Detitoizacija (2)

Josip Broz Tito, njegov lik i delo, za Srbe je bio

• Potpuno pozitivan

glasova: 27 19,7%
  • Uglavnom pozitivan

glasova: 15 10,9%
  • Neutralan

glasova: 4 2,9%
  • Uglavnom negativan

glasova: 23 16,8%
  • Potpuno negativan

glasova: 68 49,6%

• Ukupno glasova
    137
Ne znam kakve su statistike za Hrvatsku, ali znam da sada u Lici i Gorskom Kotaru više ne možeš pojesti janje ili odojka s ražnja na svakom koraku kao nekada, jer većina ugostitelja ne peku janjce na neviđeno nego samo po narudžbi. Za vrijeme prije rata 1991. smo na svakom službenom putu i za feštu išli na janjetinu ili odojka. Jošse peklo nakon rata nešto, ali sada slabo osim u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji. Jesmo li osiromašili, kad lokal nije u stanju prodati jedno pečeno janje od cca 7-10kg? Ima jedan povratnik Srbin u Radučiću kod Kistanja (Dalmacija) koji peče i 30 janjaca dnevno u sezoni. prošle godine je prodavao janjetinu po 20€/kg, dok uz obalu na moru je cijena 30€/kg.

Nemaju kome,čujem da su se hrvati razbežali iz lijepe njihove kojekuda po EU :deda2:

Али није правило,не једу то сви...
Ја сам писао о просеку, шта се може купити за просечну и минималну потрошачку корпу.Неко може више, а неко и знатно мање.Постоје пензионери који примају пензије од 14-15 хиљада динара, радници који примају 200 евра плату, а на пример директор Србијагаса или Народне банке, може купити много више од просека..

Ти, на пример, можеш да сву своју храну сам узгајаш, али 90% Срба то не може да уради, па то није релевантно.

Ја сам писао о просеку, шта се може купити за просечну и минималну потрошачку корпу.Неко може више, а неко и знатно мање.Постоје пензионери који примају пензије од 14-15 хиљада динара, радници који примају 200 евра плату, а на пример директор Србијагаса или Народне банке, може купити много више од просека..

Ти, на пример, можеш да сву своју храну сам узгајаш, али 90% Срба то не може да уради, па то није релевантно.
Meso nikad jeftinije nije bilo.
Usao si u neku pricu koja ni tebi samom nije jasna.

Ma ne mozes tako , ovo ti je logika kao kad pricas sa momcima i devojkama koji su se vratili iz nekog provoda....
Pricaju ti o provodu kako je zivot lep, kako svako ko radi ne boji se gladi i slicne pricice.

Naravno nista ozbiljno tu ne moze da se kaze....pa momci i devojke dolaze iz provoda...neki pod gasom neki samo u bleji..

Takva ti je ovde prica...
Pa sad jos da se glumi da smo svi pijani..

Komuniste je tito pobio jos pre rata, a za vreme I posle dokusurio pretekle
One bandite nazivati komunistima je kao Alibabu nazivati komunistom
Зато данас имамо толико антикомуниста.Не можете да опростите Титу што је толико прогањао комунисте, јер антикомунисти највише мрзе када неко малтретира комунисте.

Тито није могао побити никакве комунисте пре рата, већ је то радио Стаљин и Коминтерна.То није било лепо, није било хумано, али су у току биле припреме за највећи војни сукоб у људској историји.

Ma ne mozes tako , ovo ti je logika kao kad pricas sa momcima i devojkama koji su se vratili iz nekog provoda....
Pricaju ti o provodu kako je zivot lep, kako svako ko radi ne boji se gladi i slicne pricice.
Ето мени прича човек да је 70 и 80-тих имао 10 или 20 динара на располагању за 1 оброк, а ја знам да су тада у оптицају били милиони, стари и нови, и да 10 или 50 динара није ништа значило.

Ja I moja familija trosimo isto.
Koljem po potrebi
Писао сам о просеку и капиталистичким статистикама које тврде да Срби сада мање конзумирају месо и млеко него пре 30 година.

Ето, на пример, последица те смањене потрошње меса и млека је и одумирање сточног фонда у Србији.Нема домаће потрошње, и сточни фонд се смањује, пољопривреда одумире.

Писао сам о просеку и капиталистичким статистикама које тврде да Срби сада мање конзумирају месо и млеко него пре 30 година.

Ето, на пример, последица те смањене потрошње меса и млека је и одумирање сточног фонда у Србији.Нема домаће потрошње, и сточни фонд се смањује, пољопривреда одумире.
Vidis lutko, to sto ja Koljem ne ulazi u te tvoje statistike

Ето мени прича човек да је 70 и 80-тих имао 10 или 20 динара на располагању за 1 оброк, а ја знам да су тада у оптицају били милиони, стари и нови, и да 10 или 50 динара није ништа значило.
Dobro ja sam malo popustljiv prema detaljima, ali ono prema cemu nisam to je osnovna logika u postavljanju cilja dijaloga..
To je npr otvaranje dijaloga koji kao ima za cilj obradjivanje pozitivnih i negativnih strana po drustvo a onda iznosis argumente kako imas super da jedes jer imas svoj vocnjak...
Ili pomenuta grupa sa zurke, kako prica da je sve super jer je to njima tog trenutka sve , ceo svet...ceo svet..

Tako i ovde rade razne nebuloze, izjednacavajuci Tita i SFRJ pa onda Tita i socijalizam, pa onda Tita i standard, pa onda Tita i partiju KPJ i KPS , pa onda Tita i odnos seljaka prema seljacima, samo jedni u uniformi ili sluzbi a drugi bez....itd i druge nebuloze...
Jednostavno bez ikakve logike, niti svesti sta i kako logika funkcionise...

To nazalost jeste opste stanje u narodu...totalno nebulozne price..

Nemaš ti pojma kad su bili ''milioni'' u opticaju...ako se držimoo Novih Dinara imao sam platu 1200 ili 120.000 starih dinara 74-e godine,(200 DM) gde ti vidiš milione?

Milioni starih dinara počinju da se pojavljuju krajem osamdesetih (npr.1980-e godine je poručnik,komandir baterije u JNA imao platu 1.200.000 starih dinara iliti 12.000 novih dinara...to je bilo oko 850 DM...

Te godine ja,radnik sa SSS radeći u sve tri smene sam imao skoro 500.000 starih dinara iliti 5.000 novih dinara (350 DM)

Nemaju kome,čujem da su se hrvati razbežali iz lijepe njihove kojekuda po EU :deda2:
Pa tko ne bi otišao u inozemstvo za duplu plaću uz iste troškove života. U Sloveniji dobar dio liječnika su Srbi, Bosanci i Makedonci. U Hrvatskoj također. građevinski radnici, konobari, kuhari, medecinske sestre, fizikalni terapeuti svi otišli van. Mnogi Nijemci rade u Britaniji, Irskoj, Švicarskoj, Luxemburgu. Poljaci su od EU zemalja najbrojniji radnici i biznismeni koji su napustili Poljsku. Mađari najviše odlaze u Austriju i Slovačku.

:mrgreen:
Smanji malo,pobiću ekskurziju:hahaha:
То је тачно, Српчићи сада једу месо које је замрзнуто у време Хуана Перона.То је онај квалитетнији део меса.

Да ли је могуће да никада ниси раније чуо за МОМ /МСМ (механички откошено/сепарисано месо) , које је основа исхране у садашњој Србији? Има и посебан правилник о томе, који делови животиња смеју да се користе у ту сврху, на пример који део кокошије главе сме да се самеље и стави у ту смесу за виршле, кобасице, паштете.

PRAVILNIK O KVALITETU USITNJENOG MESA, POLUPROIZVODA OD MESA I PROIZVODA OD MESA

Pa tko ne bi otišao u inozemstvo za duplu plaću uz iste troškove života. U Sloveniji dobar dio liječnika su Srbi, Bosanci i Makedonci. U Hrvatskoj također. građevinski radnici, konobari, kuhari, medecinske sestre, fizikalni terapeuti svi otišli van. Mnogi Nijemci rade u Britaniji, Irskoj, Švicarskoj, Luxemburgu. Poljaci su od EU zemalja najbrojniji radnici i biznismeni koji su napustili Poljsku. Mađari najviše odlaze u Austriju i Slovačku.
Nece ti se svideti odgovor..

U inostranstvo ne idu oni koji misle da ne mogu da izdrze ili prodju procene mentalne normalnosti...
Posto je Srbija danas prilicno opaucena, to je ogroman broj onih koji nisu citavi.
Oni to znaju , ali u Srbiji je sve ok, jer su vecina takvi...
Uopste se ne primecuje kad neko lupa kao otvoren prozor totalno nepovezane detalje...
Zasto je poskupelo vino, pa mora poskupele su cigare, a beraci grozdja puse...

E ali kad takvi naceti i nezaleceni treba da idu u inostranstvo onda je zort...

Nemaš ti pojma kad su bili ''milioni'' u opticaju...ako se držimoo Novih Dinara imao sam platu 1200 ili 120.000 starih dinara 74-e godine,(200 DM) gde ti vidiš milione?

Milioni starih dinara počinju da se pojavljuju krajem osamdesetih (npr.1980-e godine je poručnik,komandir baterije u JNA imao platu 1.200.000 starih dinara iliti 12.000 novih dinara...to je bilo oko 850 DM...

Te godine ja,radnik sa SSS radeći u sve tri smene sam imao skoro 500.000 starih dinara iliti 5.000 novih dinara (350 DM)
То су биле ОК плате пре 41 годину.

То је тачно, Српчићи сада једу месо које је замрзнуто у време Хуана Перона.То је онај квалитетнији део меса.

Да ли је могуће да никада ниси раније чуо за МОМ /МСМ (механички откошено/сепарисано месо) , које је основа исхране у садашњој Србији? Има и посебан правилник о томе, који делови животиња смеју да се користе у ту сврху, на пример који део кокошије главе сме да се самеље и стави у ту смесу за виршле, кобасице, паштете.

PRAVILNIK O KVALITETU USITNJENOG MESA, POLUPROIZVODA OD MESA I PROIZVODA OD MESA

Ma da bre smrznuto još kad je Kolumbo otkrio Ameriku... :mrgreen:

Jesi ti ikad video meso koje je smrznuto pre dve ili tri godine?

Jasno mi je,i odavde idu mnogi...ko ne može da udesi sebi život ovde ili misli da je tamo bolje on odlazi...

Ipak mii se čini,daleko manje nego pre 50 godina,tad je bio stampedo iz SFRJ...bilo jako mnogo tvojih zemljaka koje sam upoznao u Nemačkoj

Back