Detitoizacija

Za cije interese je radio Tito ?

• Hrvatske , siptarske , itd . .

• Jugoslovenske

• Srpske

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ti jasno pitanje postavio, sada ti pominjes 90e koje znamo kako su prosle i zasto ... a period pre 90ih ne vidis ...
Povrsan si.

Kako su se drugi ponasali i zasto je svet to gledao mirno 90ih ?

Nato bombardovanje SRJ nije fasizam?

Зашто би НАТО бомбардовање био фашизам? Ах да, зато што си ти бомбародван и ко го тебе да гађа тај може бити само фашиста. Неосновани комплекс праведника.

• Podržavam
Reactions: BG5
ja tebe iskreno zalim ...

Немој молим те. Ја само заузимам једнак приступ, увек. Нисам ја као ви да ликујем када кољем и палим, а кукам када то раде мени.

Правда је правда, а морал морал. Увек и независно од учесника догађаја.

• Podržavam
Немој молим те. Ја само заузимам једнак приступ, увек. Нисам ја као ви да ликујем када кољем и палим, а кукам када то раде мени.

Правда је правда, а морал морал. Увек и независно од учесника догађаја.
Jasno , ustvari revizionar ...

Праведно ј ебацати касетн ебомбе по цивилима ?

https://www.danas.rs/drustvo/kasetne-bombe-iz-nato-bombardovanja-i-dalje-rasejane-po-srbiji/

Наравно да није. Ни не тврдим то. Никада није праведно и морално убијати цивиле. Па макар то били и они на Блајбургу. А тамо су неселективно убијани људи и криви и прави.

Докауи су Закопани код Блајбурга ... Тамо их откопај па читај
Dobro, idemo ovako: JA dolazim u Beograd i imam zadatak da očistim grad od prokomunjarskih svinja! Kako ću ja znati koji su to? Trebam dokaze! Nema ih, svi ćute, niko se ne hvali! I šta sada, kako obaviti temeljito posao? Privoditi i mučiti ljude dok ne priznaju i/ili odaju takve svinje? Ili redom, za primer drugima, UBITI svakog desetog građana! Vrati sada ovu priču u oktobar 1944-e, razmisli pa se javi! :zcepanje:

• Podržavam
Заузмеш једнак приступ .....?!

Ти си за хладно клање ..... без ликовања ? Колетарлну штету?
Једнак приступ знали да је НАТО бомбародвање злочин. Значи да је Јасеновац злочин и геноцид. Али значи и то да је гранатирање Дубровника и Сарајева злочин и да је неселективно убијање на Блајбургу злочин према неким невиним људима, иако су вероватно многи мећу њима заслужили метак.

Да скртатим, ја лично не бих узео учешћа ни у једном од тих догађаја на страни егзекутора.

Једнак приступ знали да је НАТО бомбародвање злочин. Значи да је Јасеновац злочин и геноцид. Али значи и то да је гранатирање Дубровника и Сарајева злочин и да је неселективно убијање на Блајбургу злочин према неким невиним људима, иако су вероватно многи мећу њима заслужили метак.

Да скртатим, ја лично не бих узео учешћа ни у једном од тих догађаја на страни егзекутора.
Pa ne bi ni ja... ja prvi osudjujem svinjarije 90ih , ako smo se vec raspadali , moglo je to i mirno bez nepotrebnih zrtava.
A mogla je jos bolja varijanta da dobijemo kredit i lepo uplivamo u EU , kako nam je i nudjeno ... niko nista ne bi izgubio.

Закаснио си ... 1999те су бацали бомбе и побили 5 000 људи

то је 0.1 % од популације Србије .......

Значи срба ј епобијено као да је неко побио 50 000 Италијана или 50 000 Енгелза или 200 000 Американаца .....
Tosu Lažneb rojke

Pa ne bi ni ja... ja prvi osudjujem svinjarije 90ih , ako smo se vec raspadali , moglo je to i mirno bez nepotrebnih zrtava.
A mogla je jos bolja varijanta da dobije kredit i lepo uplivamo u EU , kako nam je i nudjeno ... niko nista ne bi izgubio.

Добро, ово ми звучи рационално и прихватљиво, драго ми је да смо се сложили.

Tosu Lažneb rojke

Ми нисмо никада пописали наше жртве бомбардовања. Не би ме чудило да је то намерно занемарено да би митомани могли да фрљају бројке и временом повећавају. За десет година биће то и 7-8 хиљада.

Након неколико стотина страна расправе дошли смо до синтезе:

"Наши" Немци-фолксдојчери су имали право да добровољцима напуне СС "Принц Еуген", да спаљују читава села, да стрељају и вешају по целој Србији.Ето, морали су то да раде јер је неки комуниста убио неког Немца.Није било потребно суђење, никакав правни основ, једноставно наиђе фолксдојчерска јединица и спали неколико села у западној Србији , или наиђу трупе Вермахта и похватају људе по улици Крагујевца и Краљева и стрељају их.

Ми их никако нисмо смели да санкционишемо.Наиме, нема поузданих доказа да је баш тај Курт или Ханс неког убио можда му се баш тада пушка заглавила.

Исто је и са усташама и домобранима.Они су имали право да упадају у села, бацају људе у јаме, праве Јасеновац и читав систем конц-логора.За то им нису била потребна суђења, пресуде и слично.

Ни њих никако нисмо смели да санкционишемо.Нема поузданих доказа да је баш тај сатник неког убио, нема сведока-побацани у јаму, а он каже да није крив.

Дакле, долазимо до закључка, да су једино припадници НОВЈ морали да сваком злочинцу организују суђење и да га ослободе уколико нема доказа да је неког убио.
Након неколико стотина страна расправе дошли смо до zaključka:
Svi su nešto radili kao odmazdu za nešto! Znači, svi su isti ZLOČINCI!

Dobro, idemo ovako: JA dolazim u Beograd i imam zadatak da očistim grad od prokomunjarskih svinja! Kako ću ja znati koji su to? Trebam dokaze! Nema ih, svi ćute, niko se ne hvali! I šta sada, kako obaviti temeljito posao? Privoditi i mučiti ljude dok ne priznaju i/ili odaju takve svinje? Ili redom, za primer drugima, UBITI svakog desetog građana! Vrati sada ovu priču u oktobar 1944-e, razmisli pa se javi! :zcepanje:

Одлучи се

Или све побијаш или десткујеш ?!

Koji li su to debilni isprani mozgovi!? Propala im država, granice, ideologija, samoupravljanje. sve tekovine za koje su ginuli pod maskom borbe protiv okupatora... a i dalje grčevito opravdavaju sve svoje (zločinačke) poteze! I kako ti onda na trenutke ne dođe ideja da sve to POBIJEŠ, pobacaš u neku rupu i preliješ krečom! :zcepanje: :zcepanje:

@fosilvaso

Ми нисмо никада пописали наше жртве бомбардовања. Не би ме чудило да је то намерно занемарено да би митомани могли да фрљају бројке и временом повећавају. За десет година биће то и 7-8 хиљада.

Tosu Lažneb rojke

5.000 ljudi? Kako te nije sramota da tako lažeš?

Као у Блајбургу ? Као у Србреници ? Као у Јасеновцу

Које су праве бројке?

Ја сам дошао до једног закључка који ће свакако обрадовати наше антикомунисте.

Читав НОБ је био једна нелегална работа.Комунисти нису смели да дижу било какав устанак, јер је то било противно правном поретку Краљевине Југославије, а који правни поредак су грчевито бранили сироти Немци и њихови сарадници, нарочито на подручју тзв."НДХ" .

Комунисти су били дужни да прво упуте надлежним немачким војним командама и тзв."Влади" тзв."НДХ"(У Србији комесарској влади или "српској мајци") народну иницијативу са 30 000 потписа, оверених код нотара(чисто да се мало обрадује Гестапо) и да оставе рок од 3 месеца да се реши по њиховој иницијативи.У тој иницијативи су требали да објасне све своје аргументе против окупације земље и да замоле окупаторе да оду из земље и да усташе прекину са терором.

Да су комунисти правилно формулисали своје захтеве у народној иницијативи, онда би Вермахт и Павелић усвојили њихову иницијативу, јер би они једноставно капитулирали пред њиховим правним аргументима.

Проблем је што комунисти нису знали да правилно формулишу "питање"(као Јеремић 2008 године) у својој иницијативи, него су одмах узели пушке у руке и изазвали страдање народа.

Да су комунисти правилно поступили, Вермахт би се добровољно повукао и одвео усташе са собом, ми би мирно сачекали крај рата и нико не би погинуо.

Хитлер, када би прочитао народну иницијативу крцату правним аргументима, би одмах еуфорично повикао "морам да се извинем " (као наш министар просвете)и онда би понизно замолио за опроштај.

570885

Након неколико стотина страна расправе дошли смо до zaključka:
Svi su nešto radili kao odmazdu za nešto! Znači, svi su isti ZLOČINCI!

Са том разликом да по теби стање ниј еКвит и да треба још само мало убијати по Србији

Koji li su to debilni isprani mozgovi!? Propala im država, granice, ideologija, samoupravljanje. sve tekovine za koje su ginuli pod maskom borbe protiv okupatora... a i dalje grčevito opravdavaju sve svoje (zločinačke) poteze! I kako ti onda na trenutke ne dođe ideja da sve to POBIJEŠ, pobacaš u neku rupu i preliješ krečom! :zcepanje: :zcepanje:

@fosilvaso

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back