Дешавања на релацији Србија-Xрватска!

• Začetnik teme Začetnik teme mi-ne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ниси ме разумео, или ниси у току, незнаш, не познајеш добро ситуацију

oce to, malo morgen

od vaseg ds i ldp razumevanje pocrka sve zivo, stocni fond ste prepolovili

m=rs bre

- - - - - - - - - -

Migrante voze do Sida a na autobusu karta, mozda je to putokaz za autobus kuda treba da ide...:hahaha::rotf:

dobro, kada budes putovao javi da sa autobusa skinu tablu sa odredistem, ti udji i .... cao, posle nema nazad

Nemam pojma što je Milanović po nacionalnosti, mislim da to čak u javnosti nikada nije ni rekao, možda je Hrvat, možda Srbin - koga briga?
Njega najmanje.
I nešto mi tu ne štima: većina građana je izabrala Kolindu - dakle, neprikrivenu ustaškinju, iz čega zaključujem da su većina građana RH simpatizeri ustaša.
Ali ideš na more među simpatizere ustaša.
I još kažeš da nemaš problema.
Ne štima mi ta priča.

Mislim, ne mogu se naučiti da vi komšije o ustašama imate prilično lijepo mišljenje - za razliku od mene - ali tko zna, možda se jednog dana naviknem.
Видиш Гуми, међу Србима је много будала које не капирају ово што си ти сад искрено написао.

ja sam rodjen u srbiji i kao dete sam otisao u svet.moja deca su rodjena u holandiji, osecaju se srbima ali po nekima oni nisu DOBRI srbi jer nisu rodjena ni skolovana u srbiji????????? verovatno ce ti isti tvrditi da neki srbi koji su rodjeni novosadjani ili nislije nisu po njima pravi srbi

Потпуно си у праву! Скоро све зависи од родитеља који су отишли у расејање, а много мање од њихове деце. Имам веома леп, али на жалост изузетно редак пример другара који је деценијама у Америци, деца су му рођена и школована тамо, али он није никада дозвољавао да се у његовој кући говори било који језик изузев српског! Када год дођу у Србију, сами кажу да се изузетно пријатно осећају, а њихово знање и изговор српског је много боље од многих који никада нису ни били изван Србије. Ту и тамо се осети благи акценат и недостатак неких речи.

Кори је ћерка Лазара Удовичког из његовог другог брака (поред Ленке и Лидије). Из првог брака он има ћерку и сина (који је једини у бившој Југославији био суђен и осуђен због "троцкизма", мада му је отац био високи функционер!). Мада је Лазар био народни херој и свашта друго после другог рата, поштовао сам га искључиво као шпанског борца. Нико 1936. године прошлог века није могао из каријеризма да оде да се бори против фашизма.

Кори је била одличан студент и бриљантно је завршила све школе које је похађала, у Србији као и у Америци. За разлику од већине осталих министара у Влади.

Није алава, али је веома "стиснута" за паре, мада њена породица по мајци поседује материјално скоро пола Боливије, а и овдашњи чланови фамилије су далеко од сиромашних.

Никада није осећала ни трунку припадности и привржености Србији, мада наравно одлично говори српски као и многе друге језике.

Она је, просто, идеолошки острашћени припадник "Новог светског поретка" и доследно се понаша у складу са тим.

Моји лични ставови су скоро 180 степени различити у односу на њене, али ово су чињенице.

Koji Hrvat, koje soljenje?
Jesi li ti Srbin samo zato jer si iz Beograda? :eek:

I da, tu naučenu foru sa kafom i hlebom možeš pradavati nekom nijansu naivnijem od francuske sobarice.
Znači mrzili smo i bosance, naše cvijeće, zbog kafe? :lol:
Ali šta sad, laganje nije zabranjeno pravilima foruma.

Cvijeće kaže KAHVA !
A to nije isto.
Tako se cvIJeće raspoznaje...
Tu su mirisi....
I cvijeća i KAVE.
Kužiš ?

- - - - - - - - - -

ako bude hermeticki dobice opet po pi*ki

Neće !
Ne udaraju Nemci 2 x po istom mestu.
Sa'će da ga primi po labrnji !

• Podržavam
Reactions: 27E
oce to, malo morgen

od vaseg ds i ldp razumevanje pocrka sve zivo, stocni fond ste prepolovili

m=rs bre

- - - - - - - - - -

dobro, kada budes putovao javi da sa autobusa skinu tablu sa odredistem, ti udji i .... cao, posle nema nazad

Кој ти к...ц?

Још незнаш да нисам страначки болдован? Ето колико познајеш много што шта... :)

Novi ultimatum Srbiji HRVATSKI PLAN D: Celu granicu ćemo hermetički zatvoriti!
Hrvatska 12:47, 27.09.2015.

Kriza u odnosima sa Beogradom postaće stvar prošlosti samo pod uslovom da Srbija ograniči slanje izbeglica u Hrvatsku, poručuju iz hrvatske vlade

ZAGREB - Ukoliko Srbija ne ograniči slanje izbeglica u Hrvatsku, spremni smo da hermetički zatvorimo celu granicu, potvrđeno je u Vladi Hrvatske za "Jutarnji list".

Kako navodi hrvatski dnevnik, ovo je prvi put da službenici Vlade Republike Hrvatske, makar i nezvanično, spominju mogućnost potpunog zatvaranja granice. Prema njihovim rečima, kriza u odnosima s Beogradom postaće stvar prošlosti samo pod uslovom da Srbija ograniči slanje izbeglica u Hrvatsku.
U suprotnom, potvrdili su u Vladi za Jutarnji list, “stvarno smo spremni hermetički da zatvorimo celokupnu granicu”
Prema dnevnom listu "Večernje novosti", problem će nastati ako Hrvatska pređe na takozvani plan D, koji bi podrazumevao podizanje zida prema Srbiji.

“Ako Hrvatska posegne za istom taktikom kao i Budimpešta, odnosno odluči da izgradi žičanu ogradu, na hiljade izbeglica će se mnogo duže zadržavati kod nas. Oni se sada u Srbiji, u proseku, zadržavaju 24 sata, ali u tom slučaju biće im potrebne nedelje kako bi pronašli novu rutu ka Zapadu“, upozorile su "Večernje novosti".

(Jutarnji list)

Ето, добио Вучић још једну по-дршку од ЕУ !!! :dash::dash::dash:

Е, па у томе је проблем.

Ти си рођен ван Србије и имаш тај неки романтични поглед на њу, јер си од ње доживео само ћевапе, кајмак и шљиву, међутим ниси оно што Србија заиста јесте.

Верујем да је ни твоји родитељи нису доживели (јер причаш на ијекавици, па се да претпоставити да они нису са територије Р. Србије), па су и они можда имали исти романтични поглед ка Србији као неком српском Пијемонту и матици целог нашог народа и сл.

Истина је да Србија није ничија матица, осим 700-800 000 људи који су део њеног Естаблишмента. Њима не требаш ти, не требам им ни ја, нити било ко осим њихове деце која ће их наследити на њиховим радним местима-империјама.

Зато, да би збиља упознао Србију, мораш се удаљити од лепих кафића центра Београда.

Мораш свратити до било које провинцијалне (а може и Београдске) јавне установе- МУП-а, Суда, Општине. Покушај да извадиш личну карту. Да завршиш нешто у суду. Да региструјеш ауто. Да се, не дај Боже, лечиш. Да отвориш фирму. Да покушаш да уђеш са том фирмом у плус. Зезања ради, да се пријавиш за посао негде, замишљајући да немаш амерички конто.

Тада ћеш схватити да је све што желиш у овом тренутку да побегнеш из Сивог Дома.

Све до ФБИ-ја, док јагањци коначно не утихну, Кларис.
Ко је рођен у дијаспори и има "романтична" осећања према отаџбини на основи хране, пића и музике сигурно не учествује на форуму. То је твој ниво и категорија па са тиме овде продаје кики рики као ти са Кларисом тамо.
Тај естаблишмент, коме завидиш, се устоличио изневером националних интереса па правдао ауто шовинизмом и прешао на корупцију своје наводне идеологије.
Било је код српске интелигенције и раније отуђивања од народа и предака али је постало масовно са брзовштином и југословенством.
Форсирање материјализма (уз површно и шизофрено контра контекстуално копирање западне поп културе и вредновања) започето 60-их ради културоцида и скретања пажње од економског промашаја и ради дволичног хвалисања над истоком.
Нефункционалност државе и установа је плод неморалности, издаје и корупције елита којима завидиш док делиш вредновања
ауто шовинизма.
Нама не импонују лепи кафићи, имамо лепше овде, него присније дружење (од твог филмско-романтичног испијања пива са џукцима по Кентакију) у кафанама било где у отаџбини.
Ни то нас не вуче на осећања и опредељења него жртве предака и оно што су раскречили, подигли, обликовали, осветили и посветили а што још увек нисте успели да оскрнавите и уништите.
Сви ми овде знамо шта фали Србији.
Ми овде уживамо у слободи избора (не политиког), функционисању установа и релативној предвидивости закона али лично еволуирање овде не замењује нити поништава поштовање према жртвама и жељама предака за и нај простијег потомка тамо.
То чините само ви искомплексирани и одрођени.
Док уживамо у свим богатствима и лепотама разних локалитета и мултикултурних средина не вадимо са тиме флеке нити крпимо рупе него знамо и колико вреде дух и душа.

Poslednja izmena:
Misliš da je nekontrolisano......i te kako je kontrolisano prilivima milona deviza, ....ali u ajdučke džepove!!!:mrgreen:
A tebe na Rvate napalili!!!:per::per::per:
Крешо не дроби.

- - - - - - - - - -

Hrvatska ne moze da zatvori granice kao Madjarska. tehnicki neizvodljivo. Glupi blef bez ikakvog rezona.
Sad bi javnost kao trebala da se zabrine ,jer od nje toboze sve zavisi.

Nek zatvore granice ako mogu. koga za to boli kuracc. I nama bi ucinili uslugu.
Лакше него Мађарска.
Дунав се може контролисати без проблема, а копнени део границе је краћи него онај с Мађарском и још су неки делови због минских поља непролазни.

quote_icon.png
Оригинал поставио Iwo Jim@

ako se u knjizi mojih predaka ( u crkvenim knjigama) moje prezime spominje i zapisano HRVAT..od 1750 godine..svi preci su bili katolici i piše HRVAT...po tovjoj logici ja sam srbin..

А.У. монархија се распала после Првог св.рата 1918г. Дотле су Хрвати били А.У. коњушари и питање је велико колико су Хрвати. Док су били заузети тимарењем А.У. коња, Хрватице су рађале децу!? Па сад......?

Само од 1750. године? Срби су покрштавани на тим просторима и пре тога, па масовније смо се досељавали већ од 15. и 16. века.
Само наша црква у селу је саграђена око 1600. године, а пре тога су моји преци живели минимум 100 година на тој територији.
Имамо и ми црквене књиге, немате само ви. А знамо покрштених колико хоћеш, што колективним памћењем преношењем с колена на колено до људи који су и дан данас свесни свог порекла.
Што се мене тиче не морате бити покрштени Срби, мање ме је срамота што је брат дигао руку на брата због разлике у црквама.
Смејете се муслиманима како их ислам затупљује, а римокатоличка црква ради исто то. Чисто испирање мозгова и убијање у име вере, тотални апсурд.
Крволоци су највећи верници изгледа.

Koji Hrvat, koje soljenje?
Jesi li ti Srbin samo zato jer si iz Beograda? :eek:

I da, tu naučenu foru sa kafom i hlebom možeš pradavati nekom nijansu naivnijem od francuske sobarice.
Znači mrzili smo i bosance, naše cvijeće, zbog kafe? :lol:
Ali šta sad, laganje nije zabranjeno pravilima foruma.
Шта ти вреди што ниси Хрват када си усташа? Можеш да се копрцаш колико хоћеш, то је чињеница. Тако се понашаш и толико их браниш да не мораш да се декларишеш - просто је јасно као дан.
Друго, било би дивно да је у питању фора. Око мене се саблажњавају кад виде другачији крст и бројаницу, кад изговорим нешто на екавици, и кад кажем хлеб, или тражим неколико грама нечега, било шта да изговорим а да зазвучи и згледа српско. Колико затуцаности, мислим да кад би сте је извозили заједно са мржњом, били бисте најбогатија држава у Европи и шире.

Poslednja izmena:
MILANOVIĆ 'Zasad osiguravamo uvjete jer tamo gdje su Ostojić i Kotromanović, stvari funkcioniraju, a tamo gdje su Karamarko i Vaso, ne funkcioniraju'

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izjavio je u nedjelju kako granica za sada ostaje otvorena dodavši kako ga ni "sitni lobiji, ni interesi određenih komora i njihove stranačke veze" neće sputati da donese odluku koja je u interesu Hrvatske kako bi se zaštitio interes građana.

"Da ljudi danas ujutro mogu otići u crkvu, a ako ne idu, da mogu otići na kavu i da mogu biti mirni. Sporedno je hoće li se nekakav kamion sa igračkama ili čokoladom iz Srbije iskrcati danas ili za mjesec dana i to u ovom trenutku, iako je važno, nije prioritet", rekao je Milanović novinarima nakon stranačkog skupa u Sisku.

HDZ je prozvao zbog, kako je rekao, konzultacija s Budmipeštom, strankom Fidesz i Beogradom, rekavši kako bi bilo dobro da malo pogledaju interese svoje zemlje.

"Za sada osiguravamo uvjete jer tamo gdje su Ostojić i Kotromanović, stvari funkcioniraju, a tamo gdje su neki drugi, Karamarko i Vaso, ne funkcioniraju"

Podrska Milanovicu. Citam da ga i Madjari zovu idiotom :mrgreen:

Како јој биографија импресивно звучи када се прочита, али зато када проговори не можеш да се не отмеш утиску да жена живи у неком "ла ла ла" свету.

Када је гостовала у емисји Пресинг код Југослава Ћосића, једно од постављених питања гледалаца је било да ли је имала прилику да се на сопственом примеру увери како раде службе локалне самоуправе, сектор на чијем челу је баш она. Одговорила је да је баш пре неки дан имала прилике да се увери, када су јој приликом повратка са службеног пута, загубили пртљаг на аеродрому, па је морала да стане и чека у реду као и остали невољници.

Жена је толико погубљена да не зна која је улога Министарства којег води, где су јој границе ингеренција и да је аеродром привредни субјекат, који нема никакве везе са локалном самоуправом

Хехе, Тицо, није она нимало погубљена, она једноставно 'зна' да је свет скројен по њеној мери и за њу. У том уверењу је подржава и влада, и садашња и претходна.

Њен улазак у политичке воде Србије обележила је афера Бодрум, кад је изгласана за гувернера у Скупштини без кворума, и кад су појединци гласали и са својим и са туђим картицама. Паметном довољно да схвати о каквом се 'стручњаку' ради.

Back