Dete i religija

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako zive ljudi u Srbiji ? Normalno ? Imaju posao,imaju plate,mogu da prezive ?

Vidi, ne žive kao u Holivudskim filmovima, ali žive sasvim normalno, i deca su nasmejana i odevena i sita i slobodna itd.
Sad, što prosečan seljak iz srca Šumadije ne može sebi da priušti Mercedes ili Ford, to je druga priča, ali mislim da to i nije merilo normalnog života, ako se slažeš?

Koliko imas decko godina, pricamo o POLITICKIM ubistvima.
Lupaj na nekom drugom forumu.

:hahaha:

ne secam se prethodnih par godina da je neki politicar ubijen...od zorana djindjica naovamo, dakle oko 8 godina, molim forumase da mi pomognu ako se sete nekoga.

a u usa? tamo to rade demokratski, udju sa m16 u skolu i pobiju 20-30 dece...vrlo demokratski, nema sta. vama i ne treba politicko ubistvo.

:hahaha:

ne secam se prethodnih par godina da je neki politicar ubijen...od zorana djindjica naovamo, dakle oko 8 godina, molim forumase da mi pomognu ako se sete nekoga.

a u usa? tamo to rade demokratski, udju sa m16 u skolu i pobiju 20-30 dece...vrlo demokratski, nema sta. vam i ne treba politicko ubistvo.

Za vreme milosevica nije bilo politickih ubistava ? Za tebe su to ista kao i obicna ?

Sta je van papira ? Starosedeoci i dalje zive u Americi.
U Americi postoje gradjanske slobode vise od dve veka, a u drugim drzavama ni na papiru.
U Americi još ima živih ljudi koji se sećaju natpisa "samo za belce". Negde su nestali tek sedamdesetih godina prošlog veka. :kafa:

whitecolored.jpg

Za vreme milosevica nije bilo politickih ubistava ? Za tebe su to ista kao i obicna ?

curuvija i ko jos? sve ukupno jedno 5 za 10 godina. i to u ratu pola tog perioda. koliko je bilo politickih ubistava u americkim ratovima? svih 236 ratova? koliko je bilo kolateralne stete kada izbombarduju pune kuce dece u libiji? kad pogode autobuse sa obicnim nevinim svetom? kad bace kasetne bombe na prodavce povrca na pijaci? kad pogode albance na traktoru krenuli na njivu? kad pobiju one pakistance bez razloga? kad spale citave gradove u vijetnamu? koliko su dece pobili u iraku? jemenu? omanu? sudanu? svim zemljama sveta?

za koliko je smrti odgovorna americka ekspanzionisticka politika i direktno i indirektno? koliko milijardi ljudskih dusa?

dosla si ovde nama srbima da prodajes svoje glupe price? sta mislis da smo glupi samo smo tebe cekali iz moronijuma da nam solis pamet? mi neznamo za knjigu, svet, istoriju? previse je to plitko sa tvoje strane, a iskreno nisi cak ni zabavna za neku zaebanciju, nego brate smaras za medalju...

meni je dosta. a ako nisi primetila niko ziv se ne slaze sa tobom. cak bi i idiotu to otvorili oci.

Ево како: Пролазимо поред цркве, мој једноипогодишњи син пита:,,Ста то пева?'' ,,Попа пева.'' ,,Засто попа пева?'' ,,Моли се Богу.'' ,,Да ли Бога игра док попа пева?'' :)
Хтео је да упише богословију једно време, а после постао задрти атеиста. Нисмо утицали никако. Формирају своје ставове сами. Ишли су у цркву много пута, али више због традиције него због религијског веровања.
Обишли су све фрушкогорске манастире, многе манастире по Србији, цркве у сваком месту где смо били... Старији је атеиста, а млађи се не изјашњава, нити га питамо.
Опасно је децу задојити религијом.
Религија је опијум за народ, рече чика Маркс, а ја сам школована на темељима марксизма и лењинизма...

Ne moraš previše da naglašavaš,vidljivo je :lol:

Nego tema.

Gledaj Utah,ako detetu hoćeš da nešta učiniš zanimljivim,bilo pta, učini to nečim zagonetnim, tajanstvenim, do čega samo retki dolaze.Recimo dobar primer je neki sport,kao recimo streličarstvo.
Uzmeš svoju vazdušnu pušku,ili vazdužni pištolj ili nož za bacanje,svejedno je.Bez i jedne reči detetu, obučeš neku posebnu odeću ,koja se koristi za taj sport.Mora da izgleda eksluzivno ,dugačije od svakodnevne odeće.Ako te klinac,a ti još nemaš klinca ,jer si i sama klinka,ali to je nebitno,pita,-gde ideš? - namrštiš obrve i kažeš mu , nije to za decu .Onda tajanstveno odeš svojim putem.Vratiš se još namrštenija sa te aktivnosti,vrlo zagonetna sa pogledom koji gleda misaono u daljinu ,mada ti nisi misaona osoba,ali ono,foliraš.Veruj mi deca će te naprosto preklinjati da ih povedeš sa sobom.Šta god to bilo.

Tako se to radi dete.

Pročitaj ponovo svoj sopstveni post,ali sada pokušaj da se praviš kao da si neka druga osoba,a ne ti.Zapanjićeš se koliko duh spomenutih ideologa provejava kroz taj post.

Ти не разумеш шалу?
Нисам васпитавана тако, али није битно. Прочитала пост и ако је то што сам рекла ,,Опасно је децу задојити религијом'' оно што тебе асоцира на Маркса, онда не знам шта да ти кажем.
Опасно је децу задојити било чиме што ће им дати привид да се без њиховог ангажовања нешто може решити.

Ти не разумеш шалу?
Нисам васпитавана тако, али није битно. Прочитала пост и ако је то што сам рекла ,,Опасно је децу задојити религијом'' оно што тебе асоцира на Маркса, онда не знам шта да ти кажем.
Опасно је децу задојити било чиме што ће им дати привид да се без њиховог ангажовања нешто може решити.

Tvoj post nije šala.Ozbiljna si .

Озбиљна јесам, све до последње реченице.
И стојим иза тога што рекох.

И, да, извињавам се, нисам васпитавана на темељима марксизма и лењинизма, а школована јесам, као и сви у то време.

Ne izvlači se od onog što zaista misliš.Ako mene i druge lažeš,ne laži bar sebe.

Ne izvlači se od onog što zaista misliš.Ako mene i druge lažeš,ne laži bar sebe.

Заиста мислим то што сам написала, и не извлачим се.
Лепо рекох пар пута, а за непажљиве читаче, да поновим: Опасно је децу научити да се нешто добро може десити без икаквог њиховог утицаја.

Заиста мислим то што сам написала, и не извлачим се.
Лепо рекох пар пута, а за непажљиве читаче, да поновим: Опасно је децу научити да се нешто добро може десити без икаквог њиховог утицаја.

Znam.

И, да, извињавам се, нисам васпитавана на темељима марксизма и лењинизма, а школована јесам, као и сви у то време.
Isto, takođe, i zahvaljujem se Bogu(ako ga ima u svekolikoj vasioni), što me ne vaspitaše po amerskim principima, koji ovde počinju da se prihvataju kao normalni.

Oprosti na pitanju,na šta misliš tačno pod "amerskim principima" koji se ovde prihvataju?
Zar ti Jutica do sada to nije dovoljno objasnila?Što veća doza agresivnosti i pljuvačine, gaženje neistomoišljenika sa tendencijom ponižavanja, podsmevanje "različitima" u svakom pogledu, isticanje principa "najjači samo opstaju" i , naravno, samo oni znaju da vaspitavaju decu, ostali deo sveta su durdubaci neopevani- ovo samo ukratko, verovatno sam mnogo preskočila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back