Dete i religija

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je. Uostalom, u cemu je razlika izmedju inkvizicije i elektricne stolice ili kao sto su Sadama obesili nedavno red kamerama? Sta je drustvo prosperiralo osim na gore?

Je li danasnji svet humaniji zbog ateizma?

Između ubistva i ubistva ne postoji razlika.
Ali, isto tako, taj svet koji vrši egzekucije, kaže: In God we trust.

Svet nikada nije ni bio human. Humani pojedinci, međutim, postoje - bili oni vernici ili ne.

Ма, јок, веровали су у једног Спаситеља...

Ако ћемо искрено, политеизам се не може сматрати религијом.
Мислиш, иначе, да су сви људи били верници пре комунизма? Заиста то мислиш?

U pocetku stvori komunisticka partija nebo i zemlju !
I duh Broziji dizjase se nad vodom....
verovatno je bilo tako

Odakle ti ideja da bih JA to smatrala ispravnim?:lol:

Pitao sam upravo zbog toga što nisam imao ...takvu ideju...

Iz MOG ugla - bilo kakvo versko mantranje malom detetu nije dobro.
Vernik će ti reći da je dobro. Neki vernici će pak tvrditi da to nije dobro i da se to ne radi u njihovoj sredini, ali će se zdušno boriti da dokažu kako je dobro dete od malena učiti veri. Pitanje je samo - KADA, u kom uzrastu, i KOLIKO.
Svi roditelji smatraju da su najbolji roditelji i da čine najbolje svom detetu.

U vezi sa ovim ...imamo isti ugao...

Između ubistva i ubistva ne postoji razlika.
Ali, isto tako, taj svet koji vrši egzekucije, kaže: In God we trust.

Svet nikada nije ni bio human. Humani pojedinci, međutim, postoje - bili oni vernici ili ne.

Znaci zakljucak - nema nista lose u davanju dece u religijsko obdaniste. Svet je nehuman iovako ionako (osim pravoslavnog, mada i tu ima nekih izuzetaka npr. kod Bugara koji nisu imali nikakvu ratnu etiku i koji su zapravo Azijati).

A šta se desilo sa decom zbog toga- odreda postali blago mentalno retardirani ili šta?Da li ti to ponižavaš i nipodaštavaš ceo jedan narod, zato što su bili ateisti?
Prvo taj ceo narod nije dobrovoljno postao ateisticki, nego silom, to je istorijska cinjenica, a vredjanje.
Nazalost ta deca su zivela i odrastala u jednom nazadnom sistemu, i danas ja Albanija jedna od najsiromasnijh i zaostalijih drzava Evrope, kao posledica bivseg ateizma.

U pocetku stvori komunisticka partija nebo i zemlju !
I duh Broziji dizjase se nad vodom....
verovatno je bilo tako

Нисам написала да сам атеиста. Нисам ни написала да сам комуниста.
Нисам се ,,заклињала'' у Тита, осим из зезања.
Значи, ако разговарамо о томе треба ли деци наметати религијске норме, рекох, не. Не само религијске, него ништа што ће их доводити у заблуду.
А о ,,небу и земљи'' је смешно да причамо, ако знамо бар нешто о свемиру. Уколико твоје знање сеже од неба до земље, онда стварно... (А и ја се чудим, као да те не знам! )

Mogla bih sad da ti napišem unapred nekoliko mogućih odgovora od različitih korisnika, ali neću.
Biće ti uzbudljivije. :mrgreen: :lol:

p.s. Zaboravila si Inkviziciju.
p.p.s. Jedan od mogućih odgovora glasi:
"Pravoslavci nisu vodili Svete ratove."

Mogao bih i ja ali ću odustati da bude zanimljivije. A koliko sam video mormonka je već napisala ono o Enver Hodji...što je sastavni deo svih njenih tema.

Нисам написала да сам атеиста. Нисам ни написала да сам комуниста.
Нисам се ,,заклињала'' у Тита, осим из зезања.
Значи, ако разговарамо о томе треба ли деци наметати религијске норме, рекох, не. Не само религијске, него ништа што ће их доводити у заблуду.
А о ,,небу и земљи'' је смешно да причамо, ако знамо бар нешто о свемиру. Уколико твоје знање сеже од неба до земље, онда стварно... (А и ја се чудим, као да те не знам! )

Nisi vernik,nisi ateista sta si ti ???

Prvo taj ceo narod nije dobrovoljno postao ateisticki, nego silom, to je istorijska cinjenica, a vredjanje.
Nazalost ta deca su zivela i odrastala u jednom nazadnom sistemu, i danas ja Albanija jedna od najsiromasnijh i zaostalijih drzava Evrope, kao posledica bivseg ateizma.
A oni koji su dobrovoljno privedeni "pravoj veri" su napredna nacija u svakom pogledu, vidi se svakodnevno, a tek što vaspitavaju decu, nemam reči, verovatno otud (samo) u Ameriki, 'nolka ubistva po srednjim školama.

Ахаха!
А хтела да поменем Инквизицију...:)
А ни мормони нису водили Свете ратове, ваљда зато што их подучили у Мормонијуму о лепом понашаљу и љубљењу ближњега..или зато што их није било у време Светих ратова..? Побркала сам, канда...

Poljoprivrednik Smit ih je ....kasno osnovao...mislim mormone...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back