Dete i religija

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar ti Jutica do sada to nije dovoljno objasnila?Što veća doza agresivnosti i pljuvačine, gaženje neistomoišljenika sa tendencijom ponižavanja, podsmevanje "različitima" u svakom pogledu, isticanje principa "najjači samo opstaju" i , naravno, samo oni znaju da vaspitavaju decu, ostali deo sveta su durdubaci neopevani- ovo samo ukratko, verovatno sam mnogo preskočila.

Nažalost jesi,jer si i nehotice stavila u isti koš mormonsku religiju sa našom ,govoreći da smo mi "prihvatili američke uticaje".To naprosto nije tačno.Možda smo prihvatili amertičke uticaje u sferi njihove šund muzike i još gorih filmova,kao i sistema njihovog obrazovanja,ali nikako njihovu kvaziduhovnost.Tu smo ostali slobodni.Daleko više mi je žao što se u odbrani protiv tog štetnog uticaja,umesto vere koju imamo potežu Marks i Lenjin.

Nažalost jesi,jer si i nehotice stavila u isti koš mormonsku religiju sa našom ,govoreći da smo mi "prihvatili američke uticaje".To naprosto nije tačno.Možda smo prihvatili amertičke uticaje u sferi njihove šund muzike i još gorih filmova,kao i sistema njihovog obrazovanja,ali nikako njihovu kvaziduhovnost.Tu smo ostali slobodni.Daleko više mi je žao što se u odbrani protiv tog štetnog uticaja,umesto vere koju imamo potežu Marks i Lenjin.
Nisam shvatila da je ovde samo o mormonima reč, mislila sam da me pitaš o celokupnoj američkoj kulturi.Kakve veze Marks i Lenjin imaju sa tim, mislim, ja sam odgajana u tom duhu vremena, pa nisam postala zagriženi mor(m)on.Ako si pratio temu od početka, već sam objasnila.

Vidi, ne žive kao u Holivudskim filmovima, ali žive sasvim normalno, i deca su nasmejana i odevena i sita i slobodna itd.
Sad, što prosečan seljak iz srca Šumadije ne može sebi da priušti Mercedes ili Ford, to je druga priča, ali mislim da to i nije merilo normalnog života, ako se slažeš?
Onda ne pricamo o istoj drzavi. U Srbiji se zivi lose.

:hahaha:

ne secam se prethodnih par godina da je neki politicar ubijen...od zorana djindjica naovamo, dakle oko 8 godina, molim forumase da mi pomognu ako se sete nekoga.

a u usa? tamo to rade demokratski, udju sa m16 u skolu i pobiju 20-30 dece...vrlo demokratski, nema sta. vama i ne treba politicko ubistvo.
Posto je milosevicev period bio pre par godina. ne pravis razliku izmedju politickog ubistva i ubistva, ides u osnovnu skolu, jer se ne secas perioda milosevica

U Americi još ima živih ljudi koji se sećaju natpisa "samo za belce". Negde su nestali tek sedamdesetih godina prošlog veka. :kafa:

whitecolored.jpg
Do 50-tih, ne do 70-tih, a danas je Obama koji nije belac predsednik, to upravo pokazuje sta je Amerika.

curuvija i ko jos? sve ukupno jedno 5 za 10 godina. i to u ratu pola tog perioda. koliko je bilo politickih ubistava u americkim ratovima? svih 236 ratova? koliko je bilo kolateralne stete kada izbombarduju pune kuce dece u libiji? kad pogode autobuse sa obicnim nevinim svetom? kad bace kasetne bombe na prodavce povrca na pijaci? kad pogode albance na traktoru krenuli na njivu? kad pobiju one pakistance bez razloga? kad spale citave gradove u vijetnamu? koliko su dece pobili u iraku? jemenu? omanu? sudanu? svim zemljama sveta?

za koliko je smrti odgovorna americka ekspanzionisticka politika i direktno i indirektno? koliko milijardi ljudskih dusa?

dosla si ovde nama srbima da prodajes svoje glupe price? sta mislis da smo glupi samo smo tebe cekali iz moronijuma da nam solis pamet? mi neznamo za knjigu, svet, istoriju? previse je to plitko sa tvoje strane, a iskreno nisi cak ni zabavna za neku zaebanciju, nego brate smaras za medalju...

meni je dosta. a ako nisi primetila niko ziv se ne slaze sa tobom. cak bi i idiotu to otvorili oci.

ispravi prvo gramaticke greske koje si napravio, meni srpski nije maternji, a ne pravim takve kardinalne gramaticke greske kao ti.
Ocigledno je da ides u osnovnu,kada pises ovakve stvari.
Ozbiljne politicke partije u Srbiji imaju cilj Evropsku Uniju i Nato. Niko se ne slaze ...

Zar ti Jutica do sada to nije dovoljno objasnila?Što veća doza agresivnosti i pljuvačine, gaženje neistomoišljenika sa tendencijom ponižavanja, podsmevanje "različitima" u svakom pogledu, isticanje principa "najjači samo opstaju" i , naravno, samo oni znaju da vaspitavaju decu, ostali deo sveta su durdubaci neopevani- ovo samo ukratko, verovatno sam mnogo preskočila.
Sta hoces da dokazes da izgledas bolje od mene u kupacem ili da mozes da imas zgodnijeg i lepseg momka od mene ? Koji je tvoj problem ?

Vazno je da imate pravu muziku turbo-folk, i pravu duhovnost da su kriminalci ideali...

Zemlja s najodvratnijim dosijeom na planeti...
Jugoslavija bila najpopularnija,a USA najnepopularnija država...Srbija,na žalost spala na
mali broj prijatelja,ali još uvek ima više iskrenih prijatelja u svetu od USA...
Zemlja,nastala od hordi prevaranata i avanturista istrebljenjem domorodaca u prvom pravom genocidu u istoriji planete,
ne može biti stvarno omiljena ni u GB gde je to savršeno dobro poznato...
Restitucija u USA će doneti pravdu za rodne Amerikance i rešiti zemlju balasta spoljne mržnje...Bliznakinje su
žalostan,ali i logičan događaj koji ukazuje na svu pogrešnost u biću USA...
Na žalost,do pravih promena u USA neće doći na lep način...O tom je Slavoljub Žižek objavio kraću
studiju povodom protesta na Vol Stritu...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back