Amuletum
Poznat
- Poruka
- 9.796
Ја сам дошао до једног закључка који ће свакако обрадовати наше антикомунисте.
Читав НОБ је био једна нелегална работа.Комунисти нису смели да дижу било какав устанак, јер је то било противно правном поретку Краљевине Југославије, а који правни поредак су грчевито бранили сироти Немци и њихови сарадници, нарочито на подручју тзв."НДХ" .
Комунисти су били дужни да прво упуте надлежним немачким војним командама и тзв."Влади" тзв."НДХ"(У Србији комесарској влади или "српској мајци") народну иницијативу са 30 000 потписа, оверених код нотара(чисто да се мало обрадује Гестапо) и да оставе рок од 3 месеца да се реши по њиховој иницијативи.У тој иницијативи су требали да објасне све своје аргументе против окупације земље и да замоле окупаторе да оду из земље и да усташе прекину са терором.
Да су комунисти правилно формулисали своје захтеве у народној иницијативи, онда би Вермахт и Павелић усвојили њихову иницијативу, јер би они једноставно капитулирали пред њиховим правним аргументима.
Проблем је што комунисти нису знали да правилно формулишу "питање"(као Јеремић 2008 године) у својој иницијативи, него су одмах узели пушке у руке и изазвали страдање народа.
Да су комунисти правилно поступили, Вермахт би се добровољно повукао и одвео усташе са собом, ми би мирно сачекали крај рата и нико не би погинуо.
Хитлер, када би прочитао народну иницијативу крцату правним аргументима, би одмах еуфорично повикао "морам да се извинем " (као наш министар просвете)и онда би понизно замолио за опроштај.
Pogledajte prilog 570885
Да су комунисти одмах дигли устанак били би мање компромитовани. Овако су чекали да пукне тикв између Стаљина и њиховог савезника Хитлера, доказујући при томе да су били пета колона.