Devojčice zlostavljale trinaestogodišnjakinju !!!

te četiri idiotkinje bih žive zakopala sa sve ološima od njihovih roditelja! niko ih više ne bi našao!

Ne bih tako, smrt bi bila previse laka za njih. S' obzirom da ce zrtve ceo zivot morati da zive sa tim sto im je uradjeno potrebno je i njiam uraditi nesto jos gore sa cim bi morale da zive ceo zivot ili da se ubiju.

Uf bas sma besna, bila sma besna i kada sma prvi put cula za taj slucaj. Zaista ne znam sta bih im uradila da urade mom detetu tako nesto. nemam decu, ovo kazem da imam decu i da se desi nesto slicno.

Kakvo prebacivanje u drugu skolu, ukor iz vladanja, da li se oni to rugaju zrtvi? To bi trebalo zivo zakopati, ali da ostane zivo.

Оцена из владања од ове године иде у просек (по новом закону), али само у 6. , 7. и 8. разреду.

Иначе, и даље не разумем људе који очекују да школа ради посао полиције, тужилаштва и судова?! Школа може да казни само онако како је законом предвиђено. Школске казне су васпитне мере - укори, и ништа више!

Уколико је учињено дело које санкционишу неки други закони (кривично, прекршајно) онда је то посао полиције и судова, а не школе!!!!

Prvo sam pomislila da bi to možda bilo rešenje...(kad su profesorima za konkretnije stari već vezane ruke).
A onda sam pomislila da bi to još veći bes probudilo u njima, i da bi tek onda maltretirale okolinu :( .

Rešenja nema, osim da se skroz promeni sistem i da se profesorima daju daleko veća ovlašćena. Mada, i oni su se školovali za profesore, a ne za policajce, tako da čak i to je pitanje kako bi išlo...

Ne verujem.Kada se stvori negativna atmosfera u vezi sa nekim pitanjem,zlostavljacice bi postale maninja.Nauciti omladonu da ako zelis da budes ''ovakav'' ili ''onakav'' moras i snositi posledice takvog ponasnaja.Pa ko voli-nek izvoliz:mrgreen:
Jeste surovo i te klinke koje su to pocinile su deca-ali i one su bile surove.
I moraju platiti cenu.
Cenu koja bi podrazumevala da se osecaju kao da moraju da se iskupe,ako zele da ih sredina gleda kao deo sredine.
U tim godinama to veoma boli.

Ne verujem.Kada se stvori negativna atmosfera u vezi sa nekim pitanjem,zlostavljacice bi postale maninja.Nauciti omladonu da ako zelis da budes ''ovakav'' ili ''onakav'' moras i snositi posledice takvog ponasnaja.Pa ko voli-nek izvoliz:mrgreen:
Jeste surovo i te klinke koje su to pocinile su deca-ali i one su bile surove.
I moraju platiti cenu.
Cenu koja bi podrazumevala da se osecaju kao da moraju da se iskupe,ako zele da ih sredina gleda kao deo sredine.
U tim godinama to veoma boli.

I ne kažem da treba biti blag prena njima, tu se slažemo.
Nego sam se setila kako su neke "represivne mere" koje su primenjivali nastavnici (a nekad su bile u pitanju i javne prozivke tu i tamo) delovale tako što su nasilnici još više pomahnitali..pa su tražili onoga ko ih je tužio... Zato sam to pomislila.

Ma svakako da ovaj sadašnji sistem, takav kakav je, sa tim smejurijama od ukora (a "obezbeđenje" i u moje doba nije ničemu služilo) ne funkcioniše.

Nego, to sam pomenula na drugoj temi, kod mene u školi je bilo mišljenje pedagoga škole da nije kriv samo onaj ko napada, već i onaj ko se brani, jer "učestvuje u tuči" :eek: :eek: :eek: ... obratite pažnju, to je osoba "kvalifikovana" da radi sa decom i ima fakultetsku diplomu!!! Šta sad, kad me biju i šamaraju, treba da im okrenem drugi obraz ili šta?

Оцена из владања од ове године иде у просек (по новом закону), али само у 6. , 7. и 8. разреду.

Иначе, и даље не разумем људе који очекују да школа ради посао полиције, тужилаштва и судова?! Школа може да казни само онако како је законом предвиђено. Школске казне су васпитне мере - укори, и ништа више!

Уколико је учињено дело које санкционишу неки други закони (кривично, прекршајно) онда је то посао полиције и судова, а не школе!!!!

Zato sam na kraju i pomenula, ipak su profesori, profesori, a ne policajci. Ali definitivno ni ovo do sada nije rešenje. Pomoglo bi kada bi obezbeđenje stvarno funkcionisalo, a ne samo služilo da dremka za klupom na velikom odmoru (kao što je bilo u mojoj školu).
Ali sigurno bi bilo bolje da je policija efikasnija, da odmah dolazi na poziv, pa čak i za tako "nebitne" stvari kao što je makljanje u školskom dvorištu..

Jedinica iz vladanja je možda manja smejurija od kada ulazi u prosek, ali je i dalje cinično zaustaviti se samo na tome. Pri tome ne kažem da treba profesori da dele packe ili da izigravaju policajce, ali sama policija i obezbeđenje treba konačno adekvatno da reaguje.

Da, ukor iz vladanja je čista smejurija...
Tipa dete detetu izbije oko...i oni ga "ukore" ........i teraj dalje...

U tome je caka oko niko ne moze da vrati.

Hellen:

Ne moze skola da radi posao policije (rekoh na drugoj temi da bi se nasilje u okviru skola moglo spreciti, ako bi u njima postavili do zuba naoruzane policajce), ali barem da su zlostavljaci izbaceni iz skole. Ne premesteni, nego izbaceni. Mada sumnajm da bi na njih i to imalo uticaja, na takve nista nema uticaja i vremenom ce postati jos gori. Da ih zatvore.... opet se nista ne bi postiglo.

Sa moje tacke gledista neko ko uradi tako nesto ne moze vise da se vrati. Ovo se ne moze porediti sa nekim ko npr. nesto u tim godinama ukrade ili se pobije u skoli i mozda cak bude neki razbijeni nos, ne moze se porediti ni sa falsifikovanjem ocena. Za ove druge postoji nada. U svakom slucaju njih bi i pored godina trebalo zatvoriti na par godina.
Mozda i kazna za roditelje, ne samo da roditelji odu u zatvor, jer nisu vaspitali svoju decu, vec npr. da dobiju otkaz sa posla, bez prava na zaposlenje (dnevno da im se dostavlja hleb po clanu porodice ili nesot tome slicno) da im se dosudi ukidanje struje i telefona na par godina......Koliko god to neverovatno zvucalo, ali ko danas zeli da dobije otkaz sa posla ili da narednih 5 ili 10 godina nema struju u kuci, bez mogucnosti preseljenja do isteka kazne, a po izlasku iz zatvora. Mozda bi tada roditelji razmislili kakva su im deca.

Ovo kazem kao ja, ali samo kada pomislim da sma ja majka neke od zrtava zlostavljanja, ja stavrno ne bih mogla da garantujem da neko ne bi ostao bez ociju. :evil: Bolje da ne mislim.

U tome je caka oko niko ne moze da vrati.
. U svakom slucaju njih bi i pored godina trebalo zatvoriti na par godina.
Mozda i kazna za roditelje, ne samo da roditelji odu u zatvor, jer nisu vaspitali svoju decu, vec npr. da dobiju otkaz sa posla, bez prava na zaposlenje (dnevno da im se dostavlja hleb po clanu porodice ili nesot tome slicno) da im se dosudi ukidanje struje i telefona na par godina......Koliko god to neverovatno zvucalo, ali ko danas zeli da dobije otkaz sa posla ili da narednih 5 ili 10 godina nema struju u kuci, bez mogucnosti preseljenja do isteka kazne, a po izlasku iz zatvora. Mozda bi tada roditelji razmislili kakva su im deca.
.

ima i razne dece, nisu uvek roditelji krivi. Kao u knjizi "Peto dete". Ja licno mislim da su protekla vremena dovela do sadasnje situacije, porodica je ugrozena puca po deci...

Prvo sam pomislila da bi to možda bilo rešenje...(kad su profesorima za konkretnije stari već vezane ruke).
A onda sam pomislila da bi to još veći bes probudilo u njima, i da bi tek onda maltretirale okolinu :( .

Rešenja nema, osim da se skroz promeni sistem i da se profesorima daju daleko veća ovlašćena. Mada, i oni su se školovali za profesore, a ne za policajce, tako da čak i to je pitanje kako bi išlo...
Moja mama je učiteljica i srečom nema posla sa huliganima od 5-8 ali i ovako...Nešto se desilo u ljudima...Sve je više vaspitno zapuštene dece,hiperaktivne u smislu da mlate sve oko sebe,psuju kao da su obuzeti satanom:rotf: kao i zle dece u pravom smislu reči:roll:

Moja mama je učiteljica i srečom nema posla sa huliganima od 5-8 ali i ovako...Nešto se desilo u ljudima...Sve je više vaspitno zapuštene dece,hiperaktivne u smislu da mlate sve oko sebe,psuju kao da su obuzeti satanom:rotf: kao i zle dece u pravom smislu reči:roll:

A još su to baš klinci u pitanju :eek: ... dečica mala ... :eek: ..
I ja se nekadp itam posmatrajući krajičkom oka ponašanje neke dece...odakle toliko besa, frustracije u njima? Oni kipe!

da su bar satanom, to bi bilo cool :kolac: arhaicni izrazi, dobar ukus u muzici, knjizevnosti i odjeci etc.
ovako... splavovi :neutral:
To je kulturni nivo onih slojeva koji su stvorili nacizam i slične totalitarne ideologije-lumpen proleterijat(kriminalci,prostitutke i slični),samo što se ovde radi o ljudima sa dobrim kešom i vezama koji isposluju da se zemlja obrne samo da njihovo dete ne bi dobilo ''smanjeno vladanje''.:cool:

A još su to baš klinci u pitanju :eek: ... dečica mala ... :eek: ..
I ja se nekadp itam posmatrajući krajičkom oka ponašanje neke dece...odakle toliko besa, frustracije u njima? Oni kipe!
A veruj mi priča mi mama kad dođu roditelji ne znaju da pričaju, ne znaju ništa o detetu,ne znaju šta da pitaju,strašno...Čak i oni sa 5 diploma...Sve se srozalo,dalje ne može.

Ne moze skola da radi posao policije (rekoh na drugoj temi da bi se nasilje u okviru skola moglo spreciti, ako bi u njima postavili do zuba naoruzane policajce), ali barem da su zlostavljaci izbaceni iz skole. Ne premesteni, nego izbaceni. Mada sumnajm da bi na njih i to imalo uticaja, na takve nista nema uticaja i vremenom ce postati jos gori. Da ih zatvore.... opet se nista ne bi postiglo
.

Па, по Закону, деца имају права и ОБАВЕЗУ да се школују до 15. године! У средњим школама се лако избацује, углавном већ на првом полугодишту рашчисте олош па се после лакше ради.....али у основним то не може. Чак и премештај у другу школу може да се изведе само ако су родитељи сагласни!

.

Па, по Закону, деца имају права и ОБАВЕЗУ да се школују до 15. године! У средњим школама се лако избацује, углавном већ на првом полугодишту рашчисте олош па се после лакше ради.....али у основним то не може. Чак и премештај у другу школу може да се изведе само ако су родитељи сагласни!

Za to sam cula i to prvi put ovde na forumu, a bila sam ubedjena da se deca mogu izbaciti i u osnovnoj skoli. U osnovnoj i to u nizim razredima sa nama je bio jedan decak, koji je stavrno bio problematican, ne nemiran, ne bezobrazan, ne neko ko voli da se potuce tu i tamo, nego problematican, da cak mislim da je postao zlostavljac kasnije.
On je izbacen ili premesten u drugu skolu u trecem razredu. Stvarno ne znam sta je sa njim bilo, ali eto resili su ga se, barem se skola u koju sam isla resila njega.
Jedino ako se od tada zakon nije promenio.

A sto se tice prava skolovanja, zaista se zakon ruga..........kakvo pravo smeju da imaju zlostavljaci. I sta uopste njima znaci skolovanje- nista. Pretpostavlja da im ne bi tesko palo da vise nemaju tu obavezu skolovanja.

Ma sto li se vracam na ovu temu........ samo da se iznerviram. Lepo kazem udari po roditeljima, pa da vidim onda.........

ima i razne dece, nisu uvek roditelji krivi. Kao u knjizi "Peto dete". Ja licno mislim da su protekla vremena dovela do sadasnje situacije, porodica je ugrozena puca po deci...

Znam da je problem vreme u kome zivimo, ali ako ne postoji drugi nacin, ako su roditelji nezainteresovani, zainteresovali bi se mnogo vise kada bi znali kakva kazna njih ocekuje.
Bas nemam milosti ni za tu nazovi decu, ni za njihove roditelje. Na kraju krajeva, nikome nije idealno, svi imaju probleme, pa nisu svi zlostavljaci.
I potpuno je nebitno iz kog drustvenog sloja poticu.......zastupljeni su u svim slojevima.

Back