~~~
Izgleda da jeste !
Sve mi se čini da ima jedan ogroman procenat, četvrte-pete- pa čak i šeste generacije (neo-)ustaša !
To postaje genetski (neo-tradicionalistički / tatarski) problem i zbog toga ćete svi platiti u budućnosti - najviše nevini, koji misle da će ih zaobići - kao i u svim drugim narodima sa defektom izuzetnosti !
U određenim trenucima, "neofašističkoj državi" se izmakne kontrola, pa bolest uhvati nekontrolisanog maha.
--
Konkretno na primeru poklanih Srba u NDH1.0 i nedoklanih , ali proteranih Srba u 2.0
Nekoliko puta sam ti napomenuo da drugi put niko nije izveo genocid u celom Svetu (ili 2 put izginu ili ih proteraju - 2put niko u Svetu nije odveden kao ovca na klanje), na tu temu imaš bar 10-tak radova po celom svetu.
Zašto je tako, zato što jednom kada nekog opečeš, taj se boji običnog dima!
To su Britanci i Amerikanci kao najgenocidniji znali i savetovali Tuđmanu kako će dim da podigne, Srbi će se naplašiti, pokrenuće od straha državotvornost, a Tuđman će dobiti legitimitet da ih etnički počisti uz zatvaranje očiju MZ i stvarajući nesnosnu propagandu protiv Srba kao divljaka, indijanaca i varvara (Slušaj Milanovića pokondirenog rimljančića)
Isto , ali drastičnije je bilo sa Indijancima u SAD ili sa drugim narodima usled kolonijalizma isl ...
DAKLE ZAPAMTI : GENOCID NE MOŽEŠ DRUGI PUT NAPRAVITI - ima bar 10-tak doktorata na tu temu - pročitaj u delima Prof.Međ.Prava, Dr. Smilja Avramov, dipl.prav.
ZAKLJUČAK: NDH1,0 je napravila Genocid, potom 2.0 je iskoristila genocid iz 1.0 i napravila planirano zastrašivanje i na kraju etničko čišćenje u 2.0, koje nije završeno u v.1.0. Sve je to uvezano da nije bilo 41. ne bi bilo ni 91. Dakle kontekst je jedan stim što su Germani bili subjekat 41, a 91 su bili subjeklat anglosaksonci. To je jedina razlika. Vama nije bitno skim ste nego cilj opravdava sredstva, bila ona Makijavelistički rukama u krvi! Problem u Hr. je održivost takvog ludog temelja i iznaći toliko opravdanja, da kada se promene odnosi na Balkanu da Vas ne stigne kletva u vidu najgoreg prokletstva. Tu Vam vidim u očima životinjski strah od odmazde !
Дешавања на релацији Србија-Xрватска je samo odraz gore napisanog - Hrvatska u strahu, okrvavljena i dalje vodi rat protiv Srba i Srbije !
Suština i Kraj
Mysto.tamburas brate ko maksim po diviziji.Mani me se vise sa tim NDH 1.0 i 2.0..
Ovo sta ti kazes,"bojimo se",ali ne zato jer znamo da smo krivi nego znamo da biste nas klali.Radis
zamjenu teza.Vama ustase sluze kao nekakav povod da se mozete naplatili nekoliko generacija kasnije,od potpuno neduznih ljudi,ukljucujuci i potomke partizana,ustasa,dezertera i svih ostalih.Pri tom novom eventualnom sukobu,90%Srba moze biti potpuno miroljubivo ali dovoljno je 10%budala kao i u proslom ratu da nastupi belaj.S druge strane,nitko u Hrvatskoj nema nikakve pretenzije na drzavu Srbiju niti RS,bar ne u klasicnom,teritorijalnom smislu.S te strane mozete biti sigurni da vam nece nastupti opasnost,ali s druge strane,
mi ne mozemo.Ne mogu ni Bosnjaci,ni Albanci.U stvari i realnosti-nemate nikakve sanse da se "naplatite" ali kretenisane su vase mastarije.
Dakle sve se svodi na tvoj postulat "vi ste krivi sto bismo vas klali".Makar figurativno.
Nas strah je ja mislim,donekle osnovan,jer vi uvijek pilate kako imate "nerasciscenih racuna","nista nije gotovo","prvo poluvrijeme" itd.Jel tako?Nemoj me iebat pa rec da nije.A ustase mi ne spominji.To mi je najveci kretenizam od svega,bez uvrede..Koliko je proslo?70 godina i nekoliko drzava.Dakle,vi zovete na rat a ne mi.I puca mi qoorac sto se Vucic umio od cetnistva,znamo svi da bi opet isao na Vukovar i Sarajevo da ima "uslove".Koprena njegovog "Europejstva" toliko je tanka i naivna da je to zabavno.
I ne svodi se to samo na Vucica.Srbija cijela mora shvatiti sta je i gdje se nalazi a ne mastati o novim klanjima i naplati racuna.Na kraju krajeva,za vase dobro.Nikad se mi nismo htjeli klati u Nišu ili Kragujevcu,s druge strane vi ste drmali po Osijeku,Šibeniku,Zadru ili Splitu,pa cak i po Zagrebu.I onda smo jos mi krivi sta smo vas nedoklali i protjerali.Mars
Srbija ne voli i ne respektira sebe i ono sta ima.Ne shvacas da svojatanjem tudeg,prizeljkivanjem osvete,omalovazavas svoje.Ispadate smijesni.Nedorasli