Дешавања на релацији Србија-Xрватска!

• Začetnik teme Začetnik teme mi-ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Još extremniji ubjeđenja biše ti i dido prije no što u Bleiburgu završi!!!!
Možda nije loše da se podsjetiš, .....može ti valjati!!!

- - - - - - - - - -

Čekaj, 'oćeš reći JNA u početku šurovala s Rvatima, nije li i' ono i u Borovu Selu spasila????

Знају људи који су тада били тамо само ме чуди да то овде нико не износи.
Већ су тада неки говорили да ће џабе да се гине, и побеђује (не дефетисти него људи који су наставили да се боре али одговарали друге од долажења), јер је све политички продато.

Na danasnji dan prije 24 godine srpski borci i heroji su nakon tromjesecnih junackih borbi oslobodili Srpski grad Vukovar od ustaskih povampirenih hordi.

Nazlost Srpski grad Vukovar je bez borbe, uz pomoc rezima Slobe Milosevica u Beogradu a tokom pregovora 1995 u Dejtonu bez borbe i ispaljenog metka za zelenim stolom pored Srpskog Sarajeva,Brckog i ostalih vjekovnih srpskih terotorija predat ustaskoj hrvatskoj drzavi marionetsko satelitskoj tvorevini nato pakta

Respekt i Slava Svim Srpskim Borcima

Za vreme opsade Vukovara, od strane nasih bombi i metaka pobijeni su i mnogi Srbi, srusene mnoge srpske kuce. Prilikom ciscenja jedne ulice bacena je bomba u podrum, u tom podrumu je bilo mnogo SRPSKIH zrtava, zena i dece. Herojska borba kazes? Sacica ljudi 3 meseca odolevala mnogostrukoj vecoj armiji, herojski kazes? Totalno promasena taktika gde se Vukovar mogao zaobici, pametno i herojski bome.

Nema tu nista herojski, jad, beda i cemer, unisten jedan grad nepotrebno, toliko mrtvih civila, zena i dece, i srpskih i hrvatskih.

Laz o ubojstvu 40 srpske dece sta je kasnije javno demantovano na tv, bome sve je to jako...junacki:lol:

Evo par junaka, bas su osvetlili srpski obraz:)

vukovar1991_25.jpg

vukovar1991_32.jpeg

vukovar1991_13.jpg

Samo boodala bez mozga moze na ovakve svrsavati i smatrati ih herojima :lol:

Šta se dobilo tim "oslobađanjem"....
Obnovljena infrastruktura, pa predat Hrvatima.
Na tacni.
Danas se Srbi koji tu žive osećaju k'o da su u getu.
Ne daju im oznake da postave na svom jeziku....

Kako, bre, onda - oslobođen ?

Obnovljena infrastruktura :lol:
U kojoj si bajci to citao :lol:

Od 1998 Hrvati su obnovili sve, cak i srpske kuce..

- - - - - - - - - -

Slava oslobodiocima :kpozdrav:

PS - pa nisu bas morali totalno da ga razlupaju :whistling: , mislim, nije to hrvatski grad pa da se zezaju kako hoce. Vukovar nikad do 1995. nije bio hrvatski grad, čak ni u vreme Austrougarske.

Opet piskis uz vetar

Mala ispravka, nisu Srbi oslobodili Vukovar, već su to uradili vojnici Jugoslovenske Narodne Armije. U to vreme Srbija nije postojala kao država.
Najveća tragedija Vukovara je što za njegovo razaranje odgovorni, vođe terorista iz redova Hrvta, nikad nisu odgovarali pred sudom. Naravno, odgovaraće oni onome kome trebaju, ali bi bio red da su i ovde platili za svoje zlodelo višemesečnog pripremanja rovova i dovlačenja oružja i municije u grad, svesno žrtvujući civile svih nacionalnosti, zarad svojih političkih ciljeva.

Mala ispravka, nisu Srbi oslobodili Vukovar, već su to uradili vojnici Jugoslovenske Narodne Armije. U to vreme Srbija nije postojala kao država.
Najveća tragedija Vukovara je što za njegovo razaranje odgovorni, vođe terorista iz redova Hrvta, nikad nisu odgovarali pred sudom. Naravno, odgovaraće oni onome kome trebaju, ali bi bio red da su i ovde platili za svoje zlodelo višemesečnog pripremanja rovova i dovlačenja oružja i municije u grad, svesno žrtvujući civile svih nacionalnosti, zarad svojih političkih ciljeva.

Jos 90 tih se naoruzavalo i srpsko stanovnistvo, postojala je jedna veza iz Mirkovaca...gde se preuzimalo oruzje pa delilo po kucama :per: Na svoje oci video i znam ko je sve tad uzeo oruzje

Mark Knopfler i Dire Straits pjesmom odali počast Vukovaru

http://www.index.hr/black/clanak/ma...its-pjesmom-odali-pocast-vukovaru/856783.aspx

- - - - - - - - - -

Da ne idemo kroz istoriju ko je i kad organizovao razne stvari. Bojim se da bi došli do dosta imena i zločinačkih terorističkih akcija koje su izveli Hrvati. I to u vreme kad mnogi od političara iz 90-ih nisu bili ni punoletni.

Reko sam ti vec kad si me ignorisao, ni tu ne znas puno...niti su imena niti nalogodavci tacni.

Kakva počast? Čemu, tragediji tolikom broju civila? Zbog čega, bogaćenja nekoliko prodica u Hrvatskoj? Vukovar je najveća sramota Hrvata, posle proterivanja skoro pola milona stanovnika iz države.

- - - - - - - - - -

Mark Knopfler i Dire Straits pjesmom odali počast Vukovaru

http://www.index.hr/black/clanak/ma...its-pjesmom-odali-pocast-vukovaru/856783.aspx

- - - - - - - - - -

Reko sam ti vec kad si me ignorisao, ni tu ne znas puno...niti su imena niti nalogodavci tacni.

Znam mnogo više nego što bi ti voleo. Istorija je sve zapisala. zna se ko je ubijao po državi i van nje. Zna se ko je plaćao u neke čUdne organizacije decenijama pre terorističkih akcija u SFRJ. Ne vredi ti da pišeš o nekim imenima 90-ih, kad je hrvatsko zlo mnogo starije od toga, baš mnogo.

Kakva počast? Čemu, tragediji tolikom broju civila? Zbog čega, bogaćenja nekoliko prodica u Hrvatskoj? Vukovar je najveća sramota Hrvata, posle proterivanja skoro pola milona stanovnika iz države.

- - - - - - - - - -

Znam mnogo više nego što bi ti voleo. Istorija je sve zapisala. zna se ko je ubijao po državi i van nje. Zna se ko je plaćao u neke čUdne organizacije decenijama pre terorističkih akcija u SFRJ. Ne vredi ti da pišeš o nekim imenima 90-ih, kad je hrvatsko zlo mnogo starije od toga, baš mnogo.

Ja ne bi voleo? Briga mene, ja kad nesto ocu da saznam, pokusam saznati od ljudi koji su jos zivi, a u nesto su bili umesani. Ne priicam sad o 90tim, vec ono pre sta si spomenuo. Znam da znas neke stvari, pisao si, ja ti verujem, ali veruj i ti meni da ljude koje si spominjao...nemaju veze sa tim, kao ni nalogodavac a znas ti dobro o cemu i kome pricam.

Sam sii na temi o Siriji napisao nekome, da lii je siguran da su to uradili ovi teroristi..budi dosledan pa isti princip ovde primeni, ne bi ti pasalo kad bi znao ko je nalogodavac nekih ter.akcija 70tih i zasto...

Ево, да дежурни усташа који се представља као србин не смрди више и да зна да џаба кречи јер ми знамо истину и ма колико год он смрдео са усташком пропаљгандом -неће проћи.. http://srbin.info/2014/11/17/otkriv...ukovarskog-mita-tekst-je-na-hrvatskom-jeziku/

Ево делић, да одмах разјаснимо ретардиране лажи локалног блесног усташко балијског олоша који нам продаје ратну пропаганду из 90их, текст је предугачак, али може се копирати за сваку њихову лаж одговор..
Заблуда: ЈНА је напала Вуковар
Истина: ЈНА је 14.9. 1991. кренула у легитимну и легалну деблокаду своје касарне у Вуковару. Хрватске паравојне јединице 20 дана држале су касарну ЈНА у блокади без икаквог разлога. Према признању Томислава Мерчепа, ЈНА је била врло коректна у Вуковару, а не треба заборавити да је баш ЈНА 3 мјесеца прије него што ће јој хрватске паравојне јединице блокирати касарну у Вуковару спасила хрватске „редарственике“ у Боровом селу. Данима прије почетка деблокаде, Туђман је одбијао свог негдашњег пријатеља Кадијевића који га је молио да деблокирала касарну, укључи воду и струју или да бар дозволи покапање лешева младих рочника ЈНА који су били убијени од хрватских снајпера и које се ради тих снајпера није могло покопати. Туђман, како је већ раније одлучио у Вуковару направити покољ, остао је глух на све Кадијевићеве молбе, наговарања и пријетње. Не треба заборавити да је велики дио становника Вуковара ЈНА доживљавао као своју војску која их је ослободила. ЈНА је 14.9.1991., када је кренула у деблокирање касарне, и даље била једина легитимна и легална војска у цијелој Југославији, па тако и у Вуковару. Према томе, ЈНА није могла напасти град у држави гдје је она једина службена војска, гдје се налази њезина касарна под блокадом и паљбом и гдје је велики дио становника града сматра својом војском.

Заблуда: ЈНА је била српска војска
Истина: На челу ЈНА био је Вељко Кадијевић, Хрват по мајци, рођен у Хрватској, ожењен Хрватицом. Његови замјеници били су Хрват Јосип Грегорић и Словенац Стане Бровет. Од свих хрватских генерала у ЈНА, тада је на хрватску страну прешло мање од 25 посто, док је преко 75 посто хрватских генерала остало у ЈНА до краја рата у Вуковару. У вријеме битке за Вуковар Главни командант штаба Централне команде у Београду био је Хрват Андрија Силић, главни командант Ратног ваздухопловства био је Хрват Звонко Јурјевић (који је баш тада замјенио Хрвата Антона Туса), главни командант Југославенске ратне морнарице Хрват Божидар Грубишић, главни командант Центра високих војних школа у Београду био је Хрват Иван Радановић, главни командант Командно штабне академије Хрват Томислав Бјондић, главни командант Војне академије у Београду Хрват Мате Пехар, док је нешто прије рата у Вуковару Александар Васиљевић (поријеклом Бугарин) преузео КОС од Хрвата Миливоја Павичевића, који је и даље остао у ЈНА. Командант Прве Армије која је кренула у деблокаду своје касарне у Вуковару био је Александар Спировски, Македонац.

Током цијеле 1991., дакле у вријеме борби за Вуковар, у саставу ЈНА био је велики број Хрвата, Муслимана, Македонаца, Црногораца и нешто мање Словенаца. Муслиманских официра тада је у ЈНА било око 500, а најпознатији су Атиф Дудаковић, Сефер Халиловић и Изет Нанић којег ће 1995. са леђа убити муслимани у Хрватској, док је са својим војницима чинио злочине над српским цивилима у Крајини који су бјежали од хрватске восјке. И на свим осталим функцијама били су Хрвати. Од Титове смрти релано најутјецајнија особа у Југославији био је премијер. Сво троје премијера након Титове смрти су били Хрвати. 1991. предсједник прједседништва СФР Југославије био је Хрват Стипе Месић, премијер Хрват Анте Марковић, министар вањских послова Хрват Будимир Лончар, начелник Службе безбједности Хрват Здравко Мустач…

Obnovljena infrastruktura :lol:
U kojoj si bajci to citao :lol:

Od 1998 Hrvati su obnovili sve, cak i srpske kuce..

- - - - - - - - - -

Opet piskis uz vetar

Moja građevinska firma potpuno sredila bolnicu !
I ne samo nju...
Na trošak države Srbije....
Svečano otvorio dr Velimirović !

Zato, čkomi !

Poslednja izmena:
Super da je oslobođen, jer je Vukovar od 92 -95 izuzetno prosperirao nakon oslobođenja

- - - - - - - - - -

I četnici su bili pripadnici te iste JNA?

Super da je oslobođen, jer je Vukovar od 92 -95 izuzetno prosperirao nakon oslobođenja

- - - - - - - - - -

I četnici su bili pripadnici te iste JNA?

Заблуда: Хрвати су били слабо наоружани
Истина: Хрвати су приликом предаје у Вуковару имали пјешачке муниције за мјесеце борбе. Имали су најмодерније протуоклопно оружје које су добили од Њемачке. Били су добро наоружани оружјем из бивших земаља Варшавског пакта, највише из Мађарске. Још 1990. у јесен, према изјави тадашњег Туђмановог министра обране Шпегеља, хрватске паравојне јединице бројале су 80 000 људи под оружјем и у 81 опћини у Хрватској биле су формиране групе за заузимање касарни и складишта ЈНА. Према изјави Фердинанда Јукића, шефа вуковарског СУЗУП-а (хрватска тајна служба), који је три пута пратио Туђмана на преговорима у Карађорђеву, хрватске паравојне јединице из источне Славоније су се у освит рата наоружале са 10 камиона оружја из складишта ЈНА у Батајници који су плаћени запљењеним сребром и златом из Осјечког суда. 15.9. дакле само дан након почетка изравног ратног сукоба у Вуковару, Хрватске паравоње јединице, тзв. Збор Народне Гарде приликом предаје Вараждинске касарне дошле су у посјед 74 Т-55 тенкова, 88 оклопњака, 36 самоходних ПЗО топова, 24 100мм протутенковских топова, 72 минобацача од 120мм. Сво оружје било је расположиво и могло се за неколико сати допремити до Вуковара да је то Туђману и хрватској политици одговарало. 2 дана касније предале су се касарне у Крижевцима, Чаковцу, Осијеку, Ђакову (запљењено је 54 ПТ топа од 100мм и 48 самоходних ПЗО топова), протутенковска топничка бригада из Вировитице, и друге. Наредних дана предале су се још неке касарне. 29.9.1991. Хрвати су из Бјеловарске касарне запљенили 78 тенкова Т-55 и 80 оклопњака.

Туђман је према томе у Вуковар већ 30.9.1991., шеснаест дана од почетка директног ратног сукоба, могао послати преко 300 тенкова и оклопних возила и масу свог осталог наоуружања. Са Вуковарског ратишта, за вријеме најжешћих борби, Туђман је повукао петнаест најсувременијих тенкова М-84 који су пребачени у творницу „Ђуро Ђаковић“ гдје су на њима учињени ситни поправци те су продани Кувајту за 6 милиона еура. У самом Вуковару Хрвати су имали 26 (4 заробио Аркан) тенкова и оклопних транспортера, 52 топа до 100 мм, 32 топа преко 100 мм, 8 минобацача и један вишецијевни ракетни бацач.

Заблуда: Хрвати су били слабо наоружани
Истина: Хрвати су приликом предаје у Вуковару имали пјешачке муниције за мјесеце борбе. Имали су најмодерније протуоклопно оружје које су добили од Њемачке. Били су добро наоружани оружјем из бивших земаља Варшавског пакта, највише из Мађарске. Још 1990. у јесен, према изјави тадашњег Туђмановог министра обране Шпегеља, хрватске паравојне јединице бројале су 80 000 људи под оружјем и у 81 опћини у Хрватској биле су формиране групе за заузимање касарни и складишта ЈНА. Према изјави Фердинанда Јукића, шефа вуковарског СУЗУП-а (хрватска тајна служба), који је три пута пратио Туђмана на преговорима у Карађорђеву, хрватске паравојне јединице из источне Славоније су се у освит рата наоружале са 10 камиона оружја из складишта ЈНА у Батајници који су плаћени запљењеним сребром и златом из Осјечког суда. 15.9. дакле само дан након почетка изравног ратног сукоба у Вуковару, Хрватске паравоње јединице, тзв. Збор Народне Гарде приликом предаје Вараждинске касарне дошле су у посјед 74 Т-55 тенкова, 88 оклопњака, 36 самоходних ПЗО топова, 24 100мм протутенковских топова, 72 минобацача од 120мм. Сво оружје било је расположиво и могло се за неколико сати допремити до Вуковара да је то Туђману и хрватској политици одговарало. 2 дана касније предале су се касарне у Крижевцима, Чаковцу, Осијеку, Ђакову (запљењено је 54 ПТ топа од 100мм и 48 самоходних ПЗО топова), протутенковска топничка бригада из Вировитице, и друге. Наредних дана предале су се још неке касарне. 29.9.1991. Хрвати су из Бјеловарске касарне запљенили 78 тенкова Т-55 и 80 оклопњака.

Туђман је према томе у Вуковар већ 30.9.1991., шеснаест дана од почетка директног ратног сукоба, могао послати преко 300 тенкова и оклопних возила и масу свог осталог наоуружања. Са Вуковарског ратишта, за вријеме најжешћих борби, Туђман је повукао петнаест најсувременијих тенкова М-84 који су пребачени у творницу „Ђуро Ђаковић“ гдје су на њима учињени ситни поправци те су продани Кувајту за 6 милиона еура. У самом Вуковару Хрвати су имали 26 (4 заробио Аркан) тенкова и оклопних транспортера, 52 топа до 100 мм, 32 топа преко 100 мм, 8 минобацача и један вишецијевни ракетни бацач.

Postaviš tekst koji ti dokazuje upravo suprotno od onoga što pišeš.

Nitko nikada nije vidi suvremeno protu oklopno naoružanje iz Njemačke jer ga nije no bilo.

Obično laprdanje da bi se opravdala bjesomučna opsada Vukovara sa silom naoružanja i vojne tehnike.

Svjedok sam sam tih dogadjaja ali nesto se ne sjecam nekakve predaje 1990
1990 su odrzani prvi izbori ....ustase su dosle na vlast i krenule sa onbovom ndh
i onda su ustase napale kasarne tada jedine legalne vojne formacije JNA medju njima i kasarnu u Vukovaru i JNA je krenula u deblokadu
cini mi se da je takav sljed dogadjaja bio
ako sam nesto propustio...kazi

A to je JNA krenula debloikirati kasarnu? Zanima me kako bi izgledalo da je JNA krenula sravnit Vukovar sa zemljom. I ako je to bila legalna vojna formacija, odkud tamo četnici sa šubarama i kokardama. Nisam siguran da su četnici bili legalna vojna formacija u Jugoslaviji.
Legalno ko deblokada kasarne. :kafa:

Postaviš tekst koji ti dokazuje upravo suprotno od onoga što pišeš.

Nitko nikada nije vidi suvremeno protu oklopno naoružanje iz Njemačke jer ga nije no bilo.

Obično laprdanje da bi se opravdala bjesomučna opsada Vukovara sa silom naoružanja i vojne tehnike.

Ili tako, ili je jedva naoružana JNA junački porazila do zuba naoružane i brojčano nadmoćne ustaše

Ja ne bi voleo? Briga mene, ja kad nesto ocu da saznam, pokusam saznati od ljudi koji su jos zivi, a u nesto su bili umesani. Ne priicam sad o 90tim, vec ono pre sta si spomenuo. Znam da znas neke stvari, pisao si, ja ti verujem, ali veruj i ti meni da ljude koje si spominjao...nemaju veze sa tim, kao ni nalogodavac a znas ti dobro o cemu i kome pricam.

Sam sii na temi o Siriji napisao nekome, da lii je siguran da su to uradili ovi teroristi..budi dosledan pa isti princip ovde primeni, ne bi ti pasalo kad bi znao ko je nalogodavac nekih ter.akcija 70tih i zasto...

Naravno da znam o čemu pišeš, ali žrtvama bombe u bioskopu nije bitno ime ubica, već čije je to delo, a zna se čije je. Isto kao što nikome ne znači neko ime vojnika u I Svetskom ratu koji je učinio masakr u Mačvi, već da se zna čija je to ideja i naredba bila, kao i za II Svetski rat i logore, pa tako i za Mapsok, kao prvi pokušaj Hrvata da razbiju SFRJ i na kraju terorizam Hrvsta iz 90-ih godina. Sve je to povezano i neka imena ljudi koji su se naoružavali iz straha nisu toliko bitna.

A to je JNA krenula debloikirati kasarnu? Zanima me kako bi izgledalo da je JNA krenula sravnit Vukovar sa zemljom. I ako je to bila legalna vojna formacija, odkud tamo četnici sa šubarama i kokardama. Nisam siguran da su četnici bili legalna vojna formacija u Jugoslaviji.
Legalno ko deblokada kasarne. :kafa:

Fantazija oko deblokiranja kasarne, nitko nema pojma da li je, kako i kada ta kasarna bila deblokirana.
Jel uopće postojala? :)
Valjda lovac zna.

- - - - - - - - - -

Jednom ustaša uvek ustaša. Sa 5, 10, 20, 90, 105 godina. Kao i ti. Ti ćeš uvek biti cvijeće hrvatsko.

Jednom partizan, uvijek partizan

tudjman_partizani.jpg

Back