Dermatologija

osip mi se prvo javio ispod pazuha u vidu vodenih bubuljica.....za samo dva dana prosirilo se na prepone vrat i po citavom tijelu.......doktori u bn su katastrofa.....jedan mi prepisao synopen i pustio me kuci.....nista mi nije pomoglo,a svrbi da nemozes zivjeti,izjutra i po danu inekako ali po noci katastrofa....pomagajte.PS.SUTRA IDEM KOD PRIVATNOG DERMATOLOGA
pitao si me na pp,tamo sam ti i odgovorio..a napisi sta ti je rekao lokalni dermatolog

cao devil_, divno da si se javiooo i to s dobrim rezultatima! mozda se javi jos neko ko koristi nov..tvoja poruka je bas optimisticna i ohrabrujuca i ne kazem to samo zbog dobrih rezultata koje si postigao,ko zna mozda stvarno kad covjek vidi da se tackice pojavljuju,sire i spajaju dobije snagu i volju da se bori i zdrzi do kraja..mozes li mi molim te reci jesi li se mazao bas svaki dan i strogo slijedio uputstva?ako koristis suplemente koje i u kojim kolicinama?ako se dobro sjecam ti koristis philipsov uvb solarijum..sjecam se da si ranije pisao da ti se nakon 6 mjeseci vratilo 20% pigmenta,ali ne znam koliko je ustvari prosiren tvoj vitiligo...ko da se sjecam da si rekao da ga i nemas previse :-/..moj je bas prosiren pa se zato tako puno i brinem..nadam se tvom odgovoru..havala :-)

Imam samo na levom obrazu, skoro ceo je bio zahvacen ali sada je to dosta manje. Striktno sam pratio uputstva, za ovih skoro godinu dana mozda ukupno 5-6 dana nisam stigao ali maltene ceo svoj zivot u ovom periodu i raspored aktivnosti sam podredio lecenju, jer drugacije ne moze ako se tome do kraja ne posvetis. Koristim magnezijum, cink i vitamin C u obliku sumecih tableta i Beviplex, a i pijem Ecomer, zbog celokupnog imuniteta. Veruj mi kad vidis da sav taj ulozeni trud u pronalazenje leka i u samo lecenje ima smisla i daje rezultate koje vidis na sebi, jednostavno ti to daje snagu da jos vise radis na tome, to je valjda normalna reakcija svakog coveka, tako ce i tebi biti, ali moras se tome u potpunosti posvetiti, dosta teorije, vreme je za akciju, nemoj odlagati pocetak! :D

devil_ :-D morat cu se poceti druziti s tobom! :-D...akcija akcija...jest ima jedno godinu kako se suocavam,ma i vise(nakon sto imam vitiligo skoro 10 god-apsurdaa...ziva istina).U pocetku je bilo grozno,nisam bila u stanju bukvalno izdrzati da citam o tome..to su bili pravi nervni slomovi..eh sta sve covjek potisne..podsvijet je jaka stvar..sad sam ja superrrr..kad pogledam tako unazad...dosta sam citala..i vec stvorila jednu dobru sliku,iako nema bas previse pravila kad je vitiligo u pitanju...to je caka..al eto ako se naoruzas znanjem i informacijama sigurno ne moze biti od stete..naprotiv..nego nemoj me pozurivati :-D ja sam tek malo postala oko imuniteta i zdravlja uopce kad je vitiligo u pitanju,jer mi je tesko uhvatiti se s psiholoskim dijelom u kostac..eh sad to jedno godinu cu proucavati pa onda lijecenje ahahaha..sala!!salu nastranu kad kazem psiholoski aspekat ne mislim samo na to kako vitiligo unistava psihu i utice na cjelokupan kvalitet zivota i na kraju krajeva na nasa individualna stanja itd, nego kod mene je ubijedjena sam "psiholoskog prijekla" a ja nikako da sredim glavu... :-D ma duga prica,preduga....U pravu si,mogu ja odlagati jos koliko hocu samo sebi odmazem..prije ili kasnije cu se morati suociti..drago mi je da sam pocela raditi na imunitetu..svako malo uvedem nesto novo...(danas sam kupila proso i zobene pahuljice,kazu zob je zakonn za vitiligo,zitarice inace..mirelina papagaj :-D!)kreme jos nema...!!a ja se bas vrlo zainteresovala za tretman na Mrtvom moru..pored nov to je jedino sto me bas onako zainteresovala jer sam citala postove djevojaka koje su isle tamo..o tom po tom..hvala ti puno sto si se javio vjerujem da ustrajnost u lijecenju vitiliga iz dana u dannn mora dati rezultate!!! i ma koliko ja bila neodlucna,svako malo apaticna ili na dnu..jednom kad pocnem ja znam da necu odustati..to mi je jako vazno..prevazno...usput blago tebi kad ti je samo obraz u pitanju...mene ubija totalno u pojam to sto mi je bog zna i do 40 % tijela zahvaceno,iako na licu i rukama se nista ne vidi jer sam svijetle puti...zato se ja tako brinem :-( :-( i potonem,,,,da je meni jednu fleku mazati....no moram razmisljati pozitivno,kad mogu drugi,valjda cu i ja...puno te pozdravljam i hvala sto si se javio..jos jednom cestitke na istrajnosti i postignutim rezultatima!! :-) ;-)

milancartt:
molim te mozes li se rspitati sta je tvoj drug koristio ,koliko je vitiliga imao,koliko se lijecio??i ja vjerujem da moze da se izlijeci..definitivno uz puno truda...eh sad hocemo li biti svi te srece...

pozdrav svima javljajte se !

a ja se bas vrlo zainteresovala za tretman na Mrtvom moru..pored nov to je jedino sto me bas onako zainteresovala jer sam citala postove djevojaka koje su isle tamo..o tom po tom..!

i ja sam se uchlanila na tom forumu i vrlo sam se zainteresovala za taj tretman na Mrtvom moru, kad se samo setim da mi je majka to pominjala pre ihahaj a ja nisam htela da chujem:dash:
jel ima neko da bar poznaje nekoga ko je probao sa tom terapijom, dobro bi bilo da se organizujemo u tom smislu ak oima zainteresovanih.

aj uzdravlje:)

Samo da vam se javim! Mazao sam se sa ................ gelom oko mesec ipo i nisam video nikakav znacajan pomak. Nekako mi je izgledalo jos gore kao da sam izgubio visak pigmeta. Tako da sam resio da predjem na ...............i evo mazem vec oko 3 nedelje i prezadovoljan sam ljudi! Pigmet se polako vraca. Pritom jos pijem multi vitamine, zinc, vitamin c, vitamin e, vitamin b komplex i b12. Ne izlazem se suncu! I svi koji koriste protopic a izlazu se suncu su ludaci! Samo silite kozu i vodite je ka raku. Na uputstvu lepo pise da suncanje sa .................izaziva rak! Toliko od mene! Pozdrav i sve najbolje!

Poslednja izmena od moderatora:
Koristio sam ..................... kremu dve nedelje i psorijaza se skroz povukla .Pozdrav !

To je najjaci kortiko preparat..naravno da se povukla od toga...ali imam lose vesti...vratice se opet..tako da to nije caroban lek...nemojte davati laznu nadu jer nije resenje na duze staze.....i cudo da je dozvoljeno pisanje leka ovde...:think:

@mirelina
A joj evo me nakon malo duze vremena.. Dodjem umorna sa posla kuci i samo gledam kako cu da se strovalim na krevet da odmaram...Ma bas sam nesto bezveze ovih dana.Zimus nisam obracala paznju i sada sam uocila da mi se na laktovima bas prosirio i to me odmah demoralise i baci u depresiju. :cry:
Na zalost, jos nisam pocela da koristim nov.. jer znas i sama kakvo je vrijeme ovih dana.. Kisa, kisa i samo kisa.. Uopste nemam priliku da se suncam.. :cry: I ja sam pocela da kombinujem neke vitamine koji su vec navedeni u prethodnim postovima a od iduce sedmice idu valjda ljepsi dani pa cu da koristim vrijeme poslije posla i suncati se na balkonu. Voljela bih da nekako dodjem do neke uvb lampe da ne moram zavisiti od vremena..

@devil_
Ne znam jesi li pisao o tome u prethodnim postovima,(sorry ako moras da se ponavljas,na brzinu sam preletila postove i nisam mogla da nadjem ono sto me interesuje) a interesuje me ta lampa koju ti koristis.. Jeli ona namjenjena za kucne uslove ili .. Ako jeste, kako si dosao do nje i koja je cijena?

Pozdrav svima! :)

prvo da se zahvalim za odgovore na pp.i da vas pitam...da li je vama koza generalno i osetljivija?da li vam ostaju oziljci ,posle povrede,ogrebotine,koji nikada ne nestanu?
ja imam i taj problem.od kad mi se vitiligo pojavio.pre 4,5 god.koza mi je jako postala osetljiva,ostaju mi oziljci,sklona je iritacijama,lako se zacrveni na mesto gde se dodirnem malo grublje...i sve ostalo sto odlikuje osetljivu kozu.:cry:

Dragi moji psorijaticari,
nemam vremena da citam sta ste pre ovoga napisali (sada sam slucajno naletela da ovaj blog, pa rekoh da Vam nesto kazem)

iako ne delim sa Vama istu patnju (jer vase stanje jeste patnja, koju mozda mnogi ne razumeju), imam za Vas sve jedan siguran lek, jeste malo skup a i tesko se dolazi do njega, ali vredi. U koliko mozete da nabavite iz Slovenije , Madjarske ili neke zemlje EU (U Hrvatskoj jos uvek nema, kao ni u nasim apotekama-nikad culi za to) kremu pod nazivom i mazali se par dana iznenadicete se koliko pomaze. U koliko se redovno mazete, ovo stanje koze prolazi uz ovu kremu za najvise mesec dana.

Jedna tuba izadje oko 1000 dinara, ali se krema veoma dobro razmazuje i u zavisnosti od rasprostranjenosti ove nevolje, nekima je mozda dovoljno dve tube za mesec dana.

Ne leci zauvek psorijazu, ali je potpuno ocisti sa koze i kada se ponovo pojavi ponovo mazete pa se ona ne siri nego brzo smanji i nestane.Ali ako imate srece da uvek imate kremu sa sobom i da je uvek mozete nabaviti.....................

Sada se mozda pitate odakle znam za ovo ako nemam psorijazu, naime, meni jedna draga osoba je ima odn. ju je imala po celom telu, cak i na licu i kosi i bila je toliko teska da mu je pucala jako krvarila...mnogi znaju o cemu govorim, nije mogao redovno ni da se saginje, hoda ili bilo sta cini a da ga nije bolelo. Bar ne znam i imam srecu da ne mogu da saznam kakav je to osecaj,mogla sam da vidim sta prozivljava uz sve to, a da o nervozi koja ga je pratila da i ne govorimo...(svi me vec razumete),....................Naravno, kada DUGO vremena ne moze da nabavi kremu, ona mu se pocne vracati, ali kada je nabavi ponovo sve muke nestaju.

Postoji i zamena za ovu kremu, malo je veca tuba, Slovenacki proizvod (ja to nazivam kopijom........................., koji je i po mirisu i delotvornosti isti samo malo jeftiniji) naziva se ....................

Probajte, necete zazaliti. Mnogima smo je vec preporucili i svi koji su probali su prezadovoljni njom, i naravno svi vode puno srecniji zivot od kada je ta krema usla u njihove zivote.

Posle puno godina, se skinuo na plazi i prosetao medju ljudima,(one male razlike u boji koze su postale fakticki nevidljve -mislim na promenu u boji koze koja nastaje kada psorijaza nestane, vec znate isto o cemu pricam , zato sto mu je pre toga psorijaza bila na skoro celom telu).

Eto toliko sam htela samo da Vam kazem i zelim Vam svu srecu!

:bye:

Poslednja izmena:
cao kloi nisam primjetila da mi je koza postala osjetljivija ili da je previse osjetljiva..jest mi se na jednom mjestu na ruci gdje sam se udarila(i raskrvarila :-D) automatski pojavila mala tackica vitiliga...to mi je vec bilo poznato..sto se tice preparata za osjetljivu kozu.imas u apoteci medicinski provjerene preparate (sampone,kupke,kreme,mlijeka itd itd(vich...eucer...itditd) ,neutralne,dermatoloski ispitane,namijenjeni za posebna stanja koze..trebali bi ih svi upotrebljavati..jer i koza jede kazu :-)..koristis li ikakvu terapiju za vitiligo?ili si koristila uspjesno?

...ta krema moze da se naruci u jednoj beogradskoj apoteci...u saradnji sa dr serom, uvezli su supstance i sada je prave ovde..50 gr. 1050 dinara

p. s. hvala dr...i meni tako izgleda

@Pauchak
Jeste za kucne uslove, Philips Home Solaria se zove, a nabavio sam u nekom Tehnomarketu u Bg, zaista ne znam tacno u kom posto je to kolega mog caleta kupio, uglavnom moze se naci, ja trazim narrow band lampu, posto sam i ovde a i na drugim forumima i sajtovima saznao da je mnogo efikasnija. A ova koju koristim kostala je oko 5-6000 dinara koliko se secam. Ako neko zna gde se moze nabaviti narrow band neka javi, koristice mnogima ovde.

Ja imam i na kolenima, nemam po butinama, imam na preponama i stomaku, laktovima, grudima, i na ledjima, po licu!!!!Jooj, boze sta ce biti samnom!!Gledao mi je drug na netu i kaze da u Belgiji ima presadjivanje koze zdrave na obolele delove i da posle te operacije se ide na neko kvarcanje i za dva meseca sve nestaje osamdeset posto ljudi izleceno!!!!!!!!!!!!JOOOJ ZNATE KAKO JE ODVRATNO KAD SI NA PLAZI I KAD TE SVI GLEDAJU!!A NEMOGU STOM CINJENICOM DA SE POMIRIM DA IMAM OVO ZATO STO NEMAM TO OD RODJENJA!!!I DOBILA SAM TO U PUBERTETU!!!!!

ta krema koju pominjete je kalcipotriol,derivat vitamina D i nije neka novost...bar na Zapadu...sa njom sam se susreo jos pre 4 godine u Geteborgu...elem,nije tacno da skroz leci psorijazu,ali nije kort i periodi reemisije su duzi...koristi se dva meseca pa se dva meseca pravi pauza...Ser prepisuje ............koji je zamena za .............moram to da napisem...jer vidim da je dozvoljeno i pisanje ......................i sve se to pravi u apoteci Romanija..nikakva misterija...ali svakako nova stvar za lecenje psorijaze u Srbiji...ali nije jedina i iskljuciva terapija...molim moderatore da malo "srede"ovakve "senzacionalisticke"vesti...i jos nesto..ne koristiti tu kremu na svoju ruku jer ne ide kod svakog oblika psorijaze...

Za mangupa sa diplomom:Ko je rekao da je SENZACIONALISTICKO ??NIJE NI RECENO DA SKROZ LECI, procitaj malo bolje!
I ako si cuo za to vec pre toliko godina, sto nisi preporucio ljudima. Ako se bavis psorijazom, sigurno znas kako se ljudi koji zive sa njom osecaju zbog toga!!!
A ovo im i te kako moze pomoci!

Za ostale: imam pp, pitajte me za naziv, rado cu vam odgovoriti!

Inace je napravljena krema u Irskoj ako se ne varam, a ova druga u sloveniji!

Poslednja izmena:
Za mangupa sa diplomom:Ko je rekao da je SENZACIONALISTICKO ??NIJE NI RECENO DA SKROZ LECI, procitaj malo bolje!
I ako si cuo za to vec pre toliko godina, sto nisi preporucio ljudima. Ako se bavis psorijazom, sigurno znas kako se ljudi koji zive sa njom osecaju zbog toga!!!
A ovo im i te kako moze pomoci!

Za ostale: imam pp, pitajte me za naziv, rado cu vam odgovoriti!

Inace je napravljena krema u Irskoj ako se ne varam, a ova druga u sloveniji!

Ne preporucuje se terapija,pogotovo nesto sto tek treba da dodje ovde i prodje klinicka ispitivanja tek tako i to preko interneta...a ti puno pomognes time sto dodjes ovdebupnes neku novu kremu i udrite mazanje sa njom..a bez toga kada i kako se maze,sta je po sastavu,koja su nezeljena dejstva,kontraindikacije..pa stani malo..nisu to mackalice za negu ruku...mada nije moj posao to da ti pricam..inace svaki dan gledam ljude koji boluju od psorijaze,to mi je posao..tako da ne izleci se bezveze..cenim to sto zelis da pomognes,ali moras naci pravi pristup..ima jos par preparata koji ce tek da dodju ovde..ali zar ne mislis da bi bilo malo neozbiljno da se ovde spominju,tek tako..na kraju jos niko psorijazu nije izlecio do kraja,ali pomaka ima..krema koju si spomenula do sada je postigla najbolje rezultate...

Ako je za EU odobrena!

A za sastav si se ti pobrinuo, posto si strucan pa si napisao. A rekao si da ti je vec odavno poznata!

Pa boze moj, seti se sta je bilo pre par godina kada smo sve lekove donosili iz inostranstva!!!

Zar si zaboravio!

I ne zelim da se prepucavam, ja sam iznela nesto sto je mnogima pomoglo a i mojoj jednoj veoma bliskoj osobi! Inace taj lek dobija preko jednog Ljubljanskog lekara

Zar to sto mnogima pomaze + EU dozvola nije dovoljno !

Pozdrav mangupe i srecno.

(ovde nismo bitni ni ti ni ja, nego oni kojima je potrebna pomoc i naravno saosecanje)

Ako je za EU odobrena!

A za sastav si se ti pobrinuo, posto si strucan pa si napisao. A rekao si da ti je vec odavno poznata!

Pa boze moj, seti se sta je bilo pre par godina kada smo sve lekove donosili iz inostranstva!!!

Zar si zaboravio!

I ne zelim da se prepucavam, ja sam iznela nesto sto je mnogima pomoglo a i mojoj jednoj veoma bliskoj osobi! Inace taj lek dobija preko jednog Ljubljanskog lekara

Zar to sto mnogima pomaze + EU dozvola nije dovoljno !

Pozdrav mangupe i srecno.

(ovde nismo bitni ni ti ni ja, nego oni kojima je potrebna pomoc i naravno saosecanje)

Slazem se samo za ovo poslednje sto si rekla...informacija koju si iznela je najbitnija...ali uz napomenu da svi koji bi koristili taj preparat ipak se konsultuju sa svojim dermatologom,nikako na svoju ruku...pozdrav i tebi..:whistling:

Back