нема никаквих могућности да га искључи!!!

Подсећам - случај се није десио у школи и школа нема никавих ингеренција да кажњава за оно што деца почине ван наставе и ван школске зграде.

Dan kasnije, nasilnice su dva snimka brutalnog zlostavljanja, koja traju duže od četiri minuta, prosledile ostalim učenicima škole. Otac zlostavljane devojčice za „Blic“ tvrdi da je snimak došao i do nekih nastavnika škole, ali da o tome ni njega ni policiju nisu obavestili.
- Šta se desilo mojoj ćerki saznao sam tek nekoliko dana kasnije od komšija, kada je snimak uveliko kružio gradom - priča otac zlostavljane devojčice.
Zlostavljale su je celo po podne, a onda su pozvale neke starije dečake da im se pridruže. Jedan od njih se, kada je video šta se dešava naljutio, naterao devojčice da mom detetu vrate odeću i izveo je iz kuće. Ne znamo koji je dečak u pitanju, ali smo mu zahvalni što nam je spasao dete - priča otac dodajući da je njegova ćerka prestravljena i da ne želi da ide u školu.
On kaže i da se tog dana njegova ćerka kući vratila sa modricom ispod oka.
- Pitali smo je šta se desilo. Nije htela da nam kaže. Slagala je da se udarila u naslon stolice. Posle sam saznao sve.
Nije smela ni da nam kaže šta joj se desilo. Posle mi je ispričala sve. Znam da je dan posle svega toga otišla kod pomoćnika direktora škole zajedno sa devojčicom koja je snimala. U njegovoj kancelariji je napisala izjavu u kojoj je opisala šta joj se dogodilo - govori vidno potresen otac.
On kaže da tog dana ništa nije preduzeto niti su ga kao roditelja o tome obavestili iz škole.
- Čuli smo da su neki profesori gledali snimak u nastavničkoj kancelariji, a nas niko nije pozvao da nam kaže. Kada se sve otkrilo, otišli smo u policiju i saznali da škola nije ni prijavila zlostavljanje. Našu ćerku je saslušao inspektor za maloletničku delinkvenciju, pregledao ju je ginekolog. Bila je kod psihologa. Rečeno nam je da ima povrede po telu i genitalijama.

Ma kako se svi zgrazavaju i svi su fini, a ovamo bi ,,lincovali'' ; ,,iskopali rupu'' i slicno...dobor da neko nije rekao da bi ih i sexualno maltretirao ,,da im vrati'' tako bi verovatno dokazao da je to pogresno...
Elem, slucaj jeste strasan, mada meni licno vrlo sumnjiv...bas to sto Hellen rece...nisu rekle roditeljima nego su otisle kod direktora...ni kod razredne, ni kod psihologa, nego kod direktora sa pismenom izjavom...velika pribranost za nekog ko je maltretiran...ali da ne iznosim samo glupe pretpostavke, jer je moguce da nisam u pravu...
A sto se tice Veljka Cobanskog, stojim iza toga da je trebalo da dobije otkaz, i da izgubi penziju i da jednom neko bude kaznjen za klevetu i da jednom ne bude ,,profesor uvek u pravu'' jer:
1. Ako nema cvrste dokaze da se neko drogira to moze biti ozbiljna vrsta klevete , sa ozbiljnim posledicama (da mu nije palo na pamet da ce neko mozda otici kuci i pretuci dete, da ima neuracunljivih roditelja sa histericnim strahom od droge?)
2. Da mu nije slucajno palo na pamet da prvo tu decu posalje u pe-psi sluzbu da cuje misljenje psihologa os vemu
3. I da mu nije mozda palo na pamet da se nesto tako ozbiljno ne iznosi na roditeljskom sastanku, vec u cetiri oka i to vrlo pazljivo?

Па онда је мало контрадикторно: овде се нападају просветни радници што нису реаговали - тамо се нападају што су реаговали.

Треба ли или не треба да реагују ако имају сазнање да је неко починио кривично дело?

Шта би било да су у случају ових девојчица реаговали одмах на прву лопту без детаљније истраге - па да опет неко добије отказ због ''залажења у интиму''?

Back